DI > Ekonomi

Saturday, 18 August, 18:13

DI - 16 jul 18 kl. 14:11

Trelleborg flyttar hamnen: Ska klara större båtarTrelleborgs hamn investerar 1,4 miljarder kronor när delar av hamnen ska flyttas österut.  Det handlar om att kunna ta emot större fartyg, men också om att öppna upp och utöka staden mot havet.  .
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trelleborg, flyttar, hamnenSka , klarastörre , båtar
Nyteknik - 20 jan 17 kl. 13:30

Trelleborg flyttar Sävsjöfabrik till Lettland

Industriföretaget Trelleborg Wheel Systems lägger ner tillverkningen i Sävsjö i Jönköpings län..

Trelleborgs Allehanda - 14 nov 12 kl. 06:30

Hamnen firar sina första 150 år

Med en ceremoni på rådhuset i Trelleborg firade Trelleborg att hamnen funnits sedan 1862.
? Still going strong, var kommunalrådet Ulf Bingsgårds (M) ord om hamnen i sitt anförande som han höll helt på engelska så att de utländska gästerna skulle kunna hänga med.

Trelleborgs Allehanda - 31 jan 13 kl. 18:30

Lobbar för hamnen i Bryssel

Det finns många miljoner i EU-bidrag att hämta för ringvägar och andra satsningar i Trelleborg. För att ha en chans att komma med i pengaregnet har kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) och oppositionsrådet Catherine Persson (S) varit i Bryssel och lobbat
-Vi blev väldigt positivt bemötta, säger Ulf Bingsgård, som tillsammans med de andra i delegationen talade för att Trelleborg och hamnen ska komma med i EU:s system av transportkorridorer.För Trelleborgs del handlar det om en transportkorridor som sträcker sig mellan Helsingfors och Valetta på Malta.

DN - 18 nov 17 kl. 19:46

Halmstad rustar hamnen med barriär mot klimathot

Halmstad hamn står väl rustad inför höstens oväder med en helt ny klimatanpassad barriär mot havet. Med hjälp av förhöjda ytor, vallar och skyddsmurar ska hamnen klara 25 års klimatförändringar..

DI - 02 nov 11 kl. 09:40

Trelleborg flyttar kapitalmarknadsdag

Trelleborgs planerade kapitalmarknadsdag den 30 november 2011 flyttas till 2012. Nytt datum kommer att kommuniceras vid ett senare tillfälle..

Trelleborgs Allehanda - 16 apr 13 kl. 17:00

Kockums flyttar inte till Trelleborg

Arkiv: Scanpix
Det blir ingen flytt till Trelleborg för Kockums Industrier. I måndags kom det slutliga beskedet: företaget lägger ner sin produktion av järnvägsvagnar eftersom de inte har några order.
-Det är tragiskt, säger Björn Widell, vd på Kockums Industrier.

Trelleborgs Allehanda - 23 nov 13 kl. 07:01

Lindex flyttar ut på gatan

Arkivfoto: Fredrik Sandberg/TT
Klädbutiken Lindex flyttar nästa år tvärs över gatan, från Valengallerian ut på Algatan, där JC-butiken tidigare låg.
Syftet med flytten är att få en mer effektiv drift av affärsverksamheten, enligt Kaisa Lyckdal, pressansvarig på Lindex. - Vi byter lokal för att få en mindre lokal som också är bättre planerad, men ändå med fortsatt bra läge.

Trelleborgs Allehanda - 07 jan 11 kl. 06:00

Byggjobben ökar i Trelleborg

Arkivfoto: Lars Brundin
Förr var Trelleborg AB och hamne de stora arbetsgivarna. Idag finns istället jobben utspridda över 3 686 företag.
Byggarbetarnas svåra tid är över.

Trelleborgs Allehanda - 03 jan 14 kl. 08:08

Nytt läge på gång i hamnen

Foto: Hanna Folkemark-Ellborg
Efter att 2013 blev året då de yttre förutsättningarna för hamnens flytt blev klara blir 2014 ett år då hamnen får ännu ett nytt färjeläge i öster. Dessutom sker en del arbeten med utfyllnaden, kombiterminalen och bassängerna som ska ta emot dagvatten både från staden och från hamnen.
Det var i april 2013 som infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd (M) lade sista stenen på utbyggnaden av de nya pirarna i Trelleborgs hamn.

Trelleborgs Allehanda - 11 maj 14 kl. 14:00

Allt du någonsin velat veta om palmerna i Trelleborg

Foto: Tomas Nyberg
"Kan vi få köpa ett lass palmer? Nog för att fylla en långtradare?" Det är 30 år sedan i år som en delegation från Trelleborgs stad förbryllade spanjorerna med den lite märkliga frågan.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Hon blev företagare på kuppen

Hästintresset lockade henne att bli veterinär – och företagare.  I dag driver Marjaana Alaviuhkola ett av Sveriges största oberoende djursjukhus. .

DI - 1 timme sedan

Från utdömd rivningskåk till Sveriges vackraste villa

Huset dömdes ut som fuskbygge, övergavs och förföll.  Men snickarglädjen från 1897 fick sin revansch – tack vare hotellparet Ulla och Bertil Köhler. Efter en omsorgsfull renovering utsågs bostaden till Sveriges vackraste villa.

DI - 1 timme sedan

MP:s mål: En miljon solelsanläggningar år 2040

Miljöpartiet vill se minst en miljon solcellsanläggningar till 2040. Partiet föreslår ytterligare två miljarder i solcellsstöd de kommande fyra åren..

DI - 1 timme sedan

Jonas Sjöstedt: Slut på rean på kvinnors arbete

Vänsterpartiet går till val på att höja lönerna för kvinnor i offentlig sektor.  ”Det är slut på rean på kvinnors arbete”, säger vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedt. Satsningen kostar staten 5 miljarder kronor..

DI - 2 timmar sedan

Entreprenören har miljonrull under brädan

UPPLANDS VÄSBY. Att skejta har gått från att vara en subkultur till något som allt fler testar, vilket har lett till att allt fler kommuner låter bygga skejtparker. Det har skapat en ny bransch i Sverige, med Nord Skateparks som pionjär..

DI - 2 timmar sedan

V föreslår fem miljarder till kvinnolöner

Vänsterpartiet vill införa ett nytt statsbidrag – jämställdhetsmiljarder – till kommunerna på fem miljarder kronor årligen. Pengarna ska användas till att höja lönerna i de kvinnodominerande yrkena i offentlig sektor..

DI - 2 timmar sedan

Ministrar avskedas i Vitryssland

Vitrysslands president Alexandr Lukasjenko avskedar landets premiärminister samt ytterligare toppministrar i regeringen, uppger hans pressavdelning. Det blir den största regeringsrockaden sedan 2014..

DI - 3 timmar sedan

M vill satsa mot brottslighet: ”Staten ska ha våldsmonopolet”

Tyngdpunkten i Moderaternas valmanifest är en politik som syftar till att minska brottsligheten i landet. ”Staten måste stå för sin del av samhällskontraktet”, säger Moderaternas partiledare Ulf Kristersson..

DI - 3 timmar sedan

S: Sänkta byggkrav ska ge fler småbostäder

Socialdemokraterna vill få fram fler student- och ungdomsbostäder genom att sänka standardkraven..

DI - 3 timmar sedan

Elpriset skjuter i höjden - så sparar du tusenlappar

Den torra sommaren har gjort att elpriset skjutit i höjden.  Trots att regnet gjort comeback har det rörliga priset gått upp 25 procent de senaste dagarna. Och skulle hösten bli torr får vi räkna med nya rekordnivåer.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.