Skånskan > Nyheter

Monday, 18 February, 08:55

Skånskan - 14 jul 18 kl. 12:37

Porschen från Bron såld för 1,5 miljonerSkåne Porschen som Saga Norén körde i tv-serien Bron såldes i helgen på auktion i Storbritannien. Bilen såldes för 125 000 pund och hela summan tillfaller organisationen Water Aid.Porschen – den  ikoniska gröna bilen från 1977 – användes flitigt av skådespelaren Sofia Helin i tv-serien Bron. Ägaren Filmlance/Nimbus Film fick sålt bilen efter en intensiv auktion för 125 000 pund, ungefär 1 450 000 kronor. Bilen såldes till förmån för organisationen Water Aid.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Bron, Porschen, Saga Norén, Storbritannien, Water Aid, Sofia Helin, FilmlanceNimbus Film, Helin, Sagas, Porsche, Filmlance International, Nimbus Film, SVT, ZDF German Television Network, ZDF Enterprises, Skåne, NRK, Film Fund, Group, Ystad-Österlen Filmfond, Nordvision, Malmö Stad, Noréns, Anders Landström, Lars Blomgren, Filmlance, EhrhardtNimbus Film

Dela artikeln

17 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Porschenfrån , Bron, såldför , 1,5miljoner
Expressen - 14 jul 18 kl. 15:45

Över en miljon för Porschen i ”Bron”

1.5 miljon.Så mycket såldes den mer eller mindre världsberömda Porschen från tv-succén ”Bron” för..

Skånskan - 23 mar 17 kl. 14:32

Den olivfärgade Porschen är på plats vid ”polishuset”

Malmö Framför polishuset på Barkgatan står en olivfärgad 70-tals-Porsche som ser bekant ut.
På gatan råder febril aktivitet när tung utrustning flyttas hit och dit. På trottoaren står en grupp poliser och hänger.

Metro - 11 apr 11 kl. 07:50

Förare friad ? Porschen var för svår att styra

Kvinnan stod i köket och såg den röda Porschen komma körande i en mycket hög hastighet i kurvan på.

E24 - 27 apr 11 kl. 12:57

Vilda rykten om nya Porschen

Större motor och mer hästkrafter. Nu har fler bilder på senaste Porschen ? 911 GT3 RS 4.

Expressen - 21 aug 11 kl. 15:16

Porschen kraschade i hög fart in i ladan

I hög fart kom Porschen körande söder om Kalmar sent på lördagskvällen. Efter en kurva fortsatte bilen rakt fram och kraschade in i en lada. Det blev slutet på en 17-årig flickas liv.

Nya Wermlands Tidningen - 21 sep 11 kl. 15:16

TechArt förfinar Porschen som ännu inte finns

Nya Porsche 911 lanseras i december, men redan nu är TechArt på hugget med tillbehör. Fälgar, ny ratt och ett karosspaket är på gång till Porschen som ännu inte finns på vägarna..

Dagens PS - 03 jun 17 kl. 08:15

Lirade en match – fick råd med Porschen

Carspring har kikat på hur mycket tid fotbollens världsstjärnor ägnat på planen för att kunna köpa sina ”leksaker”, det vill säga exklusiva sportbilar. För Manchester Uniteds numera skadade men hyllade svenskstjärna, Zlatan Ibrahimovic, tog det inte mer än drygt en match med den engelska Premier Leauge-klubben för att spela ihop till sin Porsche 918 Spyder, som Zlatan köpte innan han flyttade till Manchester United. För att vara exakt tog det Zlatan 1 timme, 51 minuter och 49 sekunder att kunna betala bilen, som kostade runt 8 miljoner kronor.

Skånskan - 26 jul 16 kl. 17:00

Nu skriver Rosenfeldt på Bron 4

TV Bron 4, snart besked om Marcella 2 och så ska bok sex om Sebastian Bergman snart påbörjas. Till det kommer medverkan i Lund Comedy Festival. Det är mycket nu för Hans Rosenfeldt.

BT - 24 nov 13 kl. 10:12

Överraskning utlovas i Bron i kväll

I kväll visas sista avsnittet av Bron på SVT, och regissören Henrik Georgsson lovar tittarna en överraskning. – Slutet på säsongen innehåller en kraftfull vändning och det ska bli intressant att se vad reaktionerna blir, säger han. Henrik Georgsson har varit huvudregissör för andra säsongen av Bron och är, liksom manusförfattaren Hans Rosenfeldt, bördig från Borås.

UT - 25 okt 14 kl. 07:57

Nya bron en höjdare

– Titta vad fint det är. Betongen är vacker när den skiftar i färg.
Blockchefen Hampus Jakobson ser både nöjd och lite stolt ut när han visar upp den 320 meter långa motorvägsbron in mot Ulricehamn.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Lastbil i diket – trafiken blockeras

Trafik En lastbil har kört av väger vid Kågeröd vilket orsakar problem i morgontrafiken. Olyckan har inträffat på väg 106, strax före Kågeröd. Enligt polisen har en lastbil kört av vägen och ligger i diket.

Skånskan - 1 timme sedan

Brand i gatukök i Lund

Lund Ett gatukök i Lund fick svåra skador vi en brand under måndagsmorgonen. Larmet om branden kom vid 04-tiden. En polispatrull hade då kört förbi gatuköket som används som pizzeria och så att det brann.

Skånskan - 2 timmar sedan

Elva ungdomar rånade i Södra Sandby

Lund Under natten mot måndagen rånades elva ungdomar vid Killebäcksskolan i Södra Sandby.Rånet skedde strax efter halv elva på söndagskvällen. Flera polispatruller kallades till platsen.

Skånskan - 3 timmar sedan

Även DO ska utreda hot mot forskare

LUND Diskrimineringsombudsmannen, DO, dras nu också in i det komplexa ärendet om trakasserier och hot mot anställda vid en fakultet vid Lunds universitet.Det är Malmö mot Diskriminering som liksom en anmälare vänt sig till DO med önskemål om en noggrannare granskning av hur universitetet hanterar problem med trakasserier. DO kräver in ett yttrande från Lunds universitet om vad som gjorts med anledning av de många hot och trakasserier som under en längre tid riktats mot några anställda forskare .

Skånskan - 11 timmar sedan

Mystisk man gripen vid Rättscentrum

Delar av Rättscentrum har spärrats av.Det var vid halv niotiden på söndagskvällen som en person iaktog en annan person som betedde sig mystiskt vid Rättscentrum på Porslinsgatan i Malmö. Personen slog larm till polisen som påträffade och kunde gripa mannen.

Skånskan - 13 timmar sedan

P-förbud på Kvarngatan

ESLÖV Under måndagen utökar Eslövs kommun parkeringsförbudet för bilar till att gälla en adress på Kvarngatan. Anledningen är att det pågår arbeten med en lift där..

Skånskan - 13 timmar sedan

Fängelse för körkortslös

ESLÖV Upprepade gånger har den 37-åriga kvinnan kört bil trots att hon saknar körkort. Hon har dömts för detta fem gånger på ett år. I augusti och november förra året åkte hon fast ytterligare två gånger, på väg 1261 och väg 17 inom Eslövs kommun.

Skånskan - 14 timmar sedan

Grillare orsakade gaslarm

Malmö Strax efter klockan sex på söndagseftermiddagen utrymdes matvarubutiken på Kronprinsen på grund av ett gaslarm.Larmet om gaslukt i butiken kom 18.10.

Skånskan - 17 timmar sedan

”Livet är inte perfekt, varför ska en låt då vara det?

I helgen spelade Mariam Wallentin dubbelt upp i Malmö – dels som Mariam the Believer och dels med Wildbirds & Peacedrums i det av Nathan Larson kurerade Dream Music Two på Malmö Live..

Skånskan - 17 timmar sedan

Både hemskt och tryggt på Kulturen

LUND Lagom till sportlovet inviger Kulturen i Lund sin nya lekutställning Hans och Greta.
Här blir det både roligt och lite hemskt.I häxans pepparkakshus är det mörkt och skrämmande men barnen kan snabbt förflytta sig till utställningens ljusare och tryggare del, krypa in i björnidet i skogen eller torpet som var Hans och Gretas hem.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.