SVT > Inrikes

Sunday, 15 July, 23:07

SVT - Igår: 12:20

Prinsessfest när Victoriadagen jubilerarI dag den 14 juli fyller kronprinsessan Victoria 41 år. Uppvaktningen och grattandet hålls traditionsenligt vid Sollidens slott på Öland. Festen förflyttar sig sedan till Borgholms IP med hyllningskonsert och utdelningen av det 40:e Victoriastipendiet som sänds i SVT1..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Victoriadagen, Victoria, Sollidens, Öland, Borgholms IP, Victoriastipendiet, SVT1

Dela artikeln

34 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Prinsessfestnär , Victoriadagen, jubilerar
Nyheter 24 - 13 jul 12 kl. 15:42

Ninjamannen spårlöst försvunnen inför Victoriadagen


Den man som förföljer kronprinsessan Victoria har inte setts på flera veckor. Ninjamannen ligger minst sagt lågt inför Victoriadagen. BORGHOLM.

Barometern - 14 mar 14 kl. 13:48

Lill Lindfors uppträder på Victoriadagen - för första gången

Trots att hon har bott på Öland länge blir det i år första gången Lill Lindfors uppträder på Victoriadagen i Borgholm. Även Måns Zelmerlöw är klar för prinsessfesten. För 36:e gången ska kronprinsessan Victoria firas i Borgholm på sin födelsedag, den 14 juli.

BT - 14 jul 14 kl. 08:19

Sofia debutant på Victoriadagen

I dag fyller Sveriges nästkommande regent, kronprinsessan Victoria, 37 år. På Öland, där hon firar sin födelsedag, har förberedelserna pågått i veckor. För första gången kommer alla kungabarnen att ha sina respektive med sig på det traditionsenliga firandet på Öland.

Kristianstadsbladet - 14 jul 14 kl. 08:19

Sofia debutant på Victoriadagen

I dag fyller Sveriges nästkommande regent, kronprinsessan Victoria, 37 år. På Öland, där hon firar sin födelsedag, har förberedelserna pågått i veckor.
För första gången kommer alla kungabarnen att ha sina respektive med sig på det traditionsenliga firandet på Öland.

Barometern - 14 jul 14 kl. 14:26

Sofia debutant på Victoriadagen

I dag fyller Sveriges nästkommande regent, kronprinsessan Victoria, 37 år. På Öland, där hon firar sin födelsedag, har förberedelserna pågått i veckor. För första gången kommer alla kungabarnen att ha sina respektive med sig på det traditionsenliga firandet på Öland.

Expressen - 24 feb 17 kl. 13:06

Marcus och Martinus klara för Victoriadagen

Prinsessan Victorias födelsedag firas varje år med Victoriadagen på Öland, med många stora artister som underhållning. Nu står det klart att norska popduon, tvillingarna Marcus och Martinus, ska uppträda på Victoriadagen..

Expressen - 15 apr 18 kl. 11:55

Så hyllas kronprinsessan på Victoriadagen

Jessica Andersson, Peter Jöback och Alexander Rybak är några av artister som på Victoriadagen kliver upp på scen för att hylla kronprinsessan Victoria.Men i år är det inte bara kronprinsessan som ska hyllas.Victoriadagen fyller i år 40 år.

Expressen - 14 jul 11 kl. 13:24

Victoriadagen störs av ösregn

Förberedelserna för Victoriadagen störst just nu av ett ettrigt regn. Arrangörerna jobbar frenetiskt med att hålla stolarna torra till ett väntat publikrekord - och till kungafamiljen. - Det är jobbigt.

Expressen - 24 jun 13 kl. 16:28

Prinsessan Madeleine besöker Victoriadagen

Prinsessan Madeleine åker raka vägen från smekmånaden - till Öland. Expressen.se kan avslöja att hon har bestämt sig för att vara med på kronprinsessan Victorias tv-sända födelsedag.

ÖstersundsPosten - 26 jul 13 kl. 12:00

Victoriadagen blev Kay Wieståls skötebarn

Förra veckan berättade vi om Victoriadagen och Johan Olsson som Victoriastipendiat. Mannen bakom den stora dagen och stipendiet är Kay Wiestål. För många här i länet är det ett väl­bekant namn, men för den yngre generationen inte lika bekant.

Fler nyheter från SVT

SVT - 10 minuter sedan

Dystra drunkningssiffror i sommarvärmen

Den fina sommaren har en baksida – antalet drunkningar ökar. Under maj och juni omkom 39 personer, fem var barn. Det är lika många omkomna barn som under hela förra året..

SVT - 7 timmar sedan

Svenska Freds om ryska atomubåten inför toppmötet: ”Oroande”

Svenska Freds säger att det är ”oroande” att den tidigare olycksdrabbade ryska atomubåten ”Örnen” passerat in i Östersjön och på väg in i Finska viken inför toppmötet i Helsingfors på måndag mellan Putin och Trump..

SVT - 4 timmar sedan

Läkaren tipsar hur du klara extremhettan

Rådande värmebölja är inte enbart förenat med badväder och kliande solbränna. Risken att drabbas av uttorkning och vätskebrist ökar i den solgassande hettan. Läkarens tips för att inte bli sjuk är: Vistas i skuggan och ta en slurk vatten då och då..

SVT - 5 timmar sedan

Sol eller skugga? SVT Nyheter på plats vid stranden

De extremt höga temperaturerna har lockat soldyrkare till stränder i hela landet. SVT:s reporter åkte till Långholmsbadet i Stockholm för att stämma av läget. – Det är varmt och svettigt, men väldigt härligt, säger Agnes och Ebba.

SVT - 7 timmar sedan

Regeringen förbereder stödpengar till lantbrukare

Regeringen förbereder ekonomiskt stöd till de lantbrukare som drabbats av torkan. – Vi måste ställa ekonomiska medel till förfogande från statsbudgeten, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S)..

SVT - 11 timmar sedan

SMHI höjer varningsgraden för extremvärmen

Den ihållande värmen runt 30 grader i Mälardalen har resulterat i varningar för extremt höga temperaturer. Nu utfärdar SMHI klass 2-varning för dagstemperaturer på uppemot 33 grader på sina håll i östra Svealand..

SVT - 12 timmar sedan

Skogsavverkning pausas dagtid — risk för gnistbildning

Det lyser illrött och orange över större delen av Sverigekartan som visar skogsbrandsrisken. Den långvariga torkan och de höga temperaturerna påverkar i högsta grad skogsnäringen, som redan i maj tvingades vidta säkerhetsåtgärder. Avverkningar, gallringar och markberedning har stoppats på de torraste markerna, skogsmaskiner körs utan kedjor eller metallband för att undvika gnistbildning.

SVT - 13 timmar sedan

Reservdelar saknas till rulltrappor

Två pendeltågsstationer i centrala Stockholm är sedan i fredags stängda på grund av trasiga rulltrappor. Stoppet, som även berör SJ:s resenärer, beror på en felande komponent i trappornas växellådor som har slitits och rostat – och i nuläget finns det inga reservdelar att tillgå..

SVT - 16 timmar sedan

Facket: Kriminalvårdare borde inte få jobba ensamma

2011 misshandlades en kriminalvårdare till döds av en intagen när hon var ensam med honom. Trots det så förekommer ensamarbete inom kriminalvården i dag, något som facket är mycket kritiska till..

SVT - 17 timmar sedan

Ovanligt många skogsbränder i år – men minskar över tid

Ny statistik från SOS Alarm visar att det inträffat ovanligt många skogsbränder under årets första halva. Men en historisk tillbakablick visar samtidigt att antalet skogsbränder i Sverige har minskat de senaste decennierna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.