Nyan > Svenskfinland

Sunday, 22 July, 00:49

Nyan - 14 jul 18 kl. 13:11

Markbrand i YtternäsEn markbrand bröt ut i skogen intill Skrakvägen i Ytternäs på lördagen. Larmet kom vid 11.28. Ett markområde på cirka hundra kvadratmeter brann, enligt brandbefäl Karl Nordlund. Området ligger i skogen intill Skrakvägen och brandmännen fick dra slangar för att pumpa vatten från Skrakvägen.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Ytternäs, Skrakvägen, Karl Nordlund, Räddningsverket, FBK, Jomala FBK, Harald, Nyan

Dela artikeln

30 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Markbrandi , Ytternäs
Nyan - 14 jul 18 kl. 18:51

Markbrand i Ytternäs

En markbrand bröt ut i skogen intill Skrakvägen i Ytternäs på lördagen. Larmet kom vid 11.28.

Nyan - 24 maj 16 kl. 08:16

Ytternäs skola slöt friidrottscirkeln

FRIIDROTT. Deras medverkan var inte ens given.

Sedan åkte Ytternäs skolas flicklag och tog silver i stafettkarnevalen.

Nyan - 19 maj 18 kl. 14:50

Ytternäs vann Stafettkarnevalens åländska duell

Ytternäs och Övernäs skolor löpte i samma heat på lågstadieflickornas 5×80 meter på Stafettkarnevalen. Efter målgången blickade båda lagen redan framåt – det ena mot ett besök på bad och aktiviteter i Åbo och det andra mot den populära masstafetten.
Speakerns röst ekar över Paavo Nurmis stadion i Åbo.

YLE - 19 maj 17 kl. 16:10

Ytternäs skola knep första guldet: ”Nu ska vi bada i poolen”

Det blev åländskt jubel i lågstadieflickorna långa stafett över 600 x 600 x 400 meter. Ytternäs skola var starkast på målraka. Det här är jätte roligt, säger Celina Holmberg.

YLE - 08 jul 14 kl. 16:37

Större markbrand i Merikart

Österbottens räddningsverk släcker för närvarande en större markbrand på Katkannevavägen i Mullos några kilometer från Vassorfjärden.
Ett 30-tal brandmän och 10 brandbilar finns på plats. - Det är en begränsad markbrand mitt i skogen som omfattar ett ungefär en och en halv hektar stort område, säger räddningschef Ole Wik.

YLE - 28 jul 14 kl. 12:33

Brandkåren hann kväsa markbrand

En liten markbrand bröt ut längs Terjärvvägen i Pedersöre men brandkåren lyckades släcka branden innan den fick spridning. - Det var en liten markbrand i skogsbrynet men den hann aldrig få spridning, säger brandkårens jourhavande. Larmet kom vid halv ett tiden på eftermiddagen och en timme senare var brandkåren på väg från platsen..

Nyan - 08 sep 14 kl. 10:33

Markbrand på Badhusberget

Det var ungefär tjugo minuter över tio på måndagsförmiddagen som räddningstjänsten fick larmet och ryckte ut till Badhusberget i Mariehamn. Strax norr om vattentornet hade en mindre markbrand brutit ut.
– Vad som har hänt exakt vet jag inte, men det brann på ett ställe i närheten av vad som såg ut som en gammal grillplats.

Nyan - 03 maj 17 kl. 15:45

Markbrand tros vara anlagd

Polisen misstänker att markbranden som inträffade i närheten av Mörslättsvägen i Saltvik den 1 maj mellan kl. 11.00-12.

Nyan - 29 jul 17 kl. 17:43

Markbrand var falskt alarm

På fredagskvällen runt klockan nio alarmerades det om en markbrand vid en lekplats norr om begravningsplatsen i Mariehamn. Det verkar dock ha varit falskt alarm.
– Varken polis eller brandkår hittade någon markbrand när platsen söktes igenom, säger brandbefäl Yngve Landström.

Nyan - 08 jun 18 kl. 16:00

Markbrand i Lemland

Det var strax efter klockan femton på fredagseftermiddagen som räddningsverket fick ett alarm om en markbrand på en åker i Söderby i Lemland. Detta var veckans tredje markbrand. Den torra marken fattade eld av gnistor från en maskin på åkern.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 6 timmar sedan

Va Rocks gav allt

Rockbandet Va Rocks från Malmö och Lund satte alla rockiga manér som finns. Håret svängde, sparkarna satt och energin var på topp. Allt som saknades var publik.

Nyan - 8 timmar sedan

Muskelbåtarna drar runt Åland

Vid 12-tiden mullrade det rejält i Östra hamnen. Det var inte åskan, utan ett trettiotal muskelbåtar som drog i väg ut på sin kortsamlarrunda runt Åland. Vädret höll ändå nästan på att sinka evenemanget.

Nyan - 9 timmar sedan

Fukt utlöste larm

Automatlarmet på Folkhögskolan i Finström gick igång två gånger på lördagseftermiddagen. Det första larmet kom vid 13.41 och det andra vid 15.

Nyan - 12 timmar sedan

Engångsgrill orsakade markbrand

En engångsgrill orsakade en mindre markbrand intill Dalkarby träsk i Jomala på lördagsförmiddagen.
– Det brann på östra sidan om träsket uppe på berget. Det verkar vara ett tillhåll för någon där, säger tf räddningschef Karl Nordlund.

Nyan - 12 timmar sedan

Försökte smita in på Rockoff

En person försökte under fredagskvällen ta sig in på Rockoffområdet utan att betala. Ordningsvakter uppdagade försöket, men då reagerade personen aggressivt. Personen greps och vid frisläppandet fick personen böter för motstånd mot person som upprätthåller ordningen.

Nyan - 12 timmar sedan

Drogad betedde sig underligt

Under natten till lördagen fick polisen in en anmälan om en person som betedde sig underligt i Mariehamn. Polisen granskade personen och dennes tillhörigheter och hittade misstänkt narkotika. Ett snabbtest för narkotika visade positivt för cannabis.

Nyan - 12 timmar sedan

Körde för fort i stan

En personbilsförare körde för snabbt i Mariehamn under natten till lördagen. Föraren körde 75 kilometer i timmen på 50-väg. Polisen delade ut böter för äventyrande av trafiksäkerheten.

Nyan - 12 timmar sedan

Person knuffades i vattnet

En person blev nerknuffad i vattnet från en brygga under natten till lördagen. Enligt polisens pressmeddelande kunde fallet ha slutat illa eftersom vattennivån var låg och större stenar fanns på botten av sjön. Den iknuffade klarade sig med lindriga skador och kollades upp av ambulanspersonal.

Nyan - 13 timmar sedan

Upp till Åland att diskutera medborgarplikt

– Det är en fråga för Åland, säger Mats Löfström, om Elisabeth Rehns förslag att en medborgarplikt borde inkludera även ålänningar. Ålands riksdagsledamot Mats Löfström har noterat Elisabeth Rehns uttalande på Finlandsarenan i Björneborg och i Yle-intervjun om att även ålänningarna borde göra medborgarplikt. Det är inte rikets ensak, anser Löfström.

Nyan - Igår: 20:54

Anastacia på Rockoff

Foto: Stefan Öhberg Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.