Sydöstran > Nyheter

Wednesday, 14 November, 08:28

Sydöstran - 14 jul 18 kl. 10:07

Afwerki har landat i Addis AbebaEritreas president Isaias Afwerki har landat i Etiopiens huvudstad Abbis Abeba för helgens historiska statsbesök, mindre än en vecka efter fredsavtalet mellan de forna ärkefienderna undertecknades. Afwerki togs emot av den etiopiske premiärministern Abiy Ahmed. Besöket ska pågå i tre dagar.(TT).
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Addis Abeba, Isaias Afwerki, Etiopiens, Abbis Abeba, Abiy Ahmed

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Afwerkihar , landati , Addis, Abeba
Helsingborgs Dagblad - 16 jul 18 kl. 09:29

Eritreansk ambassad öppnas i Addis Abeba

Islossningen mellan Etiopien och Eritrea fortsätter att ge konkreta resultat när den eritreanska ambassaden i Addis Abeba i dag återöppnas. Eritreas president Isaias Afwerki och Etiopiens premiärminister Abiy Ahmed deltar båda vid ceremonin, dit de anlä.

Sydsvenskan - 22 dec 11 kl. 00:05

Nästa rond i Addis Abeba

Den fällande domen mot de svenska journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson var politisk, inte juridisk. Det gör det i bästa fall lättare att få hem dem.
Skådeprocessen ?

BT - 16 jul 13 kl. 11:45

MP-politikern på väg mot Addis Abeba

MP-politikern Mohamud Dayib, som greps och misshandlades av soldater i Ogaden i Etiopien under helgen, ska flyga till Addis Abeba inom några timmar tillsammans med ett av sina barn. Enligt brodern Qualinle Dayib ska personal från den svenska ambassaden möta dem på flygplatsen. Väl i huvudstaden hoppas brodern att Mohamud ska få läkarvård.

Kristianstadsbladet - 16 jul 13 kl. 11:43

MP-politikern på väg mot Addis Abeba


MP-politikern Mohamud Dayib, som greps och misshandlades av soldater i Ogaden i Etiopien under helgen, ska flyga till Addis Abeba inom några timmar tillsammans med ett av sina barn. Enligt brodern Qualinle Dayib ska personal från den svenska ambassaden möta dem på flygplatsen. Väl i huvudstaden hoppas brodern att Mohamud ska få läkarvård.

Expressen - 05 jul 11 kl. 16:47

Svenskarna förs till Addis Abeba

De svenska journalister som greps i den etiopiska provinsen Ogaden fördes på tisdagen till huvudstaden Addis Abeba. Inte mycket är känt om deras rättsliga status. .

SR - 05 jul 11 kl. 16:17

Fängslade svenskar flyttas till Addis Abeba

De två svenska journalister som greps i östra Etiopien förflyttas nu till huvudstaden Addis Abeba för fortsatt rättslig utredning. Men vad det innebär för svenskarnas situation är fortfarande oklart enligt UD..

BT - 07 jul 11 kl. 15:35

Svenskar på väg till Addis Abeba

De två svenska journalister som gripits i Eritrea är på väg till huvudstaden, enligt UD.
Enligt utrikesminister Carl Bildt kan det ha varit den svenske ambassadörens ingripande som räddade svenskarnas liv.
Enligt uppgift till UD transporteras de gripna svenskarna till Addis Abeba av federal polis.

SvD - 07 jul 11 kl. 15:33

Svenskar på väg till Addis Abeba

De två gripna svenskarna i Etiopien är på väg till huvudstaden Addis Abeba, enligt UD..

Sydsvenskan - 21 jul 11 kl. 22:59

Bildspel: Fattiga Addis Abeba

Foto: Martin Brusewitz
Ett bostadsprojekt har gått snett i Etiopiens huvudstad Addis Abeba, och folket tvingas ut i hemlöshet. Se Martin Brusewitzs bildspel.
.

Helsingborgs Dagblad - 02 nov 11 kl. 09:00

Ny rättegångsdag i Addis Abeba

En ny rättegångsdag väntar de två svenska journalisterna Johan Persson och Martin Schibbye i Etiopiens huvudstad Addis Abeba i dag. Åklagarsidan väntas fortsätta att framföra sina anklagelser om svenskarnas samverkan med den i Etiopien terrorstämplade gerillan Ogadens nationella befrielsefront (ONLF)..

DN - 09 feb 13 kl. 10:48

Arbetsförmedlingen öppnar i Addis Abeba

Arbetsförmedlingen planerar att öppna kontor i Etiopiens huvudstad Addis Abeba. Syftet är att på plats förbereda de somalier som har fått uppehållstillstånd i Sverige som anhöriginvandrare men ännu inte kommit hit..

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 10 minuter sedan

Tysk ekonomi krymper

Tysklands ekonomi krymper för första gången på länge. BNP sjönk med 0,2 procent under tredje kvartalet jämfört med föregående kvartal, enligt officiell tysk statistik.(TT).

Sydöstran - 15 minuter sedan

Biogasstation byggs i nytt handelsområde

En biogasstation ska byggas i nya handelsområdet på Kämpaslätten i Sölvesborg. Det är företaget Blekinge bränslen som gör den unika etableringen..

Sydöstran - 15 minuter sedan

Netflix skrotar polisserie med Josh Groban

Netflix lägger ner sin poliskomedi "The good cop" efter bara en säsong, skriver Deadline. Tv-serien, med sångaren Josh Groban i rollen som en överdrivet rättskaffens New York-polis, hade premiär i september. Men efter ett ljummet mottagande står det klart att det inte blir någon fortsättning.

Sydöstran - 30 minuter sedan

Chance the Rapper gör musikalfilm

Den amerikanske hiphopstjärnan Chance the Rapper planerar att spela in en långfilmsmusikal, skriver Rolling Stone. Filmen, som har titeln "Hope", ska utspela sig i hans hemstad Chicago och sägs handla om en grupp tonåringar som ägnar sig åt konst och aktivism.(TT).

Sydöstran - 30 minuter sedan

Vatten läcker in i Kirunas nya stadshus

Vattenläckor i taket har upptäckts på Kirunas nya stadshus. Stadshuset ska invigas om bara en vecka men just nu står flera hinkar på golvet för att hindra golven från att förstöras av vattendroppet, uppger SR P4 Norrbotten. Nu ska fuktexperter titta närmare på problemet.

Sydöstran - 30 minuter sedan

Ljusnar på arbetsmarknaden – men inte för alla

Det ljusnar på arbetsmarknaden i länet. Men det finns fortfarande grupper som har svårt att ta sig in eller tillbaka på arbetsmarknaden. Personer med funktionsnedsättning och lågutbildade över 55 har det extra tufft..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Pence tar Suu Kyi i örat om rohingyer

De våldsamma ingripandena från Myanmars (tidigare Burma) militär, som drivit över 700 000 rohingyer på flykt, är oförsvarliga. Det sade USA:s vicepresident Mike Pence till Myanmars ledare Aung San Suu Kyi vid en presskonferens inför deras samtal i samband med Asean-mötet i Singapore.(TT).

Sydöstran - 45 minuter sedan

Revansch för Vang-Jensen

Den tidigare sparkade Handelsbankschefen Frank Vang-Jensen avancerar hos konkurrenten Nordea. Han tar nu klivet upp i koncernledningen och blir chef för Personal Banking, enligt ett pressmeddelande. Han är i dag landschef för Nordea i Danmark.

Sydöstran - 30 minuter sedan

Kurki: ”Bara 19 år när han gick bort i cancer”

Karlskrona HK:s Mikael Kurki är tillbaka efter skadefrånvaro. – Man är som en barn innan julafton när det är dags att spela. Det är alltid lika roligt, säger Kurki.

Sydöstran - 1 timme sedan

Mindre vitaminer hos barn till lågutbildade

En av tre tonårsflickor kan ha järnbrist, enligt Livsmedelsverkets undersökning. Dessutom finns ett samband mellan föräldrarnas utbildning och barnens intag av vitaminer och mineraler.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.