DI > Ekonomi

Friday, 21 September, 10:12

DI - 14 jul 18 kl. 12:21

Svensk turism slår rekord – nu vill regeringen förenkla för småbolagenSvensk turism åtnjöt ett rekordår i fjol, och med den svaga kronan är utsikterna goda även för 2018.  Nu vill dessutom regeringen underlätta för turistbolagen, säger näringsminister Mikael Damberg (S)..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Mikael Damberg

Dela artikeln

20 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk turismslår , rekordnu vill , regeringen, förenklaför , småbolagen
Regeringen - 28 aug 14 kl. 08:45

Regeringen vidtar åtgärder för ökad materialåtervinning

Genom att förtydliga ansvaret för insamlingen av avfall, öka tillsynen och höja målen vill regeringen öka materialåtervinningen och förenkla för konsumenterna. Det är innebörden i paketet för hållbara kretslopp som regeringen i dag tagit beslut om. I paketet ingår beslut på flera områden: förpackningar och returpapper, elavfall och textilier.

Regeringen - 07 maj 15 kl. 09:17

Regeringen vill att kommuner får utökat ansvar för insamling av hushållsavfall

Regeringen gör det lönsamt att återvinna och förenkla hushållens möjlighet att källsortera genom att samla ansvaret för insamlingen av förpackningar och returpapper hos kommunerna. En särskild utredare kommer att tillsätts för att ta fram förslag på hur ett kommunalt insamlingsansvar kan utformas.

Pressmeddelande: Kommuner får utökat ansvar för insamling av hushållsavfall

Miljö- och energidepartementet, 7 maj 2015.

Regeringen - 25 feb 16 kl. 12:05

Regeringen föreslår lagändringar för läkemedel för särskilda behov

Regeringen föreslår i en lagrådsremiss ett antal förändringar i regleringen av olika sorters läkemedel för särskilda behov, främst licensläkemedel. Syftet är att modernisera regelverket och förenkla för patienterna. Förslagen till förändringar gäller bland annat att möjliggöra för patienter att hämta ut licensläkemedel på valfritt öppenvårdsapotek..

Regeringen - 16 feb 17 kl. 12:15

Regeringen effektiviserar plan- och bygglagen

I dag, den 16 februari, har regeringen tagit beslut om en lagrådsremiss som innehåller flera förslag som syftar till att effektivisera och förenkla plan- och bygglagen. Lagrådsremissen innehåller åtgärder som kan lösgöra resurser genom bland annat ett minskande av kommuners förgävesplanering, en tidsfrist för länsstyrelsers upphävandebeslut gentemot kommuners detaljplansärenden och ytterligare undantag från kraven på bygglov. Det kan handla om byte av en byggnads färg, fasadbeklädnad eller mindre tillbyggnader så som balkong eller burspråk..

Regeringen - 18 feb 16 kl. 10:10

Digitalisering ska förenkla bostadsplaneringen

Lantmäteriet fick av regeringen i dag, den 18 februari, uppdraget att verka för Digitalt först – för en smartare samhällsbyggnadsprocess. I nära samarbete med Boverket ska Lantmäteriet främja digital förnyelse genom att byggherrar, myndigheter och andra intressenter ska kunna dela information och samverka digitalt..

Regeringen - 01 jul 16 kl. 13:08

Regeringen öppnar dörren för mer öppen data

Ett av delmålen i regeringens strategi för en digitalt samverkande statsförvaltning är en öppnare förvaltning som stödjer innovation och tillväxt. I linje med denna målsättning får nu Riksarkivet i uppdrag att förenkla för de som vill vidareutnyttja öppna data. Uppdraget omfattar bland annat att ge stöd till enskilda att hitta var i statsförvaltningen öppna data finns och att bistå enskilda i kontakterna med berörd myndighet..

SVT Debatt - 18 jun 13 kl. 14:38

Regeringen slarvar bort viktig EU-reform

STRUKTURFONDER I Sverige finns 3400 regionala, EU-stödda projekt ? men många som jobbar med dem vittnar om en skrämmande krånglig administration. Aldrig förr har möjligheterna att förenkla EU-fonderna varit så stora.

NT - 15 nov 12 kl. 11:50

Regeringen vill förenkla byggprocess

Regeringen har gett utredaren Lars Magnusson i uppdrag att se över hur processen från idé till färdigt hus ska kunna kortas. Tanken är att förenkla byggandet av nya bostäder, enligt ett pressmeddelande..

BT - 21 maj 14 kl. 15:09

Förenkla för företagen i Europa

Nu är det dags för oss svenskar att känna oss som européer, som en del av Europa. Vi måste inse att det vi ser utanför fönstret, och faktiskt även innanför, är en del av vårt gemensamma Europa. Annars kan vi aldrig förstå nyttan med EU, och inte heller kunna påverka.

Barometern - 07 mar 18 kl. 09:08

Så vill Kalmarprofilerna lyfta länets turism: ”En samlande kraft”

Sudda ut kommungränserna, bygg broar mellan regionens besöksmål och förenkla sökvägarna för upplevelserna. Så vill nystartade Turistutveckling i Sydost hjälpa regionens turismnäring att växa..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Cannabisbolag in på Spotlight

Det danska bolaget Stenocare A/S som säljer godkända medicinska cannabisoljor, är godkända för att noteras på Spotlight Stock Market. Det är första cannabisbolaget som noteras i Europa, enligt ett pressmeddelande..

DI - 15 minuter sedan

Sparguruns råd: Så mycket ska du ha i buffert

Oplanerade utgifter är sällan något att hoppas på, men när olyckan väl är framme kan en sparbuffert vara räddaren i nöden. Men frågan är hur stor buffert som är rimlig och hur mycket pengar man bör lägga undan varje månad. Spargurun Nicklas Andersson ger sina bästa tips..

DI - 15 minuter sedan

Comcast räknar med att jättarna höjer budet i auktion

Comcast förväntar sig att Fox/Disney höjer sitt bud på Sky, sannolikt med flera miljarder dollar. Det rapporterar CNBC med hänvisning till källor. .

DI - 30 minuter sedan

Lönerna tar fart i en lång rad länder – Sverige halkar efter

Det syns allt fler tecken på att löneökningstakten har börjat stiga i en lång rad länder, bland annat i USA och euroområdet, tio år efter finanskrisen. .

DI - 30 minuter sedan

Gruvbolag rasar efter vinstvarning

Det europeiska gruv- och smältverksbolaget Nyrstar föll brant i fredagens inledande handel sedan bolaget på torsdagskvällen varnat för att ebitda-resultatet för det andra halvåret kommer att vara väsentligt lägre (materially below) det första sex månadernas resultat..

DI - 30 minuter sedan

Storbanken: Kinnevik-aktien är för dyr

Investmentbolaget Kinnevik är för dyrt givet den möjliga uppsidan. Det uppger Bank of America Merrill Lynch i en kommentar. Rekommendationen är underperform.

DI - 30 minuter sedan

Lundinbolag klättrar på handelsstopp i Amsterdam

Lundinsfärens prospekteringsbolag Africa Energy klättrar efter att bolagets partner Pancontinental Oil & Gas handelsstoppats i Amsterdam i väntan på nyheter från bolaget. Aktien är upp 6,7 procent..

DI - 30 minuter sedan

Centralbankerna trotsar oron – räkna med högre räntor

Trots oro för handelskrig och politiskt stök är några av världens viktigaste centralbanker i full fart med att lämna de senaste årens expansiva politik bakom sig. I kombination med en ny studie underlättar det för Riksbanken att också höja – även om inflationen tvekar..

DI - 30 minuter sedan

Uppgifter: Han blir Alliansens talmanskandidat

Som Di tidigare har avslöjat vill Moderaterna ha Andreas Norlén som talman. Nu ska Alliansen föreslå just Andreas Norlén till ny talman i riksdagen, erfar Svenska Dagbladet..

DI - 45 minuter sedan

Tyskland: Kombinerat PMI sjönk

Den tyska industrins sammanvägda inköpschefsindex (Composite PMI) sjönk till 55,3 i september från 55,6 föregående månad. Det visar preliminär statistik. Enligt Reuters prognosenkät väntades ett index på 55,4..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.