DN > Nyheter

Wednesday, 21 November, 11:00

DN - 14 jul 18 kl. 12:05

”Det går inte att beskriva hur viktig freden är”Eritreas president Isaias Afewerki har för första gången på över två decennier landat i Etiopiens huvudstad Addis Abeba. På lördagsmorgonen kantades kortegevägen från flygplatsen av tiotusentals människor som viftade med etiopiska och eritreanska flaggor och hyllade freden mellan de två länderna. I tre dagar kommer Isaias att besöka Etiopien för att mejsla ut detaljerna i det nyligen ingångna fredsavtalet tillsammans med sin motpart Abiy Ahmed..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Isaias Afewerki, Etiopiens, Addis Abeba, Isaias, Etiopien, Abiy Ahmed

Dela artikeln

18 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det gårinte att , beskrivahur , viktig, fredenär
Skånskan - 30 nov 15 kl. 11:58

Plötsligt sjunger freden

KRÖNIKA Jag sitter på tåget och ser ut över slätten mellan Hjärup och Åkarp, och det är tidig morgon, och jag är trött, och jag är sliten, och det är november, och det är grått, och det regnar, och mannen mitt emot mig är ganska ful och sur, och plötsligt övermannas jag av en fullkomligt oväntad och enormt intensiv insikt om att DETTA ÄR FRED.Jag skriver det med stora bokstäver, för det är en känsla av stora bokstäver. Plötsligt, utan föregående varning, SYNS freden.

Dagen - 24 aug 11 kl. 03:00

Egyptisk-israeliska freden överlever än

Israel och Egypten rider ut krisen i relationerna. Den här gången. Men det står klart att tonen mellan de båda strategiskt allierade makterna har förändrats radikalt efter den egyptiska folkresningen.

SmålandsPosten - 08 jun 13 kl. 08:21

Lokal lönebildning är en viktig fråga

En viktig fråga är den lokala lönebildningen. Det är lokalt i Kronoberg som värdet skapas av vårt bidrag till verksamhetens utveckling och som resultatet av vår kunskap visar sig, i patientens/vårdtagarens vård, i kommun, landsting eller hos privata vård­givare, skriver Karin Jisborg Hultgren, ordförande Vårdförbundet avdelning Kronoberg. Med anledning av rubriksättningen, ?

YLE - 30 sep 13 kl. 20:43

"Boken viktig för politiker - gärna en deckare"

De svenska politikerna vill fortfarande skriva böcker. Man vinner inga val, men det ger prestige och en möjlighet att förklara och mjuka upp bilden av sig själv. Förlagen vill ge ut politikernas böcker och svenskarna vill läsa dem.

SvD - 05 apr 17 kl. 09:15

Rak och viktig dokumentär om det fria ordet

Kalityfängelset ligger 11 kilometer söder om den etiopiska huvudstaden Addis Abeba. Här lever upp till 8000 fångar, platsen är ett läger där fångarna själva fått bygga skjul, kyrkor och hörn där människor försöker sälja saker man återvunnit. Ett gulag av hunger, rostig plåt, vittrad cement och stanken av urin.

Dagen - 29 apr 11 kl. 03:00

Här sprängs symbolen för freden

JERUSALEM. Maskerade män sprängde gasledningen i egyptiska Sinai - och stoppade leveransen av naturgas som är en symbol för freden mellan Egypten och Israel. Relationerna mellan de båda grannarna svalnar efter den egyptiska revolutionen.

Regeringen - 05 maj 11 kl. 16:16

EU-ministern om freden och framtiden i Europa

På måndag den 9 maj firas Europadagen till minne av Schumandeklarationen som kom till för att skapa ett enat Europa för att bevara freden. I filmen intervjuas EU-minister Birgitta Ohlsson bland annat om vad som krävs för att bevara freden i Europa idag och om framtidens utmaningar för EU. Mer om Europadagen på Kommissionens webbplats Statsrådsberedningen, 5 maj 2011.

Nyheter 24 - 16 mar 12 kl. 20:07

Nordkorea hotar freden, skjuter upp raket


För att fira den förre diktatorn Kim Il-Sungs 100-årsdag skjuter Nordkorea upp en raket som hotar freden. NORDKOREA. Landets evige president Kim Il-Sungs 100-årsdag närmar sig.

Skånskan - 28 nov 16 kl. 09:36

Han ska bevara freden

En förkärlek för utmaningar och en längtan efter äventyr förde Alexander Belin till ett liv inom försvarsmakten. I dagarna beger han sig till Mali, för att delta i den svenska FN-insatsen där.PROFILEN
Namn: Alexander Belin
Ålder: 31
Gör: Plutonchef vid 71:a bataljonen på P7
Bor: Malmö
Intressen: ”Resa, resa och resa!

Sydsvenskan - 29 jun 12 kl. 06:47

?Bilen ? en viktig statusmarkör?

Den som är intresserad av bilar gör bäst i att åka till Möllevångstorget. Där pågår en förstklassig bilshow varje dag, på dygnets alla timmar. På kort tid kan man se en Bentley, en ny Mercedes och en SUV.

Fler nyheter från DN

DN - 10 minuter sedan

7 500 jobb försvinner från Ikea

Ikeakoncernen möblerar om med en helt ny organisation – 7.500 jobb försvinner globalt varav 650 tjänster varslas i Sverige. Möbeljätten står inför den största personalväxlingen någonsin, som världen runt också innebär 11.

DN - 15 minuter sedan

Skip-stop för pendeltågen slopas

Det hårt kritiserade skip-stop-projektet i pendeltågstrafiken slopas från och med den 9 december. – På grund av synpunkter från kommuner och resenärer ansökte vi om att återigen stanna på alla stationer som förut, säger Claes Keisu på Trafikförvaltningen. .

DN - 15 minuter sedan

Varning för hälsofarlig brandrök i Gävle

Allmänheten i Hemlingby, Sörby, Andersberg och Hemsta i Gävle kommun varnas på onsdagsförmiddagen för hälsofarlig rök i samband med brand i en industrilokal..

DN - 15 minuter sedan

Golftävling slår ett slag för jämställdhet

Golftävlingen på Beach Golf Links utanför Melbourne i februari slår ett slag för jämställdheten..

DN - 15 minuter sedan

Rädda Barnen: 85.000 barn i krigets Jemen har dött av svält

Kriget i Jemen kan ha krävt 85.000 barns liv på grund av svält, enligt Rädda Barnen. Om inget görs för att få in matleveranser hotas halva landet befolkning av hungersnöd..

DN - 45 minuter sedan

Zinkensdamms ishall rivs

Zinkensdamms ishall ska rivas. Det beskedet kommer från Stockholms stad under onsdagen. I oktober stängdes hallen akut på grund av rasrisk..

DN - 45 minuter sedan

”Svenska språket och svensk kultur självklart i skolan”

Internationella Engelska skolans högsta chef undviker att svara på obekväma frågor. Det finns anledning för friskolekoncernen att ge tydligt besked om varför anglosaxisk kultur sätts framför den svenska, skriver läsaren Lars Fredriksson..

DN - 45 minuter sedan

Räddas ur brandinfernot i Kalifornien

Två helikopterpiloter lyckas landa mitt i eldhavet i Kalifornien, USA, och rädda tre människor och deras hundar..

DN - 1 timme sedan

Stockholms landstingsdirektör får sparken

Landstingsdirektören i Stockholm Malin Frenning får sparken efter två år på sin post, erfar DN..

DN - 1 timme sedan

Snusförbudet i EU avgörs – igen

BRYSSEL. Om snusförbudet inom EU ska vara kvar avgörs på torsdag. EU-domstolen ska besluta i fall snus ska få säljas i fler länder än i Sverige, bland annat mot bakgrund av att nya varor som e-cigaretter har dykt upp på marknaden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.