Expressen > Nyheter

Tuesday, 11 December, 06:21

Expressen - 16 jul 18 kl. 20:03

Engångsgrillar reas ut – trots eldningsförbudFör att förhindra bränder har både Coop och Ica bestämt sig för att stoppa försäljningen av engångsgrillar.Men Lidl har valt en annan strategi och gör reklam för både grillar och tändvätska i sitt veckoblad. – Det är ju rent olämpligt, säger Björn Björkman, expert på Brandskyddsföreningen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Coop, Ica, Lidl, Björn Björkman, Brandskyddsföreningen

Dela artikeln

4651 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Engångsgrillar, reasut trots , eldningsförbud
Kristianstadsbladet - 12 jul 13 kl. 18:10

Inget eldningsförbud trots torka

Foto: Scanpix
På fredagen gick räddningstjänsten i södra Skåne ut med ett eldningsförbud. I nordöstra hörnet ligger räddningstjänsten lågt över helgen men uppmanar ändå till försiktighet då det är mycket torrt i marken.
?

Västerbottens Folkblad - 30 maj 18 kl. 13:29

Förbud för engångsgrillar

Det råder extremt stor risk för brand i nästan hela Sverige och i stora delar av landet råder även eldningsförbud. Eldningsförbud innebär att all eldnings utomhus är förbjuden och man får inte heller använda engångsgrillar. – Engångsgrillar kan lätt orsaka bränder, de kan bli mycket varma och ställer man en engångsgrill i gräset kan det lätt […].

GöteborgsPosten - 30 maj 18 kl. 13:29

Eldningsförbudet gäller även engångsgrillar

Det eldningsförbud som varit aktivt sedan 22 maj i hela Storgöteborg gäller även engångsgrillar, det meddelar Brandskyddsföreningen.
– Många förstår inte att man inte får använda engångsgrillar i parker just nu, säger Nadine Jones Pioud, pressansvarig för brandskyddsföreningen..

BT - 21 jul 14 kl. 18:08

Eldningsförbud på flera håll

Torrt och varmt väder har medfört eldningsförbud på många håll runt om i landet. Sedan något dygn tillbaka har räddningstjänster i bland annat Bohuslän, Stockholm, Uppsala och södra Dalarna infört förbud mot att elda utomhus. Brandrisken betecknas på vissa håll som mycket stor och räddningstjänsten manar till stor försiktighet.

Norrtelje Tidning - 01 aug 17 kl. 13:00

Förbud mot engångsgrillar: "De räknas inte som en säker grillplats"

Torkan som råder i Norrtälje har gjort att eldningsförbud råder. Detta innebär även att det inte är tillåtet att grilla mat på engångsgrillar så länge eldningsförbudet råder..

Barometern - 10 jul 14 kl. 14:51

Eldningsförbud införs i nästan hela länet

Eldningsförbud infördes i stora delar av länet på torsdagen. Kalmar och Öland inför förbudet på fredagen. Det är respektive kommun som beslutar om eldningsförbud.

Barometern - 10 jul 14 kl. 14:51

Eldningsförbud införs i morgon

Det är torrt i markerna och från och med i morgon införs eldningsförbud i Kalmar kommun. Det är respektive kommun som beslutar om eldningsförbud. Sedan sammanställs uppgifterna av länsstyrelsen som informerar på sin hemsida.

BT - 02 jul 18 kl. 18:31

Eldningsförbudet: Här plockas engångsgrillar ut ur försäljningen

Det råder återigen eldningsförbud i Sjuhärad och det innebär bland annat att man inte får grilla utanför iordningställda grillplatser. Flera butiker i Borås har valt att stoppa försäljningen av engångsgrillar. Räddningstjänsten välkomnar butikernas beslut..

Skånskan - 19 jul 18 kl. 13:56

Totalt eldningsförbud på Söderåsen.

Röstånga. Räddningstjänsten i nordvästra Skåne har nu infört totalt eldningsförbud. Det innebär att all eldning i Söderåsens nationalpark nu är förbjuden.

Barometern - 24 jul 14 kl. 10:07

Eldningsförbud i länet

Under torsdagen införs återigen ett eldningsförbud i hela länet. Under torsdagen införs återigen ett eldningsförbud i hela länet. Värmeböljan som legat över länet under veckan har gjort att brandrisken är hög.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Martin satt fast i traktorn – sjönk till havets botten

Maskinföraren Martin Andersson, 47, sjönk till havets botten – fast inuti en dumper på över 20 ton. Då agerade plåtslagarna Christoffer Alperud, 23 och Martin Larsson, 44 – som senare har prisats för sin insats.– Jag tänkte att jag skulle dö, att jag inte skulle klara mig, säger Martin, som förlorade medvetandet under ytan..

Expressen - 15 minuter sedan

Sverige tar täten i EU:s klimatkamp

Tillsammans med Frankrike, Storbritannien och Nederländerna är Sverige ett av de länder i EU som vill se snabbast och störst förändringar efter FN:s klimatkonferens i Katowice. Värdlandet Polen, Ungern och Irland bromsar dock ner förändringarna som bör göras för att uppnå klimatmålen, skriver ETC.  .

Expressen - 1 timme sedan

Kvinna frias för tvättstugebråk

Ett tvättstugebråk urartade och en 45-årig kvinna från Växjö åtalades för misshandel..

Expressen - 2 timmar sedan

Mindre bedrägerier utreds bara i undantagsfall fram till nyår

Fram till årsskiftet kommer Stockholmspolisen bara att utreda mindre bedrägerier i undantagsfall. Det rapporterar Sveriges Radios Ekot. Det handlar bland annat om bedrägerier som berör tankkort och mobiltelefonabonnemang.

Expressen - 4 timmar sedan

Sara Danius om Horace Engdahl: ”Skulle vi stöta ihop skulle jag självklart heja”

Det är på dansgolvet i Gyllene salen allt händer.Expressens reporter tar en svängom med Liberalernas Jan Björklund och Miljöpartiets Gustav Fridolin – och pratar med balens drottning Sara Danius och Akademiledamoten Horace Engdahl..

Expressen - 5 timmar sedan

Victoria lånade mammas gamla Nobelklänning

Kronprinsessan Victorias val av klänning på årets Nobelmiddag förvånade många.Hon återanvände nämligen klänningen som drottning Silvia bar på samma bankett 1995.”Man skulle nästan inte kunna tro att klänningen är över tjugo år gammal – för den känns väldigt modern och inne”, skriver Expressens modeexpert Magda Omerspahic..

Expressen - 6 timmar sedan

Sara Danius klädval Nobelfestens snackis

Sara Danius väcker ofta uppmärksamhet och hyllas för sina klädval – och färgchocken under Nobelfesten är inget undantag. Den extravaganta klänningen – med cape och knytblus får modekritiker att spekulera i en koppling till Svenska Akademien. Men Sara Danius vill själv inte göra den kopplingen.

Expressen - 7 timmar sedan

Larm om skottlossning – stort pådrag

Polis är på plats i Brämaregården på Hisingen efter larm om skottlossning, skriver GP.– Vi är på plats med ett par patruller så det är lite pådrag där ute, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl, till tidningen..

Expressen - 7 timmar sedan

JUST NU: Tonåring utsatt för brutalt rån – hotades med kniv och pistol

En man i övre tonåren blev utsatt för ett brutalt rån på måndagskvällen.Gärningsmännen slog honom, sparkade honom och hotade med kniv och pistol.Nu söker polisen tips om händelsen..

Expressen - 7 timmar sedan

Expressens reporter på plats inne på Nobelfesten

Det är som en saga att sitta här i Blå hallen och på riktigt få uppleva allt det som man vanligtvis bara ser på tv.Maten, musiken och gästerna håller världsklass, tycker Expressens reporter Karin Sörbring..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.