DI > Ekonomi

Saturday, 23 March, 02:00

DI - 16 jul 18 kl. 14:11

Trelleborg flyttar hamnen: Ska klara större båtarTrelleborgs hamn investerar 1,4 miljarder kronor när delar av hamnen ska flyttas österut.  Det handlar om att kunna ta emot större fartyg, men också om att öppna upp och utöka staden mot havet.  .
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trelleborg, flyttar, hamnenSka , klarastörre , båtar
Nyteknik - 20 jan 17 kl. 13:30

Trelleborg flyttar Sävsjöfabrik till Lettland

Industriföretaget Trelleborg Wheel Systems lägger ner tillverkningen i Sävsjö i Jönköpings län..

Trelleborgs Allehanda - 14 nov 12 kl. 06:30

Hamnen firar sina första 150 år

Med en ceremoni på rådhuset i Trelleborg firade Trelleborg att hamnen funnits sedan 1862.
? Still going strong, var kommunalrådet Ulf Bingsgårds (M) ord om hamnen i sitt anförande som han höll helt på engelska så att de utländska gästerna skulle kunna hänga med.

Trelleborgs Allehanda - 31 jan 13 kl. 18:30

Lobbar för hamnen i Bryssel

Det finns många miljoner i EU-bidrag att hämta för ringvägar och andra satsningar i Trelleborg. För att ha en chans att komma med i pengaregnet har kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) och oppositionsrådet Catherine Persson (S) varit i Bryssel och lobbat
-Vi blev väldigt positivt bemötta, säger Ulf Bingsgård, som tillsammans med de andra i delegationen talade för att Trelleborg och hamnen ska komma med i EU:s system av transportkorridorer.För Trelleborgs del handlar det om en transportkorridor som sträcker sig mellan Helsingfors och Valetta på Malta.

DN - 18 nov 17 kl. 19:46

Halmstad rustar hamnen med barriär mot klimathot

Halmstad hamn står väl rustad inför höstens oväder med en helt ny klimatanpassad barriär mot havet. Med hjälp av förhöjda ytor, vallar och skyddsmurar ska hamnen klara 25 års klimatförändringar..

DI - 02 nov 11 kl. 09:40

Trelleborg flyttar kapitalmarknadsdag

Trelleborgs planerade kapitalmarknadsdag den 30 november 2011 flyttas till 2012. Nytt datum kommer att kommuniceras vid ett senare tillfälle..

Trelleborgs Allehanda - 16 apr 13 kl. 17:00

Kockums flyttar inte till Trelleborg

Arkiv: Scanpix
Det blir ingen flytt till Trelleborg för Kockums Industrier. I måndags kom det slutliga beskedet: företaget lägger ner sin produktion av järnvägsvagnar eftersom de inte har några order.
-Det är tragiskt, säger Björn Widell, vd på Kockums Industrier.

Trelleborgs Allehanda - 23 nov 13 kl. 07:01

Lindex flyttar ut på gatan

Arkivfoto: Fredrik Sandberg/TT
Klädbutiken Lindex flyttar nästa år tvärs över gatan, från Valengallerian ut på Algatan, där JC-butiken tidigare låg.
Syftet med flytten är att få en mer effektiv drift av affärsverksamheten, enligt Kaisa Lyckdal, pressansvarig på Lindex. - Vi byter lokal för att få en mindre lokal som också är bättre planerad, men ändå med fortsatt bra läge.

Trelleborgs Allehanda - 07 jan 11 kl. 06:00

Byggjobben ökar i Trelleborg

Arkivfoto: Lars Brundin
Förr var Trelleborg AB och hamne de stora arbetsgivarna. Idag finns istället jobben utspridda över 3 686 företag.
Byggarbetarnas svåra tid är över.

Trelleborgs Allehanda - 03 jan 14 kl. 08:08

Nytt läge på gång i hamnen

Foto: Hanna Folkemark-Ellborg
Efter att 2013 blev året då de yttre förutsättningarna för hamnens flytt blev klara blir 2014 ett år då hamnen får ännu ett nytt färjeläge i öster. Dessutom sker en del arbeten med utfyllnaden, kombiterminalen och bassängerna som ska ta emot dagvatten både från staden och från hamnen.
Det var i april 2013 som infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd (M) lade sista stenen på utbyggnaden av de nya pirarna i Trelleborgs hamn.

Trelleborgs Allehanda - 11 maj 14 kl. 14:00

Allt du någonsin velat veta om palmerna i Trelleborg

Foto: Tomas Nyberg
"Kan vi få köpa ett lass palmer? Nog för att fylla en långtradare?" Det är 30 år sedan i år som en delegation från Trelleborgs stad förbryllade spanjorerna med den lite märkliga frågan.

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Ingenjörskonst räddar det marina arvet

Luften gick ur resterna av varvsnäringen när oljepriset djupdök 2014. Men mariningenjörerna Mattias Heribertsson, Johan Ringnér och Hauke Laffrenzen gav inte upp, utan grundade Crest Consultants för att rädda kvar specialkompetens i Göteborg..

DI - 3 timmar sedan

Muellers utredning av Trump och rysk inblandning är klar

Den särskilde åklagaren Robert Muellers utredning av kontakter mellan Donald Trumps kampanjstab och den ryska regeringen är färdig..

DI - 3 timmar sedan

Stretchad värdering bakom jeansmärkets rusning

Jeansmärket Levis Strauss gjorde stor succé på New York-börsen under första handelsdagen när aktiekursen rusade med över 30 procent. .

DI - 4 timmar sedan

Expertens svarta lista: De har Sveriges sämsta fonder

Två fondbolag delar på jumboplatsen när man synar utvecklingen för aktiefonder på fem års sikt. ”Höga avgifter slår nästan alltid igenom”, säger Jonas Lindmark på Morningstar. De utpekade bolagen tycker att jämförelsen är orättvis..

DI - 4 timmar sedan

Pinterest ansöker om börsnotering

Sociala nätverket Pinterest ansöker om börsnotering på New York-börsen. .

DI - 4 timmar sedan

Trumps val till Fedguvernör: ”Mer oroad för amerikansk deflation än inflation”

Donald Trumps val till Fedguvernör, Stephen Moore, kommer inte vara ett störande moment för Jerome Powell om senaten godkänner honom. .

DI - 4 timmar sedan

Storägare motsätter sig gruvbolagets jätteaffär

Gruvjätten Newmont Mining betalar för mycket för att förvärva konkurrenten Goldcorp. Det anser storägaren Vaneck enligt Financial Times..

DI - 5 timmar sedan

Wall Street går mot svag stängning på konjunkturoro

Upp som en sol, ned som en pannkaka. Efter att ha nått den högsta nivån sedan oktober förra året handlas S&P 500 ned 1,7 procent med fem minuter kvar av fredagshandeln..

DI - 5 timmar sedan

Allt du behöver veta om månaden som sänkte Swedbank

Suspekta transaktioner, ljusskygga kunder och en rad utredningar. Di har kartlagt månaden då den svenska storbanken Swedbank har skakats av en penningtvättshärva..

DI - 5 timmar sedan

Fed-guvernören Bullard ser skäl att vara försiktig med räntan

Det ekonomiska landskapet talar för att vara försiktig när det gäller räntorna. Det är en bra tid för att bara låta data komma in och göra en bedömning efter sommaren vad Fed ska göra..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.