Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 18 August, 06:47

Cornucopia - 15 jul 18 kl. 22:08

Följer du börsen på semestern?Så, semestertider. Är du ändå slav framför börskärmen, eller tar du ledigt från marknaderna, trots att de aldrig tar semester?
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Wall Street

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Följerdu , börsen, semestern
DI - 08 jan 16 kl. 10:07

Bonnier säljer Børsen

Mediekoncernen Bonnier säljer den danska affärstidningen Børsen för knappt en miljard svenska kronor.Affären är ett sätt för vd Thomas Franzén att frigöra resurser till digitala förvärv, och fler traditionella dagstidningar kan komma att säljas under året..

Affärsvärlden - 08 jan 16 kl. 10:52

Bonnier säljer Børsen

Den danska motsvarigheten till Dagens Industri, Børsen, har fått en ny ägare i form av JP/Politikens Hus. Den ledande danska affärstidningen säljs av nuvarande ägaren Bonnier för en prissumma av 800 miljoner danska kronor, enligt ett pressmeddelande..

DI - 13 nov 17 kl. 12:25

Följer börsen i raset för skräpobligationer?

Priserna på obligationer med skräpstatus faller och det kan vara en signal om att börsen är på väg i samma riktning. Det säger Anders Elgemyr, vd på Jarl Securities, i måndagens Börsmorgon. "Junk bonds är väldigt lågt värderade.

E24 - 26 jan 16 kl. 17:09

Oljespöket kramar musten ur börsen

För den som följer Stockholmsbörsen så kunde dagens ras på de kinesiska börserna varsla om hur svenska aktier skulle öppna – på minus. Men den sura börsen stavas mer prisfallet på olja än den kinesiska ekonomin..

SvD - 09 jan 13 kl. 16:00

Annie Lööf väljer att avbryta semestern

Idéprogrammet måste skrivas om..

UNT - 26 jun 15 kl. 16:29

Många väljer camping på semestern

Trots kallt och regnigt väder väntas en strålande sommar för svenska campingplatser..

DI - 27 jun 16 kl. 08:01

Ras på börsen – häng med i Börsmorgon special

Efter britternas beslut att rösta för en brexit i fredags säckade världens börser ihop. På måndagen följer Stockholmsbörsen efter. Di:s experter kommenterar läget i Börsmorgon special..

DI - 27 jul 17 kl. 17:24

Oljebolaget väljer Londonbörsen

Saudi Aramcos rådgivare har rekommenderat London för den historiska noteringen av oljebolaget. Detta då amerikanska transparensregler är ett bekymmer saudiska myndigheter, uppger källor med insyn för Reuters. .

Cornucopia - 06 jul 18 kl. 18:45

Fredagsmys: Vad gör du på semestern?

Dags för lite härligt fredagsmys. Själv har jag ju förstås inte semester någonsin, men det blir en del sommarlämpliga aktiviteter ändå fast jag jobbar. Några foton följer nedan.

YLE - 02 aug 14 kl. 14:15

Så kommer du igång med träningen efter semestern

Johan Lahti är finsk mästare i thaiboxning och arbetar vid sidan av sina studier som personlig tränare. 2 augusti gästade han Lördax-studion för att dela med sig av sina tips på hur man ska motivera sig själv till att komma igång med en sundare livsstil. Då semestern börjar lida mot sitt slut och det är dags att dra på sig jobbkläderna igen är det vanligt att man märker att byxorna spänner lite extra.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 11 timmar sedan

En timme kvar på auktion 3/10 av Höstregn

Nu är det en timme kvar på auktion 3/10 av signerade och numrerade exemplar av min kommande roman Höstregn. Passa på att lägga bud nu. Auktion #6 finns nu också ute.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Fredagsmys: Foto på den mytologiska Postnordenhörningen

Dags för lite fredagsmys. Och vad kan vara mysigare än att lyckas fotografera den mytologiska PostNordenhörningen, vilket jag klarade av härom veckan?Där bakom syrénbusken skymtar PostNordenhörningen fram, underarten Logistics.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Prepping: Din bil som nödströmsgenerator

Med en växelriktare kan din fossilbil faktiskt fungera som en slags enkel nödströmsgenerator, med avsevärt lägre ljudvolym än ett riktigt reservkraftverk, men kanske inte lika effektiv. Fast i ett krisläge är det ändå en fungerande lösning givet förberedelser.
En 850 W fyrkantsvågväxelriktare och två 300 W sinusväxelriktare.

Cornucopia - Igår: 19:00

En timme kvar på auktion 2/10 av Höstregn

Nu är det en timme kvar på auktion 2/10 av signerade och numrerade exemplar av min kommande roman Höstregn. Passa på att lägga bud nu. Auktion #5 finns nu också ute.

Cornucopia - Igår: 17:28

Någon slags semester närmaste dagarna

De närmaste dagarna har jag någon slags semester. Förhoppningsvis ska påverkan på blogginläggen vara begränsad. Jag ska promenera i lite backar tillsammans med min sambo Lena Padukova med sällskap i några dagar, utrustad med ryggsäck.

Cornucopia - Igår: 15:55

Höstsol nu som pocket

Slutligen finns nu min senaste roman Höstsol som pocket. Du hittar den hos alla välsorterade bokhandlare, inklusive Akademibokhandeln och Pocketshop, samt hos Adlibris för 54:- SEK och Bokus för 55:- SEK.
Höstsol på pocket.

Cornucopia - Igår: 12:34

Tesla Model S mötte BMW 640 GT

En kort inflikning angående tidigare inlägg om att Tesla Model S säljer mest i prissegmentet och sedan. Dagen efter inlägget parkerade jag av en slump bredvid en BMW 640 Gran Turismo hemma i byn.
Model S och en BMW 640 Gran Turismo 

Ibland faller slumpen ut lite väl passande.

Cornucopia - Igår: 09:12

Gästinlägg: Samhällskontraktet

Nedanstående är ett gästinlägg signerat läsaren Mr G och berör gårdagens fråga om vad det svenska samhällskontraktet består i, och således när man vet att det är brutet. Det var väl få som kunde konkretisera vad samhällskontraktet består av eller borde bestå av, utan mest en massa flum, så svaren uteblir. Läsaren Mr G har funderingar:

Kunde inte låta bli att fundera på bloggens fråga.

Cornucopia - I förrgår: 19:00

En timme kvar på auktion 1/10 av Höstregn

Nu är det en timme kvar på auktion 1/10 av signerade och numrerade exemplar av min kommande roman Höstregn. Passa på att lägga bud nu. Auktion #4 finns nu också ute.

Cornucopia - I förrgår: 10:44

Vad är egentligen det svenska samhällskontraktet?

"Samhällskontraktet är ömtåligare än en del tror." - Ulf Kristersson (M)Vad består det svenska samhällskontraktet egentligen av? Jag har letat, men jag har inte hittat kontraktet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.