Expressen > Opinion

Tuesday, 11 December, 05:54

Expressen - 15 jul 18 kl. 05:00

Var är omtanken om oss som flyttat till Thailand?Tusentals pensionärer flyttar till solen på ålderns höst – men tvingas leva utan sjukförsäkring. Varför får inte vi något för de skattepengar vi betalar till Sverige? undrar debattörerna..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Thailand, Sverige

Dela artikeln

3808 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Var är omtankenom oss som , flyttattill , Thailand
YLE - 28 jan 14 kl. 05:00

Finnwatch: Matkedjorna försöker ta sitt ansvar i Thailand

Tre av fyra finländska matvarukedjor har tagit kritiken om att deras underleverantörer i Thailand behandlar sina arbetare illa på allvar. Det uppger Finnwatch i en ny rapport om förhållandena inom fisk- och fruktindustrin i Thailand. Men det betyder ändå inte att så värst mycket konkret har förändrats i Thailand på ett år, enligt Finnwatch.

YLE - 28 jan 14 kl. 07:11

Finnwatch: Fortfarande stora problem i Thailand

Tre av fyra finländska matvarukedjor har tagit kritiken om att deras underleverantörer i Thailand behandlar sina arbetare illa på allvar. Det uppger Finnwatch i en ny rapport om förhållandena inom fisk- och fruktindustrin i Thailand. Men det betyder ändå inte att så värst mycket konkret har förändrats i Thailand på ett år, enligt Finnwatch.

UNT - 15 jun 15 kl. 06:00

Svårt att hitta finare vårdplats än Omtanken

Omtanken Hur kan man tänka sig stänga Omtanken? Nedläggningen ska ge en mer jämlik palliativa vård i Uppsala kommun enligt äldreförvaltningen..

Nya Wermlands Tidningen - 10 okt 11 kl. 07:30

Varm av omtanken

Åkte förbi en parkbänk på Våxnäsgatan i Karlstad där en vänlig människa placerat ut en hink med äpplen. Blir varm i hjärtat av omtanken..

Nya Wermlands Tidningen - 11 okt 11 kl. 07:30

Café Omtanken en social träffpunkt

Café Omtanken är i gång i Missionskyrkans lokaler. Tanken bakom onsdagsförmiddagarna är den att de som är dagledig ska komma. ?

Sydsvenskan - 20 feb 12 kl. 07:40

"I ivern att bli smala missar vi omtanken om andra"

LCHF borde heta LCHE och uttydas Low Carb High Ego, skriver Catarina Rolfsdotter-Jansson. Hon pekar på att den populära bantningsmetoden innebär bristande solidaritet med kommande generationer, med dem som drabbas värst av växthuseffekten och med djuren i djurfabrikerna.
Alla pratar om de farliga kolhydraterna.

GT - 26 sep 13 kl. 19:31

"När dog kärleken och omtanken för äldre?"

Vad är ett liv värt? Var är svensk äldrevård på väg? När en 84-årig tant inte orkar kämpa längre för att få bo med sin man på ett äldrehem.

DalaDemokraten - 19 jan 15 kl. 11:27

Vinsttanken och omtanken

I valrörelsen hade Vänsterpartiet parollen inte till salu på affischerna. Partiet var emot att företags ägare kan tjäna pengar på verksamheter som drivs av skattepengar inom skola och omsorg. Undersökningar visade att många väljare, ja en majoritet, höll med.

UNT - 04 jun 15 kl. 17:22

Omtanken kan läggas ned

Omtanken som bedriver palliativ korttidsvård kan läggas ned..

UNT - 11 jun 15 kl. 21:42

Omtanken försvinner i oktober

Det står nu klart att Omtanken läggs ned..

UNT - 15 jun 15 kl. 22:00

Tusentals vill rädda Omtanken

Beslutet om att lägga ner Omtanken har väckt starka känslor, men enligt politikerna finns det inga planer att backa från beslutet..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 23 timmar sedan

Varför behandlar ni inte SD intellektuellt sakligt?

Det är så slött att peka ut Sverigedemokraterna som en fara för demokratin, som fascister, som moraliskt undermåliga.Moderaterna måste förklara sin hållning till SD på ett moget och begripligt sätt, skriver Helena Rivière, tidigare riksdagsledamot (M)..

Expressen - Igår: 07:10

Varför ska hyresgäster bo utan ekonomisk risk?

Sossetyngda Hyresgästföreningen bryr sig bara om sig själva och medlemmarna, som de mjölkar på över 200 miljoner kronor om året. Pengar som bland annat används för att driva kampanj mot påstådda marknadshyror åt S, skriver Rebecca Weidmo Uvell..

Expressen - I förrgår: 07:10

Nya utvecklingssamtalen tar priset i ren skär dumhet

Jag håller med om att barn kan växa av eget ansvar men nu är gränsen passerad.De elevledda utvecklingssamtalen är en idiotisk metod. Det finns inget att vinna på detta, inte för någon, skriver mamman Maria Celin..

Expressen - 06 dec 18 kl. 17:57

Sverige måste sluta beväpna Saudiarabien

Våra grannländer har meddelat att de slutar – ändå fortsätter Sverige sin vapenexport till diktaturen Saudiarabien.Detta är en skandal och måste omedelbart upphöra, skriver Gudrun Schyman och Gita Nabavi från Feministiskt initiativ – som på sikt vill stoppa all vapenexport..

Expressen - 06 dec 18 kl. 06:16

Staten kan inte garantera kvinnors säkerhet längre

Åtgärder för att stoppa de skenande sexualbrotten skulle stå högt upp på en moderatledd regerings dagordning.Här är våra förslag för att stärka kvinnors trygghet, skriver partiets rättspolitiska talesperson Tomas Tobé..

Expressen - 05 dec 18 kl. 11:06

Nej, Sverige säljer inte ut sitt självbestämmande

Det går inte så bra för högern nu. Paniken lyser igenom Gunnar Hökmarks dimridåer och osanningar om EU:s sociala pelare, skriver Marita Ulvskog (S)..

Expressen - 05 dec 18 kl. 06:16

Min systerson tog sitt liv efter vaccinsprutan

Staten, F-kassan och läkemedelsbolaget GSK sviker de som drabbades av narkolepsi efter svininfluensavaccinet.Nu har det värsta hänt, skriver Madeleine Körössy, vars systerson till slut inte orkade längre..

Expressen - 04 dec 18 kl. 18:30

Släng ut fossilföretagen från klimatförhandlingarna

Just nu pågår klimatförhandlingarna i Katowice, Polen och det krävs krafttag för att begränsa klimatuppvärmingen till 1,5 grader. Det är hög tid att slänga ut fossilindustrin från klimatförhandlingarna och sätta planeten före kommersiella särintressen, skriver fyra MP-toppar..

Expressen - 04 dec 18 kl. 06:16

Vårt skolsystem sparkar nedåt – mot de svagaste

5 500 barn i Sverige har blivit hemmasittare – med personliga tragedier och enorma kostnader som följd.Vi föräldrar har för döva öron larmat om inkluderingens pris i flera år, skriver Jiang Millington och Malin Holm efter "Kalla faktas" granskning..

Expressen - 03 dec 18 kl. 17:30

Jag kan inte föreställa mig din smärta, Carolina

Anna König Jerlmyr (M) svarar Carolina Sinisalo om det dödliga gängvåldet i Stockholm: Barn i Akalla löper betydligt större risk att drabbas än barn i Vasastan. Den orättvisan går inte att försonas med. Jag lovar dig att jag ser arbetet mot våldet som min viktigaste uppgift.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.