Expressen > Opinion

Wednesday, 17 October, 05:26

Expressen - 15 jul 18 kl. 05:00

Var är omtanken om oss som flyttat till Thailand?Tusentals pensionärer flyttar till solen på ålderns höst – men tvingas leva utan sjukförsäkring. Varför får inte vi något för de skattepengar vi betalar till Sverige? undrar debattörerna..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Thailand, Sverige

Dela artikeln

3803 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Var är omtankenom oss som , flyttattill , Thailand
YLE - 28 jan 14 kl. 05:00

Finnwatch: Matkedjorna försöker ta sitt ansvar i Thailand

Tre av fyra finländska matvarukedjor har tagit kritiken om att deras underleverantörer i Thailand behandlar sina arbetare illa på allvar. Det uppger Finnwatch i en ny rapport om förhållandena inom fisk- och fruktindustrin i Thailand. Men det betyder ändå inte att så värst mycket konkret har förändrats i Thailand på ett år, enligt Finnwatch.

YLE - 28 jan 14 kl. 07:11

Finnwatch: Fortfarande stora problem i Thailand

Tre av fyra finländska matvarukedjor har tagit kritiken om att deras underleverantörer i Thailand behandlar sina arbetare illa på allvar. Det uppger Finnwatch i en ny rapport om förhållandena inom fisk- och fruktindustrin i Thailand. Men det betyder ändå inte att så värst mycket konkret har förändrats i Thailand på ett år, enligt Finnwatch.

UNT - 15 jun 15 kl. 06:00

Svårt att hitta finare vårdplats än Omtanken

Omtanken Hur kan man tänka sig stänga Omtanken? Nedläggningen ska ge en mer jämlik palliativa vård i Uppsala kommun enligt äldreförvaltningen..

Nya Wermlands Tidningen - 10 okt 11 kl. 07:30

Varm av omtanken

Åkte förbi en parkbänk på Våxnäsgatan i Karlstad där en vänlig människa placerat ut en hink med äpplen. Blir varm i hjärtat av omtanken..

Nya Wermlands Tidningen - 11 okt 11 kl. 07:30

Café Omtanken en social träffpunkt

Café Omtanken är i gång i Missionskyrkans lokaler. Tanken bakom onsdagsförmiddagarna är den att de som är dagledig ska komma. ?

Sydsvenskan - 20 feb 12 kl. 07:40

"I ivern att bli smala missar vi omtanken om andra"

LCHF borde heta LCHE och uttydas Low Carb High Ego, skriver Catarina Rolfsdotter-Jansson. Hon pekar på att den populära bantningsmetoden innebär bristande solidaritet med kommande generationer, med dem som drabbas värst av växthuseffekten och med djuren i djurfabrikerna.
Alla pratar om de farliga kolhydraterna.

GT - 26 sep 13 kl. 19:31

"När dog kärleken och omtanken för äldre?"

Vad är ett liv värt? Var är svensk äldrevård på väg? När en 84-årig tant inte orkar kämpa längre för att få bo med sin man på ett äldrehem.

DalaDemokraten - 19 jan 15 kl. 11:27

Vinsttanken och omtanken

I valrörelsen hade Vänsterpartiet parollen inte till salu på affischerna. Partiet var emot att företags ägare kan tjäna pengar på verksamheter som drivs av skattepengar inom skola och omsorg. Undersökningar visade att många väljare, ja en majoritet, höll med.

UNT - 04 jun 15 kl. 17:22

Omtanken kan läggas ned

Omtanken som bedriver palliativ korttidsvård kan läggas ned..

UNT - 11 jun 15 kl. 21:42

Omtanken försvinner i oktober

Det står nu klart att Omtanken läggs ned..

UNT - 15 jun 15 kl. 22:00

Tusentals vill rädda Omtanken

Beslutet om att lägga ner Omtanken har väckt starka känslor, men enligt politikerna finns det inga planer att backa från beslutet..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 11 timmar sedan

Att undvika SD kan inte vara ett mål i sig

Vad är det för hemska "värderingar" min partiledare gång på gång hänvisar till vad gäller SD?Vårt mål bör givetvis vara att få igenom så mycket moderat politik som möjligt, skriver Ann Heberlein (M)..

Expressen - 22 timmar sedan

Din självupptagenhet kan bli en dödlig drog

En genomsnittlig person beräknas ta 25 000 selfies under en livstid. Mycket tyder på att detta inte är ett helt sunt beteende. Här är tre frågor du måste ställa dig innan du lägger ut en bild, skriver beteendeterapeuten Patrik Wincent från "Lyxfällan"..

Expressen - Igår: 06:30

Ge oss en regering utan judefientlig Israelpolitik

Våra förbindelser med Mellanösterns enda demokrati har aldrig varit så dåliga som under regeringen Löfven. Våra skattepengar går till terrorister. Nu måste Sveriges dåliga rykte repareras, skriver Stefan Dozzi..

Expressen - I förrgår: 07:10

Låt dig inte luras av miljömärkningarna

Rebecca Weidmo Uvell om en bransch som konsumenterna borde ställa kritiska frågor om:Det handlar om stora pengar. Miljömärkningarna lurar konsumenterna att tro att alla produkter som inte är märkta är miljöfarliga..

Expressen - 13 okt 18 kl. 07:10

Lösningen på vem som ska styra landet är enkel

Moderaterna har lovat att inte regeringsförhandla med SD, och då måste det gälla.Det finns en väg ut ur låsningen, skriver M-debattören Helena Trotzenfeldt. .

Expressen - 12 okt 18 kl. 12:53

Därför väljer vi att styra med Alliansen

Oppositionspolitik i all ära, det är i majoritet vi kan vara med och påverka Stockholms utsläpp, klimatmål och omställning av fordonsflottan på allvar, skriver MP Stockholm efter historiska beslutet att styra med Alliansen..

Expressen - 12 okt 18 kl. 06:30

Tio år av svår smärta i väntan på rätt diagnos

Över en miljon svenskar är drabbade. Väntetiderna för diagnos vid reumatisk sjukdom kan vara så lång som tio år – med risk för farligt läkemedelsberoende för att stå ut med smärtan.Varför får kvinnor hjälp senare än män?

Expressen - 11 okt 18 kl. 19:28

Alla som vill förstår att pojkar inte är som flickor

Pojkar och flickor är olika och bör inte stöpas i samma form.Feministen Rickard Nordin (C) förnekar upprört det som andra föräldrar snart märker, skriver psykiatern David Eberhard..

Expressen - 11 okt 18 kl. 06:30

Vår feministiska regering svek flickorna här hemma

Den så kallade feministiska utrikespolitiken måste ha en motsvarighet även på hemmaplan.Fokusera på hedersförtrycket i våra förorter, skriver Svenska FN-förbundet och föreningen Glöm aldrig Pela och Fadime..

Expressen - 10 okt 18 kl. 19:10

Finns ingen synagoga ger sig hatarna på våra hem

Judehatet frodas i Sverige och oron sprider sig bland mina trosfränder.Jag är svensk. Detta är mitt land.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.