DI > Ekonomi

Wednesday, 17 October, 19:58

Liknande nyheter

Taggar: Värmenslår mot , lantbruketi hela , Europa
SVT - 16 jan 14 kl. 19:16

Värmen hotar alpina världcupen

Värmen i Europa ställer till stora problem för den alpina världscupen just nu..

Skånskan - 05 jun 18 kl. 04:30

Värmen stort hot mot årets skördar

Fjärlöv Värmen slår hårt mot lantbruket. Börjar det inte regna snart hotar torkan slå ut hela skördar. Både spannmålsbönder och mjölkbönder är drabbade.

Expressen - 02 jul 15 kl. 00:40

Värmeböljan knockar stora delar av Europa

Från sydvästra Europa sveper en kraftig värmebölja norrut över Europa. Den extrema värmen från Spanien och Portugal har spridit sig till bland annat Frankrike och Italien. I Storbritannien var onsdagen den varmaste dagen i juli – någonsin.

Skånskan - 12 jul 18 kl. 17:45

Torkan och värmen gynnar vinodlare

sydost Den ovanligt varma och torra sommaren som plågar lantbruket har hittills gynnat vinodlare runt om i sydöstra Skåne. Skörden väntas bli större än normalt, druvorna mognar två-tre veckor tidigare och druvorna får högre kvalitet än ett normalår.– Skörden ser ut att bli mycket bra för mig, för vinplantorna trivs i det varma vädret med mycket sol, säger Carl-Otto Ottergren på Köpingsbergs vingård i Ystads kommun.

Sydsvenskan - 23 jun 15 kl. 04:00

Kan Europa tända MFF i allsvenskan?

Det är svårt att inte älska timmarna innan och efter Europalottningen.Egentligen är ju snacket kring vart resan ska gå, vilket som är mardrömsscenariot och vilka man helst vill ha det stora med det här.För handen på hjärtat.

Magazin24 - 19 apr 12 kl. 18:08

Gröna fingrar på lantbruket

Utmed länsväg 252, mellan Kolbäck och Hallstahammar, syns en lång allé som leder till Prästgården, där Börje Ohlson och Monica Borg Ohlson har drivit blomsterhandel i över 20 år. I Sörstafors, mellan Kolbäck och Hallstahammar ligger det gamla anrika Prästgården, som har brukats av familjen Ohlson sedan början av 1900-talet. Gården är i grunden ett lantbruk, men sedan 1989 driver Börje Ohlson och hustrun Monica Borg Ohlson även blomsterhandeln Prästgårdens trädgård på gården.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Många olyckor i lantbruket

Olyckor i lantbruket är fortsatt högst i Skåne, uppger Ekot. Just lantbruk, och även skogsbruk, tillhör de mest olycksdrabbade branscherna i Sverige.Bara under fjolåret inträffade 54 olyckor på lantbruk i Skåne.

YLE - 09 feb 13 kl. 15:15

SLC: Lantbruket fick stryk igen

På Svenska lantbruksproducenternas centralförbund, SLC, är man nöjd med att EU-länderna i går lyckades nå enighet om hur jordbruket ska finansieras de följande sju åren. Nedskärningarna i lantbruksstödet blev något mindre än man befarade, och går att leva med. Överenskommelsen innebär ändå att lantbruket igen tar stryk, konstaterar SLC:s ordförande Holger Falck.

YLE - 03 jun 14 kl. 14:39

"Lantbruket är fortfarande en miljöbov"

Tis 3.6.2014 kl.

DI - 02 apr 17 kl. 19:56

Debatt: Lantbruket är high tech

DEBATT. Framgångsrikt lantbruk är strategiskt för Sverige. Men ofta kritiseras det storskaliga lantbruket, exempelvis i miljödebatten.

Sydsvenskan - 18 okt 13 kl. 13:00

Värmen gynnar G & L Beijer

Tredje kvartalet i år var det bästa kvartalet hittills för Malmöbolaget G & L Beijer beträffande både omsättning och resultat.Industrihandelsföretaget redovisar för kvartalet en vinst före skatt på 138 miljoner kronor för perioden jämfört med en vinst på 111 miljoner kronor motsvarande period förra året. Omsättningen steg samtidigt med sex procent till 1 830 miljoner kronor.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

USA:s handelsminister till EU: handelssamtalen går för långsamt

USA:s handelsminister Wilbur Ross kritiserade på onsdagen EU för att röra sig alltför långsamt i handelssamtalen med USA. "Vi behöver verkligen påtagliga framsteg på kort sikt. Presidentens tålamod är inte oändligt", sa han vid en pressträff i Bryssel enligt amerikanska media..

DI - 15 minuter sedan

Swedish Match närmare besked om EU:s snusförbud kan rundas

Frågan om Swedish Match möjlighet att sälja så kallade chew bags i Tyskland och andra europeiska länder kom ett steg närmare en upplösning på onsdagen efter ett beslut i EU-domstolen. .

DI - 30 minuter sedan

Socialdemokraterna kommer att förlora på mittenregering

Den tyska delstatsvalet i Bayern har likheter med den svenska regeringsbildningen. Storkoalitionen mellan de tyska socialdemokraterna och Angela Merkels kristdemokrater anses ha varit avgörande för de två maktpartiernas katastrofval, skriver Enna Gerin och Niels Stöber, utredare i det fackliga idéinstitutet Katalys..

DI - 45 minuter sedan

Valutafesten går mot sitt slut

Oron sprider sig för att räntehöjningar ska stärka kronan och sätta stopp för exportföretagens valutafest.  Årets unika medvind med både högkonjunktur och svag krona hotar att vändas till motvind med kraftigt fallande vinster och aktiekurser för verkstadsbolagen..

DI - 45 minuter sedan

Delägaruppror mot Zuckerberg växer

Ytterligare inflytelserika delägare i Facebook ställer sig bakom ett förslag att peta företagets grundare Mark Zuckerberg från vd-posten..

DI - 1 timme sedan

Hela listan i Västernorrland: Nordligaste länen ökar mer än snittet

Det går bra för norra Sverige.  I Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten ökar antalet Gasellföretag mer än rikssnittet.  ”Företagen har väldigt mycket att göra”, säger Anna Hedensjö Johansson, regionchef för Svenskt Näringsliv i Västernorrland.

DI - 1 timme sedan

Lång startsträcka för sportbolag

Efter 18 år av osäkerhet om framtiden tog tillväxten fart för Umeå Sport & Motion. I dag driver bolaget tre anläggningar i Umeå och ser ljust på framtiden..

DI - 1 timme sedan

Gasellvinnaren: ”Vi vill ta över världen, men med förnuft”

För andra året i rad blir Personalkollen Gasellvinnare i Västerbotten. Nu funderar ägarna på nästa steg för bolaget. ”Vi vill ta över världen, men med förnuft.

DI - 1 timme sedan

Theresa May: "Brexitavtal möjligt"

Det går att uppnå en uppgörelse om brexit genom att arbeta mycket hårt, enligt Storbritanniens premiärminister Theresa May. .

DI - 1 timme sedan

Kommunen där flest får ekonomiskt bistånd

Nästan en halv miljon invånare i Sverige är biståndsmottagare, och andelen skiljer stort mellan kommunerna. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.