DI > Ekonomi

Tuesday, 23 October, 23:32

Liknande nyheter

Taggar: Odenplans, stationöppnar efter , stoppet
Skånskan - 5 timmar sedan

Stoppet av Bjärreds station överklagas

BJÄRRED En av anbudsgivarna som vill köpa Bjärreds station har nu överklagat beslut att inte sälja fastigheten.
Samtidigt fortsätter kommunens planerna på att fylla huset med någon verksamhet.– Vår idé om att skapa en hotell- och konferensanläggning i den gamla stationen uppfylls inte i de anbud som presenterades för oss, varför vi sa nej, säger kommunstyrelsens ordförande Robert Wenglén (M).

UNT - 15 jul 18 kl. 19:38

Odenplans pendelstation öppnar igen

Odenplans pendelstation öppnas till måndagsmorgonen..

Sydsvenskan - 14 aug 11 kl. 08:14

Sista stoppet på Persborg

Foto: Göran Olsson
På måndag den 15 augusti öppnas Citytunneln för trafik från Ystads- och Österlenbanan.
Från och med nästa vecka ska resenärer som pendlar mellan Ystad och Malmö få enklare resväg. Åtminstone om de ska till eller via centrala Malmö.

Expressen - 02 apr 14 kl. 17:31

Man föll vid station – hamnade framför tåg

MALMÖ. Det är stopp i tågtrafiken mellan Malmö och Lund efter en allvarlig olycka vid Åkarps station. Flera personer ska ha sett hur en man trillade på spåret och hamnade framför tåget.

DN - 29 maj 18 kl. 07:04

Stopp mellan Stockholms central och Södra station

Det är stopp i tågtrafiken mellan Stockholms centralstation och Södra station skriver Trafikverket på sin hemsida. Stoppet som orsakats av rökutveckling påverkar både fjärr- och regionaltåg..

YLE - 31 jan 17 kl. 13:19

Wasa station ska gå på miljövänlig energi

De statliga pengar på dryga två miljoner euro som Wasa station fått kommer att användas för miljövänliga energilösningar. Kvarteret kommer att värmas med bergvärme med 460 borrhål och dessutom solenergi för både värme och elektricitet. Men det stora enligt regionchef Mikael Snellman på byggbolaget Lemminkäinen är att hela kvarteret kommer att samarbeta kring energin.

YLE - 06 jun 17 kl. 05:24

Wasa station: Detta har hänt

Den 15 maj beslöt Vasa stadsfullmäktige att staden går vidare med Wasa Station. Men hur det faktiskt går med att locka företag till området är svårt att säga. Mikael Snellman på Lemminkäinen är fåordig.

YLE - 21 feb 15 kl. 08:41

Wasa Station får stöd för energiutveckling

Wasa Station, som byggs på gamla busstation i Vasa, får stöd från Tekes för sitt arbete i att utveckla ett omfattande, innovativt och förmånligt energisystem för hela kvarteret. Tekes, utvecklingscentralen för teknologi och innovationer, har beviljat finansiering för att utreda Wasa Station-projektets innovativa energilösningar samt för att grunda ett energibolag som täcker hela kvarteret. Tekes fick upp ögonen för projektet i och med att inget motsvarande tidigare genomförts i Finland.

YLE - 05 mar 15 kl. 05:43

Wasa Station -snart dags för beslut

Ett 24 våningar högt tornhus planeras på den plats där Vasa busstation tidigare låg. Tornhuset med hotell och privata bostäder blir en del av Wasa station, ett så kallat hybridkvarter med olika sorts attraktioner. Vasa stad är med på ett hörn, dels som markägare och dels - är det tänkt - som ägare till ett musik- och konferenshus som blir en del av kvarteret.

Kristianstadsbladet - 26 aug 13 kl. 10:04

Flera högskolor i förhandlingar med Norra Station

Foto: Bosse Nilsson
Kunskapsbyn Norra Station i Hässleholm har pågående förhandlingar med flera högskolor angående att förlägga utbildningar på Norra Stations-området.
? Vi diskuterar med Högskolan Halmstad om tekniska utbildningar överlag, det finns ett intresse från deras sida.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Sju tips för att bygga drömföretaget

Våga dumpa kunder, sätt priserna på en hög nivå redan från start och håll järnfokus på visionen. Här är råden för att bygga det bolag som du drömmer om. .

DI - 45 minuter sedan

Svenskarna: Därför vågar vi inte bli företagare

Starta bolag står högt i kurs på svenskarnas drömlista. Ändå avstår majoriteten från att bli företagare. Anledningen?

DI - 1 timme sedan

Texas Instruments vinst högre än väntat

Elektronikföretaget Texas Instruments redovisar ett resultat per aktie på 1:58 dollar för det tredje kvartalet 2018..

DI - 1 timme sedan

Professorn rasar mot bokraven: ”Det är absurt”

De allt tuffare kraven på bolåntagare gör mer skada än nytta. Amorteringskrav, bolånetak och bankernas kalkylskärpningar borde rullas tillbaka, anser John Hassler. Skrämmande bostadsrisker är här för att stanna, enligt ekonomiprofessorn.

DI - 1 timme sedan

Elektakonkurrent levererar vinst under förväntan

Varian Medical Systems, konkurrent till Elekta, redovisar ett justerat resultat per aktie på 1,16 dollar för det brutna räkenskapsårets fjärde kvartal..

DI - 1 timme sedan

Millicom redovisar rörelseresultat på 564 miljoner dollar

Teleoperatören Millicoms ebitda-resultat blev 564 miljoner dollar för det tredje kvartalet 2018..

DI - 1 timme sedan

USA-börserna vände upp – men stannade under nollan

När Dow Jones tappat 500 punkter och nådde under 2.700-nivån var det en köpsignal till investerarna som fick handelsdagen att sluta åtminstone i en mindre djupröd färg..

DI - 1 timme sedan

Först då vet vi vad Sandvik-vd:ns ord är värda

Bolaget växer vidare. Realtidsindikatorn skären signalerar fortsatt tillväxt och metallpriserna är tillräckligt höga för att gruvbolagen ska fortsätta investera, särskilt i länder som Sverige och tillväxtländer där valutorna försvagats mot dollarn. Även stålrörelsen gör framsteg.

DI - 1 timme sedan

Sandviks vd har järnkoll på konjunkturen - "Vi har enorm striking power"

Sandviks vd Björn Rosengren med börsens bästa känselspröt hör ännu inte någon konjunkturnedgång. Och skulle den komma är bolaget väl förberett med beredskapsplaner och ”enorm striking power”.  Trots det och ett ännu ett starkt tillväxtkvartal spolade börsen ned verkstadsaktien på tisdagen..

DI - 1 timme sedan

Doldismiljardär kliver in i riktad emission i Index Pharma

Läkemedelsbolaget Index Pharmaceuticals planerar enligt ett pressmeddelande på tisdagskvällen för en riktad nyemission på 6,2 miljoner aktier som kommer att tillföra bolaget 37,5 miljoner kronor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.