DI > Ekonomi

Saturday, 18 August, 18:13

DI - 16 jul 18 kl. 07:00

Prognos: Skörden blir den sämsta på 25 årÅrets skörd blir den lägsta på 25 år, och över 30 procent mindre än femårssnittet. Skörden kommer heller inte att täcka landets behov utan Sverige kommer att tvingas importera vete med dyrare livsmedel som konsekvens..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

47 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Prognos, Skördenblir den , sämstapå 25 , år
SR - 16 jul 18 kl. 07:31

Lantmännens prognos: Årets skörd sämsta på över 20 år

Den svenska skörden i år befaras bli den lägsta på över 25 år. Det visar Lantmännens skördeprognos som presenteras i dag..

Uppsalanyheter.se - 23 maj 17 kl. 23:02

189 miljoner i underskott hos sex nämnder

Den ekonomiska prognosen efter årets första tre månader indikerar ett underskott för sex av kommunens femton nämnder. Nu vidtas åtgärder för att komma till rätta med underskotten...Den ekonomiska prognosen efter årets första tre månader indikerar ett underskott för sex av kommunens femton nämnder.

TA - 13 okt 14 kl. 10:13

Andersson: "Mycket dystra siffror"

Foto: Pontus Lundahl/TT
Statens finanser är i så dåligt skick att överskottsmålet är utom räckhåll under mandatperioden, hävdar finansminister Magdalena Andersson (S). Samtidigt skriver regeringen upp tillväxtprognosen en smula.
Överskottsmålet i statens finanser kommer inte att nås de närmaste fyra åren, enligt Magdalena Andersson på en pressträff: - Det är inte möjligt och direkt olämpligt.

BT - 13 okt 14 kl. 10:13

Andersson: "Mycket dystra siffror"

Statens finanser är i så dåligt skick att överskottsmålet är utom räckhåll under mandatperioden, hävdar finansminister Magdalena Andersson (S). Samtidigt skriver regeringen upp tillväxtprognosen en smula.Överskottsmålet i statens finanser kommer inte att nås de närmaste fyra åren, enligt Magdalena Andersson på en pressträff:- Det är inte möjligt och direkt olämpligt.

YLE - 05 feb 17 kl. 21:39

Samlingspartiet skruvade upp kampanjstämningen: "Vi ska vara landets största kommmunparti"

Samlingspartiet vill hålla fast vid sin position som landets största kommunparti. Ordföranden Petteri Orpo tror att partiets målmedvetna arbete i kommunerna och regeringen kommer att bära frukt i det instundande valet. - Vi är landets största kommunparti och vi har gjort ett bra jobb på olika håll i landet, sade Orpo i samband med partiets valkryssning under helgen.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Hon blev företagare på kuppen

Hästintresset lockade henne att bli veterinär – och företagare.  I dag driver Marjaana Alaviuhkola ett av Sveriges största oberoende djursjukhus. .

DI - 1 timme sedan

Från utdömd rivningskåk till Sveriges vackraste villa

Huset dömdes ut som fuskbygge, övergavs och förföll.  Men snickarglädjen från 1897 fick sin revansch – tack vare hotellparet Ulla och Bertil Köhler. Efter en omsorgsfull renovering utsågs bostaden till Sveriges vackraste villa.

DI - 1 timme sedan

MP:s mål: En miljon solelsanläggningar år 2040

Miljöpartiet vill se minst en miljon solcellsanläggningar till 2040. Partiet föreslår ytterligare två miljarder i solcellsstöd de kommande fyra åren..

DI - 1 timme sedan

Jonas Sjöstedt: Slut på rean på kvinnors arbete

Vänsterpartiet går till val på att höja lönerna för kvinnor i offentlig sektor.  ”Det är slut på rean på kvinnors arbete”, säger vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedt. Satsningen kostar staten 5 miljarder kronor..

DI - 2 timmar sedan

Entreprenören har miljonrull under brädan

UPPLANDS VÄSBY. Att skejta har gått från att vara en subkultur till något som allt fler testar, vilket har lett till att allt fler kommuner låter bygga skejtparker. Det har skapat en ny bransch i Sverige, med Nord Skateparks som pionjär..

DI - 2 timmar sedan

V föreslår fem miljarder till kvinnolöner

Vänsterpartiet vill införa ett nytt statsbidrag – jämställdhetsmiljarder – till kommunerna på fem miljarder kronor årligen. Pengarna ska användas till att höja lönerna i de kvinnodominerande yrkena i offentlig sektor..

DI - 2 timmar sedan

Ministrar avskedas i Vitryssland

Vitrysslands president Alexandr Lukasjenko avskedar landets premiärminister samt ytterligare toppministrar i regeringen, uppger hans pressavdelning. Det blir den största regeringsrockaden sedan 2014..

DI - 3 timmar sedan

M vill satsa mot brottslighet: ”Staten ska ha våldsmonopolet”

Tyngdpunkten i Moderaternas valmanifest är en politik som syftar till att minska brottsligheten i landet. ”Staten måste stå för sin del av samhällskontraktet”, säger Moderaternas partiledare Ulf Kristersson..

DI - 3 timmar sedan

S: Sänkta byggkrav ska ge fler småbostäder

Socialdemokraterna vill få fram fler student- och ungdomsbostäder genom att sänka standardkraven..

DI - 3 timmar sedan

Elpriset skjuter i höjden - så sparar du tusenlappar

Den torra sommaren har gjort att elpriset skjutit i höjden.  Trots att regnet gjort comeback har det rörliga priset gått upp 25 procent de senaste dagarna. Och skulle hösten bli torr får vi räkna med nya rekordnivåer.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.