Nyan > Svenskfinland

Monday, 18 February, 10:18

Nyan - 14 jul 18 kl. 13:11

Markbrand i YtternäsEn markbrand bröt ut i skogen intill Skrakvägen i Ytternäs på lördagen. Larmet kom vid 11.28. Ett markområde på cirka hundra kvadratmeter brann, enligt brandbefäl Karl Nordlund. Området ligger i skogen intill Skrakvägen och brandmännen fick dra slangar för att pumpa vatten från Skrakvägen.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Ytternäs, Skrakvägen, Karl Nordlund, Räddningsverket, FBK, Jomala FBK, Harald, Nyan

Dela artikeln

31 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Markbrandi , Ytternäs
Nyan - 14 jul 18 kl. 18:51

Markbrand i Ytternäs

En markbrand bröt ut i skogen intill Skrakvägen i Ytternäs på lördagen. Larmet kom vid 11.28.

Nyan - 24 maj 16 kl. 08:16

Ytternäs skola slöt friidrottscirkeln

FRIIDROTT. Deras medverkan var inte ens given.

Sedan åkte Ytternäs skolas flicklag och tog silver i stafettkarnevalen.

Nyan - 19 maj 18 kl. 14:50

Ytternäs vann Stafettkarnevalens åländska duell

Ytternäs och Övernäs skolor löpte i samma heat på lågstadieflickornas 5×80 meter på Stafettkarnevalen. Efter målgången blickade båda lagen redan framåt – det ena mot ett besök på bad och aktiviteter i Åbo och det andra mot den populära masstafetten.
Speakerns röst ekar över Paavo Nurmis stadion i Åbo.

Nyan - 10 dec 18 kl. 18:00

Motion om trafiken vid Ytternäsvägen

Infrastrukturnämnden ska behandla en motion om trafiken till och från Västra Ytternäsvägen från Segelmakargatan. I motionen lyfter Anders Holmberg upp att trafiken ökat kraftigt och att det behövs en lösning för att göra de två t-korsningarna till Ytternäsvägen tryggare. Holmberg poängterar att Ytternäs skola ligger intill området och att många barn därför rör sig där.

YLE - 19 maj 17 kl. 16:10

Ytternäs skola knep första guldet: ”Nu ska vi bada i poolen”

Det blev åländskt jubel i lågstadieflickorna långa stafett över 600 x 600 x 400 meter. Ytternäs skola var starkast på målraka. Det här är jätte roligt, säger Celina Holmberg.

Nyan - 27 sep 18 kl. 18:00

Vill bygga ut Ytternäs skola

Staden måste fortast möjligt börja planera för en utbyggnad av Ytternäs skola. Ombyggnaden bör omfatta minst 2–3 klassrum. Det menar Obunden samlings Anders Holmberg som under tisdagens möte lämnade in en motion till stadsfullmäktige.

YLE - 08 jul 14 kl. 16:37

Större markbrand i Merikart

Österbottens räddningsverk släcker för närvarande en större markbrand på Katkannevavägen i Mullos några kilometer från Vassorfjärden.
Ett 30-tal brandmän och 10 brandbilar finns på plats. - Det är en begränsad markbrand mitt i skogen som omfattar ett ungefär en och en halv hektar stort område, säger räddningschef Ole Wik.

YLE - 28 jul 14 kl. 12:33

Brandkåren hann kväsa markbrand

En liten markbrand bröt ut längs Terjärvvägen i Pedersöre men brandkåren lyckades släcka branden innan den fick spridning. - Det var en liten markbrand i skogsbrynet men den hann aldrig få spridning, säger brandkårens jourhavande. Larmet kom vid halv ett tiden på eftermiddagen och en timme senare var brandkåren på väg från platsen..

Nyan - 08 sep 14 kl. 10:33

Markbrand på Badhusberget

Det var ungefär tjugo minuter över tio på måndagsförmiddagen som räddningstjänsten fick larmet och ryckte ut till Badhusberget i Mariehamn. Strax norr om vattentornet hade en mindre markbrand brutit ut.
– Vad som har hänt exakt vet jag inte, men det brann på ett ställe i närheten av vad som såg ut som en gammal grillplats.

Nyan - 03 maj 17 kl. 15:45

Markbrand tros vara anlagd

Polisen misstänker att markbranden som inträffade i närheten av Mörslättsvägen i Saltvik den 1 maj mellan kl. 11.00-12.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 15 minuter sedan

Åländska poliser på patrull i Sverige

Två konstaplar från ungdomspolisen har under helgen spenderat två kvällsskift med ungdomsgruppen vid Norrmalmspolisen i centrala Stockholm. – Detta i syfte att utbyta erfarenheter och vidareutveckla arbetssätt och rutiner, skriver polisen i ett pressutskick. Förutom studiebesök hos ett par av Stockholmspolisens samarbetspartners så deltog konstaplarna på fredagskvällen i en husrannsakan på en gymnasieskola samt vid gatuövervakning i Vasastan.

Nyan - 1 timme sedan

Drygt 2 miljoner billigare kajbygge

Den nya upphandlingsrundan för ombyggnaden av kaj 3 i Västra hamnen är drygt två miljoner billigare än de anbud som lämnades i höstas.
Upphandlingen avbröts i början av oktober i fjol eftersom de anbud på om- och tillbyggnaden av kajen var för dyra. Anbudssumman låg på totalt över 20 miljoner euro medan det tak som då fanns gick vid maximalt 18 miljoner.

Nyan - 2 timmar sedan

Slemmerntippning – med viss tvekan

Slemmerntippningen har inletts, efter viss tvekan. – Vi har tvekat om det alls går att köra tippningen i år då det är ganska varmt, men isen ligger där nu så vi kör, säger Peter Ekholm, som är årets isamiral i arrangerande Lions Club Mariehamn. Det gäller som vanligt att tippa när isen går på Slemmern, tipslistor finns utdelade på många ställen.

Nyan - 4 timmar sedan

Kritiserar politikers ”censurmentalitet”

Med anledning av den heta smördebatten där politiker ifrågasatt kost- och klimatråd och efterlyst ”politisk filtrering” går Högskolans rektor Jonas Waller ut i försvar för den fria vetenskapen. .

Nyan - 13 timmar sedan

Utan chans – då levererade IFK

ISHOCKEY. IFK Mariehamn har inte längre någon chans att ta sig vidare från Alltrean.
Men det stoppar inte laget från att avsluta serien med stil.

Nyan - 16 timmar sedan

Doppingen har problem

M/S Doppingen har tekniska problem. Det meddelade Ålandsrtafiken strax före sju. Last från Jurmo försöker lösas med hjälp av M/S Viggen.

Nyan - 19 timmar sedan

Snattade tobaksprodukter

På lördagen fick polisen en anmälan om två personer som tillgripit tobaksvaror i en mataffär i Mariehamn. Polisen begav sig till platsen och väl på plats konstaterades att de båda misstänkta hade avvikit ifrån affären. Händelsen hade dock fastnat på övervakningskamera.

Nyan - 20 timmar sedan

ÅU vidare till semifinal

FOTBOLL. För första gången i klubbens historia har Åland United kvalificerat sig för semifinal i Finlands cup. Det efter söndagens 3-2-seger borta mot ligakonkurrenten TiPS.

Nyan - 20 timmar sedan

Efterlyst hittades då hen körde långsamt

Polisen observerade under lördagen ett fordon som framfördes väldigt långsamt och försiktigt varpå misstanke uppstod. Vid närmare granskning av fordonet visade sig fordonet vara avställt. – Föraren visade sig sakna körrätt och var efterlyst såsom misstänkt i flertal ärenden.

Nyan - 21 timmar sedan

Berusad kryssare polisomhändertogs

Polisen kallades i helgen till ett kryssningsfartyg som anlände till Mariehamn. Personal ombord hade problem med en berusad, aggressiv och störande resenär. Personen hade dessutom uttalat ett intresse om att hoppa överbord.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.