Expressen > Nyheter

Wednesday, 17 October, 05:54

Expressen - 16 jul 18 kl. 20:03

Engångsgrillar reas ut – trots eldningsförbudFör att förhindra bränder har både Coop och Ica bestämt sig för att stoppa försäljningen av engångsgrillar.Men Lidl har valt en annan strategi och gör reklam för både grillar och tändvätska i sitt veckoblad. – Det är ju rent olämpligt, säger Björn Björkman, expert på Brandskyddsföreningen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Coop, Ica, Lidl, Björn Björkman, Brandskyddsföreningen

Dela artikeln

4650 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Engångsgrillar, reasut trots , eldningsförbud
Kristianstadsbladet - 12 jul 13 kl. 18:10

Inget eldningsförbud trots torka

Foto: Scanpix
På fredagen gick räddningstjänsten i södra Skåne ut med ett eldningsförbud. I nordöstra hörnet ligger räddningstjänsten lågt över helgen men uppmanar ändå till försiktighet då det är mycket torrt i marken.
?

Västerbottens Folkblad - 30 maj 18 kl. 13:29

Förbud för engångsgrillar

Det råder extremt stor risk för brand i nästan hela Sverige och i stora delar av landet råder även eldningsförbud. Eldningsförbud innebär att all eldnings utomhus är förbjuden och man får inte heller använda engångsgrillar. – Engångsgrillar kan lätt orsaka bränder, de kan bli mycket varma och ställer man en engångsgrill i gräset kan det lätt […].

GöteborgsPosten - 30 maj 18 kl. 13:29

Eldningsförbudet gäller även engångsgrillar

Det eldningsförbud som varit aktivt sedan 22 maj i hela Storgöteborg gäller även engångsgrillar, det meddelar Brandskyddsföreningen.
– Många förstår inte att man inte får använda engångsgrillar i parker just nu, säger Nadine Jones Pioud, pressansvarig för brandskyddsföreningen..

BT - 21 jul 14 kl. 18:08

Eldningsförbud på flera håll

Torrt och varmt väder har medfört eldningsförbud på många håll runt om i landet. Sedan något dygn tillbaka har räddningstjänster i bland annat Bohuslän, Stockholm, Uppsala och södra Dalarna infört förbud mot att elda utomhus. Brandrisken betecknas på vissa håll som mycket stor och räddningstjänsten manar till stor försiktighet.

Norrtelje Tidning - 01 aug 17 kl. 13:00

Förbud mot engångsgrillar: "De räknas inte som en säker grillplats"

Torkan som råder i Norrtälje har gjort att eldningsförbud råder. Detta innebär även att det inte är tillåtet att grilla mat på engångsgrillar så länge eldningsförbudet råder..

Barometern - 10 jul 14 kl. 14:51

Eldningsförbud införs i nästan hela länet

Eldningsförbud infördes i stora delar av länet på torsdagen. Kalmar och Öland inför förbudet på fredagen. Det är respektive kommun som beslutar om eldningsförbud.

Barometern - 10 jul 14 kl. 14:51

Eldningsförbud införs i morgon

Det är torrt i markerna och från och med i morgon införs eldningsförbud i Kalmar kommun. Det är respektive kommun som beslutar om eldningsförbud. Sedan sammanställs uppgifterna av länsstyrelsen som informerar på sin hemsida.

BT - 02 jul 18 kl. 18:31

Eldningsförbudet: Här plockas engångsgrillar ut ur försäljningen

Det råder återigen eldningsförbud i Sjuhärad och det innebär bland annat att man inte får grilla utanför iordningställda grillplatser. Flera butiker i Borås har valt att stoppa försäljningen av engångsgrillar. Räddningstjänsten välkomnar butikernas beslut..

Skånskan - 19 jul 18 kl. 13:56

Totalt eldningsförbud på Söderåsen.

Röstånga. Räddningstjänsten i nordvästra Skåne har nu infört totalt eldningsförbud. Det innebär att all eldning i Söderåsens nationalpark nu är förbjuden.

Barometern - 24 jul 14 kl. 10:07

Eldningsförbud i länet

Under torsdagen införs återigen ett eldningsförbud i hela länet. Under torsdagen införs återigen ett eldningsförbud i hela länet. Värmeböljan som legat över länet under veckan har gjort att brandrisken är hög.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Pojke föll åtta meter från fönster – pappan döms

En pappa döms för vållande till kroppsskada efter att hans 20 månader gamla son i maj 2017 ramlat ut genom ett fönster, rapporterar SVT Nyheter Småland..

Expressen - 2 timmar sedan

Stora problem för videotjänsten Youtube

Videosajten Youtube ligger nere för många användare under natten mot onsdagen.Youtube bekräftar problemet och skriver att man jobbar på en lösning..

Expressen - 2 timmar sedan

Dokusåpaprofilen Dennis Hof är död

Bordellägaren och dokusåpaprofilen Dennis Hof är död.Han hittades på tisdagen på en av sina bordeller av sin nära vän Ron Jeremy, skriver Daily Mail. .

Expressen - 3 timmar sedan

Kvinna förvunnen – gick vilse under svampplockning

Polisen söker efter en kvinna som försvunnit när hon plockat svamp i skogen på Gotland.Kvinnan ringde en släkting vid 16-tiden på eftermiddagen och sa att hon gått vilse, skriver Helagotland.se.

Expressen - 3 timmar sedan

Trumps val: Han blir ny ambassadör i Sverige

President Trump har bestämt sig för vem som ska bli USA:s ambassadör i Sverige.En av grundarna till betaltjänsten Paypal, miljardären Ken Howery, får nu packa flyttkartongerna och bege sig till Diplomatstaden i Stockholm..

Expressen - 3 timmar sedan

Flera misstänkta kopplas till Saudiarabiens kronprins

Flera av de misstänkta för mordet på den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi i Istanbul kopplas till Saudiarabiens kronprins, skriver New York Times. En av de misstänkta är ett återkommande sällskap till kronprinsen Mohammed bin Salman och har setts kliva av flygplan tillsammans med honom i både Paris och Madrid..

Expressen - 4 timmar sedan

Larm om höga smällar i Uppsala

En misstänkt explosion har rapporterats på en parkeringsplats i Uppsala, skriver Aftonbladet..

Expressen - 6 timmar sedan

Barnen välkomnade kronprinsessan Victoria med dans

al-BAQAA. Victoria  blir mycket rörd vid sitt besök i det palestinska flyktinglägret al-Baqaa utanför Amman. Vid besöket i en av lägrets skolor togs kronprinsessan emot av dansande barn och FN-personal.

Expressen - 6 timmar sedan

Flyg ställdes in i Ängelholm efter strömfel

Alla avgångar ställdes på tisdagskvällen in på Ängelholm/Helsingborg Airport då kraftförsörjningen delvis slutat fungera, rapporterar Helsingborgs Dagblad..

Expressen - 6 timmar sedan

Trump och Stormy Daniels i hetsigt ordkrig på Twitter

Efter beskedet att Stormy Daniels stämning mot Donald Trump lagts ner av en domare bröt ett intensivt bråk ut mellan ex-porrstjärnan och USA:s president.Trump kallade Daniels ”hästansikte” och fick svaret:”Han har visat sin inkompetens, sitt kvinnohat och sin brist på självkontroll på Twitter IGEN!”.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.