DI > Ekonomi

Friday, 14 December, 09:33

Liknande nyheter

Taggar: Trelleborg, flyttar, hamnenSka , klarastörre , båtar
Nyteknik - 20 jan 17 kl. 13:30

Trelleborg flyttar Sävsjöfabrik till Lettland

Industriföretaget Trelleborg Wheel Systems lägger ner tillverkningen i Sävsjö i Jönköpings län..

Trelleborgs Allehanda - 14 nov 12 kl. 06:30

Hamnen firar sina första 150 år

Med en ceremoni på rådhuset i Trelleborg firade Trelleborg att hamnen funnits sedan 1862.
? Still going strong, var kommunalrådet Ulf Bingsgårds (M) ord om hamnen i sitt anförande som han höll helt på engelska så att de utländska gästerna skulle kunna hänga med.

Trelleborgs Allehanda - 31 jan 13 kl. 18:30

Lobbar för hamnen i Bryssel

Det finns många miljoner i EU-bidrag att hämta för ringvägar och andra satsningar i Trelleborg. För att ha en chans att komma med i pengaregnet har kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) och oppositionsrådet Catherine Persson (S) varit i Bryssel och lobbat
-Vi blev väldigt positivt bemötta, säger Ulf Bingsgård, som tillsammans med de andra i delegationen talade för att Trelleborg och hamnen ska komma med i EU:s system av transportkorridorer.För Trelleborgs del handlar det om en transportkorridor som sträcker sig mellan Helsingfors och Valetta på Malta.

DN - 18 nov 17 kl. 19:46

Halmstad rustar hamnen med barriär mot klimathot

Halmstad hamn står väl rustad inför höstens oväder med en helt ny klimatanpassad barriär mot havet. Med hjälp av förhöjda ytor, vallar och skyddsmurar ska hamnen klara 25 års klimatförändringar..

DI - 02 nov 11 kl. 09:40

Trelleborg flyttar kapitalmarknadsdag

Trelleborgs planerade kapitalmarknadsdag den 30 november 2011 flyttas till 2012. Nytt datum kommer att kommuniceras vid ett senare tillfälle..

Trelleborgs Allehanda - 16 apr 13 kl. 17:00

Kockums flyttar inte till Trelleborg

Arkiv: Scanpix
Det blir ingen flytt till Trelleborg för Kockums Industrier. I måndags kom det slutliga beskedet: företaget lägger ner sin produktion av järnvägsvagnar eftersom de inte har några order.
-Det är tragiskt, säger Björn Widell, vd på Kockums Industrier.

Trelleborgs Allehanda - 23 nov 13 kl. 07:01

Lindex flyttar ut på gatan

Arkivfoto: Fredrik Sandberg/TT
Klädbutiken Lindex flyttar nästa år tvärs över gatan, från Valengallerian ut på Algatan, där JC-butiken tidigare låg.
Syftet med flytten är att få en mer effektiv drift av affärsverksamheten, enligt Kaisa Lyckdal, pressansvarig på Lindex. - Vi byter lokal för att få en mindre lokal som också är bättre planerad, men ändå med fortsatt bra läge.

Trelleborgs Allehanda - 07 jan 11 kl. 06:00

Byggjobben ökar i Trelleborg

Arkivfoto: Lars Brundin
Förr var Trelleborg AB och hamne de stora arbetsgivarna. Idag finns istället jobben utspridda över 3 686 företag.
Byggarbetarnas svåra tid är över.

Trelleborgs Allehanda - 03 jan 14 kl. 08:08

Nytt läge på gång i hamnen

Foto: Hanna Folkemark-Ellborg
Efter att 2013 blev året då de yttre förutsättningarna för hamnens flytt blev klara blir 2014 ett år då hamnen får ännu ett nytt färjeläge i öster. Dessutom sker en del arbeten med utfyllnaden, kombiterminalen och bassängerna som ska ta emot dagvatten både från staden och från hamnen.
Det var i april 2013 som infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd (M) lade sista stenen på utbyggnaden av de nya pirarna i Trelleborgs hamn.

Trelleborgs Allehanda - 11 maj 14 kl. 14:00

Allt du någonsin velat veta om palmerna i Trelleborg

Foto: Tomas Nyberg
"Kan vi få köpa ett lass palmer? Nog för att fylla en långtradare?" Det är 30 år sedan i år som en delegation från Trelleborgs stad förbryllade spanjorerna med den lite märkliga frågan.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Spansk inflation i linje med förväntan

De spanska konsumentpriserna sjönk 0,1 procent i november jämfört med månaden före och steg 1,7 procent från samma månad året före..

DI - 15 minuter sedan

H&M väntas redovisa 56.426 miljoner kronor i försäljning 4 kv

Klädjätten H&M lämnar på måndag försäljningsrapport för fjärde kvartalet..

DI - 15 minuter sedan

Medivir har omorganiserat – 58 anställda har sagts upp

Medivir har nu genomfört den tidigare aviserade omorganisationen. Uppsägning av personal inom främst forskning och administration är gjord, vilket reducerat organisationen från 75 till 17 anställda. Detta görs i syfte att frigöra resurser för bolagets utvecklingsprojekt..

DI - 15 minuter sedan

Deutsches säljrekar sänker Veoneer och Autoliv

Stockholmsbörsen öppnar fredagshandeln på minus med Veoneer och Autoliv i botten av storbolagslistan. Aktierna faller efter att Deutsche Bank inlett bevakningen med två säljrekommendationer..

DI - 10 minuter sedan

Deppigare inköpschefer i Frankrike – lägsta PMI-siffran sedan februari 2016

Den franska industrins sammanvägda inköpschefsindex (Composite PMI) sjönk till 49,3 i december jämfört med 54,2 föregående månad, den lägsta nivån sedan februari 2016. .

DI - 30 minuter sedan

Stora Enso investerar 232 miljoner i Skoghalls Bruk

Skogskoncernen Stora Enso har beslutat sig för att investera 232 miljoner kronor i en utbyggnad av den befintliga reningsanläggningen på Skoghalls bruk. .

DI - 30 minuter sedan

Bundesbank skriver ned förväntningarna på den tyska tillväxten

Den tyska centralbanken skriver ned prognoserna för landets tillväxt både i år och nästa år. Nu väntas Tysklands ekonomi växa 1,5 procent i år och 1,6 procent 2019..

DI - 45 minuter sedan

Svag börs gav mindre substans i Svolder

Investmentbolaget Svolder redovisar ett resultat efter skatt på -441 miljoner kronor (44,2) för det första kvartalet 2019, som avser perioden september-november. Resultatet per aktie uppgick till -17:20 kronor (-1:70)..

DI - 45 minuter sedan

Stockholmsbörsen väntas öppna nedåt

Stockholmsbörsen ser ut att öppna nedåt på fredagen. .

DI - 45 minuter sedan

Wallenstam vill öka substansvärdet med 50 procent på fem år

Fastighetsbolaget Wallenstam vill höja substansvärdet med 40 kronor i en ny femårig affärsplan. Det motsvarar en ökning med drygt 50 procent från dagens nivåer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.