DI > Ekonomi

Monday, 23 July, 15:43

DI - 14 jul 18 kl. 12:21

Svensk turism slår rekord – nu vill regeringen förenkla för småbolagenSvensk turism åtnjöt ett rekordår i fjol, och med den svaga kronan är utsikterna goda även för 2018.  Nu vill dessutom regeringen underlätta för turistbolagen, säger näringsminister Mikael Damberg (S)..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Mikael Damberg

Dela artikeln

20 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk turismslår , rekordnu vill , regeringen, förenklaför , småbolagen
Regeringen - 28 aug 14 kl. 08:45

Regeringen vidtar åtgärder för ökad materialåtervinning

Genom att förtydliga ansvaret för insamlingen av avfall, öka tillsynen och höja målen vill regeringen öka materialåtervinningen och förenkla för konsumenterna. Det är innebörden i paketet för hållbara kretslopp som regeringen i dag tagit beslut om. I paketet ingår beslut på flera områden: förpackningar och returpapper, elavfall och textilier.

Regeringen - 07 maj 15 kl. 09:17

Regeringen vill att kommuner får utökat ansvar för insamling av hushållsavfall

Regeringen gör det lönsamt att återvinna och förenkla hushållens möjlighet att källsortera genom att samla ansvaret för insamlingen av förpackningar och returpapper hos kommunerna. En särskild utredare kommer att tillsätts för att ta fram förslag på hur ett kommunalt insamlingsansvar kan utformas.

Pressmeddelande: Kommuner får utökat ansvar för insamling av hushållsavfall

Miljö- och energidepartementet, 7 maj 2015.

Regeringen - 25 feb 16 kl. 12:05

Regeringen föreslår lagändringar för läkemedel för särskilda behov

Regeringen föreslår i en lagrådsremiss ett antal förändringar i regleringen av olika sorters läkemedel för särskilda behov, främst licensläkemedel. Syftet är att modernisera regelverket och förenkla för patienterna. Förslagen till förändringar gäller bland annat att möjliggöra för patienter att hämta ut licensläkemedel på valfritt öppenvårdsapotek..

Regeringen - 16 feb 17 kl. 12:15

Regeringen effektiviserar plan- och bygglagen

I dag, den 16 februari, har regeringen tagit beslut om en lagrådsremiss som innehåller flera förslag som syftar till att effektivisera och förenkla plan- och bygglagen. Lagrådsremissen innehåller åtgärder som kan lösgöra resurser genom bland annat ett minskande av kommuners förgävesplanering, en tidsfrist för länsstyrelsers upphävandebeslut gentemot kommuners detaljplansärenden och ytterligare undantag från kraven på bygglov. Det kan handla om byte av en byggnads färg, fasadbeklädnad eller mindre tillbyggnader så som balkong eller burspråk..

Regeringen - 18 feb 16 kl. 10:10

Digitalisering ska förenkla bostadsplaneringen

Lantmäteriet fick av regeringen i dag, den 18 februari, uppdraget att verka för Digitalt först – för en smartare samhällsbyggnadsprocess. I nära samarbete med Boverket ska Lantmäteriet främja digital förnyelse genom att byggherrar, myndigheter och andra intressenter ska kunna dela information och samverka digitalt..

Regeringen - 01 jul 16 kl. 13:08

Regeringen öppnar dörren för mer öppen data

Ett av delmålen i regeringens strategi för en digitalt samverkande statsförvaltning är en öppnare förvaltning som stödjer innovation och tillväxt. I linje med denna målsättning får nu Riksarkivet i uppdrag att förenkla för de som vill vidareutnyttja öppna data. Uppdraget omfattar bland annat att ge stöd till enskilda att hitta var i statsförvaltningen öppna data finns och att bistå enskilda i kontakterna med berörd myndighet..

SVT Debatt - 18 jun 13 kl. 14:38

Regeringen slarvar bort viktig EU-reform

STRUKTURFONDER I Sverige finns 3400 regionala, EU-stödda projekt ? men många som jobbar med dem vittnar om en skrämmande krånglig administration. Aldrig förr har möjligheterna att förenkla EU-fonderna varit så stora.

NT - 15 nov 12 kl. 11:50

Regeringen vill förenkla byggprocess

Regeringen har gett utredaren Lars Magnusson i uppdrag att se över hur processen från idé till färdigt hus ska kunna kortas. Tanken är att förenkla byggandet av nya bostäder, enligt ett pressmeddelande..

BT - 21 maj 14 kl. 15:09

Förenkla för företagen i Europa

Nu är det dags för oss svenskar att känna oss som européer, som en del av Europa. Vi måste inse att det vi ser utanför fönstret, och faktiskt även innanför, är en del av vårt gemensamma Europa. Annars kan vi aldrig förstå nyttan med EU, och inte heller kunna påverka.

Barometern - 07 mar 18 kl. 09:08

Så vill Kalmarprofilerna lyfta länets turism: ”En samlande kraft”

Sudda ut kommungränserna, bygg broar mellan regionens besöksmål och förenkla sökvägarna för upplevelserna. Så vill nystartade Turistutveckling i Sydost hjälpa regionens turismnäring att växa..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Rocket Internet siktar på miljardfond för USA

Den tyska startup-investeraren Rocket Internet siktar på en miljardfond för att börja investera i USA, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till en källa..

DI - 4 minuter sedan

Bränderna har förstört skog för över 900 miljoner

Skog på över ett värde av 900 miljoner kronor har förstörts i bränderna i sommar, enligt ett pressmeddelande från Skogsstyrelsen..

DI - 15 minuter sedan

Storbritanniens regering bekräftar planer på vindkraftsubventioner

Storbritanniens regering bekräftar planer på att auktionera ut vindkraftsubventioner som en del av dess mål att dubbla sin vindkraftskapacitet under nästa decennium. Det rapporterar Financial Times..

DI - 15 minuter sedan

Özils avhopp eldar på migrationsdebatten

Mesut Özils avhopp från det tyska landslaget blir allt mer en migrationsdebatt. Efter att ha hyllats av turkiska politiker uttalar sig nu förbundskansler Angela Merkel. "Kanslern värderar Mesut Özil högt.

DI - 15 minuter sedan

Kuba: Socialism ersätter kommunism i grundlag

Ett erkännande för privat egendom är en av de största förändringarna när Kuba skriver om sin grundlag. Nationalförsamlingen har efter debatt under helgen enhälligt antagit de förslag till författningsändringar som utarbetats, rapporterar Kommunistpartiets tidning Granma..

DI - 30 minuter sedan

Både upp och ner väntas på USA-börserna

Terminerna för New York-börserna indikerade på en spretig öppning under måndagen. Kina har valt att inte genomföra nedskrivningar av landets valuta för att balansera ut amerikanska tullavgifter..

DI - 30 minuter sedan

Vice vd säljer aktier i Swedish Match för cirka 100.000 kronor

Håkan Söderberg har den 19 juli sålt 200 stycken aktier i Swedish Match där han är vice vd. .

DI - 30 minuter sedan

Teknisk analys: Köp översålda aktien som kan bli en kursraket

Efter en hektisk rapportvecka visar börsen lovande tecken, enligt Investtechs tekniska analys.  Den här veckan tittar Investtech närmare på hur bra en aktie har gått gentemot sig själv och hittar två köp – även om det ena är med viss tvekan..

DI - 45 minuter sedan

Spotify får högsta riktkursen hittills av investmentbank

Spotify har fått sin högsta riktkurs hittills, av investmentbanken BTIG som sätter 230 dollar per aktie med rekommendationen köp. Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 1 timme sedan

EU-böter tynger Googlevinst

När den amerikanska onlinejätten Alphabet, ägare av sökmotorbolaget Google redovisar delårssiffror för årets andra kvartal senare i kväll väntas bolaget ha bokfört förra veckans mångmiljardbot från EU i rapporten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.