DI > Ekonomi

Wednesday, 14 November, 14:03

DI - 14 jul 18 kl. 11:19

Fredsavtal skapar möjligheter men experter flaggar för fallgroparEritrea och Etiopien har slutit ett fredsavtal – efter en 20 år lång konflikt som tyngt hela regionens ekonomi.  Nu kan demokrati, ökad handel och liberalisering vänta, men experter pekar ut flera fallgroppar för den bräckliga freden..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Etiopien

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fredsavtal, skapar, möjlighetermen , experter, flaggarför , fallgropar
PrivataAffärer - 02 feb 16 kl. 10:49

"Nedgången i januari skapar möjligheter för långsiktiga placerare"

Stockholmsbörsens 7-procentiga nedgång i januari skapar möjligheter för långsiktiga placerare. Många av storbolagen ger nu mellan 4 och 6 procent i direktavkastning, skriver Carnegie Fonders förvaltare Simon Blecher i en månadskommentar....

E24 - 02 feb 16 kl. 11:25

"Börsnedgången skapar möjligheter"

Stockholmsbörsens 7-procentiga nedgång i januari skapar möjligheter för långsiktiga placerare. Många av storbolagen ger nu mellan 4 och 6 procent i direktavkastning, skriver Carnegie Fonders förvaltare Simon Blecher i en månadskommentar..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Oculus Rift skapar möjligheter för 3D-porr

Virtual reality är egentligen en rätt gammal grej, men nu har det fått ett uppsving med Oculus Rift.Den nya head set-tekniken lovar en helt ny och magisk 3D-upplevelse i konsumtionen av produkter såsom exempelvis datorspel, upplevelser utan att uppleva och resor utan att resa. Än så länge är möjligheterna att komma över en "rift" ganska begränsade, men tekniken tros nå marknaden om cirka ett år.

Länstidningen i Jämtland - 14 feb 17 kl. 09:00

Bredbandsutbyggnad skapar möjligheter för Bräcke kommun

I år grävs bredbandsfiber ner i de tre sista områdena i Bräcke kommun, i höst kopplas nätet på. Då är över 90 procent av hushållen, oavsett geografiskt läge, i kommunen påkopplade.
LT har träffat kommunchefen Bengt Flykt och tillväxtchefen Anna Jensén-Salomonsson för att höra vilka möjligheter det här ger kommunen nu..

PrivataAffärer - 27 sep 18 kl. 12:26

Kursnedgång skapar köpläge i Dustin

Bland annat som en följd av en annonserad nyemission justeras samtidigt riktkursen ned med 2 kronor till 90 kronor. ”Nyemissionen ger möjligheter till ytterligare värdeskapande affärer och vi ser framför oss ett solitt fjärdekvartal i bolagets brutna räkenskapsår”, skriver SEB. Hjälpt av växande försäljning via internet bedöms Dustins kärnverksamhet fortsätta att växa.

Realtid - 08 jul 15 kl. 16:57

"Möjligheter för oss att hitta undervärderade aktier"

Börsraset i Kina skapar möjligheter, menar Kristoffer Stensrud..

DI - 29 maj 16 kl. 17:00

Brexitprofilen: Utträde ger nya möjligheter

Brexit skapar möjligheter i en global värld och räddar britterna från ett EU som stelnar. Det anser energiministern Andrea Leadsom, brexitsidans stjärnskott och nämns som ny finansminister..

Västerbottens Folkblad - 22 apr 18 kl. 19:00

[PLUS] Minihus med maximala möjligheter

Gästhus, garage eller tonårslya. Attefallshuset skapar möjligheter för den som behöver mer yta. För....

GöteborgsPosten - 23 apr 18 kl. 09:00

Minihus med maximala möjligheter

Gästhus, garage eller tonårslya. Attefallshuset skapar möjligheter för den som behöver mer yta. För familjen Kjellqvist blev det lösningen när villan med två tonåringar blev för trång.

Corren - 15 okt 13 kl. 15:44

Tunnel skapar möjligheter i Linköping

Översiktsplanen för Linköpings centrala stad har som ledord "en rundare stad". För mig leder det till tankar om en stad som är sammanhållen, har ett tydligt centrum och har sin eventuella expansion som ringar runt denna kärna..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Ljumma omdömen och aktieras efter Starbreeze hajpade spelsläpp

Starbreeze Overkill's The Walking Dead har nu funnits på marknaden en dryg vecka och under samma period har spelutvecklarens aktie rasat 40 procent. Nyhetsbyrån Direkt har tagit en titt på spelarintresset och omdömena..

DI - 15 minuter sedan

Canopy Growth ökar förlusten, aktien rasar i förhandeln

Cannabisföretaget Canopy Growth ökade nettoförlusten under det senaste kvartalet på högre investeringar inför legaliseringen av marijuana i Kanada. Aktien rasar i förhandeln på Wall Street..

DI - 15 minuter sedan

Amazon har över 10 000 anställda som utvecklar Alexa och Echo

Amazon har idag över 10 000 anställda som jobbar med röstassistenten Alexa och de smarta högtalarna under varumärket Echo. Det uppgav chefen för ansvariga divisionen Dave Limp under en Wall Street Journal-konferens..

DI - 15 minuter sedan

Analytiker sänker vinstprognoser för Lundin Petroleum

Oljebolaget Lundin Petroleum redovisade förra onsdagen ett något högre ebitda-resultat än väntat men lägre nettoresultat än väntat för tredje kvartalet. Aktien steg 4,3 procent på rapportdagen då börsindexet Stockholm All-Share index var upp 0,4 procent..

DI - 15 minuter sedan

Theresa May: Ska fatta brexitbeslut i nationens intresse

"Regeringen kommer senare på onsdagen att fatta ett beslut som ligger i nationens intresse", säger den brittiska premiärministern Theresa May inför parlamentet på onsdagen, enligt Reuters..

DI - 15 minuter sedan

Deutsche Banks finanschef ser större behov av besparingar

Den pressade storbanken Deutsche Bank kommer att behöva kapa kostnaderna mer än tidigare aviserat. Det uppgav bankens finanschef James von Moltke under en konferens på onsdagen enligt brittiska Financial Times..

DI - 15 minuter sedan

Nischade advokatbyråer utmanar jättarna

Fokus på specialisering och etablering av nya aktörer ökar konkurrensen på den affärsjuridiska marknaden och sätter press på de stora byråerna..

DI - 30 minuter sedan

Ford och Walmart i samarbete för förarlösa hemleveranser

Tillsammans med leveranstjänsten Postmates ska detaljhandels- och biljättarna Walmart och Ford utveckla en ny tjänst för helautomatiserade hemleveranser av matvaror och annat gods..

DI - 45 minuter sedan

Dunjackorna fortsätter sälja bra – stark rapport från Canada Goose

Canada Goose redovisar en omsättning som var högre än väntat under andra kvartalet..

DI - 45 minuter sedan

Busch Thor: Lööfs drömregering finns inte på kartan

Ebba Busch Thor riktar hård kritik mot Centern och Liberalerna efter att de två allianspartierna fällt Ulf Kristersson.  Det alternativ Annie Lööf nu vill sondera – en regering mellan med alliansen och MP – dömer KD-ledaren ut fullständigt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.