Expressen > Nyheter

Monday, 18 February, 03:47

Expressen - 16 jul 18 kl. 20:03

Engångsgrillar reas ut – trots eldningsförbudFör att förhindra bränder har både Coop och Ica bestämt sig för att stoppa försäljningen av engångsgrillar.Men Lidl har valt en annan strategi och gör reklam för både grillar och tändvätska i sitt veckoblad. – Det är ju rent olämpligt, säger Björn Björkman, expert på Brandskyddsföreningen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Coop, Ica, Lidl, Björn Björkman, Brandskyddsföreningen

Dela artikeln

4651 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Engångsgrillar, reasut trots , eldningsförbud
Kristianstadsbladet - 12 jul 13 kl. 18:10

Inget eldningsförbud trots torka

Foto: Scanpix
På fredagen gick räddningstjänsten i södra Skåne ut med ett eldningsförbud. I nordöstra hörnet ligger räddningstjänsten lågt över helgen men uppmanar ändå till försiktighet då det är mycket torrt i marken.
?

Västerbottens Folkblad - 30 maj 18 kl. 13:29

Förbud för engångsgrillar

Det råder extremt stor risk för brand i nästan hela Sverige och i stora delar av landet råder även eldningsförbud. Eldningsförbud innebär att all eldnings utomhus är förbjuden och man får inte heller använda engångsgrillar. – Engångsgrillar kan lätt orsaka bränder, de kan bli mycket varma och ställer man en engångsgrill i gräset kan det lätt […].

GöteborgsPosten - 30 maj 18 kl. 13:29

Eldningsförbudet gäller även engångsgrillar

Det eldningsförbud som varit aktivt sedan 22 maj i hela Storgöteborg gäller även engångsgrillar, det meddelar Brandskyddsföreningen.
– Många förstår inte att man inte får använda engångsgrillar i parker just nu, säger Nadine Jones Pioud, pressansvarig för brandskyddsföreningen..

BT - 21 jul 14 kl. 18:08

Eldningsförbud på flera håll

Torrt och varmt väder har medfört eldningsförbud på många håll runt om i landet. Sedan något dygn tillbaka har räddningstjänster i bland annat Bohuslän, Stockholm, Uppsala och södra Dalarna infört förbud mot att elda utomhus. Brandrisken betecknas på vissa håll som mycket stor och räddningstjänsten manar till stor försiktighet.

Norrtelje Tidning - 01 aug 17 kl. 13:00

Förbud mot engångsgrillar: "De räknas inte som en säker grillplats"

Torkan som råder i Norrtälje har gjort att eldningsförbud råder. Detta innebär även att det inte är tillåtet att grilla mat på engångsgrillar så länge eldningsförbudet råder..

Barometern - 10 jul 14 kl. 14:51

Eldningsförbud införs i nästan hela länet

Eldningsförbud infördes i stora delar av länet på torsdagen. Kalmar och Öland inför förbudet på fredagen. Det är respektive kommun som beslutar om eldningsförbud.

Barometern - 10 jul 14 kl. 14:51

Eldningsförbud införs i morgon

Det är torrt i markerna och från och med i morgon införs eldningsförbud i Kalmar kommun. Det är respektive kommun som beslutar om eldningsförbud. Sedan sammanställs uppgifterna av länsstyrelsen som informerar på sin hemsida.

BT - 02 jul 18 kl. 18:31

Eldningsförbudet: Här plockas engångsgrillar ut ur försäljningen

Det råder återigen eldningsförbud i Sjuhärad och det innebär bland annat att man inte får grilla utanför iordningställda grillplatser. Flera butiker i Borås har valt att stoppa försäljningen av engångsgrillar. Räddningstjänsten välkomnar butikernas beslut..

Skånskan - 19 jul 18 kl. 13:56

Totalt eldningsförbud på Söderåsen.

Röstånga. Räddningstjänsten i nordvästra Skåne har nu infört totalt eldningsförbud. Det innebär att all eldning i Söderåsens nationalpark nu är förbjuden.

Barometern - 24 jul 14 kl. 10:07

Eldningsförbud i länet

Under torsdagen införs återigen ett eldningsförbud i hela länet. Under torsdagen införs återigen ett eldningsförbud i hela länet. Värmeböljan som legat över länet under veckan har gjort att brandrisken är hög.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 timmar sedan

Hanif Bali i nytt ordkrig på Twitter

Ett ordkrig har brutit ut på Twitter mellan moderata riksdagsledamöterna Hanif Bali och Lars Beckman – och artisten Eva Dahlgren.Detta efter en tweet i vilken Bali skriver att återvändande IS-krigare ”borde låtas ruttna kvar”, något som fått Dahlgren att konstatera att hon ”kräks” av tweeten.– Jag tycker att hon borde titta på videor där IS-anhängare stampar sönder huvudena på små barn, och se om hon inte kräks av det i stället, säger Bali..

Expressen - 4 timmar sedan

Elva ungdomar knivhotade och rånade

Sent på söndagskvällen blev elva ungdomar knivhotade och rånade utanför Killebäcksskolan i Södra Sandby..

Expressen - 4 timmar sedan

Kolpatienter fick fel diagnos

Hälften av de patienter som fått diagnosen kol led inte alls av sjukdomen – det visar en omfattande internationell studie.– Vi är förvånade, vi hade inte väntat oss att det skulle vara ett så stort problem, säger en av forskarna, Christer Janson, professor vid Uppsala universitet, till SVT..

Expressen - 5 timmar sedan

Så äter du rätt – för både miljön och hälsan

Genom att äta mindre kött och mer grönt tar vi hand om både oss själva och klimatet. Det menar Victoria Bignet, forskare vid Stockholm resilience center. – För det mesta ser man ett mönster där.

Expressen - 6 timmar sedan

Äldre man rånad i sitt hem – polisen vill ha tips

En äldre man har på söndagskvällen blivit rånad i sitt hem i Uddevalla.Polisen i västra Fyrbodal har gått ut med en efterlysning på sin Facebook-sida för att få hjälp från allmänheten.Det var tre för mannen okända gärningsmän som rånade honom.

Expressen - 6 timmar sedan

Paret hade precis träffats – när svåra beskedet kom

Jo Kelly var 22 år gammal när hon diagnosticerades med blodcancer. Läkarna sa att hon sannolikt skulle överleva några månader till – nu har det gått åtta år.Mot oddsen är Jo i dag både cancerfri – och väntar barn med sitt livs kärlek, skriver Mirror.

Expressen - 6 timmar sedan

Rättscentrum i Malmö avspärrat – en person gripen

Rättscentrum i Malmö spärrades av på söndagskvällen och en man som hade ”uppträtt mystiskt” greps av polis..

Expressen - 6 timmar sedan

Norska kungen om framtiden på tronen

I januari röstade norska motsvarigheten till riksdagen om att behålla monarkin i landet.Det blev en seger för ja-sidan.Nu berättar kung Harald i en längre intervju med norska tidningen Dagens Näringsliv att han inte har några planer att stiga åt sidan.

Expressen - 7 timmar sedan

JUST NU: Misstänkt mord – en man gripen i kväll

Polisen har spärrat av en bostad i Järna, skriver Aftonbladet.En man har gripits efter ett misstänkt mord. – Det finns anledning att anta att ett grovt våldsbrott begåtts.

Expressen - 7 timmar sedan

”Passiv rökning” gick inte – döms för narkotikabrott

En Malmöbo i 50-årsåldern som åtalats för narkotikabrott sedan spår av cannabis hittats i hans blod hävdade att han fått i sig detta genom passiv rökning.Han hade varit på Christiania i tre–fyra timmar medan andra rökte.Men han döms ändå.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.