DI > Ekonomi

Saturday, 16 February, 22:18

DI - 14 jul 18 kl. 11:19

Fredsavtal skapar möjligheter men experter flaggar för fallgroparEritrea och Etiopien har slutit ett fredsavtal – efter en 20 år lång konflikt som tyngt hela regionens ekonomi.  Nu kan demokrati, ökad handel och liberalisering vänta, men experter pekar ut flera fallgroppar för den bräckliga freden..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Etiopien

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fredsavtal, skapar, möjlighetermen , experter, flaggarför , fallgropar
PrivataAffärer - 02 feb 16 kl. 10:49

"Nedgången i januari skapar möjligheter för långsiktiga placerare"

Stockholmsbörsens 7-procentiga nedgång i januari skapar möjligheter för långsiktiga placerare. Många av storbolagen ger nu mellan 4 och 6 procent i direktavkastning, skriver Carnegie Fonders förvaltare Simon Blecher i en månadskommentar....

E24 - 02 feb 16 kl. 11:25

"Börsnedgången skapar möjligheter"

Stockholmsbörsens 7-procentiga nedgång i januari skapar möjligheter för långsiktiga placerare. Många av storbolagen ger nu mellan 4 och 6 procent i direktavkastning, skriver Carnegie Fonders förvaltare Simon Blecher i en månadskommentar..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Oculus Rift skapar möjligheter för 3D-porr

Virtual reality är egentligen en rätt gammal grej, men nu har det fått ett uppsving med Oculus Rift.Den nya head set-tekniken lovar en helt ny och magisk 3D-upplevelse i konsumtionen av produkter såsom exempelvis datorspel, upplevelser utan att uppleva och resor utan att resa. Än så länge är möjligheterna att komma över en "rift" ganska begränsade, men tekniken tros nå marknaden om cirka ett år.

Länstidningen i Jämtland - 14 feb 17 kl. 09:00

Bredbandsutbyggnad skapar möjligheter för Bräcke kommun

I år grävs bredbandsfiber ner i de tre sista områdena i Bräcke kommun, i höst kopplas nätet på. Då är över 90 procent av hushållen, oavsett geografiskt läge, i kommunen påkopplade.
LT har träffat kommunchefen Bengt Flykt och tillväxtchefen Anna Jensén-Salomonsson för att höra vilka möjligheter det här ger kommunen nu..

PrivataAffärer - 27 sep 18 kl. 12:26

Kursnedgång skapar köpläge i Dustin

Bland annat som en följd av en annonserad nyemission justeras samtidigt riktkursen ned med 2 kronor till 90 kronor. ”Nyemissionen ger möjligheter till ytterligare värdeskapande affärer och vi ser framför oss ett solitt fjärdekvartal i bolagets brutna räkenskapsår”, skriver SEB. Hjälpt av växande försäljning via internet bedöms Dustins kärnverksamhet fortsätta att växa.

Realtid - 08 jul 15 kl. 16:57

"Möjligheter för oss att hitta undervärderade aktier"

Börsraset i Kina skapar möjligheter, menar Kristoffer Stensrud..

DI - 29 maj 16 kl. 17:00

Brexitprofilen: Utträde ger nya möjligheter

Brexit skapar möjligheter i en global värld och räddar britterna från ett EU som stelnar. Det anser energiministern Andrea Leadsom, brexitsidans stjärnskott och nämns som ny finansminister..

Västerbottens Folkblad - 22 apr 18 kl. 19:00

[PLUS] Minihus med maximala möjligheter

Gästhus, garage eller tonårslya. Attefallshuset skapar möjligheter för den som behöver mer yta. För....

GöteborgsPosten - 23 apr 18 kl. 09:00

Minihus med maximala möjligheter

Gästhus, garage eller tonårslya. Attefallshuset skapar möjligheter för den som behöver mer yta. För familjen Kjellqvist blev det lösningen när villan med två tonåringar blev för trång.

YA - 07 feb 19 kl. 18:00

Nya fastighetsägaren ser möjligheter att bygga mer

Den drygt 30 00 kvadratmeter stora tomten gjorde att Svarte byggnads AB köpte PMC Hydraulics fastighet i Västra sjöstaden. Fastighetsföretaget äger redan flera grannfastigheter och nytillskottet skapar utvecklingsmöjligheter..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Här kan man också vandra bland vulkaner

Oavsett om man gillar silhuetten av en slocknad vulkan eller absolut måste få se lava flöda framför ögonen finns det många vulkaner som är lätta att besöka, över nästan hela världen..

DI - 1 timme sedan

Ett möte med jordens inre

Vulkaner är ett naturfenomen som fascinerar och skrämmer. Di Lördag flydde trafikkaoset i Kenyas huvudstad Nairobi och hittade en perfekt krater. .

DI - 2 timmar sedan

UD tystlåtna kring kännedom om Kinamöte

Turerna runt den svenska Kina-ambassadörens möte med den frihetsberövade förläggaren Gui Minhais dotter och kinesiska representanter fortsätter. UD förtydligar nu sina uppgifter men flera frågor är obesvarade..

DI - 3 timmar sedan

Läkaren som helst nobbar piller – och gör succé

När den brittiske läkaren Rangan Chatterje var oförmögen att hjälpa sin son som höll på att dö drabbades han av så dåligt samvete att förändrade hela sitt arbetssätt. I dag har han hjälpt sina patienter att bli av med migrän, depression och autoimmuna sjukdomar – helt utan mediciner..

DI - 3 timmar sedan

Pensionsmyndigheten: Sluta vara oroliga för pensionen

Gå inte omkring och oroa dig över pensionen i onödan. Det är ett råd som Sten Eriksson vid Pensionsmyndigheten vill förmedla. Han anser att en förklaring till oron är oseriösa företag..

DI - 4 timmar sedan

Klyftan mellan EU och USA tydlig vid toppmöte

Motsättningarna mellan USA och EU blev uppenbara under säkerhetsmötet i München. Kärnenergiavtalet med Iran, USA:s tillbakadragande av sina styrkor i Syrien, relationen till Ryssland och amerikanska biltullar var några glödheta frågor där åsiktsskillnaderna kom i dagen..

DI - 4 timmar sedan

Bolagets snilleblixt omvandlar skakningar till el – och kan få tågen att gå i tid

Bra vibrationer som kan leda till något mycket mer.  Revibe Energy tar till vara på vibrationerna från industrin och omvandlar det till ström.  "Vi är en konkurrent till batterier", säger vd:n Viktor Börjesson.

DI - 5 timmar sedan

Så slipper du köpa alla dyra sportlovsprylar

Låna i stället för att köpa – nu finns vintergrejerna att låna gratis på ett "sportbibliotek". Inför sportloven är det full rulle hos Fritidsbanken, som nu växer i hela landet..

DI - 4 timmar sedan

Stort ras på universitet i Sankt Petersburg

Flera våningar har rasat in i en byggnad på ett av Rysslands största universitet i Sankt Petersburg, rapporterar ryska medier..

DI - 5 timmar sedan

Han stod för Sveriges största bostadsköp 2018

Den svenska fastighetsmarknaden fortsatte att gå starkt under 2018, enligt statistik från analystjänsten Datscha.  För bostadsfastigheter blev året det bästa någonsin..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.