DI > Ekonomi

Friday, 14 December, 13:00

Liknande nyheter

Taggar: Värmenslår mot , lantbruketi hela , Europa
SVT - 16 jan 14 kl. 19:16

Värmen hotar alpina världcupen

Värmen i Europa ställer till stora problem för den alpina världscupen just nu..

Skånskan - 05 jun 18 kl. 04:30

Värmen stort hot mot årets skördar

Fjärlöv Värmen slår hårt mot lantbruket. Börjar det inte regna snart hotar torkan slå ut hela skördar. Både spannmålsbönder och mjölkbönder är drabbade.

Expressen - 02 jul 15 kl. 00:40

Värmeböljan knockar stora delar av Europa

Från sydvästra Europa sveper en kraftig värmebölja norrut över Europa. Den extrema värmen från Spanien och Portugal har spridit sig till bland annat Frankrike och Italien. I Storbritannien var onsdagen den varmaste dagen i juli – någonsin.

Skånskan - 12 jul 18 kl. 17:45

Torkan och värmen gynnar vinodlare

sydost Den ovanligt varma och torra sommaren som plågar lantbruket har hittills gynnat vinodlare runt om i sydöstra Skåne. Skörden väntas bli större än normalt, druvorna mognar två-tre veckor tidigare och druvorna får högre kvalitet än ett normalår.– Skörden ser ut att bli mycket bra för mig, för vinplantorna trivs i det varma vädret med mycket sol, säger Carl-Otto Ottergren på Köpingsbergs vingård i Ystads kommun.

Sydsvenskan - 23 jun 15 kl. 04:00

Kan Europa tända MFF i allsvenskan?

Det är svårt att inte älska timmarna innan och efter Europalottningen.Egentligen är ju snacket kring vart resan ska gå, vilket som är mardrömsscenariot och vilka man helst vill ha det stora med det här.För handen på hjärtat.

Magazin24 - 19 apr 12 kl. 18:08

Gröna fingrar på lantbruket

Utmed länsväg 252, mellan Kolbäck och Hallstahammar, syns en lång allé som leder till Prästgården, där Börje Ohlson och Monica Borg Ohlson har drivit blomsterhandel i över 20 år. I Sörstafors, mellan Kolbäck och Hallstahammar ligger det gamla anrika Prästgården, som har brukats av familjen Ohlson sedan början av 1900-talet. Gården är i grunden ett lantbruk, men sedan 1989 driver Börje Ohlson och hustrun Monica Borg Ohlson även blomsterhandeln Prästgårdens trädgård på gården.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Många olyckor i lantbruket

Olyckor i lantbruket är fortsatt högst i Skåne, uppger Ekot. Just lantbruk, och även skogsbruk, tillhör de mest olycksdrabbade branscherna i Sverige.Bara under fjolåret inträffade 54 olyckor på lantbruk i Skåne.

YLE - 09 feb 13 kl. 15:15

SLC: Lantbruket fick stryk igen

På Svenska lantbruksproducenternas centralförbund, SLC, är man nöjd med att EU-länderna i går lyckades nå enighet om hur jordbruket ska finansieras de följande sju åren. Nedskärningarna i lantbruksstödet blev något mindre än man befarade, och går att leva med. Överenskommelsen innebär ändå att lantbruket igen tar stryk, konstaterar SLC:s ordförande Holger Falck.

YLE - 03 jun 14 kl. 14:39

"Lantbruket är fortfarande en miljöbov"

Tis 3.6.2014 kl.

DI - 02 apr 17 kl. 19:56

Debatt: Lantbruket är high tech

DEBATT. Framgångsrikt lantbruk är strategiskt för Sverige. Men ofta kritiseras det storskaliga lantbruket, exempelvis i miljödebatten.

Sydsvenskan - 25 nov 18 kl. 02:10

Lantbruket källsorterar bättre

Det norska lantbruket är mer än dubbelt så bra som norrmännen i gemen på att källsortera plast. Inom lantbruket uppnådde man under förra året en sorteringsgrad på drygt 85 procent, beräknar Grønt Punkt Norge enligt tidningen Nationen. Motsvarande siffra.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Stor oenighet om nästa steg

Efter tre månader utan ny regering har S och M ett särskilt ansvar att lösa regeringsknuten, enligt Centerns Annie Lööf. Men KD-ledaren Ebba Busch Thor har en helt annan bild av läget. .

DI - 15 minuter sedan

Från blodpudding till tryffel – bra tryck hos nya kvartersfavoriten

I blickfånget längst uppe vid Tegnérgatans krön tronar författaren och dramatikern August Strindberg i form av Carl Eldhs monumentala staty. Precis i gathörnet närmast statyn öppnade i höstas restaurang Nabo, ett träffsäkert namn. Nabo betyder granne, mest på norska men ibland även på svenska, och Strindberg bodde de sista åren av sitt liv i kvarteret intill, i Blå Tornet..

DI - 30 minuter sedan

FI redigerade dokument – kan ha agerat brottsligt

Finansinspektionen raderade delar av dokument innan de lämnades ut till Svenska Dagbladet. Det medger generaldirektören Erik Thedéen för tidningen..

DI - 30 minuter sedan

Karlsson: Nyval “rimligaste alternativet”

Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson ser nyval som ett allt mer sannolikt och rimligt scenario. “Vi är redo och vi förbereder oss för det”..

DI - 45 minuter sedan

Fingerprint åker jo-jo på fallande Stockholmsbörs, Nordea stiger

Stockholmsbörsen tar lunch med stadigt surt fredagshumör – OMXS30 faller 0,7 procent och OMXSPI backar 0,8 procent. Nordea kliver upp som vinnaraktie på storbolagslistan..

DI - 45 minuter sedan

CloudRepublic AB (publ) förvärvar Falco Sweden AB

CloudRepublic har idag tecknat avtal om att förvärva Falco Sweden AB, som hjälper kunder att digitalisera och transformera sin verksamhet. Falco beräknas omsätta 4 MSEK under 2018 med en rörelsemarginal om ca 500 tkr..

DI - 45 minuter sedan

Bra år för blankarjätten – avkastning på 18 procent

Hedgefonden Muddy Waters Capital, specialist på blankningar och offentlig kritik mot börsbolag, har i år haft en avkastning på 18 procent. Det uppger en källa med insyn för Business Insider..

DI - 1 timme sedan

Attendos avyttring av sjukvårdsverksamhet godkänns i Finland

Finska konkurrensmyndigheten ger nu sitt godkännande för Attendo att avyttra den finska sjukvårdsverksamheten till Terveystalo. Affären presenterades i maj i år..

DI - 1 timme sedan

Ryska centralbanken höjer styrräntan

Den ryska centralbanken höjde på fredagen styrräntan med 25 punkter till 7,75 procent (7,50)..

DI - 1 timme sedan

Volkswagens leveranser ned 5,4 procent i november

Volkswagen-koncernen levererade 940.900 fordon i november, vilket är 5,4 procent lägre jämfört med året innan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.