DI > Ekonomi

Thursday, 21 March, 02:40

DI - 15 jul 18 kl. 21:30

Sverige hotas av elbrist – "behövs en rad åtgärder"Marginalerna i den svenska elförsörjningen krymper. Redan i vinter hotar ett stort elunderskott. Elkrävande etableringar kan stoppas och på sikt ökar risken för elbrist och akuta nödåtgärder som kan slå hårt.  Det uppger Svenska kraftnät som uppmanar regeringen, men även myndigheter och energibranschen, att snabbt vidta åtgärder. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Svenska

Dela artikeln

1134 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, hotasav , elbrist, behövsen , rad, åtgärder
DN - 06 jan 18 kl. 19:01

Nato-motståndarna tror på hjälp från Nato om Sverige hotas

Trots att Sverige står utanför försvarsalliansen Nato så tror ändå nästan hälften av svenskarna att vi får hjälp av Nato om Sverige hotas militärt. Paradoxalt nog är trosvissheten allra starkast hos Nato-motståndarna där en majoritet på 6 av 10 tror på Nato-hjälp..

SmålandsPosten - 05 jun 17 kl. 06:00

Sverige hotas av ett stort välfärdstapp

Att Sverige hotas av ett stort välfärdstapp berör i största grad även Kronobergs län. Om regeringens utredning om att begränsa välfärdsföretagens möjligheter till vinst genomförs så kommer konsekvenserna att bli stora, märkbara och sannolikt också kostsamma..

DI - 25 okt 16 kl. 17:01

EU: Sverige får behålla gränskontroller

EU-kommissionen föreslog på tisdagen att Sverige ska få behålla gränskontrollerna mot Danmark i tre månader..

VA - 16 feb 11 kl. 14:45

Sverige hotas inför EU-domstol

16 februari Sveriges lagstiftning om utländska filialer diskriminerar utländska tjänsteleverantörer till Sverige genom flera alltför långtgående krav. Dessa krav strider mot EU-fördragets regler om fri etableringsrätt, rätt att tillhandahålla tjänster och tjänstedirektivet. "Denna lagstiftning kan också avskräcka svenska operatörer från att anlita tjänsteleverantörer från andra medlemsländer och hindrar konsumenter från att få tillgång till ett större urval av tjänster", skrev kommissionen.

BT - 16 jan 14 kl. 19:22

Sverige vidare - men behöver poäng

Sverige är redan klart för nästa runda i handbolls-EM. Men gruppfinalen mot Kroatien på fredag är ändå av yttersta vikt för fortsättningen. – För självförtroendet är det självklart skönt att få med sig fyra poäng dit, säger Magnus Jernemyr.

BT - 16 jan 14 kl. 19:08

Sverige vidare - men behöver poäng

Sverige är redan klart för nästa runda i handbolls-EM. Men gruppfinalen mot Kroatien på fredag är ändå av yttersta vikt för fortsättningen. – För självförtroendet är det självklart skönt att få med sig fyra poäng dit, säger Magnus Jernemyr.

SVT - 05 mar 17 kl. 06:25

EU-stödda projekt i Sverige hotas av brexit

När Storbritannien lämnar EU uppstår också ett stort hål i unionens plånbok. Många regionala EU-projekt runtom i Sverige kommer inte längre få pengar från Bryssel. – För Sverige som är ett relativt rikt land i EU så tror jag vi måste räkna med en mindre andel för oss nästa budgetperiod, säger Lars Danielsson, Sveriges EU-ambassadör i Bryssel..

DI - 18 jun 17 kl. 17:52

Sverige hotas av total låsning

Sverige står inför en historisk svår regeringsbildning, och risken för en total låsning är stor. Alla regeringsalternativ blockerar nu varandra, och någon av partiledarna kommer att tvingas svika sina löften för att Sverige ska kunna styras efter 2018..

Expressen - 17 feb 11 kl. 05:49

Sverige hotas av al-Qaida

Nya terrorhot riktas mot Sverige, uppgav Svenska Dagbladet i natt. Självmordsbombaren Taimour Abdulwahab hyllas i al-Qaidas tidskrift - samtidigt som hot om nya dåd framförs: - Det är på tiden att den svenska regeringen omvärderar sin position gentemot islam och muslimerna innan mujahedin slår till igen. Säpo tar uppgifterna på allvar..

Aftonbladet - 17 jun 11 kl. 00:24

Sverige hotas av mer terror

Fortsatt förhöjd terrorberedskap i Sverige uppger SVT:s RapportSäpo: Vi har undanröjt hotet i höstas ? men nu finns det nya hot..

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Dr Sannas företrädesemission övertecknad

Erbjudandet att teckna aktier i Dr Sannas AB företrädesemission till ett värde om cirka 2 miljoner kronor övertecknades, meddelar bolaget i ett pressmeddelande..

DI - 4 timmar sedan

Rekordförsäljning – men lägre lönsamhet sänkte vd:ns ersättning

Volvo Cars vd Håkan Samuelsson fick lön och ersättning på 19,5 miljoner kronor under 2018. Grundlönen höjdes, men totalt sett minskade lönekuvertet med drygt 12 Mkr eftersom Volvochefen liksom övriga anställda inte fick någon bonus. .

DI - 4 timmar sedan

Volvo vässar säkerheten med fartspärr: ”Elefanten i rummet”

Volvo Cars vässar sin säkerhetsprofil ytterligare. Kameror inne i bilen för att larma och bromsa om föraren tappar koncentrationen och en nyckel där valfri toppfart kan ställas in. Dessutom ska biltillverkaren dela med sig av sin omfattande databas med olycksstatistik..

DI - 4 timmar sedan

Basebollstjärna får rekordkontrakt – bäst betald hittills

430 miljoner dollar, motsvarande nära 4 miljarder kronor, lyder det nya rekordkontraktet i den amerikanska baseboll-ligan MLB. Så mycket betalar Los Angeles för att förlänga kontraktet med fixstjärnan Mike Trout i 12 år..

DI - 4 timmar sedan

Ny fastighetsrådgivare i topp: ”många affärer på gång”

Med en femtedel av marknaden kniper Nordanö förstaplatsen bland fastighetsrådgivarna under 2018. ”En kombination av hårt arbete och tur”, säger Sven Dahlin, partner på fastighetsrådgivaren. .

DI - 5 timmar sedan

Privata skolaktörer är skyldiga kronofogden 120 miljoner

Mer än var fjärde privat skolaktör som förra året fick bidrag av Skolverket har under de senaste åren haft skulder registrerade hos Kronofogden, skriver Skolvärlden. Skulderna uppgår till drygt 120 miljoner kronor..

DI - 5 timmar sedan

Labour-ledaren Jeremy Corbyn stormade ut ur möte med May

Storbritanniens premiärminister Theresa May väntas göra ett uttalande om brexit efter klockan 21 på onsdagskvällen. samtidigt rapporterar brittiska medier att Labour-ledaren Jeremy Corbyn plötsligt lämnat mötet mellan premiärministern och ledare för de övriga parlamentspartierna på onsdagskvällen..

DI - 5 timmar sedan

Uppgifter: Amerikanska FBI inkopplade i utredning kring Boeings olycksplan

Den amerikanska federala polisen FBI kommer att delta i utredningen kring certifieringen av Boeings 737 Max. Det uppger källor för Seattle Times. Aktien faller i efterhandeln..

DI - 5 timmar sedan

Wall Street går mot svag avslutning trots duvaktig Fed

New York-börserna repade sig under onsdagen efter mjuka signaler från centralbanken Federal Reserve men faller tillbaka under den sista handelstimmen..

DI - 5 timmar sedan

Alla borde vara glada – köpläge för Gardell

Sverigedemokraternas omsvängning i frågan om statens ägande i Telia öppnar upp för en jätteaffär värd 70 miljarder kronor om, eller snarare när, svenska staten säljer sin 37-procentiga ägarandel i Telia. Det vore en mycket bra nyhet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.