DI > Ekonomi

Thursday, 18 October, 14:43

DI - 16 jul 18 kl. 13:00

Starkt resultat och fortsatt hög efterfråganI andra kvartalet, april-juni 2018, ökade Knowit EBITA-resultatet med 31,9 procent till 72,4 MSEK och omsättningen ökade med 19 procent till 797,2 MSEK. Alla tre affärsområden utvecklades positivt och efterfrågan är fortsatt hög på alla Knowits marknader..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Knowit EBITA, MSEK, Knowits

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Starkt, resultatoch fortsatt hög , efterfrågan
YLE - 30 jun 17 kl. 09:25

Företagare satsar på alternativ till bottenfärger - tror på ökande efterfrågan

Flera företagare har satsat på att erbjuda och utveckla miljövänliga alternativ till båtarnas giftiga bottenfärger. De tror på en växande efterfrågan och tillväxtmöjligheter inom branschen. En som har utvecklat en egen metod för att hålla bottnen ren är Christian Feodoroff som också är deltidsboende i den åboländska skärgården.

HBL - 20 jul 12 kl. 09:47

Dålig efterfrågan pressade ner Outokumpus resultat

Stålbolaget Outokumpus resultat före skatter sjönk till 130 miljoner på förlust i april?juni. I fjol var resultatet för samma kvartal 21 miljoner euro på plus.

PrivataAffärer - 19 jul 18 kl. 12:53

Starkt resultat av Epiroc

Det justerade rörelseresultatet uppgick till 1 991 miljoner kr. Här var 1 781 väntat. Nettoomsättningen uppgick till 9 843 miljoner kr, jämfört med väntade 9 033 miljoner.

E24 - 26 jan 16 kl. 07:59

Starkt resultat för Philips

Den nederländska elektronikkoncernen Royal Philips rapporterar ett högre resultat än väntat för det fjärde kvartalet, stärkt av ökad efterfrågan på medicinsk utrustning i USA och Kina. Det rapporterar Bloomberg News..

Cornucopia - 09 sep 14 kl. 07:20

Tillgång, efterfrågan och bostadsbubblan

Det finns en del mycket vanliga fundamentala missuppfattningar kring bostadsbubblan. Bland annat funktionen av tillgång och efterfrågan, där många debattörer tror att det handlar om tillgång och efterfrågan på bostäder, när det egentligen handlar om tillgång och efterfrågan på krediter.

Som bekant är det inte bostadsbrist som driver bostadsbubblan, tvärt om stiger priserna snabbare i avfolkningslän än i t ex Stockholm.

PrivataAffärer - 20 apr 17 kl. 07:09

Billerud Korsnäs spår stark efterfrågan

Billerud Korsnäs redovisar ett resultat i linje med det som kommunicerades vid vinstvarningen häromveckan. Men förpackningstillverkaren ser ljust på framtiden och spår stark efterfrågan och orderläge under det andra kvartalet....

DI - 06 apr 18 kl. 07:45

Stark efterfrågan lyfter Samsung

Samsung Electronics rapporterade under natten till fredagen ett bättre resultat än väntat för det första kvartalet, enligt en preliminär rapport. Stark efterfrågan på minneschip och på Samsungs senaste smarttelefon motverkade den nedåtgående försäljningen av skärmpaneler..

Realtid - 18 apr 18 kl. 15:36

Stor efterfrågan på Avanzas bolån

Avanza redovisar ett resultat för första kvartalet på 104 miljoner kronor. Efterfrågan på nätbankens nya bolåneerbjudande är stor bland kunderna, visar delårsrapporten..

YA - 07 okt 13 kl. 10:29

Nu ökar efterfrågan på hampa

Foto: Ita Jablonska
I tio år har Thomas Jacobsson utanför Tomelilla odlat hampa. Efter en kamp i uppförsbacke börjar han äntligen se ett genombrott. "Efterfrågan på hampa som byggmaterial växer hela tiden".

YLE - 18 aug 15 kl. 21:36

Ingen stor efterfrågan på veganmat i skolorna

Det är rätt så vanligt att skolorna erbjuder ett vegetariskt alternativ under skollunchen. Däremot är en vegansk skollunch som tillverkats helt utan animaliska produkter fortfarande sällsynt. Exempelvis i Åbo är det bara ett tiotal elever som följer en vegandiet.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Gardell räds inte börsfrossan: "Ser helt okej ut"

De nedgångar som synts på börsen världen över är överdrivna enligt Christer Gardell på aktivistfonden Cevian. Han tycker inte att börsen är för högt värderad i nuläget..

DI - 5 minuter sedan

USA: Långsammare takt i tillverkningsindustrin

Philadelphia Federal Reserves index över aktiviteten i tillverkningsindustrin i regionen sjönk till 22,2 i oktober jämfört med 22,9 i september, enligt Reuters..

DI - 10 minuter sedan

Antalet nyanmälda arbetslösa i USA sjönk mer än väntat

Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA sjönk med 5.000, till 210.000 personer, under vecka 41, jämfört med föregående vecka.

DI - 15 minuter sedan

OEM stiger på börsen efter rapport

Teknikhandelsföretaget OEM redovisar ett resultat efter skatt på 69 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2018 (51). Resultatet per aktie uppgick till 3,00 kronor (2,19)..

DI - 15 minuter sedan

Rekar: Carnegie höjer bussbolaget Nobina

Carnegie höjer sin rekommendation för Nobina till köp från behåll. Riktkursen sätts till 67 kronor..

DI - 15 minuter sedan

Analytiker: Rimligt med oförändrad aktiekurs för Getinge efter rapporten

Medicinteknikbolaget Getinge levererade ytterligare starkt kvartal med en organisk tillväxt på 7,2 procent, vilket var betydligt starkare än väntat. .

DI - 30 minuter sedan

Taxibolaget Addison Lee tar upp kampen mot Uber

Brittiska taxiföretaget Addison Lee har inlett samtal med investmentbanker om att omförhandla sina nuvarande kreditfaciliteter. .

DI - 45 minuter sedan

Börsveteranen köper mer: ”Inte början på en större nedgång”

Veteranen Winston Håkansson ser inget trendbrott på börsen utan har köpt aktier den senaste veckan. Däremot så ger han rådet att hålla sig borta från flera populära börsbjässar. "Jag tittar i stället på mindre bolag som är mer nischade.

DI - 45 minuter sedan

Lundin Petroleum: Förundersökningen borde lagts ner

"Vi tycker att det är oacceptabelt att justitiedepartementet har godkänt den här ansökan från åklagaren om att driva ärendet vidare", säger Lundin Petroleums presschef Robert Eriksson till TT..

DI - 1 timme sedan

Succé-vd:n lämnar på bästa sätt – Teliakrossen total

Inför sammanslagningen med Com Hem fortsätter Tele2 att övertyga. Teleoperatörens succé-vd Allison Kirkby slår förväntningarna och höjer helårsprognosen en sista gång innan hon lämnar över nycklarna till Com Hems vd Anders Nilsson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.