DI > Ekonomi

Thursday, 18 October, 13:41

Liknande nyheter

Taggar: Mikael, Vilenius, Jättarnasom , avgör, börsens, öde, bekänner, färg
DI - 25 jul 17 kl. 21:18

Mikael Vilenius: Därför är Volvo proffsfavoriten

De utländska fondjättarna gillar Astra Zeneca, statliga investeringsfonder överviktar Assa Abloy och svenska institutioner investerar tungt i SCA. Men allas superälskling nummer ett på börsen just nu är Volvo. Det visar Di:s stora genomgång av hur superproffsen viktar sina portföljer..

DI - 20 feb 18 kl. 09:43

Mikael Vilenius: Skräckduon döljer styrkan på börsen

Det finns bara en Stockholmsbörs, men på den lever börsjättarna i två skilda världar. Just nu finns det goda skäl för att blunda för den mörka..

DI - 12 jul 16 kl. 09:29

Mikael Vilenius: Rapportfavoriter går upp i ringen

Snart sätter rapportsäsongen i gång på allvar. På spel står förtroendet för bolagens strategier, finansiella mål och utdelningskapacitet och till och med vd:s överlevnad.Fem ronder avgör vem som är rapportfavorit i börsens tio viktigaste matcher..

DI - 07 feb 18 kl. 10:24

Mikael Vilenius: Guldkantad sorti för Johan Molin

Assa Abloys avgående vd Johan Molin studsar fortfarande ur sängen på morgonen. Efter 48 delårsrapporter lade han in en liten spurt i den sista 49:e. .

DI - 07 jul 18 kl. 07:52

Mikael Vilenius: Nedskrivningen skapar många frågetecken

En hyllad vd slutar efter tolv år självmant och flyttar till Portugal. Den belgiska efterträdaren tar på sin 133:e dag en jättenedskrivning. Då uppstår självklart flera klassiska frågor.

Opinionen.se - 23 apr 13 kl. 09:30

Skräcksiffran som jättarna vill glömma

De svenska storbolaget har växt så det knakar i Kina senaste åren - men 2012 tog det stopp. "Frågan är om vi är på väg mot en hårdlandning?" frågar sig DI:s Mikael Vilenius..

Expressen - 13 feb 13 kl. 08:42

PODCAST: Stahre i nya Agendasättarna

Efter framgången med fotbollspodden "Kick and Rush" kommer nu SportExpressen.se med en ny satsning: Agendasättarna. En podcast som kommer ut varje onsdag där Anders Cedhamre gör långintervjuer med profiler inom den svenska sportvärlden.

Supermiljöbloggen - 26 feb 16 kl. 16:33

Damberg: Affärsmässigheten avgörande för att Vattenfalls ska få sälja sin brunkolsverksamhet

Men vad innebär egentligen det? Supermiljöbloggen försöker reda ut. Frågan om vad som kan anses vara affärsmässigt ser ut att bli avgörande när det kommer till Vattenfalls planer på att sälja hela sin tyska brunkolsverksamhet.

YLE - 12 jul 16 kl. 21:03

Mikael Jungner: Kris för demokratin om inte partierna förnyas

Ideologins "bäst före"-datum har löpt ut för länge sedan. Partierna måste ställa om sig. Det säger Mikael Jungner i Björneborg.

YLE - 17 nov 14 kl. 06:54

Mikael Granlund passade till Minnesotas segermål

I nattens NHL-match mot Winnipeg höll Minnesota på att tappa sin 3–0 ledning. Mikael Granlunds Minnesota lyckades ändå avgöra under förlängningen och vann slutligen matchen med 4–3. Winnipegs målvakt Ondrej Pavelec blev utbytt efter att Minnesota i den första perioden tagit ledningen med 3–0.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Börs: Ericsson i topp på storbolagsindex – banker tynger

Stockholmsbörsen fick stöd av starka rapporter och steg svagt på torsdagen. De båda telekombolagen Ericsson och Tele2 kickade i gång rapportsäsongen med besked och steg. De fyra storbankerna handlades däremot på minus.

DI - 15 minuter sedan

Astra-konkurrenter visar positiva fas 3-resultat

Läkemedelsbolaget Mercks preparat Keytruda, tillsammans med Pfizers Inlyta, visar på en signifikant förbättrad överlevnadsgrad vd användning mot njurcancer i form av metastaserad carcinoma..

DI - 15 minuter sedan

HSBC kan bli första utländska företag på Shanghaibörsen

Storbanken HSBC kan bli första utländska företaget att handlas på Shanghaibörsen som planerar att länka sin aktiemarknad med den i London. Det rapporterar Financial Times..

DI - 30 minuter sedan

Bayn har tagit fram ett hälsosammare alternativ till socker

I intervjun berättar VD Patrik Edström om deras nya affärsmodell som börjat ge resultat, livsmedelsindustrins ökade efterfrågan och den senaste storordern från Kina..

DI - 30 minuter sedan

Man fick lön i 14 år utan att jobba: ”Ett mysterium”

Sonen till en chef i Falu kommun anställdes 2004 och fick lön i 14 år utan att jobba. När förvaltningen där han var anställd tvingades skära ner 2009 omplacerades andra anställda, men han blev kvar – och fick löneförhöjning, rapporterar  SVT Dalarna..

DI - 30 minuter sedan

Romklubben efterlyser nya ekonomiska modeller

En ny studie från Romklubben visar att det krävs reducerade ojämlikheter och nya ekonomiska modeller för en långsiktig ekonomi och planetär stabilitet..

DI - 30 minuter sedan

Avensias omsättning växte med 48 procent

Avensia, som levererar e-handelslösningar, redovisar ett rörelseresultat på 2,9 miljoner kronor (-0,5) för det tredje kvartalet..

DI - 30 minuter sedan

Lisbeth Palme avliden efter en tids sjukdom

Lisbeth Palme, tidigare statsminister Olof Palmes änka, har avlidit efter en tids sjukdom, meddelar familjen..

DI - 30 minuter sedan

Getinge säljer stämda bolaget

Getinge meddelar i samband med den tredje kvartalsrapporten att bolaget säljer dotterbolaget Atrium Medical. Dotterbolaget är inblandat i en skadeståndsprocess..

DI - 45 minuter sedan

Haldex-konkurrent höjer sin vinstprognos för helåret

Den amerikanska fordonsunderleverantören Wabco, som bland annat är konkurrent till Haldex, höjer sin prognos för vinst per aktie för helåret 2018..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.