DI > Ekonomi

Friday, 14 December, 13:44

DI - 15 jul 18 kl. 21:30

Sverige hotas av elbrist – "behövs en rad åtgärder"Marginalerna i den svenska elförsörjningen krymper. Redan i vinter hotar ett stort elunderskott. Elkrävande etableringar kan stoppas och på sikt ökar risken för elbrist och akuta nödåtgärder som kan slå hårt.  Det uppger Svenska kraftnät som uppmanar regeringen, men även myndigheter och energibranschen, att snabbt vidta åtgärder. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Svenska

Dela artikeln

1134 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, hotasav , elbrist, behövsen , rad, åtgärder
DN - 06 jan 18 kl. 19:01

Nato-motståndarna tror på hjälp från Nato om Sverige hotas

Trots att Sverige står utanför försvarsalliansen Nato så tror ändå nästan hälften av svenskarna att vi får hjälp av Nato om Sverige hotas militärt. Paradoxalt nog är trosvissheten allra starkast hos Nato-motståndarna där en majoritet på 6 av 10 tror på Nato-hjälp..

SmålandsPosten - 05 jun 17 kl. 06:00

Sverige hotas av ett stort välfärdstapp

Att Sverige hotas av ett stort välfärdstapp berör i största grad även Kronobergs län. Om regeringens utredning om att begränsa välfärdsföretagens möjligheter till vinst genomförs så kommer konsekvenserna att bli stora, märkbara och sannolikt också kostsamma..

DI - 25 okt 16 kl. 17:01

EU: Sverige får behålla gränskontroller

EU-kommissionen föreslog på tisdagen att Sverige ska få behålla gränskontrollerna mot Danmark i tre månader..

VA - 16 feb 11 kl. 14:45

Sverige hotas inför EU-domstol

16 februari Sveriges lagstiftning om utländska filialer diskriminerar utländska tjänsteleverantörer till Sverige genom flera alltför långtgående krav. Dessa krav strider mot EU-fördragets regler om fri etableringsrätt, rätt att tillhandahålla tjänster och tjänstedirektivet. "Denna lagstiftning kan också avskräcka svenska operatörer från att anlita tjänsteleverantörer från andra medlemsländer och hindrar konsumenter från att få tillgång till ett större urval av tjänster", skrev kommissionen.

BT - 16 jan 14 kl. 19:22

Sverige vidare - men behöver poäng

Sverige är redan klart för nästa runda i handbolls-EM. Men gruppfinalen mot Kroatien på fredag är ändå av yttersta vikt för fortsättningen. – För självförtroendet är det självklart skönt att få med sig fyra poäng dit, säger Magnus Jernemyr.

BT - 16 jan 14 kl. 19:08

Sverige vidare - men behöver poäng

Sverige är redan klart för nästa runda i handbolls-EM. Men gruppfinalen mot Kroatien på fredag är ändå av yttersta vikt för fortsättningen. – För självförtroendet är det självklart skönt att få med sig fyra poäng dit, säger Magnus Jernemyr.

SVT - 05 mar 17 kl. 06:25

EU-stödda projekt i Sverige hotas av brexit

När Storbritannien lämnar EU uppstår också ett stort hål i unionens plånbok. Många regionala EU-projekt runtom i Sverige kommer inte längre få pengar från Bryssel. – För Sverige som är ett relativt rikt land i EU så tror jag vi måste räkna med en mindre andel för oss nästa budgetperiod, säger Lars Danielsson, Sveriges EU-ambassadör i Bryssel..

DI - 18 jun 17 kl. 17:52

Sverige hotas av total låsning

Sverige står inför en historisk svår regeringsbildning, och risken för en total låsning är stor. Alla regeringsalternativ blockerar nu varandra, och någon av partiledarna kommer att tvingas svika sina löften för att Sverige ska kunna styras efter 2018..

Expressen - 17 feb 11 kl. 05:49

Sverige hotas av al-Qaida

Nya terrorhot riktas mot Sverige, uppgav Svenska Dagbladet i natt. Självmordsbombaren Taimour Abdulwahab hyllas i al-Qaidas tidskrift - samtidigt som hot om nya dåd framförs: - Det är på tiden att den svenska regeringen omvärderar sin position gentemot islam och muslimerna innan mujahedin slår till igen. Säpo tar uppgifterna på allvar..

Aftonbladet - 17 jun 11 kl. 00:24

Sverige hotas av mer terror

Fortsatt förhöjd terrorberedskap i Sverige uppger SVT:s RapportSäpo: Vi har undanröjt hotet i höstas ? men nu finns det nya hot..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Telia vinner kontrakt med Finnair

Teleoperatören Telia har vunnit ett flerårigt kontrakt med flygbolaget Finnair om att förse bolaget med kommunikationstjänster..

DI - 15 minuter sedan

Klassiska Hamleys kan byta ägare

Klassiska leksaksbutiken Hamleys kan komma att byta ägare. Sports Direct-ägaren Mike Ashley och kedjan The Entertainer finns bland flera andra intressenter. Det rapporterar Sky News och hänvisar till källor.

DI - 10 minuter sedan

Richard Branson: Hård brexit vore en katastrof

Serieentreprenören Sir Richard Branson anser att en hård brexit vore en katastrof för Storbritannien. Han uppmanar också premiärminister Theresa May att vara ärlig med effekterna. Det rapporterar City A.

DI - 15 minuter sedan

Incoax tecknar avtal med potential på 100.000-200.000 lägenheter

Bredbandsteknikföretaget Incoax, som är på väg mot marknadsplatsen Nasdaq First North, har tecknat en avsiktsförklaring med en bredbandsintegratör/distributör som innebär en affärspotential på 100.000-200.000 lägenheter..

DI - 15 minuter sedan

SME-enkät: Möjligt med räntehöjning i december

Trots negativa inflationsöverraskningar räknar samtliga ekonomer som SME Direkt tillfrågat med att Riksbanken kommer att leverera på sina tidigare signalerade planer om en räntehöjning i december eller i februari. Meningarna går dock isär om vilken av månaderna. .

DI - 45 minuter sedan

Malmström ser fortsatt handelsstök nästa år

Cecilia Malmström, EU:s handelskommissionär, tror att handelsläget kommer att vara fortsatt problematiskt, med stora spänningar, även under 2019. Det sade hon vid ett seminarium på fredagen, anordnat av kommissionens svenska representation..

DI - 1 timme sedan

Stor oenighet om nästa steg

Efter tre månader utan ny regering har S och M ett särskilt ansvar att lösa regeringsknuten, enligt Centerns Annie Lööf. Men KD-ledaren Ebba Busch Thor har en helt annan bild av läget. .

DI - 1 timme sedan

Från blodpudding till tryffel – bra tryck hos nya kvartersfavoriten

I blickfånget längst uppe vid Tegnérgatans krön tronar författaren och dramatikern August Strindberg i form av Carl Eldhs monumentala staty. Precis i gathörnet närmast statyn öppnade i höstas restaurang Nabo, ett träffsäkert namn. Nabo betyder granne, mest på norska men ibland även på svenska, och Strindberg bodde de sista åren av sitt liv i kvarteret intill, i Blå Tornet..

DI - 1 timme sedan

FI redigerade dokument – kan ha agerat brottsligt

Finansinspektionen raderade delar av dokument innan de lämnades ut till Svenska Dagbladet. Det medger generaldirektören Erik Thedéen för tidningen..

DI - 1 timme sedan

Karlsson: Nyval “rimligaste alternativet”

Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson ser nyval som ett allt mer sannolikt och rimligt scenario. “Vi är redo och vi förbereder oss för det”..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.