Expressen > Nyheter

Wednesday, 17 October, 20:10

Expressen - 15 jul 18 kl. 20:59

M-väljare öppnar för SD i regeringVar fjärde moderatväljare vill se Sverigedemokraterna i nästa regering och en stor majoritet av SD:s väljare vill inte att Socialdemokraterna får regeringsmakt igen. Det är några av resultaten ur DN/Ipsos senaste mätning – som också visar att väljarnas osäkerhet kring vilket parti de vill se ha statsministerposten ökar..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
SD, Sverigedemokraterna, Socialdemokraterna, DNIpsos

Dela artikeln

2358 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: M-väljareöppnar för SD i , regering
Alliansfritt Sverige - 13 feb 14 kl. 16:37

Alliansväljare minst lojala visar ny undersökning

Idag har Dagens Nyheter och Ipsos gjort en specialmätning som visar vilka partier som har störst potential att växa, och att fler borgerliga väljare än rödgröna kan tänka sig att byta block. Mätningen visar på flera intressanta saker. Låt oss gå igenom dem bit för bit.

Politologerna - 14 maj 15 kl. 16:25

Stödet för sittande regering under mandatperioderna

Stödet för den sittande regeringen (S+MP) blev 37,9 procent i riksdagsvalet 2014. Sedan dess har stödet minskat något. I senaste sammanvägningen (Mätningarnas Mätning) når regeringspartierna 34,5 procent.

BT - 18 sep 14 kl. 08:05

Flest vill se S, MP och V i regering

38 procent av de rödgröna partiernas väljare och 21 procent av samtliga väljare tycker att Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet ska bilda regering tillsammans. Det visar en undersökning som som Demoskop gjort för Expressen. Bara åtta procent av de rödgröna väljarna säger i undersökningen att de är nöjda med en regering som består av endast S och MP.

Cornucopia - 23 apr 18 kl. 09:25

Valanalys: C, V och MP har inga väljare att hämta på flykingpolitiken

DN/Ipsos visar i en opinionsundersökning att endast 12% av svenskarna vill ha fler flyktingar till Sverige, medan 60% vill ha färre. Detta innebär att det hos de migrationslyckliga partierna C, V och MP inte finns några röster att vinna på sin politik, då dessa partier har ett stöd på ca 20%. Viktigt är det att notera att 60% av svenskarna vill ha färre flyktingar är mitt under en högkonjunktur.

Expressen - 29 aug 18 kl. 01:41

Var tredje M-väljare vill se SD i regering

Var tredje moderatväljare anser att M borde släppa in SD i regering, visar en undersökning från DN/Ipsos. Andelen har vuxit – från 25 procent i juni till 34 procent i mätningen i förra veckan. Hos S är väljarkåren också splittrad.

Cornucopia - 17 aug 17 kl. 10:57

Sverigedemokraternas väljare vill gå med i Nato

Tvärt emot partiledningens linje vill Sverigedemokraternas väljare att Sverige ska gå med i Nato. Detta ger partiet en möjlighet att en gång för alla tvätta bort kopplingarna till diktaturen i Kreml, som man ständigt stöder i EU-parlamentet och som många medlemmar och stödjare hyllat. Sverigedemokraterna kan gå sina väljare till mötes och byta linje i Natofrågan.

DN - 07 feb 13 kl. 00:40

?Moderata väljare vill hellre ha MP än C i ny regering?

Ny opinionsundersökning. Nästan fyra av tio borgerliga väljare i dag tror att Miljöpartiet kan bli aktuellt för att ingå i en ny regering. Samtidigt säger var femte väljare att de kan tänka sig att rösta på Sverigedemokraterna.

Kristianstadsbladet - 13 mar 13 kl. 13:29

Ny regering godkänd i Tunisien


En ny regering har i dag godkänts av det tunisiska parlamentet. Den tilltänkte premiärministern Ali Larayedhs breda koalition, som bygger på hans egna moderat islamistiska parti Ennahda, två sekulära partier och några oberoende ledamöter, fick av parlamentet 139 röster - 30 mer än nödvändigt.Tidigare i dag avled en tunisisk cigarettförsäljare som i protest tände eld på sig själv i centrala Tunis, enligt en sjukhuskälla.

SVT - 24 apr 18 kl. 11:12

4 av 10 väljare önskar sig blocköverskridande regering

Flera av väljarna vill se en blocköverskridande regering. Det visar SOM-institutets undersökning. Jämfört med tidigare mätningar så är det rekordmånga väljare som vill se både rödgröna och allianspartier i en ny regering i höst..

Cornucopia - 31 maj 15 kl. 13:33

Socialdemokraterna tackar nej till 47% av sina väljare

"Det föds en socialdemokrat var fjärde dag. Använd preventivmedel eller säker sex." - variant av 80-talssloganSocialdemokraterna tog på sin kongress beslut om åsiktsförbud och diskussionsförbud kring migrationspolitiken fram till år 2017, då frågan åter kanske kan få diskuteras inom partiet.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Ex-hustruns egna ord om steningen av Jacob

Hon, hennes mamma och bror är dömda för att ha attackerat hennes exman Jacob med slag, sparkar och sten.Både tingsrätten och hovrätten fällde – men exhustrun fortsätter hävda sin oskuld.– Jag har blivit oskyldigt dömd fast att jag inte ens fanns på platsen, säger hon..

Expressen - 15 minuter sedan

Polisens viktiga ord till mopedtrimmarnas föräldrar

Den erfarne lokalpolisen Christer Melvinsson uppmanar föräldrar, i sin kolumn i Torslanda Tidningen, att kontrollera sina barns mopeder – innan olyckan är framme.– Det är tråkigt när det händer en ung människa något, som har hela livet framför sig, säger han.Melvinsson menar att okunskap om mopeder inte är en ursäkt.

Expressen - 15 minuter sedan

TV: Misstänkt insiderstöld mot Iivsmedelsbutik

 .

Expressen - 15 minuter sedan

Mamman skjutsade sin son till rånet mot ICA

Mor och son står tillsammans åtalade för att ha rånat en Ica-butik i Kvänum i Västra Götaland.En övervakningsfilm visar hur sonen hotar kassörskan med pistolattrapp.Utanför väntar hans mamma i flyktbilen.

Expressen - 15 minuter sedan

Rådslaget med hustrun vid köksbordet avgjorde Ericssonchefens framtid

Han var ifrågasatt innan han ens hade tillträtt.Men i dag är det ingen som ifrågasätter telekomjätten Ericssons högste chef Börje Ekholm, 55.Det oplanerade karriärkastet avgjordes hemma med hustrun Madeleine på andra sidan köksbordet.

Expressen - 15 minuter sedan

Barn allvarligt skadat – blev skjuten med ett jaktvapen

Ett barn i Älvsbyns kommun vårdas på sjukhus med allvarliga skador efter att ha blivit vådaskjutet med ett jaktvapen, skriver Piteå-Tidningen..

Expressen - 15 minuter sedan

Kvällspostens Christer Borg är död – blev 79 år gammal

Nöjesprofilen och KvP-legendaren Christer Borg har avlidit efter en kort tids sjukdom. Han blev 79 år..

Expressen - 45 minuter sedan

London vill porta bilar i centrala staden

London tar upp kampen mot luftföroreningar.Nu vill världsmetropolen porta alla motorfordon från hälften av gatorna i stadens mest centrala delar.– Det är ett ambitiöst steg, men London är ett unikt område, säger Chris Hayward, ordförande för stadens transportmyndighet, till Evening Standard..

Expressen - 45 minuter sedan

Theresa Mays nya besked om Brexit

Brexit-förhandlingarna är fortfarande inte avslutade.Men såväl Theresa May som Stefan Löfven tror att det finns möjlighet att nå en överenskommelse mellan Storbritannien och EU. – Vi vet inte om det kommer hända eller inte men det är möjligt, säger Stefan Löfven.

Expressen - 1 timme sedan

Staffan de Mistura lämnar sitt FN-uppdrag i Syrien

Staffan de Mistura, svensk-italiensk diplomat, slutar som FN:s särskilda sändebud i Syrien, rapporterar Reuters.  Han avgår från uppdraget i november av personliga skäl, skriver Reuters. Staffan de Mistura har då haft uppdraget i mer än fyra år.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.