Expressen > Opinion

Wednesday, 20 February, 22:51

Expressen - 15 jul 18 kl. 05:00

Var är omtanken om oss som flyttat till Thailand?Tusentals pensionärer flyttar till solen på ålderns höst – men tvingas leva utan sjukförsäkring. Varför får inte vi något för de skattepengar vi betalar till Sverige? undrar debattörerna..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Thailand, Sverige

Dela artikeln

3808 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Var är omtankenom oss som , flyttattill , Thailand
YLE - 28 jan 14 kl. 05:00

Finnwatch: Matkedjorna försöker ta sitt ansvar i Thailand

Tre av fyra finländska matvarukedjor har tagit kritiken om att deras underleverantörer i Thailand behandlar sina arbetare illa på allvar. Det uppger Finnwatch i en ny rapport om förhållandena inom fisk- och fruktindustrin i Thailand. Men det betyder ändå inte att så värst mycket konkret har förändrats i Thailand på ett år, enligt Finnwatch.

YLE - 28 jan 14 kl. 07:11

Finnwatch: Fortfarande stora problem i Thailand

Tre av fyra finländska matvarukedjor har tagit kritiken om att deras underleverantörer i Thailand behandlar sina arbetare illa på allvar. Det uppger Finnwatch i en ny rapport om förhållandena inom fisk- och fruktindustrin i Thailand. Men det betyder ändå inte att så värst mycket konkret har förändrats i Thailand på ett år, enligt Finnwatch.

UNT - 15 jun 15 kl. 06:00

Svårt att hitta finare vårdplats än Omtanken

Omtanken Hur kan man tänka sig stänga Omtanken? Nedläggningen ska ge en mer jämlik palliativa vård i Uppsala kommun enligt äldreförvaltningen..

Nya Wermlands Tidningen - 10 okt 11 kl. 07:30

Varm av omtanken

Åkte förbi en parkbänk på Våxnäsgatan i Karlstad där en vänlig människa placerat ut en hink med äpplen. Blir varm i hjärtat av omtanken..

Nya Wermlands Tidningen - 11 okt 11 kl. 07:30

Café Omtanken en social träffpunkt

Café Omtanken är i gång i Missionskyrkans lokaler. Tanken bakom onsdagsförmiddagarna är den att de som är dagledig ska komma. ?

Sydsvenskan - 20 feb 12 kl. 07:40

"I ivern att bli smala missar vi omtanken om andra"

LCHF borde heta LCHE och uttydas Low Carb High Ego, skriver Catarina Rolfsdotter-Jansson. Hon pekar på att den populära bantningsmetoden innebär bristande solidaritet med kommande generationer, med dem som drabbas värst av växthuseffekten och med djuren i djurfabrikerna.
Alla pratar om de farliga kolhydraterna.

GT - 26 sep 13 kl. 19:31

"När dog kärleken och omtanken för äldre?"

Vad är ett liv värt? Var är svensk äldrevård på väg? När en 84-årig tant inte orkar kämpa längre för att få bo med sin man på ett äldrehem.

DalaDemokraten - 19 jan 15 kl. 11:27

Vinsttanken och omtanken

I valrörelsen hade Vänsterpartiet parollen inte till salu på affischerna. Partiet var emot att företags ägare kan tjäna pengar på verksamheter som drivs av skattepengar inom skola och omsorg. Undersökningar visade att många väljare, ja en majoritet, höll med.

UNT - 04 jun 15 kl. 17:22

Omtanken kan läggas ned

Omtanken som bedriver palliativ korttidsvård kan läggas ned..

UNT - 11 jun 15 kl. 21:42

Omtanken försvinner i oktober

Det står nu klart att Omtanken läggs ned..

UNT - 15 jun 15 kl. 22:00

Tusentals vill rädda Omtanken

Beslutet om att lägga ner Omtanken har väckt starka känslor, men enligt politikerna finns det inga planer att backa från beslutet..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 timmar sedan

SD:s antiklimatpopulism skadar hela samhället

Istället för att presentera svar på hur klimatfrågan ska tacklas så ägnar sig SD åt att skapa splittringar i samhället och måla upp konflikter som inte behöver existera. Det är fullt möjligt att både ha en ambitiös klimatpolitik och en levande landsbygd, skriver Lorentz Tovatt (MP)..

Expressen - 16 timmar sedan

Vi behöver en lag mot skadliga sexrobotarna

”Sexrobotar” och ”sexdockor” förstärker och normaliserar synen på kvinnor som objekt och normaliserar mäns våld mot kvinnor. Det är dags för skärpt lagstiftning så att ny teknik inte reproducerar värderingar om att exploatera kvinnors kroppar, skriver Sveriges kvinnolobby, Roks och Unizon..

Expressen - Igår: 12:25

Du får en chans, Damberg – håller du löftet till polisen?

Vi poliser är inte långsinta, vi är vana att ta emot smällar och törnar, vi är vana vid att bli illa behandlade, vi är vana vid att folk ljuger för oss. Vi är av hårt virke.Men det finns en gräns, skriver Martin Melin..

Expressen - Igår: 06:10

Partiernas cyniska röstfiske: Säljer ut de hedersförtryckta

Att förespråkare för hedersförtrycket och extremismen flyttar fram sina positioner är uppenbart. Att de gör det med hjälp av några av de etablerade partierna i Sveriges riksdag är minst sagt skrämmande, skriver författaren Helene Bergman. .

Expressen - I förrgår: 06:10

Kvinnor lider – förstatliga svensk förlossningsvård

Landstingen levererar inte jämlik vård. Det behövs ett nationellt ledarskap som pekar ut riktningen för hela förlossningsvården. Jag är beredd att ta det.

Expressen - 17 feb 19 kl. 07:10

Lövins klimatpolitik sker på de svagas bekostnad

Låg- och medelinkomsttagare ska inte finansiera en närmast religiös symbolpolitisk klimatpolitik som ställer stad mot landsbygd och välbärgade mot sämre bemedlade, skriver SD:s Martin Kinnunen och Runar Filper..

Expressen - 16 feb 19 kl. 07:10

I min del av landet får de kriminella fri lejd, Damberg

Hej, Mikael Damberg. Jag tänker ta upp ett bekymmer om dessvärre inte alls intresserade din företrädare Morgan Johansson. Hur kan en enda polispatrull anses tillräcklig för en yta stor som Danmark?

Expressen - 15 feb 19 kl. 10:23

Skrota tillfälliga asyllagen och höj skatten för de rika

Här är ett tips till ojämlikhetspartiet C. Den tillfälliga asyllagen skapar bara lidande och sämre integration. Skrota den och de planerade skattesänkningarna till landets rikaste direktörer, skriver Christina Höj Larsen (V)..

Expressen - 15 feb 19 kl. 06:10

Björklunds största styrka blev till slut en belastning

Ingen i Liberalerna vill öppet ifrågasätta att dagens partiledning ska vaska fram Jan Björklunds efterträdare. Hur ska de som ledde oss ner i detta ras kunna leda processen?Krismedvetenheten är häpnadsväckande usel i mitt parti, skriver Jasenko Selimovic..

Expressen - 14 feb 19 kl. 12:21

C blundar för följderna av sin migrationspolitik

Som läkare försöker jag förutse konsekvenserna av mina beslut. C-toppen Anders W Jonssons replik om humanitär skyddsgrund får mig att undra om han som politiker gör detsamma, skriver Stefan Krakowski..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.