DI > Ekonomi

Tuesday, 23 October, 14:12

DI - 16 jul 18 kl. 20:03

Skörden i hela Europa torkar sönder - prisrally att väntaVärmen slår mot hela Europa – och precis som i Sverige är det en katastrof för lantbrukarna.  I Tyskland står nu bönderna inför konkurshot om inte regeringen agerar, skriver Bloomberg. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Europa, Sverige, Tyskland, Bloomberg

Dela artikeln

38 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skördeni hela , Europa, torkar, sönder, prisrallyatt , vänta
SmålandsPosten - 08 dec 14 kl. 06:19

Fogdegården i nya händer

När kommunen inte ville köpa anrika Fogdegården i Lessebo stod många andra i kö. Först av dem var Åkerby Entreprenad. - Vi ringde Länsförsäkringar och anmälde intresse redan när kommunen hade fått erbjudande att köpa, säger Berit Karlsson.

SVT - 01 okt 18 kl. 17:46

Drömbeskedet för Djurgården – NHL-proffset återvänder

Djurgården tippas bland favoriterna till guldet och har inlett grundserien starkt. Nu kommer nästa glädjebesked för Stockholmsklubben – publikfavoriten Jonathan Davidsson vänder hem från NHL. – Jag ska hem och vinna allt, säger han till klubbens hemsida..

DI - 30 aug 16 kl. 13:55

Metallvärden i Sverige vänder till förlust

Metallvärden i Sverige släppte sin halvårsrapport vid 13.30-tiden på tisdagen och konstaterar där att bolaget äntligen lyckats få igång verksamheten i Lesjöfors..

YLE - 09 jul 13 kl. 14:57

Missbrukarvården i Vasa återvänder inte till Smedsbyvägen

Missbrukarstationen i Vasa kommer inte att flytta tillbaka till sin gamla lokal på Smedsbyvägen 4. Stationen flyttades till temporära lokaler i januari på grund av problem med inomhusluften. Nu har man på staden bestämt att missbrukarstationen inte återvänder till Smedsbyvägen.

YLE - 23 jul 14 kl. 04:13

Skärgården förlorar miljoner när staten omfördelar pengar

Skärgården hör till en av de stora förlorarna i den omfattande reform av statsandelarna som träder i kraft vid årsskiftet. Totalt kommer skärgårdstillägg för kring tio miljoner euro att försvinna. En av de stora förlorarna är Pargas stad som i reformen förlorar över tre miljoner.

Sydsvenskan - 23 apr 15 kl. 19:56

Europa kan bättre än så här

På Malta begravdes under torsdagen 24 av de omkring 800 migranter som tros ha omkommit under helgens katastrof. På plats fanns Maltas president, ministrar från Italien och Grekland samt många andra som sörjde de oidentifierade offren. Senare samma dag träffades EU:s stats- och regeringschefer på ett extrainsatt toppmöte i Bryssel.

Helsingborgs Dagblad - 23 apr 15 kl. 19:56

Europa kan bättre än så här

På Malta begravdes under torsdagen 24 av de omkring 800 migranter som tros ha omkommit under helgens katastrof. På plats fanns Maltas president, ministrar från Italien och Grekland samt många andra som sörjde de oidentifierade offren. Senare samma dag träffades EU:s stats- och regeringschefer på ett extrainsatt toppmöte i Bryssel.

SvD - 01 apr 17 kl. 11:00

SvD guidar: Så funkar spelmarknaden i andra länder

Licenssystem för spelmarknaden en växande trend i Europa. Andra länder rör sig i en riktning mot en mer reglerad spelmarknad. Men spelskatten skiljer sig kraftigt åt mellan länderna.

DN - 08 apr 14 kl. 11:20

EU-studie: Svenska vården i topp

Den svenska vården ligger i topp när det gäller behandlingen av fem olika sjukdomstillstånd. Det visar en EU-finansierad studie av sjukvården i sju länder och regioner: Finland, Ungern, Italien, Nederländerna, Norge, Skottland och Sverige..

GT - 24 jul 15 kl. 06:48

Josefines tänder krossades i Balder

GÖTEBORG. Josefine Perssons Balder-tur på Liseberg blev en mardrömsresa. Mitt i färden krossades hennes tänder.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Möjlighet att investera i Comintelli som visar hög tillväxt i snabbt växande marknad

Comintelli AB är ett svenskt mjukvaruföretag som grundades 1999 som en spin-off från Ericsson. Bolaget har utvecklat och licensierar ut en molnbaserad tjänst för omvärldsbevakning och analys kallad Intelligence2day®. Tjänsten används idag av såväl mindre företag som större globala organisationer, bl.

DI - 10 minuter sedan

Harley-Davidson levererar stark kvartalsrapport

Motorcykeljätten Harley-Davidson redovisar en omsättning som var högre än väntat under tredje kvartalet. Resultatet per aktie blev 45 procent högre än analytikerna räknat med..

DI - 10 minuter sedan

Profilgruppen ökar vinst och omsättning

Profilgruppen redovisar ett resultat efter skatt på 16,2 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2018 (15,2). Resultatet per aktie uppgick till 2:29 kronor (1:87). Nettoomsättningen uppgick till 354 miljoner kronor (314).

DI - 15 minuter sedan

SEB-strategen: Fem fyndaktier efter börsfallen

Rapportsäsongen hittills har mötts av överdrivet sura miner på börsen. Flera aktier är “för billiga”, anser SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall..

DI - 30 minuter sedan

Atrium Ljungbergs vd köper aktier för 1,5 miljoner

Atrium Ljungbergs vd Annica Ånäs har köpt en aktiepost till ett värde av 1,5 miljoner kronor. Det framgår av finansinspektionens insynslista..

DI - 30 minuter sedan

Consiliums orderingång ned 7 procent hittills i år

Consiliums orderingång har minskat 7 procent under perioden januari-september i år jämfört med motsvarande period förra året. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Caterpillars vinst i linje med väntat – men aktien tappar i förhandeln

Den amerikanska verkstadsjätten Caterpillar, som bland annat konkurrerar med Atlas Copco och Volvo, redvisar en vinst i linje med förväntningarna för det tredje kvartalet..

DI - 30 minuter sedan

Verizons justerade vinst något bättre än väntat

Amerikanska Verizon levererade en justerad vinst på 1,22 dollar per aktie för det tredje kvartalet. Analytikerna förväntningar låg på 1,19 dollar per aktie enligt Bloombergs analytikersammanställning. .

DI - 45 minuter sedan

Ogräsmedlet är rena giftet för jättens aktie

Ett amerikanskt domslut att ogräsmedlet Roundup "troligen" orsakar cancer sätter press på det tyska kemi- och läkemedelsbolaget Bayer. Aktiekursen hade vid lunchtid på tisdagen fallit med över 8 procent på Frankfurtbörsen..

DI - 45 minuter sedan

Investors vd miljonköper aktier i Atlas Copco

Investors vd Johan Forssell miljonköper aktier i verkstadsjätten Atlas Copco efter förra veckans rapport. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.