Nyan > Svenskfinland

Sunday, 23 September, 03:29

Nyan - 14 jul 18 kl. 13:11

Markbrand i YtternäsEn markbrand bröt ut i skogen intill Skrakvägen i Ytternäs på lördagen. Larmet kom vid 11.28. Ett markområde på cirka hundra kvadratmeter brann, enligt brandbefäl Karl Nordlund. Området ligger i skogen intill Skrakvägen och brandmännen fick dra slangar för att pumpa vatten från Skrakvägen.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Ytternäs, Skrakvägen, Karl Nordlund, Räddningsverket, FBK, Jomala FBK, Harald, Nyan

Dela artikeln

31 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Markbrandi , Ytternäs
Nyan - 14 jul 18 kl. 18:51

Markbrand i Ytternäs

En markbrand bröt ut i skogen intill Skrakvägen i Ytternäs på lördagen. Larmet kom vid 11.28.

Nyan - 24 maj 16 kl. 08:16

Ytternäs skola slöt friidrottscirkeln

FRIIDROTT. Deras medverkan var inte ens given.

Sedan åkte Ytternäs skolas flicklag och tog silver i stafettkarnevalen.

Nyan - 19 maj 18 kl. 14:50

Ytternäs vann Stafettkarnevalens åländska duell

Ytternäs och Övernäs skolor löpte i samma heat på lågstadieflickornas 5×80 meter på Stafettkarnevalen. Efter målgången blickade båda lagen redan framåt – det ena mot ett besök på bad och aktiviteter i Åbo och det andra mot den populära masstafetten.
Speakerns röst ekar över Paavo Nurmis stadion i Åbo.

YLE - 19 maj 17 kl. 16:10

Ytternäs skola knep första guldet: ”Nu ska vi bada i poolen”

Det blev åländskt jubel i lågstadieflickorna långa stafett över 600 x 600 x 400 meter. Ytternäs skola var starkast på målraka. Det här är jätte roligt, säger Celina Holmberg.

YLE - 08 jul 14 kl. 16:37

Större markbrand i Merikart

Österbottens räddningsverk släcker för närvarande en större markbrand på Katkannevavägen i Mullos några kilometer från Vassorfjärden.
Ett 30-tal brandmän och 10 brandbilar finns på plats. - Det är en begränsad markbrand mitt i skogen som omfattar ett ungefär en och en halv hektar stort område, säger räddningschef Ole Wik.

YLE - 28 jul 14 kl. 12:33

Brandkåren hann kväsa markbrand

En liten markbrand bröt ut längs Terjärvvägen i Pedersöre men brandkåren lyckades släcka branden innan den fick spridning. - Det var en liten markbrand i skogsbrynet men den hann aldrig få spridning, säger brandkårens jourhavande. Larmet kom vid halv ett tiden på eftermiddagen och en timme senare var brandkåren på väg från platsen..

Nyan - 08 sep 14 kl. 10:33

Markbrand på Badhusberget

Det var ungefär tjugo minuter över tio på måndagsförmiddagen som räddningstjänsten fick larmet och ryckte ut till Badhusberget i Mariehamn. Strax norr om vattentornet hade en mindre markbrand brutit ut.
– Vad som har hänt exakt vet jag inte, men det brann på ett ställe i närheten av vad som såg ut som en gammal grillplats.

Nyan - 03 maj 17 kl. 15:45

Markbrand tros vara anlagd

Polisen misstänker att markbranden som inträffade i närheten av Mörslättsvägen i Saltvik den 1 maj mellan kl. 11.00-12.

Nyan - 29 jul 17 kl. 17:43

Markbrand var falskt alarm

På fredagskvällen runt klockan nio alarmerades det om en markbrand vid en lekplats norr om begravningsplatsen i Mariehamn. Det verkar dock ha varit falskt alarm.
– Varken polis eller brandkår hittade någon markbrand när platsen söktes igenom, säger brandbefäl Yngve Landström.

Nyan - 08 jun 18 kl. 16:00

Markbrand i Lemland

Det var strax efter klockan femton på fredagseftermiddagen som räddningsverket fick ett alarm om en markbrand på en åker i Söderby i Lemland. Detta var veckans tredje markbrand. Den torra marken fattade eld av gnistor från en maskin på åkern.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 8 timmar sedan

Snabb släckning av brand i gasolgrill

En brand i en gasolgrill på Granlunda gård i Jomala Vestansunda kunde på lördagskvällen släckas snabbt innan den hann ställa till med någon större skada. Larmet kom in vid 18.30-tiden.

Nyan - 8 timmar sedan

Polisen fokuserade på Skördefesten

Under lördagen har polisen fokuserat på den pågående skördefesten. Tre fall av äventyrande av trafiksäkerheten har uppdagats under dagen. Samtliga fall gällde överhastigheter kring infarten till Himmyra gård.

Nyan - 14 timmar sedan

Älskare och tortyroffer

Christian Juslin är ”flott” som försteälskare och ”like så sterk” som tortyroffer. Det skriver recensenten i tidningen Fædrelandsvennen om premiären av Giacomo Puccinis opera Tosca i lördags i norska Kilden. Ålänningen gör konstnären Mario Cavaradossi, som har ett stormigt och innerligt kärleksförhållande med sångerskan Floria Tosca (Nina Gravrok).

Nyan - 15 timmar sedan

Viltolycka och nykterhetskontroller

Under natten mellan fredag och lördag har polisen bland annat arbetat med nykterhetskontroll. Nykterhetskontroll upprättades i Finström, där totalt 254 fordonsförare fick blåsa. Samtliga var nyktra.

Nyan - 16 timmar sedan

Trafikövervakning och snatteribrott

Under den tidiga fredagsmorgonen igår anmälde en förare att denne krockat med ett rådjur. Lindriga plåtskador uppstod som följd och rådjuret kunde avlivas på plats.
Längs landsväg 4 mötte polisen en förare som framförde sitt fordon i en hastighet om 99 kilometer i timmen där det endast är tillåtet att köra 70 kilometer per timme.

Nyan - 16 timmar sedan

Träd krossade bil i stormen

En personbil fick omfattande skador när ett stort träd föll över den under nattens mycket kraftiga stormbyar. Händelsen inträffade på Storagatan i centrala Mariehamn.
– En privatperson ringde in larmet vid 04.

Nyan - Igår: 19:10

Finströms kyrka på SVT i helgen

På lördag kan du se Finströms kyrka och församlingspastor Alexandra Äng i SVT:s program Helgmålsringning. Nya Åland berättade tidigare om producenten Johannes Söderberg som i somras spelade in material till de fem programmen på fem minuter vardera. På lördag klockan 18.

Nyan - Igår: 18:00

Körde av vägen i fyllan

En man i 20-års åldern körde full i mars i år i Saltvik. Mannen körde av vägen och kolliderade med en stamledningsventil så att den skadades. Mannen hade en promillehalt om 1,43 efter bilfärden.

Nyan - Igår: 17:00

Inget förslag om kommunsamgång

JOMALA. Landskapsregeringen får ingen anhållan om en gememsam kommunindelningsutredning för södra Åland att ta ställning till. Kommunstyrelsen konstatareade på sitt augustimöte att Jomala, Lemland, Lumparland och Eckerö sagt ja men att Hammarland sagt nej och därför saknas förutsättningarna för en gemensam anhållan.

Nyan - Igår: 15:40

Lemströmsbron mår bättre än befarat

Bron över Lemströms kanal är i bättre skick än befarat, visar nya undersökningar som gjorts. Nu ska en förstudie göras inför den planerade höjningen av lastkapaciteten.
– Det var en positiv överraskning, säger projektledare Ian Bergström på landskapets infrastrukturavdelning.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.