DI > Ekonomi

Wednesday, 17 October, 20:35

DI - 15 jul 18 kl. 21:30

Sverige hotas av elbrist – "behövs en rad åtgärder"Marginalerna i den svenska elförsörjningen krymper. Redan i vinter hotar ett stort elunderskott. Elkrävande etableringar kan stoppas och på sikt ökar risken för elbrist och akuta nödåtgärder som kan slå hårt.  Det uppger Svenska kraftnät som uppmanar regeringen, men även myndigheter och energibranschen, att snabbt vidta åtgärder. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Svenska

Dela artikeln

1124 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, hotasav , elbrist, behövsen , rad, åtgärder
DN - 06 jan 18 kl. 19:01

Nato-motståndarna tror på hjälp från Nato om Sverige hotas

Trots att Sverige står utanför försvarsalliansen Nato så tror ändå nästan hälften av svenskarna att vi får hjälp av Nato om Sverige hotas militärt. Paradoxalt nog är trosvissheten allra starkast hos Nato-motståndarna där en majoritet på 6 av 10 tror på Nato-hjälp..

SmålandsPosten - 05 jun 17 kl. 06:00

Sverige hotas av ett stort välfärdstapp

Att Sverige hotas av ett stort välfärdstapp berör i största grad även Kronobergs län. Om regeringens utredning om att begränsa välfärdsföretagens möjligheter till vinst genomförs så kommer konsekvenserna att bli stora, märkbara och sannolikt också kostsamma..

DI - 25 okt 16 kl. 17:01

EU: Sverige får behålla gränskontroller

EU-kommissionen föreslog på tisdagen att Sverige ska få behålla gränskontrollerna mot Danmark i tre månader..

VA - 16 feb 11 kl. 14:45

Sverige hotas inför EU-domstol

16 februari Sveriges lagstiftning om utländska filialer diskriminerar utländska tjänsteleverantörer till Sverige genom flera alltför långtgående krav. Dessa krav strider mot EU-fördragets regler om fri etableringsrätt, rätt att tillhandahålla tjänster och tjänstedirektivet. "Denna lagstiftning kan också avskräcka svenska operatörer från att anlita tjänsteleverantörer från andra medlemsländer och hindrar konsumenter från att få tillgång till ett större urval av tjänster", skrev kommissionen.

BT - 16 jan 14 kl. 19:22

Sverige vidare - men behöver poäng

Sverige är redan klart för nästa runda i handbolls-EM. Men gruppfinalen mot Kroatien på fredag är ändå av yttersta vikt för fortsättningen. – För självförtroendet är det självklart skönt att få med sig fyra poäng dit, säger Magnus Jernemyr.

BT - 16 jan 14 kl. 19:08

Sverige vidare - men behöver poäng

Sverige är redan klart för nästa runda i handbolls-EM. Men gruppfinalen mot Kroatien på fredag är ändå av yttersta vikt för fortsättningen. – För självförtroendet är det självklart skönt att få med sig fyra poäng dit, säger Magnus Jernemyr.

SVT - 05 mar 17 kl. 06:25

EU-stödda projekt i Sverige hotas av brexit

När Storbritannien lämnar EU uppstår också ett stort hål i unionens plånbok. Många regionala EU-projekt runtom i Sverige kommer inte längre få pengar från Bryssel. – För Sverige som är ett relativt rikt land i EU så tror jag vi måste räkna med en mindre andel för oss nästa budgetperiod, säger Lars Danielsson, Sveriges EU-ambassadör i Bryssel..

DI - 18 jun 17 kl. 17:52

Sverige hotas av total låsning

Sverige står inför en historisk svår regeringsbildning, och risken för en total låsning är stor. Alla regeringsalternativ blockerar nu varandra, och någon av partiledarna kommer att tvingas svika sina löften för att Sverige ska kunna styras efter 2018..

Expressen - 17 feb 11 kl. 05:49

Sverige hotas av al-Qaida

Nya terrorhot riktas mot Sverige, uppgav Svenska Dagbladet i natt. Självmordsbombaren Taimour Abdulwahab hyllas i al-Qaidas tidskrift - samtidigt som hot om nya dåd framförs: - Det är på tiden att den svenska regeringen omvärderar sin position gentemot islam och muslimerna innan mujahedin slår till igen. Säpo tar uppgifterna på allvar..

Aftonbladet - 17 jun 11 kl. 00:24

Sverige hotas av mer terror

Fortsatt förhöjd terrorberedskap i Sverige uppger SVT:s RapportSäpo: Vi har undanröjt hotet i höstas ? men nu finns det nya hot..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

AfV: Köp Hexatronic, Assa och Tobii men sälj Skistar

Köp Hexatronic, Assa Abloy och Tobii men sälj Skistar. De råden ger Affärsvärlden i det senaste numret..

DI - 30 minuter sedan

Prisras på nyproduktioner: ”Fortfarande trög marknad”

Nyproducerade bostadsrätter har fallit betydligt mer i pris än övriga lägenheter under det senaste året.  Det visar en genomgång som Di har gjort tillsammans med Booli. Störst är fallet i Stockholm, och det riskerar att smitta av sig på övriga landet.

DI - 45 minuter sedan

USA:s handelsminister till EU: handelssamtalen går för långsamt

USA:s handelsminister Wilbur Ross kritiserade på onsdagen EU för att röra sig alltför långsamt i handelssamtalen med USA. "Vi behöver verkligen påtagliga framsteg på kort sikt. Presidentens tålamod är inte oändligt", sa han vid en pressträff i Bryssel enligt amerikanska media..

DI - 1 timme sedan

Swedish Match närmare besked om EU:s snusförbud kan rundas

Frågan om Swedish Match möjlighet att sälja så kallade chew bags i Tyskland och andra europeiska länder kom ett steg närmare en upplösning på onsdagen efter ett beslut i EU-domstolen. .

DI - 1 timme sedan

Socialdemokraterna kommer att förlora på mittenregering

Den tyska delstatsvalet i Bayern har likheter med den svenska regeringsbildningen. Storkoalitionen mellan de tyska socialdemokraterna och Angela Merkels kristdemokrater anses ha varit avgörande för de två maktpartiernas katastrofval, skriver Enna Gerin och Niels Stöber, utredare i det fackliga idéinstitutet Katalys..

DI - 1 timme sedan

Valutafesten går mot sitt slut

Oron sprider sig för att räntehöjningar ska stärka kronan och sätta stopp för exportföretagens valutafest.  Årets unika medvind med både högkonjunktur och svag krona hotar att vändas till motvind med kraftigt fallande vinster och aktiekurser för verkstadsbolagen..

DI - 1 timme sedan

Delägaruppror mot Zuckerberg växer

Ytterligare inflytelserika delägare i Facebook ställer sig bakom ett förslag att peta företagets grundare Mark Zuckerberg från vd-posten..

DI - 1 timme sedan

Hela listan i Västernorrland: Nordligaste länen ökar mer än snittet

Det går bra för norra Sverige.  I Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten ökar antalet Gasellföretag mer än rikssnittet.  ”Företagen har väldigt mycket att göra”, säger Anna Hedensjö Johansson, regionchef för Svenskt Näringsliv i Västernorrland.

DI - 1 timme sedan

Lång startsträcka för sportbolag

Efter 18 år av osäkerhet om framtiden tog tillväxten fart för Umeå Sport & Motion. I dag driver bolaget tre anläggningar i Umeå och ser ljust på framtiden..

DI - 1 timme sedan

Gasellvinnaren: ”Vi vill ta över världen, men med förnuft”

För andra året i rad blir Personalkollen Gasellvinnare i Västerbotten. Nu funderar ägarna på nästa steg för bolaget. ”Vi vill ta över världen, men med förnuft.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.