DI > Ekonomi

Saturday, 18 August, 06:46

DI - 16 jul 18 kl. 13:46

Värmen slår mot lantbruket i hela EuropaVärmeböljan slår mot jordbrukare över hela kontinenten. Nu hotas tyska bönder av konkurs – och EU kan komma att öppna sina krisfonder för att stödja bönderna. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Europa, EU

Dela artikeln

21 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Värmenslår mot , lantbruketi hela , Europa
SVT - 16 jan 14 kl. 19:16

Värmen hotar alpina världcupen

Värmen i Europa ställer till stora problem för den alpina världscupen just nu..

Skånskan - 05 jun 18 kl. 04:30

Värmen stort hot mot årets skördar

Fjärlöv Värmen slår hårt mot lantbruket. Börjar det inte regna snart hotar torkan slå ut hela skördar. Både spannmålsbönder och mjölkbönder är drabbade.

Expressen - 02 jul 15 kl. 00:40

Värmeböljan knockar stora delar av Europa

Från sydvästra Europa sveper en kraftig värmebölja norrut över Europa. Den extrema värmen från Spanien och Portugal har spridit sig till bland annat Frankrike och Italien. I Storbritannien var onsdagen den varmaste dagen i juli – någonsin.

Skånskan - 12 jul 18 kl. 17:45

Torkan och värmen gynnar vinodlare

sydost Den ovanligt varma och torra sommaren som plågar lantbruket har hittills gynnat vinodlare runt om i sydöstra Skåne. Skörden väntas bli större än normalt, druvorna mognar två-tre veckor tidigare och druvorna får högre kvalitet än ett normalår.– Skörden ser ut att bli mycket bra för mig, för vinplantorna trivs i det varma vädret med mycket sol, säger Carl-Otto Ottergren på Köpingsbergs vingård i Ystads kommun.

Magazin24 - 19 apr 12 kl. 18:08

Gröna fingrar på lantbruket

Utmed länsväg 252, mellan Kolbäck och Hallstahammar, syns en lång allé som leder till Prästgården, där Börje Ohlson och Monica Borg Ohlson har drivit blomsterhandel i över 20 år. I Sörstafors, mellan Kolbäck och Hallstahammar ligger det gamla anrika Prästgården, som har brukats av familjen Ohlson sedan början av 1900-talet. Gården är i grunden ett lantbruk, men sedan 1989 driver Börje Ohlson och hustrun Monica Borg Ohlson även blomsterhandeln Prästgårdens trädgård på gården.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Många olyckor i lantbruket

Olyckor i lantbruket är fortsatt högst i Skåne, uppger Ekot. Just lantbruk, och även skogsbruk, tillhör de mest olycksdrabbade branscherna i Sverige.Bara under fjolåret inträffade 54 olyckor på lantbruk i Skåne.

YLE - 09 feb 13 kl. 15:15

SLC: Lantbruket fick stryk igen

På Svenska lantbruksproducenternas centralförbund, SLC, är man nöjd med att EU-länderna i går lyckades nå enighet om hur jordbruket ska finansieras de följande sju åren. Nedskärningarna i lantbruksstödet blev något mindre än man befarade, och går att leva med. Överenskommelsen innebär ändå att lantbruket igen tar stryk, konstaterar SLC:s ordförande Holger Falck.

YLE - 03 jun 14 kl. 14:39

"Lantbruket är fortfarande en miljöbov"

Tis 3.6.2014 kl.

Sydsvenskan - 23 jun 15 kl. 04:00

Kan Europa tända MFF i allsvenskan?

Det är svårt att inte älska timmarna innan och efter Europalottningen.Egentligen är ju snacket kring vart resan ska gå, vilket som är mardrömsscenariot och vilka man helst vill ha det stora med det här.För handen på hjärtat.

DI - 02 apr 17 kl. 19:56

Debatt: Lantbruket är high tech

DEBATT. Framgångsrikt lantbruk är strategiskt för Sverige. Men ofta kritiseras det storskaliga lantbruket, exempelvis i miljödebatten.

Sydsvenskan - 18 okt 13 kl. 13:00

Värmen gynnar G & L Beijer

Tredje kvartalet i år var det bästa kvartalet hittills för Malmöbolaget G & L Beijer beträffande både omsättning och resultat.Industrihandelsföretaget redovisar för kvartalet en vinst före skatt på 138 miljoner kronor för perioden jämfört med en vinst på 111 miljoner kronor motsvarande period förra året. Omsättningen steg samtidigt med sex procent till 1 830 miljoner kronor.

Fler nyheter från DI

DI - 7 timmar sedan

Här tjänar vd:n 312 gånger så mycket som sina anställda

Vd:arna för USA:s 350 största bolag tjänar i snitt 312 gånger så mycket som en genomsnittlig anställd. Det visar en rapport från tankesmedjan Economic Policy Institute, rapporterar Guardian..

DI - 8 timmar sedan

S&P sänker Turkiets kreditbetyg

Standard & Poor nedgraderar Turkiets kreditbetyg till B+ från tidigare BB-. .

DI - 8 timmar sedan

USA-börser: Brant fall för Tesla

De ledande New York-börserna vände uppåt efter en trevande inledning på fredagen och stängde i positivt territorium. Flera rapporterande bolag var i fokus där inte minst varuhuskedjan Nordstrom gav ett styrkebesked. Halvledarbolag tyngde index efter rapporter som inte imponerade på investerare..

DI - 8 timmar sedan

SEC-chefen: Viktigt att överväga halvårsrapportering

Jay Clayton, ordförande för den amerikanska finansinspektionen, SEC, har gjort ett uttalande som svar på Donald Trumps Twitter-inlägg tidigare under fredagen..

DI - 8 timmar sedan

Svensk vindkraft får nya ägare

Tre stora svenska vindkraftsparker får snart nya ägare när den tyska kapitalförvaltaren Aquila Capital säljer sina vind- och solkraftprojekt..

DI - 8 timmar sedan

Agnetha Jönsson: Ratos är inget fynd

Bättre rörelseresultat och lägre skuldsättning. Ratos rapport visar att bolaget är på rätt spår. Men omställningen tar tid och aktien är inget fynd.

DI - 9 timmar sedan

Tesla-investerare oroar sig för finansering om bolaget lämnar börsen

Flera av Teslas aktieägare har uttryckt sin oro över hur elbilstillverkaren ska finansiera tillväxten om bolaget lämnar börsen. Det skriver Reuters..

DI - 9 timmar sedan

Oligarkens bolag vill flytta hem

Ryske oligarken Oleg Deripaskas bolag överväger att flytta hem till Ryssland för att mildra effekterna av USA:s sanktioner..

DI - 9 timmar sedan

Anders Hägerstrand: Tre köplägen för optimister

Det stora svenska gruv- och stålbolagen är under hård press på börsen till följd av oro för att mindre bra tider väntar i den globala industrikonjunkturen. Raset för koppar- och järnmalmspriset driver på kursnedgångarna. Men för optimister har kräftgången gett fina köplägen..

DI - 9 timmar sedan

Elon Musk gråter och Tesla rasar

Tesla rasar 8 procent i fredagens handel på Wall Street efter att en gråtande Elon Musk berättat om sina sömnproblem och hur mycket han jobbar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.