DI > Ekonomi

Wednesday, 17 October, 21:09

DI - 16 jul 18 kl. 14:11

Trelleborg flyttar hamnen: Ska klara större båtarTrelleborgs hamn investerar 1,4 miljarder kronor när delar av hamnen ska flyttas österut.  Det handlar om att kunna ta emot större fartyg, men också om att öppna upp och utöka staden mot havet.  .
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trelleborg, flyttar, hamnenSka , klarastörre , båtar
Nyteknik - 20 jan 17 kl. 13:30

Trelleborg flyttar Sävsjöfabrik till Lettland

Industriföretaget Trelleborg Wheel Systems lägger ner tillverkningen i Sävsjö i Jönköpings län..

Trelleborgs Allehanda - 14 nov 12 kl. 06:30

Hamnen firar sina första 150 år

Med en ceremoni på rådhuset i Trelleborg firade Trelleborg att hamnen funnits sedan 1862.
? Still going strong, var kommunalrådet Ulf Bingsgårds (M) ord om hamnen i sitt anförande som han höll helt på engelska så att de utländska gästerna skulle kunna hänga med.

Trelleborgs Allehanda - 31 jan 13 kl. 18:30

Lobbar för hamnen i Bryssel

Det finns många miljoner i EU-bidrag att hämta för ringvägar och andra satsningar i Trelleborg. För att ha en chans att komma med i pengaregnet har kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) och oppositionsrådet Catherine Persson (S) varit i Bryssel och lobbat
-Vi blev väldigt positivt bemötta, säger Ulf Bingsgård, som tillsammans med de andra i delegationen talade för att Trelleborg och hamnen ska komma med i EU:s system av transportkorridorer.För Trelleborgs del handlar det om en transportkorridor som sträcker sig mellan Helsingfors och Valetta på Malta.

DN - 18 nov 17 kl. 19:46

Halmstad rustar hamnen med barriär mot klimathot

Halmstad hamn står väl rustad inför höstens oväder med en helt ny klimatanpassad barriär mot havet. Med hjälp av förhöjda ytor, vallar och skyddsmurar ska hamnen klara 25 års klimatförändringar..

DI - 02 nov 11 kl. 09:40

Trelleborg flyttar kapitalmarknadsdag

Trelleborgs planerade kapitalmarknadsdag den 30 november 2011 flyttas till 2012. Nytt datum kommer att kommuniceras vid ett senare tillfälle..

Trelleborgs Allehanda - 16 apr 13 kl. 17:00

Kockums flyttar inte till Trelleborg

Arkiv: Scanpix
Det blir ingen flytt till Trelleborg för Kockums Industrier. I måndags kom det slutliga beskedet: företaget lägger ner sin produktion av järnvägsvagnar eftersom de inte har några order.
-Det är tragiskt, säger Björn Widell, vd på Kockums Industrier.

Trelleborgs Allehanda - 23 nov 13 kl. 07:01

Lindex flyttar ut på gatan

Arkivfoto: Fredrik Sandberg/TT
Klädbutiken Lindex flyttar nästa år tvärs över gatan, från Valengallerian ut på Algatan, där JC-butiken tidigare låg.
Syftet med flytten är att få en mer effektiv drift av affärsverksamheten, enligt Kaisa Lyckdal, pressansvarig på Lindex. - Vi byter lokal för att få en mindre lokal som också är bättre planerad, men ändå med fortsatt bra läge.

Trelleborgs Allehanda - 07 jan 11 kl. 06:00

Byggjobben ökar i Trelleborg

Arkivfoto: Lars Brundin
Förr var Trelleborg AB och hamne de stora arbetsgivarna. Idag finns istället jobben utspridda över 3 686 företag.
Byggarbetarnas svåra tid är över.

Trelleborgs Allehanda - 03 jan 14 kl. 08:08

Nytt läge på gång i hamnen

Foto: Hanna Folkemark-Ellborg
Efter att 2013 blev året då de yttre förutsättningarna för hamnens flytt blev klara blir 2014 ett år då hamnen får ännu ett nytt färjeläge i öster. Dessutom sker en del arbeten med utfyllnaden, kombiterminalen och bassängerna som ska ta emot dagvatten både från staden och från hamnen.
Det var i april 2013 som infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd (M) lade sista stenen på utbyggnaden av de nya pirarna i Trelleborgs hamn.

Trelleborgs Allehanda - 11 maj 14 kl. 14:00

Allt du någonsin velat veta om palmerna i Trelleborg

Foto: Tomas Nyberg
"Kan vi få köpa ett lass palmer? Nog för att fylla en långtradare?" Det är 30 år sedan i år som en delegation från Trelleborgs stad förbryllade spanjorerna med den lite märkliga frågan.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Fedledamöter eniga om fortsatta räntehöjningar, något ljusare USA-syn än i augusti

USA:s centralbanksledamöter är eniga om behovet av att fortsätta höja räntor, oavsett president Donald Trumps kritik. Det visar protokollet från senaste räntemötet..

DI - 5 minuter sedan

Svenskt Näringslivs vd sågar politikerna – tre ödesfrågor måste lösas

Jan-Olof Jacke, ny vd på Svenskt Näringsliv, pekar på enorma reformbehov och riktar skoningslös kritik mot svenska politiker.  “Vi har haft uppåt tio år av reformtorka”, säger han..

DI - 15 minuter sedan

På Brexitfronten intet nytt

Storbritanniens premiärminister Theresa May presenterade inget nytt i sitt anförande till EU-toppmötet på onsdagskvällen, enligt Europaparlamentets talman..

DI - 30 minuter sedan

Nervös väntan på negativt Wall Street inför Alcoas rapport

New York-börsen handlas ned och befäster därmed de senaste dagarnas mönster med en dags uppgång följd av en dags nedgång. Marknaden spänner sig inför Alcoas rapport, som kan sätta tonen för rapportperioden..

DI - 1 timme sedan

AfV: Köp Hexatronic, Assa och Tobii men sälj Skistar

Köp Hexatronic, Assa Abloy och Tobii men sälj Skistar. De råden ger Affärsvärlden i det senaste numret..

DI - 1 timme sedan

Prisras på nyproduktioner: ”Fortfarande trög marknad”

Nyproducerade bostadsrätter har fallit betydligt mer i pris än övriga lägenheter under det senaste året.  Det visar en genomgång som Di har gjort tillsammans med Booli. Störst är fallet i Stockholm, och det riskerar att smitta av sig på övriga landet.

DI - 1 timme sedan

USA:s handelsminister till EU: handelssamtalen går för långsamt

USA:s handelsminister Wilbur Ross kritiserade på onsdagen EU för att röra sig alltför långsamt i handelssamtalen med USA. "Vi behöver verkligen påtagliga framsteg på kort sikt. Presidentens tålamod är inte oändligt", sa han vid en pressträff i Bryssel enligt amerikanska media..

DI - 1 timme sedan

Swedish Match närmare besked om EU:s snusförbud kan rundas

Frågan om Swedish Match möjlighet att sälja så kallade chew bags i Tyskland och andra europeiska länder kom ett steg närmare en upplösning på onsdagen efter ett beslut i EU-domstolen. .

DI - 1 timme sedan

Socialdemokraterna kommer att förlora på mittenregering

Den tyska delstatsvalet i Bayern har likheter med den svenska regeringsbildningen. Storkoalitionen mellan de tyska socialdemokraterna och Angela Merkels kristdemokrater anses ha varit avgörande för de två maktpartiernas katastrofval, skriver Enna Gerin och Niels Stöber, utredare i det fackliga idéinstitutet Katalys..

DI - 1 timme sedan

Valutafesten går mot sitt slut

Oron sprider sig för att räntehöjningar ska stärka kronan och sätta stopp för exportföretagens valutafest.  Årets unika medvind med både högkonjunktur och svag krona hotar att vändas till motvind med kraftigt fallande vinster och aktiekurser för verkstadsbolagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.