DI > Ekonomi

Friday, 21 September, 09:38

DI - 14 jul 18 kl. 11:19

Fredsavtal skapar möjligheter men experter flaggar för fallgroparEritrea och Etiopien har slutit ett fredsavtal – efter en 20 år lång konflikt som tyngt hela regionens ekonomi.  Nu kan demokrati, ökad handel och liberalisering vänta, men experter pekar ut flera fallgroppar för den bräckliga freden..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Etiopien

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fredsavtal, skapar, möjlighetermen , experter, flaggarför , fallgropar
PrivataAffärer - 02 feb 16 kl. 10:49

"Nedgången i januari skapar möjligheter för långsiktiga placerare"

Stockholmsbörsens 7-procentiga nedgång i januari skapar möjligheter för långsiktiga placerare. Många av storbolagen ger nu mellan 4 och 6 procent i direktavkastning, skriver Carnegie Fonders förvaltare Simon Blecher i en månadskommentar....

E24 - 02 feb 16 kl. 11:25

"Börsnedgången skapar möjligheter"

Stockholmsbörsens 7-procentiga nedgång i januari skapar möjligheter för långsiktiga placerare. Många av storbolagen ger nu mellan 4 och 6 procent i direktavkastning, skriver Carnegie Fonders förvaltare Simon Blecher i en månadskommentar..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Oculus Rift skapar möjligheter för 3D-porr

Virtual reality är egentligen en rätt gammal grej, men nu har det fått ett uppsving med Oculus Rift.Den nya head set-tekniken lovar en helt ny och magisk 3D-upplevelse i konsumtionen av produkter såsom exempelvis datorspel, upplevelser utan att uppleva och resor utan att resa. Än så länge är möjligheterna att komma över en "rift" ganska begränsade, men tekniken tros nå marknaden om cirka ett år.

Länstidningen i Jämtland - 14 feb 17 kl. 09:00

Bredbandsutbyggnad skapar möjligheter för Bräcke kommun

I år grävs bredbandsfiber ner i de tre sista områdena i Bräcke kommun, i höst kopplas nätet på. Då är över 90 procent av hushållen, oavsett geografiskt läge, i kommunen påkopplade.
LT har träffat kommunchefen Bengt Flykt och tillväxtchefen Anna Jensén-Salomonsson för att höra vilka möjligheter det här ger kommunen nu..

Realtid - 08 jul 15 kl. 16:57

"Möjligheter för oss att hitta undervärderade aktier"

Börsraset i Kina skapar möjligheter, menar Kristoffer Stensrud..

DI - 29 maj 16 kl. 17:00

Brexitprofilen: Utträde ger nya möjligheter

Brexit skapar möjligheter i en global värld och räddar britterna från ett EU som stelnar. Det anser energiministern Andrea Leadsom, brexitsidans stjärnskott och nämns som ny finansminister..

Västerbottens Folkblad - 22 apr 18 kl. 19:00

[PLUS] Minihus med maximala möjligheter

Gästhus, garage eller tonårslya. Attefallshuset skapar möjligheter för den som behöver mer yta. För....

GöteborgsPosten - 23 apr 18 kl. 09:00

Minihus med maximala möjligheter

Gästhus, garage eller tonårslya. Attefallshuset skapar möjligheter för den som behöver mer yta. För familjen Kjellqvist blev det lösningen när villan med två tonåringar blev för trång.

Corren - 15 okt 13 kl. 15:44

Tunnel skapar möjligheter i Linköping

Översiktsplanen för Linköpings centrala stad har som ledord "en rundare stad". För mig leder det till tankar om en stad som är sammanhållen, har ett tydligt centrum och har sin eventuella expansion som ringar runt denna kärna..

Västerbottens Folkblad - 03 okt 14 kl. 23:02

Ett nytt Sverige skapar möjligheter för värdighet

Stefan Löfven har presenterat regeringsförklaringen. Efter åtta år av konstant muntorrhet över alliansens härjningar är det mer än en gång som ögonen tårats och armhåren rest sig när riktningen för Sveriges framtid har presenterats för svenska folket. För det är det som det handlar om.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Uppgifter: Han blir Alliansens talmanskandidat

Som Di tidigare har avslöjat vill Moderaterna ha Andreas Norlén som talman. Nu ska Alliansen föreslå just Andreas Norlén till ny talman i riksdagen, erfar Svenska Dagbladet..

DI - 5 minuter sedan

Tyskland: Kombinerat PMI sjönk

Den tyska industrins sammanvägda inköpschefsindex (Composite PMI) sjönk till 55,3 i september från 55,6 föregående månad. Det visar preliminär statistik. Enligt Reuters prognosenkät väntades ett index på 55,4..

DI - 10 minuter sedan

Här är bostadsrallyts oväntade vinnare

Under de senaste fem åren har priset på bostadsrätter i Sverige stigit med i snitt 37 procent. Det är dock inte i storstadsområdena vi hittar den största prisuppgången under perioden. .

DI - 15 minuter sedan

Fransk industri bromsar in

Den franska industrins sammanvägda inköpschefsindex (Composite PMI) sjönk till 53,6 i september jämfört med 54,9 föregående månad..

DI - 15 minuter sedan

Gruvbolag får lovande provresultat

Det First North-listade gruvprospekteringsbolaget Copperstone Resources har erhållit analyssvar på de prover som tagits vid kopparfyndigheten Granliden..

DI - 15 minuter sedan

Storbanken varnar för tysk bobubbla

Bankjätten Commerzbank varnar för en tysk bobubbla som kan komma att äventyra landets ekonomiska och politiska stabilitet. Det framgår av en analys..

DI - 30 minuter sedan

Infranode Energi AB lämnar ett rekommenderat kontanterbjudande om 70 kronor per aktie till aktieägarna i Skånska Energi Aktiebolag (publ)

ERBJUDANDET SOM HÄNVISAS TILL I DETTA PRESSMEDDELANDE LÄMNAS INTE, VARE SIG, DIREKT ELLER INDIREKT, I AUSTRALIEN, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, SYDAFRIKA, USA, ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR ERBJUDANDET ENLIGT TILLÄMPLIGA LAGAR OCH REGLER SKULLE VARA FÖRBJUDET. ERBJUDANDET LÄMNAS INTE TILL (OCH ACCEPTER GODKÄNNS INTE FRÅN) PERSONER I DESSA LÄNDER ELLER PERSONER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR ACCEPT AV ERBJUDANDET SKULLE KRÄVA YTTERLIGARE DOKUMENTATION, REGISTRERING ELLER ANDRA ÅTGÄRDER UTÖVER VAD SOM FÖLJER AV SVENSK RÄTT..

DI - 30 minuter sedan

Brittiska myndigheter granska Danske Bank

Brittiska myndigeter har inlett en förundersökning mot ett brittiskt bolag med kopplingar till Danske banks estniska kontor. Det uppger brittiska Financial Times..

DI - 45 minuter sedan

Amazon-ägda Twitch blockeras i Kina

Den Amazon-ägda plattformen Twitch har blockerats i Kina, efter en kraftig ökning av tittarantal i samband med Asiatiska spelen förra månaden. Det rapporterar GamesIndustry. .

DI - 30 minuter sedan

Indisk bank rasade efter krav från centralbanken

Indiska Yes Bank föll med 34 procent under fredagen efter att den indiska centralbanken Reserve Bank of India beordrat bankens vd att avgå i slutet av januari nästa år. Det rapporterar Financial Times..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.