DI > Ekonomi

Tuesday, 14 August, 13:17

DI - 15 jul 18 kl. 20:42

Korruptionsskandal skakar om LettlandLettland befinner sig i en lika omfattande som rörig korruptionshärva. Riksbankschefen anklagas för korruption innefattande pengar och en fiskeresa, en advokat har mejats ner av maskingevär och landet är dessutom i konflikt med Europeiska centralbanken. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Lettland, Europeiska

Dela artikeln

17 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Korruptionsskandal, skakarom , Lettland
Kristianstadsbladet - 02 feb 12 kl. 17:28

Korruptionsskandal skakar Indien

Indiens Högsta domstol har dragit in 122 telekomlicenser, i en korruptionsskandal som kostat staten hundratals miljarder kronor.
Bland de drabbade bolagen finns norska Telenor. Med sina 894 miljoner mobilkunder är indisk telekom en lukrativ marknad.

SvD - 07 okt 15 kl. 14:47

Ny korruptionsskandal skakar FN

Korruption och inkompetens, anklagelserna mot fredsorganisationen har haglat i många år. Nu får de förnyad kraft när ytterligare en FN-topp gripits för korruption..

DN - 05 dec 14 kl. 14:40

Jättelik korruptionsskandal i Rom

Den jättelika korruptionsskandal som skakar Roms kommunala och regionala förvaltning sväller hela tiden. Politiker och administrativa chefer har gjort gemensam sak med maffian och kriminella proffs. Inte för inte kallas skandalen redan för ”Roms plundring”..

DI - 19 jun 17 kl. 08:51

Mutor skakar Latinamerika

En gigantisk korruptionsskandal med epicentrum i Brasilien skakar hela Latinamerika. Presidenter, ministrar och regeringstjänstemän i tio länder har mutats med miljardbelopp av konglomeratet Odebrecht, som har tjänat mångdubbelt mer på de smutsiga affärerna..

SVT - 12 dec 11 kl. 20:52

Rykten skakar Swedbank i Lettland

I helgen skakades Lettland av ett rykte om en gigantisk bankkris. Ryktet handlade främst om att svenska Swedbank skulle vara på väg att kollapsa, men även SEB drabbades av att bankkunderna tog ut sammanlagt 390 miljoner från landets bankomater för att rädda sina pengar..

HBL - 26 jan 15 kl. 05:25

Lettland söker energisamarbete

Terminalen för flytande naturgas vid Finska viken och kraftbolaget Fortum är centrala när Lettland frigör sig från beroendet av rysk energi. Stänger Ryssland gaskranarna vid Ukrainas gräns kan värmebehov uppstå redan i vinter.Riga / Jelgava Lettland avreglerade vid årsskiftet sin elmarknad, men vanliga hushålls möjligheter att konkurrensutsätta sin elleverantör är begränsade.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Konkursrykten skakar Swedbank

Rykten om att Swedbank i Lettland är på väg mot konkurs har fått människor att köa vid uttagningsautomaterna. Vid 21-tiden på söndagskvällen köade ett 20-tal personer vid en bankomat i Riga, skriver Expressen. Swedbanks kommunikationsdirektör Thomas Nackteman säger till tidningen att ryktena har spridits via sociala medier och saknar substans..

YLE - 13 maj 13 kl. 18:07

Lettland räddade äran

Lettland tog en livsviktig seger på måndagen då man slog Frankrike med 3-1. Tack vare segern behåller Lettland med största sannolikhet sin plats i A-VM. I två perioder klarade letterna av att kontrollera matchen.

Aftonbladet - 01 mar 14 kl. 00:29

Chockade Kanada i OS – nu kan Lettland diskas

Ny dopningsskandal skakar OS.

YLE - 08 maj 16 kl. 08:02

Lettland nära superskräll i VM – en minut från att vinna över Tjeckien

Tjeckien gick upp till 2–0 mot Lettland efter bara sex minuter. En rutinseger på gång, tänkte många. Det gjorde inte Lettland, som stod för en imponerande comeback – och var en hårsmån från att vinna.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Svenska aktien har rusat 650 procent - norsk finansman gör miljardklipp

Rusningen fortsätter under måndagen i fartygsbolaget Viking Supply Ships. Sedan rapporten i fredags har aktien ökat 650 procent. Det har gjort den norske storägaren 1,1 miljarder rikare.

DI - 15 minuter sedan

Råvaror: Fortsatt stark dollar – spänt mellan USA och Turkiet

Basmetallpriserna föll på tisdagsförmiddagen mot bakgrund av något svagare kinesiska makrodata än väntat, en fortsatt stark dollar och ett alltjämt spänt tonläge mellan USA och Turkiet. Oljepriserna vände dock upp från måndagens nivåer..

DI - 45 minuter sedan

Lista: Dolda pensionsskulder gör kommuner konkursmässiga

51 av de svenska kommunerna har så stora pensionsskulder att de skulle vara konkursmässiga om de togs med i balansräkningen, visar en rapport från Skandia.  Här kan den redan rekordhöga kommunalskatten behöva höjas ytterligare. .

DI - 30 minuter sedan

Kronan och engångskostnader tynger Kabe

Husvagns- och husbilsföretaget Kabe redovisar ett rörelseresultat på 65 miljoner kronor (64) för det andra kvartalet 2018. Rörelsemarginalen uppgick till 7,6 procent (8,9). .

DI - 1 timme sedan

Hans Bolander: Välkommet trendbrott - men storbankerna tjänar fortsatt storkovan på bolån

Bankernas bolånemarginaler är fortfarande historiskt höga. Men de har samtidigt backat något för varje månad under 2018. Det är ett positivt trendbrott för landets låntagare.

DI - 1 timme sedan

Byggkedjan Home Deppt gör bättre än väntat

Den amerikanska byggvaruhuskedjan Home Depot redovisar ett resultat per aktie på 3:05 dollar för det andra kvartalet 2018. Analytikernas förväntningar var ett resultat på 2:84 dollar per aktie, enligt Bloomberg News snittprognos. .

DI - 1 timme sedan

S löfte: Stopp för privatiseringar i vården

Socialdemokraterna går till val på stoppa fortsatta privatiseringar i vården. En stopplag för privatiseringar av akutsjukhus ingår i planerna.  .

DI - 1 timme sedan

Nya regler pressar Bilprovningens resultat

Svensk Bilprovning, en konkurrent till börsnoterade Opus på den svenska bilprovningsmarknaden, redovisar lägre intäkter och ett näst intill halverat rörelseresultat för det andra kvartalet, jämfört med samma period i fjol..

DI - 1 timme sedan

Station i Stockholm utrymd – misstänkt farligt föremål hittats

Polisen har utrymt stationen Stockholms södra sedan ett misstänkt farligt föremål har hittats. Föremålet ska undersökas av tekniker..

DI - 1 timme sedan

Tidigare tidnings-vd:n hoppar över till ICA

Svenska Dagbladets vd Gunilla Asker byter bransch. Under hösten tillträder hon som ny marknadsdirektör i Ica Sverige, enligt ett pressmeddelande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.