DI > Ekonomi

Wednesday, 14 November, 14:40

DI - 14 jul 18 kl. 12:21

Svensk turism slår rekord – nu vill regeringen förenkla för småbolagenSvensk turism åtnjöt ett rekordår i fjol, och med den svaga kronan är utsikterna goda även för 2018.  Nu vill dessutom regeringen underlätta för turistbolagen, säger näringsminister Mikael Damberg (S)..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Mikael Damberg

Dela artikeln

20 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk turismslår , rekordnu vill , regeringen, förenklaför , småbolagen
Regeringen - 28 aug 14 kl. 08:45

Regeringen vidtar åtgärder för ökad materialåtervinning

Genom att förtydliga ansvaret för insamlingen av avfall, öka tillsynen och höja målen vill regeringen öka materialåtervinningen och förenkla för konsumenterna. Det är innebörden i paketet för hållbara kretslopp som regeringen i dag tagit beslut om. I paketet ingår beslut på flera områden: förpackningar och returpapper, elavfall och textilier.

Regeringen - 07 maj 15 kl. 09:17

Regeringen vill att kommuner får utökat ansvar för insamling av hushållsavfall

Regeringen gör det lönsamt att återvinna och förenkla hushållens möjlighet att källsortera genom att samla ansvaret för insamlingen av förpackningar och returpapper hos kommunerna. En särskild utredare kommer att tillsätts för att ta fram förslag på hur ett kommunalt insamlingsansvar kan utformas.

Pressmeddelande: Kommuner får utökat ansvar för insamling av hushållsavfall

Miljö- och energidepartementet, 7 maj 2015.

Regeringen - 25 feb 16 kl. 12:05

Regeringen föreslår lagändringar för läkemedel för särskilda behov

Regeringen föreslår i en lagrådsremiss ett antal förändringar i regleringen av olika sorters läkemedel för särskilda behov, främst licensläkemedel. Syftet är att modernisera regelverket och förenkla för patienterna. Förslagen till förändringar gäller bland annat att möjliggöra för patienter att hämta ut licensläkemedel på valfritt öppenvårdsapotek..

Regeringen - 16 feb 17 kl. 12:15

Regeringen effektiviserar plan- och bygglagen

I dag, den 16 februari, har regeringen tagit beslut om en lagrådsremiss som innehåller flera förslag som syftar till att effektivisera och förenkla plan- och bygglagen. Lagrådsremissen innehåller åtgärder som kan lösgöra resurser genom bland annat ett minskande av kommuners förgävesplanering, en tidsfrist för länsstyrelsers upphävandebeslut gentemot kommuners detaljplansärenden och ytterligare undantag från kraven på bygglov. Det kan handla om byte av en byggnads färg, fasadbeklädnad eller mindre tillbyggnader så som balkong eller burspråk..

Regeringen - 18 feb 16 kl. 10:10

Digitalisering ska förenkla bostadsplaneringen

Lantmäteriet fick av regeringen i dag, den 18 februari, uppdraget att verka för Digitalt först – för en smartare samhällsbyggnadsprocess. I nära samarbete med Boverket ska Lantmäteriet främja digital förnyelse genom att byggherrar, myndigheter och andra intressenter ska kunna dela information och samverka digitalt..

Regeringen - 01 jul 16 kl. 13:08

Regeringen öppnar dörren för mer öppen data

Ett av delmålen i regeringens strategi för en digitalt samverkande statsförvaltning är en öppnare förvaltning som stödjer innovation och tillväxt. I linje med denna målsättning får nu Riksarkivet i uppdrag att förenkla för de som vill vidareutnyttja öppna data. Uppdraget omfattar bland annat att ge stöd till enskilda att hitta var i statsförvaltningen öppna data finns och att bistå enskilda i kontakterna med berörd myndighet..

SVT Debatt - 18 jun 13 kl. 14:38

Regeringen slarvar bort viktig EU-reform

STRUKTURFONDER I Sverige finns 3400 regionala, EU-stödda projekt ? men många som jobbar med dem vittnar om en skrämmande krånglig administration. Aldrig förr har möjligheterna att förenkla EU-fonderna varit så stora.

NT - 15 nov 12 kl. 11:50

Regeringen vill förenkla byggprocess

Regeringen har gett utredaren Lars Magnusson i uppdrag att se över hur processen från idé till färdigt hus ska kunna kortas. Tanken är att förenkla byggandet av nya bostäder, enligt ett pressmeddelande..

BT - 21 maj 14 kl. 15:09

Förenkla för företagen i Europa

Nu är det dags för oss svenskar att känna oss som européer, som en del av Europa. Vi måste inse att det vi ser utanför fönstret, och faktiskt även innanför, är en del av vårt gemensamma Europa. Annars kan vi aldrig förstå nyttan med EU, och inte heller kunna påverka.

Barometern - 07 mar 18 kl. 09:08

Så vill Kalmarprofilerna lyfta länets turism: ”En samlande kraft”

Sudda ut kommungränserna, bygg broar mellan regionens besöksmål och förenkla sökvägarna för upplevelserna. Så vill nystartade Turistutveckling i Sydost hjälpa regionens turismnäring att växa..

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Amerikanska prisökningar steg som förväntat i september

Konsumentpriserna i USA steg 0,3 procent i september, jämfört med månaden före. Jämfört med samma månad i fjol steg KPI med 2,5 procent. .

DI - 15 minuter sedan

Öhman slänger ut Bloomberg

Kapitalförvaltaren Öhman har sagt upp alla sina Bloomberg-abonnemang till förmån för huvudkonkurrenten Refinitivs (före detta Reuters) betydligt lägre prissatta motsvarighet..

DI - 30 minuter sedan

Trotjänaren nu piggare och bättre – och betydligt billigare

Outlander är en pålitlig storsäljare för Mitsubishi, särskilt som laddhybrid. Trotjänaren börjar bli till åren men har uppdaterats på flera viktiga punkter och det mesta talar för att modellen kommer att fortsätta locka suv-köpare som vill kunna köra på el. Särskilt som det egentligen inte finns någon konkurrent i samma prisklass..

DI - 15 minuter sedan

Leovegas utsikter sänks av analytiker efter rapporten

Spelbettingbolaget Leovegas lämnade i onsdags en delårsrapport som inte nådde upp till marknadens förväntningar gällande omsättning och ebitda-resultat. Aktien sjönk 24 procent på rapportdagen då börsindexet Stockholm All-Share index var upp 0,4 procent..

DI - 30 minuter sedan

Elon Musk på kollisionskurs med mexikansk tequilamyndighet

Av allt att döma menar Elon Musk allvar med sin "skämt-tweet" att han ska börja sälja en ny tequila, "Teslaquila". Men han har redan kommit på kant med Mexikos tequilamyndighet..

DI - 30 minuter sedan

EU kräver hårdare utsläppsregler för lastbilar

EU-parlamentet röstade på onsdagen för hårdare utsläppsregler för lastbilar. Koldioxidutsläppen ska minska med 20 procent till 2025 och 35 procent fram till 2030..

DI - 45 minuter sedan

Göran Persson: Möjligheten till nyval har i praktiken stängts

Efter den historiska statsministeromröstningen på onsdagen har den politiska spelplanen förändrats radikalt – och möjligheten till nyval i praktiken stängts. Det säger förre statsministern och S-partiledaren Göran Persson..

DI - 30 minuter sedan

Analytiker: Kinesiska stimulanser kan dröja

Den svaga kredittillväxten i Kina oroar analytiker som ser fortsatt svag tillväxt det kommande halvåret. Men även om de kinesiska myndigheterna vill stimulera ekonomin finns få snabba verktyg att ta till – och det bådar illa för de kinesiska börserna..

DI - 30 minuter sedan

Danske Bank mäklar storpost i Kambi

Danske Bank internmäklade 816.000 aktier vid 13.45-tiden på onsdagen i sportboksunderleveratören Kambi till 233,50 kronor per aktie..

DI - 45 minuter sedan

Ljumma omdömen och aktieras efter Starbreeze hajpade spelsläpp

Starbreeze Overkill's The Walking Dead har nu funnits på marknaden en dryg vecka och under samma period har spelutvecklarens aktie rasat 40 procent. Nyhetsbyrån Direkt har tagit en titt på spelarintresset och omdömena..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.