DI > Ekonomi

Saturday, 18 August, 11:01

DI - 15 jul 18 kl. 21:30

Sverige hotas av elbrist – "behövs en rad åtgärder"Marginalerna i den svenska elförsörjningen krymper. Redan i vinter hotar ett stort elunderskott. Elkrävande etableringar kan stoppas och på sikt ökar risken för elbrist och akuta nödåtgärder som kan slå hårt.  Det uppger Svenska kraftnät som uppmanar regeringen, men även myndigheter och energibranschen, att snabbt vidta åtgärder. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Svenska

Dela artikeln

1104 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, hotasav , elbrist, behövsen , rad, åtgärder
DN - 06 jan 18 kl. 19:01

Nato-motståndarna tror på hjälp från Nato om Sverige hotas

Trots att Sverige står utanför försvarsalliansen Nato så tror ändå nästan hälften av svenskarna att vi får hjälp av Nato om Sverige hotas militärt. Paradoxalt nog är trosvissheten allra starkast hos Nato-motståndarna där en majoritet på 6 av 10 tror på Nato-hjälp..

SmålandsPosten - 05 jun 17 kl. 06:00

Sverige hotas av ett stort välfärdstapp

Att Sverige hotas av ett stort välfärdstapp berör i största grad även Kronobergs län. Om regeringens utredning om att begränsa välfärdsföretagens möjligheter till vinst genomförs så kommer konsekvenserna att bli stora, märkbara och sannolikt också kostsamma..

DI - 25 okt 16 kl. 17:01

EU: Sverige får behålla gränskontroller

EU-kommissionen föreslog på tisdagen att Sverige ska få behålla gränskontrollerna mot Danmark i tre månader..

VA - 16 feb 11 kl. 14:45

Sverige hotas inför EU-domstol

16 februari Sveriges lagstiftning om utländska filialer diskriminerar utländska tjänsteleverantörer till Sverige genom flera alltför långtgående krav. Dessa krav strider mot EU-fördragets regler om fri etableringsrätt, rätt att tillhandahålla tjänster och tjänstedirektivet. "Denna lagstiftning kan också avskräcka svenska operatörer från att anlita tjänsteleverantörer från andra medlemsländer och hindrar konsumenter från att få tillgång till ett större urval av tjänster", skrev kommissionen.

BT - 16 jan 14 kl. 19:22

Sverige vidare - men behöver poäng

Sverige är redan klart för nästa runda i handbolls-EM. Men gruppfinalen mot Kroatien på fredag är ändå av yttersta vikt för fortsättningen. – För självförtroendet är det självklart skönt att få med sig fyra poäng dit, säger Magnus Jernemyr.

BT - 16 jan 14 kl. 19:08

Sverige vidare - men behöver poäng

Sverige är redan klart för nästa runda i handbolls-EM. Men gruppfinalen mot Kroatien på fredag är ändå av yttersta vikt för fortsättningen. – För självförtroendet är det självklart skönt att få med sig fyra poäng dit, säger Magnus Jernemyr.

SVT - 05 mar 17 kl. 06:25

EU-stödda projekt i Sverige hotas av brexit

När Storbritannien lämnar EU uppstår också ett stort hål i unionens plånbok. Många regionala EU-projekt runtom i Sverige kommer inte längre få pengar från Bryssel. – För Sverige som är ett relativt rikt land i EU så tror jag vi måste räkna med en mindre andel för oss nästa budgetperiod, säger Lars Danielsson, Sveriges EU-ambassadör i Bryssel..

DI - 18 jun 17 kl. 17:52

Sverige hotas av total låsning

Sverige står inför en historisk svår regeringsbildning, och risken för en total låsning är stor. Alla regeringsalternativ blockerar nu varandra, och någon av partiledarna kommer att tvingas svika sina löften för att Sverige ska kunna styras efter 2018..

Expressen - 17 feb 11 kl. 05:49

Sverige hotas av al-Qaida

Nya terrorhot riktas mot Sverige, uppgav Svenska Dagbladet i natt. Självmordsbombaren Taimour Abdulwahab hyllas i al-Qaidas tidskrift - samtidigt som hot om nya dåd framförs: - Det är på tiden att den svenska regeringen omvärderar sin position gentemot islam och muslimerna innan mujahedin slår till igen. Säpo tar uppgifterna på allvar..

Aftonbladet - 17 jun 11 kl. 00:24

Sverige hotas av mer terror

Fortsatt förhöjd terrorberedskap i Sverige uppger SVT:s RapportSäpo: Vi har undanröjt hotet i höstas ? men nu finns det nya hot..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Tredje gången gillt: Äldreomsorgen nästa måltavla för S vinstjakt

S-löftet om att stoppa vinstjakten i äldreomsorgen är veckans tredje som syftar till att höja ribban för privata vård- och omsorgsbolag. Alliansen rasar och får eldunderstöd av vd-ar i branschen. .

DI - 1 timme sedan

Løkke vill lägga om danska invandringspolitiken

Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen säger sig vilja genomföra ett "paradigmskifte" i landets invandringspolitik, med stöd av Dansk Folkeparti. Bland annat öppnar han för att personer som har flytt undan krig ska åka tillbaka till sina tidigare hemländer då säkerhetsläget har förbättrats..

DI - 1 timme sedan

Efter hårda offensiven – då går Volvo Cars till börsen

För både Geelys grundare Li Shufu och Volvo Cars högsta ledning finns det många skäl att gå vidare med en börsnotering av biltillverkaren. På vägen pågår en raffinerad utspelstaktik för att få investerare att acceptera den önskade skyhöga värderingen..

DI - 2 timmar sedan

Fördel för motståndarna – trots populär Trump

Kandidater som stödjer president Trump går starkt i Republikanernas primärval inför mellanårsvalen i november. Men trots landets starka konjunktur ser Demokraterna ut att ta över majoriteten i representanthuset..

DI - 3 timmar sedan

Startskottet går för Dubbelutmaningen

Vinnarna i Di:s och Vasaloppets initiativ Dubbelutmaningen satsar på att klara lördagens löpning på under nio timmar. ”Men det viktiga är att ta oss runt och ha kul tillsammans. Att komma in på en viss tid är ändå inte det centrala”, säger Emma Andersson, en av lagmedlemmarna i Team Ekan..

DI - 3 timmar sedan

Di:s Dubbelutmaning: Förkylning och skador stoppar två lag

De två andra lagen som accepterat Di:s och Vasaloppets dubbelutmaning kommer inte till start. Två förkylningar och en benskada stoppar dem – men de vittnar ändå om bättre sammanhållning och mer träningmotivation efter att ha satsat hårt. Nu satsar de mot skidstafetten i stället..

DI - 12 timmar sedan

Här tjänar vd:n 312 gånger så mycket som sina anställda

Vd:arna för USA:s 350 största bolag tjänar i snitt 312 gånger så mycket som en genomsnittlig anställd. Det visar en rapport från tankesmedjan Economic Policy Institute, rapporterar Guardian..

DI - 12 timmar sedan

S&P sänker Turkiets kreditbetyg

Standard & Poor nedgraderar Turkiets kreditbetyg till B+ från tidigare BB-. .

DI - 12 timmar sedan

USA-börser: Brant fall för Tesla

De ledande New York-börserna vände uppåt efter en trevande inledning på fredagen och stängde i positivt territorium. Flera rapporterande bolag var i fokus där inte minst varuhuskedjan Nordstrom gav ett styrkebesked. Halvledarbolag tyngde index efter rapporter som inte imponerade på investerare..

DI - 12 timmar sedan

SEC-chefen: Viktigt att överväga halvårsrapportering

Jay Clayton, ordförande för den amerikanska finansinspektionen, SEC, har gjort ett uttalande som svar på Donald Trumps Twitter-inlägg tidigare under fredagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.