Kristianstadsbladet > Nyheter

Wednesday, 14 November, 07:51

Kristianstadsbladet - 14 jul 18 kl. 10:07

Afwerki har landat i Addis AbebaEritreas president Isaias Afwerki har landat i Etiopiens huvudstad Abbis Abeba för helgens historiska statsbesök, mindre än en vecka efter fredsavtalet mellan de forna ärkefienderna undertecknades. Afwerki togs emot av den etiopiske premiärministern Abiy Ahmed. Besöket ska pågå i tre dagar.(TT).
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Addis Abeba, Isaias Afwerki, Etiopiens, Abbis Abeba, Abiy Ahmed

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Afwerkihar , landati , Addis, Abeba
Helsingborgs Dagblad - 16 jul 18 kl. 09:29

Eritreansk ambassad öppnas i Addis Abeba

Islossningen mellan Etiopien och Eritrea fortsätter att ge konkreta resultat när den eritreanska ambassaden i Addis Abeba i dag återöppnas. Eritreas president Isaias Afwerki och Etiopiens premiärminister Abiy Ahmed deltar båda vid ceremonin, dit de anlä.

Sydsvenskan - 22 dec 11 kl. 00:05

Nästa rond i Addis Abeba

Den fällande domen mot de svenska journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson var politisk, inte juridisk. Det gör det i bästa fall lättare att få hem dem.
Skådeprocessen ?

BT - 16 jul 13 kl. 11:45

MP-politikern på väg mot Addis Abeba

MP-politikern Mohamud Dayib, som greps och misshandlades av soldater i Ogaden i Etiopien under helgen, ska flyga till Addis Abeba inom några timmar tillsammans med ett av sina barn. Enligt brodern Qualinle Dayib ska personal från den svenska ambassaden möta dem på flygplatsen. Väl i huvudstaden hoppas brodern att Mohamud ska få läkarvård.

Kristianstadsbladet - 16 jul 13 kl. 11:43

MP-politikern på väg mot Addis Abeba


MP-politikern Mohamud Dayib, som greps och misshandlades av soldater i Ogaden i Etiopien under helgen, ska flyga till Addis Abeba inom några timmar tillsammans med ett av sina barn. Enligt brodern Qualinle Dayib ska personal från den svenska ambassaden möta dem på flygplatsen. Väl i huvudstaden hoppas brodern att Mohamud ska få läkarvård.

Expressen - 05 jul 11 kl. 16:47

Svenskarna förs till Addis Abeba

De svenska journalister som greps i den etiopiska provinsen Ogaden fördes på tisdagen till huvudstaden Addis Abeba. Inte mycket är känt om deras rättsliga status. .

SR - 05 jul 11 kl. 16:17

Fängslade svenskar flyttas till Addis Abeba

De två svenska journalister som greps i östra Etiopien förflyttas nu till huvudstaden Addis Abeba för fortsatt rättslig utredning. Men vad det innebär för svenskarnas situation är fortfarande oklart enligt UD..

BT - 07 jul 11 kl. 15:35

Svenskar på väg till Addis Abeba

De två svenska journalister som gripits i Eritrea är på väg till huvudstaden, enligt UD.
Enligt utrikesminister Carl Bildt kan det ha varit den svenske ambassadörens ingripande som räddade svenskarnas liv.
Enligt uppgift till UD transporteras de gripna svenskarna till Addis Abeba av federal polis.

SvD - 07 jul 11 kl. 15:33

Svenskar på väg till Addis Abeba

De två gripna svenskarna i Etiopien är på väg till huvudstaden Addis Abeba, enligt UD..

Sydsvenskan - 21 jul 11 kl. 22:59

Bildspel: Fattiga Addis Abeba

Foto: Martin Brusewitz
Ett bostadsprojekt har gått snett i Etiopiens huvudstad Addis Abeba, och folket tvingas ut i hemlöshet. Se Martin Brusewitzs bildspel.
.

Helsingborgs Dagblad - 02 nov 11 kl. 09:00

Ny rättegångsdag i Addis Abeba

En ny rättegångsdag väntar de två svenska journalisterna Johan Persson och Martin Schibbye i Etiopiens huvudstad Addis Abeba i dag. Åklagarsidan väntas fortsätta att framföra sina anklagelser om svenskarnas samverkan med den i Etiopien terrorstämplade gerillan Ogadens nationella befrielsefront (ONLF)..

DN - 09 feb 13 kl. 10:48

Arbetsförmedlingen öppnar i Addis Abeba

Arbetsförmedlingen planerar att öppna kontor i Etiopiens huvudstad Addis Abeba. Syftet är att på plats förbereda de somalier som har fått uppehållstillstånd i Sverige som anhöriginvandrare men ännu inte kommit hit..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Domstolen ska syna husbygge – kommunen har tidigare förelagt om vite

Fastighetsägaren anser att han bara byggt om ett gammalt hus. Kommunen menar att det är ett nytt hus. Nu ska mark- och miljödomstolen göra en syn på platsen..

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Sjöbo: Brandman skadad vid bilbrandsinsats

Räddningstjänsten ryckte ut till en övertänd personbil i östra Sjöbo på natten till onsdagen. Vid insatsen skadades en brandman, uppger polisen..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Tusentals barn har skadats i Gaza

Över 5 000 barn i Gaza har skadats sedan protesterna mot Israel inleddes i mars. Av dem har nära 1 000 drabbats av olika typer av skottskador och många av dem har svårt att få den hjälp de behöver, larmar Rädda Barnen.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Parlament röstade emot ny premiärminister

Sri Lankas nyutnämnde premiärminister Mahinda Rajapaksa har röstats ned i en misstroendeomröstning i parlamentet. Han utsågs till premiärminister i slutet av oktober av president Maithripala Sirisena, sedan företrädaren Ranil Wickremesinghe fått sparken.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Argentinas damer klara för fotbolls-VM

Slutresultatet 1-1 mellan Argentinas och Panamas damlag i fotboll innebär att Argentina nu är klart för VM i Frankrike nästa år. Det var en VM-plats som stod på spel när lagen möttes.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Kristerssons tänkta regering till schavotten

I dag väntas Moderatledaren Ulf Kristersson bli den förste statsministerkandidat sedan enkammarriksdagen infördes som inte godkänns av riksdagen. Ulf Kristersson, som är den första kandidaten som talmannen Andreas Norlén föreslår, ser ut att få 195 röster emot sig i dagens omröstning.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Nej i folkomröstning om Calgary-OS

Nej till OS 2026. Det är vad invånarna i kanadensiska Calgary tycker, enligt en folkomröstning som har hållits i staden. Nu är det bara två städer kvar som tävlar om att få stå värd för vinter-OS 2026 - Stockholm och Milano-Cortina d'Ampezzo i Italien.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Offrets bok ska bevisa kulturprofilens oskuld

Poeten och akademiledamoten Katarina Frostenson vittnar om kulturprofilens goda karaktär. En roman skriven av den utsatta kvinnan ska kasta tvivel över hennes berättelse, hoppas försvaret. I dag avslutas hovrättsförhandlingarna som kan besegla den våldtäktsdömde mannens öde.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Företag ska expandera på fotbollsplan

Ytbehandlingsteknik i Näsum AB (Ytab) ska expandera på en grusplan i anslutning till företagets nuvarande lokaler. Kommunen har tecknat ett avtal med Pizzo Fastigheter AB, som köper marken..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Rätt val kan ge bra lön direkt efter gymnasiet

Det är dags att tänka på framtiden redan nu. Och missa inte att det finns en massa jobb med relativt bra lön direkt efter gymnasiet, om man väljer ”rätt” bransch. Den uppmaningen hade Arbetsförmedlingen till eleverna på Göinge utbildningscenter (GUC).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.