Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 17 October, 21:29

Liknande nyheter

Taggar: Följerdu , börsen, semestern
DI - 08 jan 16 kl. 10:07

Bonnier säljer Børsen

Mediekoncernen Bonnier säljer den danska affärstidningen Børsen för knappt en miljard svenska kronor.Affären är ett sätt för vd Thomas Franzén att frigöra resurser till digitala förvärv, och fler traditionella dagstidningar kan komma att säljas under året..

Affärsvärlden - 08 jan 16 kl. 10:52

Bonnier säljer Børsen

Den danska motsvarigheten till Dagens Industri, Børsen, har fått en ny ägare i form av JP/Politikens Hus. Den ledande danska affärstidningen säljs av nuvarande ägaren Bonnier för en prissumma av 800 miljoner danska kronor, enligt ett pressmeddelande..

DI - 13 nov 17 kl. 12:25

Följer börsen i raset för skräpobligationer?

Priserna på obligationer med skräpstatus faller och det kan vara en signal om att börsen är på väg i samma riktning. Det säger Anders Elgemyr, vd på Jarl Securities, i måndagens Börsmorgon. "Junk bonds är väldigt lågt värderade.

E24 - 26 jan 16 kl. 17:09

Oljespöket kramar musten ur börsen

För den som följer Stockholmsbörsen så kunde dagens ras på de kinesiska börserna varsla om hur svenska aktier skulle öppna – på minus. Men den sura börsen stavas mer prisfallet på olja än den kinesiska ekonomin..

SvD - 09 jan 13 kl. 16:00

Annie Lööf väljer att avbryta semestern

Idéprogrammet måste skrivas om..

UNT - 26 jun 15 kl. 16:29

Många väljer camping på semestern

Trots kallt och regnigt väder väntas en strålande sommar för svenska campingplatser..

DI - 27 jun 16 kl. 08:01

Ras på börsen – häng med i Börsmorgon special

Efter britternas beslut att rösta för en brexit i fredags säckade världens börser ihop. På måndagen följer Stockholmsbörsen efter. Di:s experter kommenterar läget i Börsmorgon special..

DI - 27 jul 17 kl. 17:24

Oljebolaget väljer Londonbörsen

Saudi Aramcos rådgivare har rekommenderat London för den historiska noteringen av oljebolaget. Detta då amerikanska transparensregler är ett bekymmer saudiska myndigheter, uppger källor med insyn för Reuters. .

Cornucopia - 06 jul 18 kl. 18:45

Fredagsmys: Vad gör du på semestern?

Dags för lite härligt fredagsmys. Själv har jag ju förstås inte semester någonsin, men det blir en del sommarlämpliga aktiviteter ändå fast jag jobbar. Några foton följer nedan.

YLE - 02 aug 14 kl. 14:15

Så kommer du igång med träningen efter semestern

Johan Lahti är finsk mästare i thaiboxning och arbetar vid sidan av sina studier som personlig tränare. 2 augusti gästade han Lördax-studion för att dela med sig av sina tips på hur man ska motivera sig själv till att komma igång med en sundare livsstil. Då semestern börjar lida mot sitt slut och det är dags att dra på sig jobbkläderna igen är det vanligt att man märker att byxorna spänner lite extra.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

Föreläser Kalmar torsdag 18:e oktober 18:00 - "När kriget kommer"

I morgon torsdag signerar jag böcker och föreläser åt Allmänna Försvarsföreningen på Linnéuniversitetet på Nygatan 18 i Kalmar. Allmänheten är välkommen, men anmälan krävs. Mer detaljer här.

Cornucopia - 3 timmar sedan

Höstsol över Krim, Kertsj och Azovsjön

Tio personer ska ha dödats och fyrtio skadats på en skola på det av Ryssland ockuperade Krim. Även om det mest ser ut som en skolskjutning lanserar Kreml det hela som terrorism. Som konsekvens av detta har Ryssland nu stängt ner Kertsj-sundet och därmed tillgången till Azovsjön, för alla utom ryska fartyg.

Cornucopia - 5 timmar sedan

Detta krävs på tolv år för att nå 1.5-gradersmålet

För de som fortfarande tror att mänskligheten kan klara 1.5-gradersmålet för klimatförändringarna, dvs reducera CO2-utsläppen med 45% jämfört med 2010 års lägre nivåer än idag till år 2030, så följer här exempel på vad som behöver genomföras på endast tolv år.
Elvafaldiga det här på tolv år.

Cornucopia - 7 timmar sedan

IPCC: Omöjligt stoppa - enormt svårt begränsa - klimatförändringarna till år 2100

IPCC publicerade för nio dagar sedan en rapport som visar på att det är omöjligt att stoppa klimatförändringarna och enormt svårt att begränsa dessa. För att begränsa klimatförändringarna till år 2100 måste utsläppen av CO2 minskas med 45% till år 2030 och noll år 2050, vilket bedöms vara vetenskapligt möjligt, men samhällsmässigt omöjligt.
Före detta inlandsis på Grönland, numera rullsten.

Cornucopia - 11 timmar sedan

Nordea penningtvättar

Nu har Nordea pekats ut för att vara delaktig i rysk penningtvätt, och inte bara Danske Bank. Därmed är två av de nordiska storbankerna indragna, men kom ihåg att det är viktigt att neka vanligt folk att sätta in kontanter i strid mot lagen.Nordeas kunder betalar för att banken bjuder på gratis kaffe i Almedalen.

Cornucopia - Igår: 18:39

Sveriges försvar kan inte vänta - börja förhandla försvarsbudget nu!

Sveriges försvar kan inte vänta på att vi eventuellt inte får en ny regering innan det är för sent att klubba nästa års budget. Då en stor konsensus råder i riksdagen att Sverige behöver rusta upp och öka försvarsanslagen måste förhandlingar om en minsta nivå man kan vara överens om påbörjas omgående, och läggas in i expeditionsregeringens budget.
Sveriges försvar kan inte vänta, när det blåser upp i vårt närområde.

Cornucopia - Igår: 16:43

Noll räckviddsångest med korrekt information

Som alltid gör korrekt och trovärdig information man kan lita på att man inte behöver vara orolig. På detta vis får man också noll räckviddsångest när man har elbil, när man kan lita på att bilens informationssystem levererar korrekt uppgifter om kvarvarande räckvidd. Något fossilbilar inte brukar göra, då det anses vara noll i räckvidd kvar när man kör på den sk reserven.

Cornucopia - Igår: 14:45

Bo billigt i villa i vackra nordöstra Skåne

Medan vi har en bostadsbubbla i våra storstadsområden finns det områden som minst sagt kan sägas vara prisvärda. Ett sådant är vackra nordöstra Skåne, där jag var och föreläste i Östra Göinge kommun igår, samt besökte en småföretagare i läsekretsen. Här får man en villa för runt miljonen.

Cornucopia - Igår: 09:19

NCC gör förlust

Byggbolaget NCC har knoppat av sin verksamhet för bostadsrätter till Bonava, men rapporterar ändå preliminära förluster för tredje kvartalet, sedan man gjort reservationer för tvister, garantier och nedskrivningar på 1 545 MSEK. Man avvecklar också vägunderhållsavdelningen. Uppenbarligen är det inte helt enkelt att tjäna pengar i den svenska bygg- och anläggningsbranschen, som är tänkt att rädda mixade byggbolag när den luckrativa bostadsrättsbubblan spruckit.

Cornucopia - I förrgår: 14:17

Tesla nu större än Mercedes och Audi i USA - snart ikapp BMW

Tesla sålde fler personbilar än Mercedes och Audi i USA under tredje kvartalet rapporteras i Forbes. BMW sålde fortfarande fler, med 1 500 bilar jämfört med Tesla, men förväntas petas ner under fjärde kvartalet.
Sveriges antagligen vackraste Tesla Supercharger-station vid Toftaholm i Ljunby kommun.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.