Expressen > Opinion

Tuesday, 14 August, 13:17

Expressen - 15 jul 18 kl. 05:00

Var är omtanken om oss som flyttat till Thailand?Tusentals pensionärer flyttar till solen på ålderns höst – men tvingas leva utan sjukförsäkring. Varför får inte vi något för de skattepengar vi betalar till Sverige? undrar debattörerna..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Thailand, Sverige

Dela artikeln

3290 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Var är omtankenom oss som , flyttattill , Thailand
YLE - 28 jan 14 kl. 05:00

Finnwatch: Matkedjorna försöker ta sitt ansvar i Thailand

Tre av fyra finländska matvarukedjor har tagit kritiken om att deras underleverantörer i Thailand behandlar sina arbetare illa på allvar. Det uppger Finnwatch i en ny rapport om förhållandena inom fisk- och fruktindustrin i Thailand. Men det betyder ändå inte att så värst mycket konkret har förändrats i Thailand på ett år, enligt Finnwatch.

YLE - 28 jan 14 kl. 07:11

Finnwatch: Fortfarande stora problem i Thailand

Tre av fyra finländska matvarukedjor har tagit kritiken om att deras underleverantörer i Thailand behandlar sina arbetare illa på allvar. Det uppger Finnwatch i en ny rapport om förhållandena inom fisk- och fruktindustrin i Thailand. Men det betyder ändå inte att så värst mycket konkret har förändrats i Thailand på ett år, enligt Finnwatch.

UNT - 15 jun 15 kl. 06:00

Svårt att hitta finare vårdplats än Omtanken

Omtanken Hur kan man tänka sig stänga Omtanken? Nedläggningen ska ge en mer jämlik palliativa vård i Uppsala kommun enligt äldreförvaltningen..

Nya Wermlands Tidningen - 10 okt 11 kl. 07:30

Varm av omtanken

Åkte förbi en parkbänk på Våxnäsgatan i Karlstad där en vänlig människa placerat ut en hink med äpplen. Blir varm i hjärtat av omtanken..

Nya Wermlands Tidningen - 11 okt 11 kl. 07:30

Café Omtanken en social träffpunkt

Café Omtanken är i gång i Missionskyrkans lokaler. Tanken bakom onsdagsförmiddagarna är den att de som är dagledig ska komma. ?

Sydsvenskan - 20 feb 12 kl. 07:40

"I ivern att bli smala missar vi omtanken om andra"

LCHF borde heta LCHE och uttydas Low Carb High Ego, skriver Catarina Rolfsdotter-Jansson. Hon pekar på att den populära bantningsmetoden innebär bristande solidaritet med kommande generationer, med dem som drabbas värst av växthuseffekten och med djuren i djurfabrikerna.
Alla pratar om de farliga kolhydraterna.

GT - 26 sep 13 kl. 19:31

"När dog kärleken och omtanken för äldre?"

Vad är ett liv värt? Var är svensk äldrevård på väg? När en 84-årig tant inte orkar kämpa längre för att få bo med sin man på ett äldrehem.

DalaDemokraten - 19 jan 15 kl. 11:27

Vinsttanken och omtanken

I valrörelsen hade Vänsterpartiet parollen inte till salu på affischerna. Partiet var emot att företags ägare kan tjäna pengar på verksamheter som drivs av skattepengar inom skola och omsorg. Undersökningar visade att många väljare, ja en majoritet, höll med.

UNT - 04 jun 15 kl. 17:22

Omtanken kan läggas ned

Omtanken som bedriver palliativ korttidsvård kan läggas ned..

UNT - 11 jun 15 kl. 21:42

Omtanken försvinner i oktober

Det står nu klart att Omtanken läggs ned..

UNT - 15 jun 15 kl. 22:00

Tusentals vill rädda Omtanken

Beslutet om att lägga ner Omtanken har väckt starka känslor, men enligt politikerna finns det inga planer att backa från beslutet..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 8 timmar sedan

Det kontantlösa samhället ställer till stora problem

Utvecklingen mot det kontantlösa samhället drivs främst av bankerna som drar in stora pengar på kortavgifter. Samtidigt ställer det till rejäla problem för många äldre, problem som inte får viftas bort som grinig teknikfientlighet utan måste tas på allvar, skriver Jöran Rubensson..

Expressen - Igår: 05:00

Sveriges skattesystem är riggat för de rikaste

I Djursholm har man landets högsta inkomster och gör de största ROT- och RUT- avdragen. Det är också de som tjänat mest på avskaffandet av fastighetsskatten. Vi behöver ett skattesystem riggat för vanligt folk, skriver Ulla Andersson (V)..

Expressen - Igår: 13:26

Våra söner mördas – lyssna på oss mammor

Politiker måste sluta komma med skamlösa förslag som utegångsförbud i förorten. Lyssna i stället på oss som utsätts för våldet, skriver Carolina Sinisalo..

Expressen - I förrgår: 05:00

Kristersson prioriterar flyg till Las Vegas före klimatet

De senaste tre åren har varit de varmaste någonsin. För två år sedan utrotades det första däggdjuret av klimatförändringar.Men för Ulf Kristersson (M) är färre direktflyg till Vegas ett större problem än klimathotet, skriver Gustav Fridolin (MP)..

Expressen - 11 aug 18 kl. 05:00

Min morfar var nazist – det är min skyldighet att berätta

I hela mitt liv har jag känt skuld och mått dåligt över vad min morfar var en del av. Om den här texten får en enda människa att tänka till vet jag att jag har gjort något rätt, skriver Rebekka Sieger..

Expressen - 10 aug 18 kl. 05:00

Du är skyldig väljarna ett svar, Kristersson

De gamla Moderaterna är tillbaka. Anställningstryggheten ska försämras genom att "modernisera" turordningsreglerna i las.Men exakt vad det innebär vill Ulf Kristersson (M) inte berätta - trots att fyra miljoner svenskar påverkas, skriver Ylva Johansson (S)..

Expressen - 09 aug 18 kl. 05:00

Vi poliser måste kunna visa mer ödmjukhet

Vi poliser ska självklart stötta den inblandade personalen och visa förståelse för att man kan göra missbedömningar. Men det ändrar inte det faktum att skjutningen av Eric Torell var en missbedömning som fick ödesdigra konsekvenser, skriver polisen Martin Marmgren..

Expressen - 08 aug 18 kl. 06:15

Väljarna överskattar andelen utlandsfödda

Ny forskning visar att svenska väljare överskattar andelen utlandsfödda i Sverige. Det gäller även andelen utlandsfödda muslimer.Detta ger viktiga insikter inför höstens val, skriver Johanna Rickne och Olle Folke..

Expressen - 07 aug 18 kl. 11:51

Barnen är försvunna – trots att problemen är kända

Fyra barn är försvunna efter att de fått visum utfärdade till Sverige. Detta trots att det finns regler som ska skydda minderåriga mot trafficking.Hur kan regeringen inte ha agerat mer kraftfullt för att stoppa detta?

Expressen - 07 aug 18 kl. 05:00

Svenska kvinnor offras på radikalfeminismens altare

Regeringen Löfven företräder en elitfeminism – och de har inte lyckats lösa de verkliga jämställdhetsproblemen, skriver Ebba Busch Thor (KD). .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.