Nyteknik > Teknik

Tuesday, 21 August, 19:34

Nyteknik - 14 jul 18 kl. 06:00

Ingenjören som brann för litteraturenNevil Shute är känd för sitt författarskap med bland annat böckerna På stranden och Fem svarta höns. Men i hans självbiografi kan man läsa om både luftskeppsprojekt och företaget Airspeed Ltd. Under sitt fullständiga namn, Nevil Shute Norway, var han nämligen ingenjör..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Shute, , Fem, Airspeed Ltd, Shute Norway

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingenjörensom , brannför , litteraturen
BT - 18 aug 14 kl. 00:30

Lindéns ledare: Kan ingenjören från Manchester rädda Irak?

När Iraks premiärminister Nouri al-Maliki avgick i torsdags till förmån för parlamentets vicetalman Haider al-Abadi, var det många observatörer som genast dömde ut al-Malikis politiska gärning. Han lämnar ett Irak som är sönderslitet av inbördeskrig, trots att han under sin åttaåriga ämbetstid har haft tid att försöka dela upp makten mellan de olika befolkningsgrupperna. Men det handlar också om det faktum att al-Maliki slutligen avgick och inte tvingades bort från makten.

Nyteknik - 18 aug 14 kl. 16:07

Ingenjören som maxar livet med multisport

Om du är träningsivrig småbarnsförälder med karriärambitioner behövs stark vilja och en förstående partner. Ingenjören Petra Lestander och maken Niclas har varandra som både kolleger och träningspartners..

Expressen - 17 feb 16 kl. 15:05

"Ingenjören" är klar för Djurgårdens IF

Michael "Ingenjören" Olunga gjorde succé under provspelet i Djurgården. Nu har kenyanen skrivit på ett fyraårskontrakt med klubben. – Utvecklingspotentialen är stor så med lugn och ro i vår Djurgårdsmiljö kan han utvecklas till en anfallare för de absolut största ligorna i Europa, säger sportchefen Bosse Andersson till Djurgårdens hemsida..

Expressen - 06 mar 16 kl. 10:17

"Ingenjören" är redo för sitt första derby

Michael "Ingenjören" Olunga kastas direkt in i hetluften i derbyt mot Hammarby. Djurgårdens nyförvärv berättar nu om uppväxten i Kenya, hur fotbollen tog honom ur fattigdomen, smeknamnet - och varför han nobbade andra klubbar i Europa. - Jag kände mig hemma här.

Nyteknik - 25 jun 16 kl. 07:01

Ingenjören som blev en färgstark företagsledare

TEKNIKHISTORIA. KTH-ingenjören Curt Nicolin hamnade i rampljuset när han höll i tyglarna på flygbolaget SAS och som stridbar arbetsgivarordförande i SAF. Men han betraktas också som den svenska jetmotorns fader..

Nyteknik - 05 maj 17 kl. 12:03

Ingenjören byggde egen flyg-dräkt

”Som att cykla – i tre dimensioner”. Så beskriver Richard Browning känslan av att flyga. Ingenjören har skapat en fungerande ”Iron Man-dräkt”.

YLE - 25 nov 17 kl. 13:38

Ingenjören sparkades från Google och stämplades som nazist - "de svartlistar människor med fel åsikter"

Ingenjören James Damore fick sparken från Google efter att han skrev ett internt manifest som kritiserade bolagets jämställdhetspolitik. Manifestet läckte och Damore blev hatad runt världen..

DN - 03 jul 12 kl. 10:16

Den rappande ingenjören brinner för stadsplanering

På kvällarna levererar hon skoningslöst medryckande hiphop ? på dagarna pluggar hon till ingenjör på KTH. DN:s Andreas Nordström har träffat löftet Lilla Namo..

Eurosport - 04 nov 12 kl. 16:07

Formel 1 - Räikkönen ilska mot ingenjören: "Låt mig vara ifred!"

Kimi Räikkönen gick upp i ledningen efter 20 varv. Då skällde han ut sin ingenjör över radion. "Lämna mig ifred.

Nyteknik - 27 feb 15 kl. 10:39

Ingenjören på Takata: Jag sa att någon kommer att dö av krockkuddarna

Mark Lillie, före detta ingenjör vid krockkudde-tillverkaren Takata, uppger att han varnade ledningen för de farliga kuddarna redan 1999..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 2 timmar sedan

Roboten laddar elbilen åt dig

I framtiden kan du slippa att stiga ur elbilen på resan. I Graz har forskare tagit ram en robot som på egen hand kopplar fordonet till snabbladdaren. Och systemet sägs fungera även om bilen står snett..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Flygchefen: Några riktigt jobbiga minuter

Varningslarmet från Jas Gripenplanet följdes av ett haverilarm och piloten hann skjuta ut sig innan flygplanet störtade i skogen utanför Ronneby. Vattenbombning behövdes för att släcka branden på haveriplatsen..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Flygplansmotorer sårbara mot fågelkrockar

Flygplansmotorer är sårbara vid kollisioner med fåglar eftersom en skyddsanordning skulle störa luftströmmarna. Varje år inträffar hundratals fågelkrockar – men det är ovanligt att incidenterna leder till krascher..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Mercedes-Benz fjärrstyrda lastbil kommer till Sverige

I höstas inleddes försök med att låta självkörande lastbilar röja snö på en tysk flygplats. Nu ska lastbilen köra runt själv på inhägnat område vid transportmässan Elmia Lastbil i Jönköping..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Före detta Gripenpilot: ”Kan aldrig skydda sig helt”

Gripen har förmodligen kolliderat med tusentals fåglar. Men det är mycket ovanligt att det får allvarliga konsekvenser, enligt före detta piloten Mikael Grev som dock minns en händelse med försvarets andra plan som kunde ha slutat illa..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Så ska Sverige ta tillvara på den industriella automationen

2017 stod automatiserad industriproduktion för en marknadsomsättning på 1 310 miljarder kronor. Fram till år 2023 väntas den siffran stiga med 50 procent enligt en amerikansk forskningsrapport från Solution..

Nyteknik - 5 timmar sedan

MC-organisationen kämpade för elcykelpremien

När förslaget om elcykelpremie först presenterades av regeringen så var elmotorcyklar inte inkluderade. Nu har 1340 personer fått bidrag för sina elmotorcyklar..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Så fungerar Gripenplanets raketstol

Raketstolen – en process i flera riskabla steg måste genomföras på bråkdelar av sekunder..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Microsoft upptäckte ryskt hackningsförsök

En ökänd rysk hackergrupp misstänkt för att ha påverkat den amerikanska valutgången 2016 verkar ha slagit till igen..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Google lät AI sköta kylningen – sänkte elförbrukningen med 30 procent

För nio månader sedan lämnade Google över ansvaret på att kyla ett av företagets datacenter till en artificiell intelligens. Sedan dess har energiförbrukningen minskat radikalt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.