Nyan > Svenskfinland

Thursday, 15 November, 03:54

Nyan - 14 jul 18 kl. 13:11

Markbrand i YtternäsEn markbrand bröt ut i skogen intill Skrakvägen i Ytternäs på lördagen. Larmet kom vid 11.28. Ett markområde på cirka hundra kvadratmeter brann, enligt brandbefäl Karl Nordlund. Området ligger i skogen intill Skrakvägen och brandmännen fick dra slangar för att pumpa vatten från Skrakvägen.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Ytternäs, Skrakvägen, Karl Nordlund, Räddningsverket, FBK, Jomala FBK, Harald, Nyan

Dela artikeln

31 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Markbrandi , Ytternäs
Nyan - 14 jul 18 kl. 18:51

Markbrand i Ytternäs

En markbrand bröt ut i skogen intill Skrakvägen i Ytternäs på lördagen. Larmet kom vid 11.28.

Nyan - 24 maj 16 kl. 08:16

Ytternäs skola slöt friidrottscirkeln

FRIIDROTT. Deras medverkan var inte ens given.

Sedan åkte Ytternäs skolas flicklag och tog silver i stafettkarnevalen.

Nyan - 19 maj 18 kl. 14:50

Ytternäs vann Stafettkarnevalens åländska duell

Ytternäs och Övernäs skolor löpte i samma heat på lågstadieflickornas 5×80 meter på Stafettkarnevalen. Efter målgången blickade båda lagen redan framåt – det ena mot ett besök på bad och aktiviteter i Åbo och det andra mot den populära masstafetten.
Speakerns röst ekar över Paavo Nurmis stadion i Åbo.

YLE - 19 maj 17 kl. 16:10

Ytternäs skola knep första guldet: ”Nu ska vi bada i poolen”

Det blev åländskt jubel i lågstadieflickorna långa stafett över 600 x 600 x 400 meter. Ytternäs skola var starkast på målraka. Det här är jätte roligt, säger Celina Holmberg.

Nyan - 27 sep 18 kl. 18:00

Vill bygga ut Ytternäs skola

Staden måste fortast möjligt börja planera för en utbyggnad av Ytternäs skola. Ombyggnaden bör omfatta minst 2–3 klassrum. Det menar Obunden samlings Anders Holmberg som under tisdagens möte lämnade in en motion till stadsfullmäktige.

YLE - 08 jul 14 kl. 16:37

Större markbrand i Merikart

Österbottens räddningsverk släcker för närvarande en större markbrand på Katkannevavägen i Mullos några kilometer från Vassorfjärden.
Ett 30-tal brandmän och 10 brandbilar finns på plats. - Det är en begränsad markbrand mitt i skogen som omfattar ett ungefär en och en halv hektar stort område, säger räddningschef Ole Wik.

YLE - 28 jul 14 kl. 12:33

Brandkåren hann kväsa markbrand

En liten markbrand bröt ut längs Terjärvvägen i Pedersöre men brandkåren lyckades släcka branden innan den fick spridning. - Det var en liten markbrand i skogsbrynet men den hann aldrig få spridning, säger brandkårens jourhavande. Larmet kom vid halv ett tiden på eftermiddagen och en timme senare var brandkåren på väg från platsen..

Nyan - 08 sep 14 kl. 10:33

Markbrand på Badhusberget

Det var ungefär tjugo minuter över tio på måndagsförmiddagen som räddningstjänsten fick larmet och ryckte ut till Badhusberget i Mariehamn. Strax norr om vattentornet hade en mindre markbrand brutit ut.
– Vad som har hänt exakt vet jag inte, men det brann på ett ställe i närheten av vad som såg ut som en gammal grillplats.

Nyan - 03 maj 17 kl. 15:45

Markbrand tros vara anlagd

Polisen misstänker att markbranden som inträffade i närheten av Mörslättsvägen i Saltvik den 1 maj mellan kl. 11.00-12.

Nyan - 29 jul 17 kl. 17:43

Markbrand var falskt alarm

På fredagskvällen runt klockan nio alarmerades det om en markbrand vid en lekplats norr om begravningsplatsen i Mariehamn. Det verkar dock ha varit falskt alarm.
– Varken polis eller brandkår hittade någon markbrand när platsen söktes igenom, säger brandbefäl Yngve Landström.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 7 timmar sedan

Kyrkor och hönshus i ny basutställning

Den nya basutställningen på Ålands konstmuseum ger besökarna möjlighet att se sällan visade verk.
Bland annat ställs Lars Soncks originalskisser ut. Basutställningen byts ut med jämna mellanrum, och för att variera konsten har utställningen olika teman.

Nyan - 9 timmar sedan

”Djupt sorgligt” och ”populistiskt”

Sannfinländarnas förslag i deras skuggbudget att banta klumpsumman till Åland med 100 miljoner betecknas som ”populistiskt” och ”djupt sorgligt” av finansminister Mats Perämaa och lantrådet Katrin Sjögren. – Tyvärr så visar det väl att det också bland partier och riksdagsledamöter numera tycks vara tillåtet att agera så här populistiskt. För att tilltala sina egna väljarskaror så ger man sig på andra hur som helst.

Nyan - 9 timmar sedan

Tv-serie besöker Åland

Tv-serien Egenland presenterar enligt pressmeddelandet ”mer överraskande resmål, egendomliga sevärdheter och fascinerande personligheter i vårt avlånga land som publiken tipsat oss om”. Tisdagen den 20 november klockan 20.00 visas ett program där programmet gör ett besök i Eckerö post- och tullhus och chokladtillverkningen där.

Nyan - 10 timmar sedan

Ålandstravet får två V65-dagar

TRAV. 2017 fick Ålandstravet arrangera sin första V65:a.
Inkommande säsong tilldelas man två.

Nyan - 10 timmar sedan

Stulen bil hittad

Den bruna Toyota flakbil som anmäldes stulen i Mariehamn i går ”är nu upphittad tack vare allmänhetens vaksamhet”, skriver polisen i ett pressmeddelande. – Vi ber ännu om allmänhetens tips om bilens rörelser mellan tiden 13:e och 14:e november, då gärningsmannen ännu inte är identifierad. Tips kan ringas in på tipsnumret 040 847 95 50, skriver de vidare.

Nyan - 10 timmar sedan

Åtal om osann utsaga förkastades

Tingsrätten förkastade igår åtalet mot en kvinna för osann utsaga och falsk angivelse. Enligt åklagaren skulle kvinnan under ed ha vittnat inför rätten om ett händelseförlopp utan att ha iakttagit det, och därigenom orsakat fara för att målsägandena skulle dömas på oriktiga grunder. Åtalet förkastades dock, och en av de målsägande ålades att ersätta kvinnan med 868 euro för juristarvode.

Nyan - 12 timmar sedan

Geta-nej till Norra Åland

Getaborna säger nej till Norra Åland. Mer positiv är man för att gå samman med Finström, men de flesta vill ändå vara bara Geta.
I fredags blev resultatet av Getas enkätundersökning i frågan om kommunreformen klar.

Nyan - 14 timmar sedan

Svenska AT-läkartjänstgöringen fortsätter

Svensk läkarutbildning på Åland möjlig också i framtiden, det skriver landskapsregeringen i ett pressmeddelande på onsdagseftermiddagen. I går justerade Sveriges riksdags socialutskott sitt betänkande om Bastjänstgöring för läkare . Det var ett enigt utskott som godkände motionen om möjlighet till fortsatt utbildningssamarbete med Åland.

Nyan - 17 timmar sedan

Kökar säger nej till samgång

Den absoluta majoriteten av invånarna på Kökar vill att Kökar fortsatt ska vara en egen kommun. Det framkommer av kommunens enkätundersökning som genomfördes förra veckan och avslutades i måndags. Totalt svarade 78 personer i enkäten och 75 av dem kryssade i alternativet för en egen kommun som var formulerat att “Kökar skall ha rätt att förbli en egen kommun så länge man vill det”.

Nyan - 19 timmar sedan

Vikarierande chef för sjösäkerhet

Landskapsregeringen har utsett sjökapten Kristoffer Joelsson till vikarierande chef för Ålands sjösäkerhetscentrum för 2019. Joelsson sköter chefsskapet vid sidan av den ordinarie anställningen som instruktör vid centret. (ms)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.