DI > Ekonomi

Wednesday, 17 October, 04:46

DI - 15 jul 18 kl. 20:42

Korruptionsskandal skakar om LettlandLettland befinner sig i en lika omfattande som rörig korruptionshärva. Riksbankschefen anklagas för korruption innefattande pengar och en fiskeresa, en advokat har mejats ner av maskingevär och landet är dessutom i konflikt med Europeiska centralbanken. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Lettland, Europeiska

Dela artikeln

17 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Korruptionsskandal, skakarom , Lettland
Kristianstadsbladet - 02 feb 12 kl. 17:28

Korruptionsskandal skakar Indien

Indiens Högsta domstol har dragit in 122 telekomlicenser, i en korruptionsskandal som kostat staten hundratals miljarder kronor.
Bland de drabbade bolagen finns norska Telenor. Med sina 894 miljoner mobilkunder är indisk telekom en lukrativ marknad.

SvD - 07 okt 15 kl. 14:47

Ny korruptionsskandal skakar FN

Korruption och inkompetens, anklagelserna mot fredsorganisationen har haglat i många år. Nu får de förnyad kraft när ytterligare en FN-topp gripits för korruption..

DN - 05 dec 14 kl. 14:40

Jättelik korruptionsskandal i Rom

Den jättelika korruptionsskandal som skakar Roms kommunala och regionala förvaltning sväller hela tiden. Politiker och administrativa chefer har gjort gemensam sak med maffian och kriminella proffs. Inte för inte kallas skandalen redan för ”Roms plundring”..

DI - 19 jun 17 kl. 08:51

Mutor skakar Latinamerika

En gigantisk korruptionsskandal med epicentrum i Brasilien skakar hela Latinamerika. Presidenter, ministrar och regeringstjänstemän i tio länder har mutats med miljardbelopp av konglomeratet Odebrecht, som har tjänat mångdubbelt mer på de smutsiga affärerna..

SVT - 12 dec 11 kl. 20:52

Rykten skakar Swedbank i Lettland

I helgen skakades Lettland av ett rykte om en gigantisk bankkris. Ryktet handlade främst om att svenska Swedbank skulle vara på väg att kollapsa, men även SEB drabbades av att bankkunderna tog ut sammanlagt 390 miljoner från landets bankomater för att rädda sina pengar..

HBL - 26 jan 15 kl. 05:25

Lettland söker energisamarbete

Terminalen för flytande naturgas vid Finska viken och kraftbolaget Fortum är centrala när Lettland frigör sig från beroendet av rysk energi. Stänger Ryssland gaskranarna vid Ukrainas gräns kan värmebehov uppstå redan i vinter.Riga / Jelgava Lettland avreglerade vid årsskiftet sin elmarknad, men vanliga hushålls möjligheter att konkurrensutsätta sin elleverantör är begränsade.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Konkursrykten skakar Swedbank

Rykten om att Swedbank i Lettland är på väg mot konkurs har fått människor att köa vid uttagningsautomaterna. Vid 21-tiden på söndagskvällen köade ett 20-tal personer vid en bankomat i Riga, skriver Expressen. Swedbanks kommunikationsdirektör Thomas Nackteman säger till tidningen att ryktena har spridits via sociala medier och saknar substans..

YLE - 13 maj 13 kl. 18:07

Lettland räddade äran

Lettland tog en livsviktig seger på måndagen då man slog Frankrike med 3-1. Tack vare segern behåller Lettland med största sannolikhet sin plats i A-VM. I två perioder klarade letterna av att kontrollera matchen.

Aftonbladet - 01 mar 14 kl. 00:29

Chockade Kanada i OS – nu kan Lettland diskas

Ny dopningsskandal skakar OS.

YLE - 08 maj 16 kl. 08:02

Lettland nära superskräll i VM – en minut från att vinna över Tjeckien

Tjeckien gick upp till 2–0 mot Lettland efter bara sex minuter. En rutinseger på gång, tänkte många. Det gjorde inte Lettland, som stod för en imponerande comeback – och var en hårsmån från att vinna.

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Ny forskning: Bättre att födas rik än smart

Vad är egentligen bäst, att födas med silversked i mun eller att födas med ett riktigt skarpt intellekt? Det har forskare från New York University och Johns Hopkins studerat..

DI - 6 timmar sedan

Swedbank i klinch med Försvarsmakten

Försvarsmakten vill inte acceptera Swedbanks krav på kundkännedom. Mer specifikt vill Försvarsmakten inte skicka in de id-kopior som banken begär och har därför bett Finansinspektionen reda ut vad som gäller..

DI - 6 timmar sedan

Många fritidshusköpare riskerar kostnadschock

Förälskelse i fritidhus och en plats att slappna av på under ledigheten blir kostsammare än många väntar sig, varnar fritidshusförmedlingen Novasol. Här är tipsen på hur du undviker en kostnadschock..

DI - 6 timmar sedan

Rejäla uppgångar i New York med Tesla i förarsätet

Tisdagen bjöd på en närmast hausseartad uppgång i New York, med tekniksektorn i ledningen. Tesla steg mer än 6 procent efter att uppgörelsen mellan Elon Musk med SEC godkänts av en amerikansk domstol..

DI - 6 timmar sedan

Fiberbolag skadade 48 fornlämningar

Fiberbolaget IP Only har anmälts av länsstyrelsen i Sörmland för att ha skadat 48 fornlämningar medan de grävt för att lägga fiberkablar, skriver  SVT Nyheter Sörmland..

DI - 6 timmar sedan

Trump: saudisk prins förnekar kännedom om Khashoggi

USA:s president uppger på Twitter att Saudiarabiens kronprins förnekar kännedom om vad som hände med den saudiske regimkritikern på konsulatet i Istanbul..

DI - 7 timmar sedan

Bublar förvärvar Vobling för knappt 50 miljoner kronor

Mobilspelsbolaget Bublar, som är listat på NGM Nordic MTF, har beslutat att förvärva det svenska AR/VR-bolaget Vobling för cirka 49,8 miljoner kronor..

DI - 7 timmar sedan

”Nordea borde ha fattat misstankar”

Finansmannen Bill Browders rapport går igenom detaljer i hur olika transaktioner i den penningtvätthärva han säger sig ha identifierat ska ha gått till. Di återger en del av materialet..

DI - 7 timmar sedan

Pr-fiasko för Swedbank – lägg korten på bordet nu

På en vecka tappade Swedbank 23 miljarder kronor i börsvärde och vd Birgitte Bonnesens första kris som vd var ett faktum. I bästa fall stannar efterverkningarna från Danske Banks baltiska penningtvättshärva vid ett pr-haveri för Swedbanks del. .

DI - 8 timmar sedan

Hermitage: Nordeas penningtvätt omfattar miljardbelopp på 365 konton

Di har tagit del av den rapport som Bill Browders hedgefond Hermitage har lämnat in till svenska myndigheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.