DI > Ekonomi

Monday, 20 August, 20:26

Liknande nyheter

Taggar: Odenplans, stationöppnar efter , stoppet
Sydsvenskan - 14 aug 11 kl. 08:14

Sista stoppet på Persborg

Foto: Göran Olsson
På måndag den 15 augusti öppnas Citytunneln för trafik från Ystads- och Österlenbanan.
Från och med nästa vecka ska resenärer som pendlar mellan Ystad och Malmö få enklare resväg. Åtminstone om de ska till eller via centrala Malmö.

Expressen - 02 apr 14 kl. 17:31

Man föll vid station – hamnade framför tåg

MALMÖ. Det är stopp i tågtrafiken mellan Malmö och Lund efter en allvarlig olycka vid Åkarps station. Flera personer ska ha sett hur en man trillade på spåret och hamnade framför tåget.

DN - 29 maj 18 kl. 07:04

Stopp mellan Stockholms central och Södra station

Det är stopp i tågtrafiken mellan Stockholms centralstation och Södra station skriver Trafikverket på sin hemsida. Stoppet som orsakats av rökutveckling påverkar både fjärr- och regionaltåg..

UNT - 15 jul 18 kl. 19:38

Odenplans pendelstation öppnar igen

Odenplans pendelstation öppnas till måndagsmorgonen..

YLE - 31 jan 17 kl. 13:19

Wasa station ska gå på miljövänlig energi

De statliga pengar på dryga två miljoner euro som Wasa station fått kommer att användas för miljövänliga energilösningar. Kvarteret kommer att värmas med bergvärme med 460 borrhål och dessutom solenergi för både värme och elektricitet. Men det stora enligt regionchef Mikael Snellman på byggbolaget Lemminkäinen är att hela kvarteret kommer att samarbeta kring energin.

YLE - 06 jun 17 kl. 05:24

Wasa station: Detta har hänt

Den 15 maj beslöt Vasa stadsfullmäktige att staden går vidare med Wasa Station. Men hur det faktiskt går med att locka företag till området är svårt att säga. Mikael Snellman på Lemminkäinen är fåordig.

YLE - 21 feb 15 kl. 08:41

Wasa Station får stöd för energiutveckling

Wasa Station, som byggs på gamla busstation i Vasa, får stöd från Tekes för sitt arbete i att utveckla ett omfattande, innovativt och förmånligt energisystem för hela kvarteret. Tekes, utvecklingscentralen för teknologi och innovationer, har beviljat finansiering för att utreda Wasa Station-projektets innovativa energilösningar samt för att grunda ett energibolag som täcker hela kvarteret. Tekes fick upp ögonen för projektet i och med att inget motsvarande tidigare genomförts i Finland.

YLE - 05 mar 15 kl. 05:43

Wasa Station -snart dags för beslut

Ett 24 våningar högt tornhus planeras på den plats där Vasa busstation tidigare låg. Tornhuset med hotell och privata bostäder blir en del av Wasa station, ett så kallat hybridkvarter med olika sorts attraktioner. Vasa stad är med på ett hörn, dels som markägare och dels - är det tänkt - som ägare till ett musik- och konferenshus som blir en del av kvarteret.

Kristianstadsbladet - 26 aug 13 kl. 10:04

Flera högskolor i förhandlingar med Norra Station

Foto: Bosse Nilsson
Kunskapsbyn Norra Station i Hässleholm har pågående förhandlingar med flera högskolor angående att förlägga utbildningar på Norra Stations-området.
? Vi diskuterar med Högskolan Halmstad om tekniska utbildningar överlag, det finns ett intresse från deras sida.

YLE - 16 jan 15 kl. 16:40

Tvärminne zoologiska station får 370 000 euro

Instrument för att mäta syredynamik på havsbotten och svävare som man kan använda vid provtagning i menförestider är sådant som Tvärminne zoologiska station kan skaffa tack vare pengar från Finlands Akademi. - Pengarna är otroligt viktiga, det är väldigt svårt att få medel för utrustning och det vi investerar gör att vi kan täcka upp luckor i förståelsen för havets processer, säger direktör Marko Reinikainen vid Tvärminne zoologiska station. Syredynamiken är en viktig styrande faktor av havsbottnens ekologi och den kan i dag inte mätas tillfredsställande, förklarar han.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Efter striden i Svenskt Näringsliv - nu landar Maria Rankka nytt toppjobb

Hon föll på målsnöret i rekryteringen av ny vd för Svenskt Näringsliv. Nu landar hon istället jobbet som Sverige-vd på pr-byrån Brunswick.  ”Det var inget självklart val att gå till den här branschen.

DI - 45 minuter sedan

Devinix får förnyat förtroende hos Newsec

Devinix och Newsec har förnyat det strategiska samarbetsavtal som omfattar drift och förvaltning av Newsecs IT-miljö. Avtalet, som innebär ett förnyat förtroende för Devinix som redan haft motsvarande uppdrag i tre års tid, träder i kraft nu i juli 2018 och sträcker sig fram till och med 2021.  .

DI - 45 minuter sedan

Nordisk ungdom låtsas vara moderater

Högerextrema Nordisk ungdom utger sig i en kampanj för att vara moderater. Händelsen har polisanmälts av partiet..

DI - 1 timme sedan

Debatt: Ett starkt SD hjälper Löfven

Om Moderaterna blir mindre än SD och alliansen mindre än de rödgröna är M:s chanser att bilda regering mycket små. En röst på Sverigedemokraterna är därför en röst på att Stefan Löfven stannar kvar vid makten, skriver tidigare försvarsminister Mikael Odenberg (M) ..

DI - 1 timme sedan

Lotta Engzell-Larsson: Grekland behöver en företagsrevolution

LEDARE. Natten till måndag upphörde EU:s och IMF:s stödprogram till Grekland..

DI - 1 timme sedan

Tobias Wikström: Ansvarslöst tal om nya kapitalskatter

LEDARE. Statsminister Stefan Löfven talade i helgen i en TT-intervju om nya skatter på höga kapitalinkomster: Detta kan bli ”ett bra tillskott” till välfärden..

DI - 1 timme sedan

Åhléns testar kontantfritt på varuhusen

Åhléns har slutat med kontanter på tre av sina varuhus. Testet har pågått i två månader på varuhusen i Väla utanför Helsingborg, i Gävle och i Sickla köpkvarter i Nacka öster om Stockholm..

DI - 1 timme sedan

Så blir din ekonomi efter årsskiftet

Prisbasbeloppet höjs med en tusenlapp efter årsskiftet. Effekten blir bland annat höjda pensioner och bidrag samt sänkta skatter. För höginkomsttagare kan skatten sänkas med uppemot 500 kronor i månaden..

DI - 1 timme sedan

Catena Medias nye vd miljonköper aktier

Catena Medias nyblivna vd Per Hellberg köpte i fredags 10.000 aktier i bolaget till en kurs om cirka 109:76 kronor, innebärande en samlad köpeskilling på närmare 1,1 miljoner kronor..

DI - 2 timmar sedan

Räntegurun varnar för jättesmäll

Blankningspositionerna i amerikanska statsobligationer slår alla rekord. För spekulativa ränteinvesterare hotar en riktig stjärnsmäll. Det varnar Jeffrey Gundlach, räntenestor på Wall Street, enligt Bloomberg News..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.