DN > Nyheter

Sunday, 15 July, 23:12

DN - Igår: 12:05

”Det går inte att beskriva hur viktig freden är”Eritreas president Isaias Afewerki har för första gången på över två decennier landat i Etiopiens huvudstad Addis Abeba. På lördagsmorgonen kantades kortegevägen från flygplatsen av tiotusentals människor som viftade med etiopiska och eritreanska flaggor och hyllade freden mellan de två länderna. I tre dagar kommer Isaias att besöka Etiopien för att mejsla ut detaljerna i det nyligen ingångna fredsavtalet tillsammans med sin motpart Abiy Ahmed..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Isaias Afewerki, Etiopiens, Addis Abeba, Isaias, Etiopien, Abiy Ahmed

Dela artikeln

13 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det gårinte att , beskrivahur , viktig, fredenär
Skånskan - 30 nov 15 kl. 11:58

Plötsligt sjunger freden

KRÖNIKA Jag sitter på tåget och ser ut över slätten mellan Hjärup och Åkarp, och det är tidig morgon, och jag är trött, och jag är sliten, och det är november, och det är grått, och det regnar, och mannen mitt emot mig är ganska ful och sur, och plötsligt övermannas jag av en fullkomligt oväntad och enormt intensiv insikt om att DETTA ÄR FRED.Jag skriver det med stora bokstäver, för det är en känsla av stora bokstäver. Plötsligt, utan föregående varning, SYNS freden.

Dagen - 24 aug 11 kl. 03:00

Egyptisk-israeliska freden överlever än

Israel och Egypten rider ut krisen i relationerna. Den här gången. Men det står klart att tonen mellan de båda strategiskt allierade makterna har förändrats radikalt efter den egyptiska folkresningen.

SmålandsPosten - 08 jun 13 kl. 08:21

Lokal lönebildning är en viktig fråga

En viktig fråga är den lokala lönebildningen. Det är lokalt i Kronoberg som värdet skapas av vårt bidrag till verksamhetens utveckling och som resultatet av vår kunskap visar sig, i patientens/vårdtagarens vård, i kommun, landsting eller hos privata vård­givare, skriver Karin Jisborg Hultgren, ordförande Vårdförbundet avdelning Kronoberg. Med anledning av rubriksättningen, ?

YLE - 30 sep 13 kl. 20:43

"Boken viktig för politiker - gärna en deckare"

De svenska politikerna vill fortfarande skriva böcker. Man vinner inga val, men det ger prestige och en möjlighet att förklara och mjuka upp bilden av sig själv. Förlagen vill ge ut politikernas böcker och svenskarna vill läsa dem.

SvD - 05 apr 17 kl. 09:15

Rak och viktig dokumentär om det fria ordet

Kalityfängelset ligger 11 kilometer söder om den etiopiska huvudstaden Addis Abeba. Här lever upp till 8000 fångar, platsen är ett läger där fångarna själva fått bygga skjul, kyrkor och hörn där människor försöker sälja saker man återvunnit. Ett gulag av hunger, rostig plåt, vittrad cement och stanken av urin.

Skånskan - 28 nov 16 kl. 09:36

Han ska bevara freden

En förkärlek för utmaningar och en längtan efter äventyr förde Alexander Belin till ett liv inom försvarsmakten. I dagarna beger han sig till Mali, för att delta i den svenska FN-insatsen där.PROFILEN
Namn: Alexander Belin
Ålder: 31
Gör: Plutonchef vid 71:a bataljonen på P7
Bor: Malmö
Intressen: ”Resa, resa och resa!

Dagen - 29 apr 11 kl. 03:00

Här sprängs symbolen för freden

JERUSALEM. Maskerade män sprängde gasledningen i egyptiska Sinai - och stoppade leveransen av naturgas som är en symbol för freden mellan Egypten och Israel. Relationerna mellan de båda grannarna svalnar efter den egyptiska revolutionen.

Regeringen - 05 maj 11 kl. 16:16

EU-ministern om freden och framtiden i Europa

På måndag den 9 maj firas Europadagen till minne av Schumandeklarationen som kom till för att skapa ett enat Europa för att bevara freden. I filmen intervjuas EU-minister Birgitta Ohlsson bland annat om vad som krävs för att bevara freden i Europa idag och om framtidens utmaningar för EU. Mer om Europadagen på Kommissionens webbplats Statsrådsberedningen, 5 maj 2011.

Nyheter 24 - 16 mar 12 kl. 20:07

Nordkorea hotar freden, skjuter upp raket


För att fira den förre diktatorn Kim Il-Sungs 100-årsdag skjuter Nordkorea upp en raket som hotar freden. NORDKOREA. Landets evige president Kim Il-Sungs 100-årsdag närmar sig.

Sydsvenskan - 29 jun 12 kl. 06:47

?Bilen ? en viktig statusmarkör?

Den som är intresserad av bilar gör bäst i att åka till Möllevångstorget. Där pågår en förstklassig bilshow varje dag, på dygnets alla timmar. På kort tid kan man se en Bentley, en ny Mercedes och en SUV.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Pussy Riot får åter världens ögon på sig

MOSKVA. Efter några års tystnad fick Pussy Riot än en gång hela världens ögon på sig då de rusade in på fotbollsplanen mitt under VM-finalen i Moskva.  Det är en konstnärlig grupp som är känd för att ständigt byta form..

DN - 1 timme sedan

Pelé efter Mbappés succé: ”Jag kanske måste damma av skorna”

Kylian Mbappé tillhör numera en exklusiv klubb. Tillsammans med Pelé är han den enda tonåringen som gjort mål i en VM-final. – Om han fortsätter att tangera mina rekord på det här viset kanske jag måste damma av mina skor, skriver nu 77-årige Pelé på Twitter.

DN - 1 timme sedan

Minnesord: Hubertus van Paschen

Överläkaren Hubertus van Paaschen, "Hubbe", har gått ur tiden 66 år gammal. Hans närmaste är de fem barnen: Linda, Rasmus, Josefina, Camilla och Paula och partnern Anna. .

DN - 1 timme sedan

Kritiker rasar mot nytt lagförslag – kallar det rasistiskt

JERUSALEM. Den israeliska regeringen håller fast vid det omstridda lagförslag som skall definiera om de arabiska medborgarnas status och rättigheter. Detta trots enträgna böner och protester från Israels vänner världen över, i synnerhet från USA:s judar..

DN - 1 timme sedan

Spelarna stormade Deschamps presskonferens

MOSKVA. Presskonferensen med Didier Deschamps fick en blöt inledning. Så snart han satt sig på podiet stormade hela spelartruppen in och översköljde både honom och journalisterna på de närmsta stolsraderna med champagne..

DN - 1 timme sedan

Griezmann: Jag försökte bara vara kall på straffen

Antoine Griezmann slog frisparken som ledde till 1–0 och slog in straffen som betydde ny ledning, 2–1.  Inte oväntat utsågs han till matchens lirare i VM-finalen. Timmen efter slutsignal så han fortfarande nästan lite överrumplad ut..

DN - 1 timme sedan

Barnmorskan Tina Lindgren pendlar till förlossningar i Norrland

Barnmorskan Tina Lindgren trivs med sitt arbete sedan hon sade upp sig och började jobba som bemanningsanställd. – Generellt är landstingen dåliga arbetsgivare, säger hon till DN..

DN - 2 timmar sedan

Landstingens kostnader för hyrbarnmorskor har fördubblats

Landstingen lägger allt mer pengar på att hyra in barnmorskor från bemanningsföretag. Den totala kostnaden för hyrbarnmorskor ökade från 16 till 39 miljoner kronor mellan 2016 och 2017, visar DN:s granskning. – Det är djupt problematiskt för den svenska vården, säger Mia Ahlberg, ordförande för Barnmorskeförbundet..

DN - 2 timmar sedan

”En avgrund av risker hotar – försvaret måste få akutstöd”

DN DEBATT 16/7. Donald Trump underminerar den västliga världens gemenskap och den europeiska säkerhetsordningen kan vara på väg att brista. Trumps möte med Putin kan öppna en avgrund av risker.

DN - 2 timmar sedan

Mittvatten, del 23 av 57

Följ med i DN:s spännande följetong med detektiverna Sam Berger och Molly Blom..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.