DI > Ekonomi

Monday, 23 July, 15:12

DI - 14 jul 18 kl. 11:19

Fredsavtal skapar möjligheter men experter flaggar för fallgroparEritrea och Etiopien har slutit ett fredsavtal – efter en 20 år lång konflikt som tyngt hela regionens ekonomi.  Nu kan demokrati, ökad handel och liberalisering vänta, men experter pekar ut flera fallgroppar för den bräckliga freden..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Etiopien

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fredsavtal, skapar, möjlighetermen , experter, flaggarför , fallgropar
PrivataAffärer - 02 feb 16 kl. 10:49

"Nedgången i januari skapar möjligheter för långsiktiga placerare"

Stockholmsbörsens 7-procentiga nedgång i januari skapar möjligheter för långsiktiga placerare. Många av storbolagen ger nu mellan 4 och 6 procent i direktavkastning, skriver Carnegie Fonders förvaltare Simon Blecher i en månadskommentar....

E24 - 02 feb 16 kl. 11:25

"Börsnedgången skapar möjligheter"

Stockholmsbörsens 7-procentiga nedgång i januari skapar möjligheter för långsiktiga placerare. Många av storbolagen ger nu mellan 4 och 6 procent i direktavkastning, skriver Carnegie Fonders förvaltare Simon Blecher i en månadskommentar..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Oculus Rift skapar möjligheter för 3D-porr

Virtual reality är egentligen en rätt gammal grej, men nu har det fått ett uppsving med Oculus Rift.Den nya head set-tekniken lovar en helt ny och magisk 3D-upplevelse i konsumtionen av produkter såsom exempelvis datorspel, upplevelser utan att uppleva och resor utan att resa. Än så länge är möjligheterna att komma över en "rift" ganska begränsade, men tekniken tros nå marknaden om cirka ett år.

Länstidningen i Jämtland - 14 feb 17 kl. 09:00

Bredbandsutbyggnad skapar möjligheter för Bräcke kommun

I år grävs bredbandsfiber ner i de tre sista områdena i Bräcke kommun, i höst kopplas nätet på. Då är över 90 procent av hushållen, oavsett geografiskt läge, i kommunen påkopplade.
LT har träffat kommunchefen Bengt Flykt och tillväxtchefen Anna Jensén-Salomonsson för att höra vilka möjligheter det här ger kommunen nu..

Realtid - 08 jul 15 kl. 16:57

"Möjligheter för oss att hitta undervärderade aktier"

Börsraset i Kina skapar möjligheter, menar Kristoffer Stensrud..

DI - 29 maj 16 kl. 17:00

Brexitprofilen: Utträde ger nya möjligheter

Brexit skapar möjligheter i en global värld och räddar britterna från ett EU som stelnar. Det anser energiministern Andrea Leadsom, brexitsidans stjärnskott och nämns som ny finansminister..

Västerbottens Folkblad - 22 apr 18 kl. 19:00

[PLUS] Minihus med maximala möjligheter

Gästhus, garage eller tonårslya. Attefallshuset skapar möjligheter för den som behöver mer yta. För....

GöteborgsPosten - 23 apr 18 kl. 09:00

Minihus med maximala möjligheter

Gästhus, garage eller tonårslya. Attefallshuset skapar möjligheter för den som behöver mer yta. För familjen Kjellqvist blev det lösningen när villan med två tonåringar blev för trång.

Corren - 15 okt 13 kl. 15:44

Tunnel skapar möjligheter i Linköping

Översiktsplanen för Linköpings centrala stad har som ledord "en rundare stad". För mig leder det till tankar om en stad som är sammanhållen, har ett tydligt centrum och har sin eventuella expansion som ringar runt denna kärna..

Västerbottens Folkblad - 03 okt 14 kl. 23:02

Ett nytt Sverige skapar möjligheter för värdighet

Stefan Löfven har presenterat regeringsförklaringen. Efter åtta år av konstant muntorrhet över alliansens härjningar är det mer än en gång som ögonen tårats och armhåren rest sig när riktningen för Sveriges framtid har presenterats för svenska folket. För det är det som det handlar om.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Teknisk analys: Köp översålda aktien som kan bli en kursraket

Efter en hektisk rapportvecka visar börsen lovande tecken, enligt Investtechs tekniska analys.  Den här veckan tittar Investtech närmare på hur bra en aktie har gått gentemot sig själv och hittar två köp – även om det ena är med viss tvekan..

DI - 15 minuter sedan

Spotify får högsta riktkursen hittills av investmentbank

Spotify har fått sin högsta riktkurs hittills, av investmentbanken BTIG som sätter 230 dollar per aktie med rekommendationen köp. Det rapporterar Bloomberg News..

DI - 30 minuter sedan

EU-böter tynger Googlevinst

När den amerikanska onlinejätten Alphabet, ägare av sökmotorbolaget Google redovisar delårssiffror för årets andra kvartal senare i kväll väntas bolaget ha bokfört förra veckans mångmiljardbot från EU i rapporten..

DI - 45 minuter sedan

Systembolaget stoppar öl - riskerar att explodera

Systembolaget säljstoppar ölet "Snow Cat Coffee Stout" då det finns risk för att burken kan explodera, det meddelar Systembolaget i ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Ledamot lämnar ASTG:s styrelse

NGM-noterade ASTG meddelar att Jens Zetterstedt i dag, måndag, har meddelat att han med omedelbar verkan lämnar bolagets styrelse..

DI - 45 minuter sedan

Dennelind köper aktier i Telia

Telias vd Johan Dennelind har på måndagen köpt 20.000 aktier i teleoperatören. Det framgår av Finansinspektionens insynsrapportering..

DI - 1 timme sedan

Ny storblankare i H&M

Hennes & Mauritz har varit med om ett oväder som inte passerat någon, särskilt inte blankare, obemärkt förbi.  Ytterligare en institutionell börshaj har satsat på att H&M ska fortsätta falla..

DI - 1 timme sedan

Kina svarar Trumpregeringen angående påstådd valutamanipulation

Kinas regering avvisar bestämt anklagelserna från Trumpregeringen om att Kina devalverat sin valuta, yuanen, för att få konkurrensfördelar i världshandeln..

DI - 1 timme sedan

Starkt kvartal för Halliburton

Det amerikanska oljebolaget Halliburton redovisar en rörelsevinst på 789 miljoner dollar, motsvarande nära 7 miljarder kronor, för det andra kvartalet 2018. Det kan jämföras med ett rörelseresultat på 146 miljoner dollar under samma period i fjol. Vinsten per aktie uppgår till 0:58 dollar, uppger Halliburton i delårsrapporten..

DI - 1 timme sedan

Ikeas nya strategi: Monterar möblerna åt kunder i Indien

Snart är det tänkt att Ikea ska slå upp portarna till sitt första varuhus i Indien. Och för första gången har bolaget ett möbelmonteringsteam på plats i varuhuset. Det rapporterar The Wall Street Journal.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.