Cornucopia > Ekonomi

Friday, 14 December, 09:54

Liknande nyheter

Taggar: Följerdu , börsen, semestern
DI - 08 jan 16 kl. 10:07

Bonnier säljer Børsen

Mediekoncernen Bonnier säljer den danska affärstidningen Børsen för knappt en miljard svenska kronor.Affären är ett sätt för vd Thomas Franzén att frigöra resurser till digitala förvärv, och fler traditionella dagstidningar kan komma att säljas under året..

Affärsvärlden - 08 jan 16 kl. 10:52

Bonnier säljer Børsen

Den danska motsvarigheten till Dagens Industri, Børsen, har fått en ny ägare i form av JP/Politikens Hus. Den ledande danska affärstidningen säljs av nuvarande ägaren Bonnier för en prissumma av 800 miljoner danska kronor, enligt ett pressmeddelande..

DI - 13 nov 17 kl. 12:25

Följer börsen i raset för skräpobligationer?

Priserna på obligationer med skräpstatus faller och det kan vara en signal om att börsen är på väg i samma riktning. Det säger Anders Elgemyr, vd på Jarl Securities, i måndagens Börsmorgon. "Junk bonds är väldigt lågt värderade.

Cornucopia - 02 dec 18 kl. 09:28

Upprekyl på börsen i veckan som gått - stödet höll

Veckan bjöd på en upprekyl och stödområdet ser fortfarande ut att vara intakt. Detta trots beskeden om fortsatt konjunkturfall och lågkonjunktur i Sverige.Veckochart OMXSPI
Börsens bredare index OMXSPI vände alltså återigen i stödområdet runt 545, vilket är femte gången under 2017 och 2018.

E24 - 26 jan 16 kl. 17:09

Oljespöket kramar musten ur börsen

För den som följer Stockholmsbörsen så kunde dagens ras på de kinesiska börserna varsla om hur svenska aktier skulle öppna – på minus. Men den sura börsen stavas mer prisfallet på olja än den kinesiska ekonomin..

SvD - 09 jan 13 kl. 16:00

Annie Lööf väljer att avbryta semestern

Idéprogrammet måste skrivas om..

UNT - 26 jun 15 kl. 16:29

Många väljer camping på semestern

Trots kallt och regnigt väder väntas en strålande sommar för svenska campingplatser..

DI - 27 jun 16 kl. 08:01

Ras på börsen – häng med i Börsmorgon special

Efter britternas beslut att rösta för en brexit i fredags säckade världens börser ihop. På måndagen följer Stockholmsbörsen efter. Di:s experter kommenterar läget i Börsmorgon special..

DI - 27 jul 17 kl. 17:24

Oljebolaget väljer Londonbörsen

Saudi Aramcos rådgivare har rekommenderat London för den historiska noteringen av oljebolaget. Detta då amerikanska transparensregler är ett bekymmer saudiska myndigheter, uppger källor med insyn för Reuters. .

Cornucopia - 06 jul 18 kl. 18:45

Fredagsmys: Vad gör du på semestern?

Dags för lite härligt fredagsmys. Själv har jag ju förstås inte semester någonsin, men det blir en del sommarlämpliga aktiviteter ändå fast jag jobbar. Några foton följer nedan.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 45 minuter sedan

Votering pågår - Stefan Löfven (S) som statsminister

Just nu pågår debatten inför en omröstning om Stefan Löfven (S) som statsminister.
Stefan Löfven.09:04 I denna stund har Transportstyrelseskandalens avsatte fd inrikesminister Anders Ygeman (S), känd för att under flera månader inte lyckats boka en lokal för samtal med Stefan Löfven, lyckats boka en talarstol.

Cornucopia - 18 timmar sedan

Lunds Universitet räddade doktorand från IS - skickade in säkerhetsstyrka

"Ligga i Lund."En doktorandhandledare på Lunds Universitet fick för fyra år sedan universitet att skicka in en säkerhetstryka för att rädda en doktorand och dennes familj från Islamiska Staten i Irak. Inga terrorister får komma mellan en handledare och dennes doktorand, och framför allt inte forskningen.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Nedgångar avgör vem som egentligen är bra på aktier

I börsuppgång kan en apa vara expert på börsen. Det är när börsen vänder och går ner som det visar sig vilka som egentligen visste vad de höll på med, och nybörjarna brutalt upptäcker att stockpicking inte innebär samma aktier i alla cykler av konjunktur och börs, inte ens sk value investors högutdelare.Dagschart OMXS30.

Cornucopia - 22 timmar sedan

Amazons datahallar i Mälardalen igång - Microsoft etablerar i Gävle-Sandviken

Nej, inte heller den här gången "startade Amazon e-handel i Sverige". Däremot har nu Amazons energislukande datahallar dragit igång i Mälardalen. Samtidigt har nu Microsoft köpt mark för 269 MSEK i Gävle-Sandviken, vilket med all sannolikhet ska användas för att tömma Sverige på elkraft för att driva internationella datacenter utan att skapa särskilt många jobb.

Cornucopia - Igår: 09:21

Skattesänkningarna - så betalar du extra skatt

Många, framför allt vänsterut, är upprörda över att de får behålla mer av sin lön efter årsskiftet. För att de inte ska framstå som hycklare, kommer här hjälpsamma råd om hur du betalar in extra skatt, alternativt direkt stöder de ändamål du anser borde fått dina hundralappar. Notera att budgeten höjde statsbidragen till vård, skola och omsorg, som alltså inte drabbas av skattesänkningarna.

Cornucopia - Igår: 18:36

Moderaternas och KD:s budget gick igenom - solcellsstödet fasas ut

Moderaternas och Kristdemokraternas budget gick som väntat igenom. Det innebär omfattande skattesänkningar för de som har jobb eller är pensionärer, men också neddragningar. Aktuellt för bloggen är t ex att solcellsstödet fasas ut.

Cornucopia - Igår: 13:35

Livscykelanalys: 84% lägre CO2-ekvivalenta utsläpp för elbil jämfört med fossildiesel

En livscykelanalys från ett belgiskt universitet visar på 85% lägre CO2-ekvivalenta utsläpp under bilens livscykel när man jämför en elbil med en snål fossildieselbil. Störst påverkan har respektive lands elmix, men även fossilelkraftlandet Polen blir det lägre utsläpp med en elbil än snål fossildiesel.Livscykelanalys utsläpp CO2-ekvivalenter per km för snål diesel respektive elbil för olika länders energimix.

Cornucopia - Igår: 11:22

Icke-inflationen: Telia höjer priset för fast telefon med 22%

Icke-inflationen fortsätter att skörda segrar. Telia lämnar nu beskedet till de som fortfarande har en fast telefon att de höjer abonnemangskostnaden med 22%. Frågan är hur många som därmed har lust att behålla något de flesta knappt använder längre, när alla har en personlig mobiltelefon.

Cornucopia - Igår: 10:08

Påminnelse: Boksignering Skövde idag onsdag 16:00 - 17:00

En kort påminnelse om att jag signerar böcker på Akademibokhandeln i Skövde idag onsdagen den 12:e december mellan klockan 16:00 och 17:00. Vi ses där!Akademibokhandeln ligger i Skövde Commerce tror jag.

Cornucopia - I förrgår: 08:05

Budgetvotering idag

Idag med start 0900 är det budgetvotering i Riksdagen. Eventuellt också lite debatt innan. Även om det inte är helt säkert väntas M+KD:s budget gå igenom, vilket innebär ökade anslag till Försvarsmakten och rättsväsendet, och sänkt skatt för alla med jobb eller pension.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.