Skånskan > Nyheter

Friday, 21 September, 09:38

Skånskan - 14 jul 18 kl. 12:37

Porschen från Bron såld för 1,5 miljonerSkåne Porschen som Saga Norén körde i tv-serien Bron såldes i helgen på auktion i Storbritannien. Bilen såldes för 125 000 pund och hela summan tillfaller organisationen Water Aid.Porschen – den  ikoniska gröna bilen från 1977 – användes flitigt av skådespelaren Sofia Helin i tv-serien Bron. Ägaren Filmlance/Nimbus Film fick sålt bilen efter en intensiv auktion för 125 000 pund, ungefär 1 450 000 kronor. Bilen såldes till förmån för organisationen Water Aid.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Bron, Porschen, Saga Norén, Storbritannien, Water Aid, Sofia Helin, FilmlanceNimbus Film, Helin, Sagas, Porsche, Filmlance International, Nimbus Film, SVT, ZDF German Television Network, ZDF Enterprises, Skåne, NRK, Film Fund, Group, Ystad-Österlen Filmfond, Nordvision, Malmö Stad, Noréns, Anders Landström, Lars Blomgren, Filmlance, EhrhardtNimbus Film

Dela artikeln

17 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Porschenfrån , Bron, såldför , 1,5miljoner
Expressen - 14 jul 18 kl. 15:45

Över en miljon för Porschen i ”Bron”

1.5 miljon.Så mycket såldes den mer eller mindre världsberömda Porschen från tv-succén ”Bron” för..

Skånskan - 23 mar 17 kl. 14:32

Den olivfärgade Porschen är på plats vid ”polishuset”

Malmö Framför polishuset på Barkgatan står en olivfärgad 70-tals-Porsche som ser bekant ut.
På gatan råder febril aktivitet när tung utrustning flyttas hit och dit. På trottoaren står en grupp poliser och hänger.

Metro - 11 apr 11 kl. 07:50

Förare friad ? Porschen var för svår att styra

Kvinnan stod i köket och såg den röda Porschen komma körande i en mycket hög hastighet i kurvan på.

E24 - 27 apr 11 kl. 12:57

Vilda rykten om nya Porschen

Större motor och mer hästkrafter. Nu har fler bilder på senaste Porschen ? 911 GT3 RS 4.

Expressen - 21 aug 11 kl. 15:16

Porschen kraschade i hög fart in i ladan

I hög fart kom Porschen körande söder om Kalmar sent på lördagskvällen. Efter en kurva fortsatte bilen rakt fram och kraschade in i en lada. Det blev slutet på en 17-årig flickas liv.

Nya Wermlands Tidningen - 21 sep 11 kl. 15:16

TechArt förfinar Porschen som ännu inte finns

Nya Porsche 911 lanseras i december, men redan nu är TechArt på hugget med tillbehör. Fälgar, ny ratt och ett karosspaket är på gång till Porschen som ännu inte finns på vägarna..

Dagens PS - 03 jun 17 kl. 08:15

Lirade en match – fick råd med Porschen

Carspring har kikat på hur mycket tid fotbollens världsstjärnor ägnat på planen för att kunna köpa sina ”leksaker”, det vill säga exklusiva sportbilar. För Manchester Uniteds numera skadade men hyllade svenskstjärna, Zlatan Ibrahimovic, tog det inte mer än drygt en match med den engelska Premier Leauge-klubben för att spela ihop till sin Porsche 918 Spyder, som Zlatan köpte innan han flyttade till Manchester United. För att vara exakt tog det Zlatan 1 timme, 51 minuter och 49 sekunder att kunna betala bilen, som kostade runt 8 miljoner kronor.

Skånskan - 26 jul 16 kl. 17:00

Nu skriver Rosenfeldt på Bron 4

TV Bron 4, snart besked om Marcella 2 och så ska bok sex om Sebastian Bergman snart påbörjas. Till det kommer medverkan i Lund Comedy Festival. Det är mycket nu för Hans Rosenfeldt.

BT - 24 nov 13 kl. 10:12

Överraskning utlovas i Bron i kväll

I kväll visas sista avsnittet av Bron på SVT, och regissören Henrik Georgsson lovar tittarna en överraskning. – Slutet på säsongen innehåller en kraftfull vändning och det ska bli intressant att se vad reaktionerna blir, säger han. Henrik Georgsson har varit huvudregissör för andra säsongen av Bron och är, liksom manusförfattaren Hans Rosenfeldt, bördig från Borås.

UT - 25 okt 14 kl. 07:57

Nya bron en höjdare

– Titta vad fint det är. Betongen är vacker när den skiftar i färg.
Blockchefen Hampus Jakobson ser både nöjd och lite stolt ut när han visar upp den 320 meter långa motorvägsbron in mot Ulricehamn.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Kompromisslöst och hårt drama

Recension FilmPeppermint
Regi: Pierre Morel
I rollerna: Jennifer Garner, John Gallagher Jr., John Ortiz, Juan Pablo Raba, AnKvinnliga hämnare på film, bortsett då från de mer skräckorienterat råbarkade rape and revenge-rullarna, är inte alltför vanliga. På rak arm kan jag bara nämna Jodie Fosters starka The Brave One, hyggliga Öga för öga med Sally Field och det lättglömda Jennifer Lopez-försöket Enough.

Skånskan - 1 timme sedan

Hotade personal med revolver

Sjöbo En man som besökte en av kommunens dagliga verksamheter riktade ett pistolliknande föremål mot en anställd och tryckte av.
Som tur var det bara en leksak.
Ystad tingsrätt dömer nu mannen till grovt olaga hot och skyddstillsyn.

Skånskan - 1 timme sedan

Tes kastad överbord på flottexperiment

Recension FilmFlotten
Manus & regi: Marcus Lindeen
Medverkande: Edna Reves, Eisuke Yamaki, Fé Seymour, Maria Björnstam, Mary Gidley, Rachida Lièvre, Santiago Genovés, Servane ZanottiFlotten är en dokumentär om det ganska märkliga experiment som antropologen och våldsforskaren Santiago Genovés företog sig under 70-talet. Tillsammans med tio utvalda volontärer skulle de på en sju gånger tolv meter stor flotte färdas från Kanarieöarna över Atlanten till Mexico som ett vetenskapligt forskningsexperiment.
Santiagos mål var att under dessa isolerade och påfrestande former kunna iaktta människans konflikter och våld, hur de uppstår och varför.

Skånskan - 1 timme sedan

Nya Papillon mer brutal än originalet

Recension FilmPapillon
Regi: Michael Noer
Medverkande: Charlie Hunnam och Rami Malek bland andraHur mycket jag än anstränger mig kan jag inte hitta några motargument när någon ifrågasätter logiken i att göra en nyinspelning på ett fortfarande fräscht mästerverk signerat 1973. Förvisso lyser inte Steve McQueens och Dustin Hoffmans stjärnor lika klart idag som när det begav sig men det förändrar inget i sak. Det ifrågasattes redan då hur mycket som var med verkligheten överensstämmande och efterhandskonstruerat om och kring Henri ”Papillon” Charrieres flykt från straffkolonin på den så kallade Djävulsön.

Skånskan - 1 timme sedan

Filosofiskt rymdepos med miljötänk

Recension FilmEnsamma i rymden
Regi: Ted Kjellsson
Skådespelare: Ella Rae Rapaport, Dante Fleischanderl, Aliette Opheim, Henrik StåhlI familjefilmen Ensamma i Rymden befinner sig syskonen Gladys (Ella Rae Rapaport) och Keaton (Dante Fleischanderl) på det stora, ödsliga och mörka rymskeppet Svea. Rymdskeppet är på väg från jorden mot den nya hemplaneten Vial eftersom jorden förstörts. De båda syskonen håller varandra sällskap och vid gott mod men dagarna ombord är långtråkiga sedan mamma Speedy försvann på ett viktigt uppdrag i rymden.

Skånskan - 1 timme sedan

Sveriges ambassad i Köpenhamn har flyttat

Köpenhamn I veckan har Sveriges ambassad i Köpenhamn flyttat till mindre lokaler runt hörnan till de tidigare lokalerna på Sankt Annæ Plads 15 B. Men residenset med ambassadörsbostad och representationsvåningar blir kvar i den gamla byggnaden som hyst ambassaden sedan 1921.Flytten gäller ambassadens konsulatdel med expedition och kontor som tidigare i veckan flyttat in i nya lokaler på Amaliegade 5 som ligger om hörnan bara 90 meter bort.

Skånskan - 2 timmar sedan

Nya bilbränder i Oxie

Bilbränderna fortsätteri Oxie. Natten till fredagen brann tre bilar som stod parkerade på Hammarbacksvägen.Så sent som på onsdagskvällen hölls ett möte på Oxiebiblioteket om den senaste tidens bränder i Oxie.

Skånskan - 4 timmar sedan

Mindre portioner ger äldre bättre hälsa

Kävlinge Många äldre har dålig matlust, och orkar sällan äta upp all mat med undernäring som följd.
Sedan i våras har Kävlinge kommun provat ett nytt arbetssätt där de gamla serveras betydligt mindre portioner.
I gengäld är de utspridda på fler tillfällen och dessutom laddade med extra energi och protein.

Skånskan - 4 timmar sedan

Så här fördelas miljonerna till stiftet

Skåne Fördelningen av medel består av två delar. Dels rör det sig om den kyrkoantikvariska ersättningen (KAE), som är en statlig ersättning som syftar till att vårt gemensamma kulturarv kan bevaras, användas och utvecklas.
Kyrkounderhållsbidraget (KUB) är inomkyrkliga medel som kompletterar KAE.

Skånskan - 4 timmar sedan

Kyrkans klockstapel farlig – har stängts

Malmö I tisdags stängdes klocktornet till Sankt Andreas kyrka på Fridhemstorget i Malmö. Det har länge funnits en rasrisk, men nu räckte inte längre det nät som satts under kampanilen till för att göra platsen säker för besökare.
Nu ska klocktornet rivas och en ny byggas upp.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.