Nyan > Svenskfinland

Friday, 21 September, 09:49

Nyan - 14 jul 18 kl. 10:00

Sakta in vid kanalenUnder Kanalkalaset i Lemland Lemström på söndag den 15 juli sänks hastigheten på landsväg tre. Mellan klockan 11 och 15 är hastigheten 30 kilometer i timmen invid Lemströms kanal. På den norra sidan om kanalen är hastigheten sänkt till 50 kilometer i timmen. (ij)  
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Kanalkalaset, Lemland Lemström, Lemströms, Nyan

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Saktain vid , kanalen
Magazin24 - 03 jun 11 kl. 09:50

Slussmarodörer nära ödelägga kanalen

Natten mot torsdagen utförde en okända skadegörelse vid Hjälmare docka. Vid ett-tiden upptäcktes skadegörelsen på slussportarna vid Åttans sluss, norr om Hällby kvarn och söder om Hjälmare docka.
Någon eller några hade brutit upp en box med tillhörande slussnyckel och sedan öppnat upp slussluckorna.

Sydsvenskan - 29 aug 16 kl. 19:00

Dödsolyckan i kanalen förbryllar

Det finns inga bromsspår på Norra Vallgatan och bilen ska ha kört sakta, runt 30 km/h..

Trelleborgs Allehanda - 11 okt 13 kl. 08:13

Sjöfartsverket vill styra kanalen från Trollhättan

Foto: Tomas Nyberg
Sjöfartsverket vill fjärrstyra Falsterbokanalen. Blir det verklighet kommer de fyra tjänster som nu finns där att försvinna.
Sjöfartsverket har ansökt hos länsstyrelsen om tillstånd till fyra kameror för övervakning av kanalen.

Expressen - 21 dec 13 kl. 13:40

Zlatan: "Jag lider men det avtar sakta, sakta"

Zlatan Ibrahimovic har fortfarande inte släppt VM-besvikelsen. Svenske lagkaptenen missar sitt andra raka VM och det mår han inte bra över. – Jag lider.

Kristianstadsbladet - 27 jun 13 kl. 16:07

Kanalen rensades och gjordes sommarfin

Foto: Tommy Svensson
Kanalen fick på torsdagen en ansiktslyftning när sommarens första klippning och rensning gjordes. En och annan cykel och kundvagn plockades dessutom upp.
?

SmålandsPosten - 17 jun 14 kl. 06:11

Öppna kanalen förlorade upphandling

Växjö kommun köpte tjänster av Öppna kanalen för stora summor, utan upphandling Nu är upphandlingen genomförd och Öppna kanalen förlorade kontraktet. Men de överklagar beslutet. Öppna kanalen producerar och sänder bland annat alla sammanträden med kommunfullmäktige.

Kristianstadsbladet - 10 jan 13 kl. 08:31

Rullstolsburen räddad ur kanalen

Foto: Bosse Nilsson
Från sina lägenheter såg Sanne Holmgren och Halit Qufaj hur den 90-årige mannen körde rakt ned i kanalen med sin permobil. Båda rusade ned och räddade livet på mannen, som chockad men oskadd fördes till CSK.
?

Expressen - 28 maj 15 kl. 06:08

Andrea tvingas se sin dotter sakta dö

Sunnebon Andrea Västlund, 33, tvingas se sin dotter Samanda tappa sina förmågor för varje dag som går. Hon kan inte längre se eller prata ordentligt, hon är rullstolsburen och hamnar i psykoser. Sjukdomen Spielmeyer-Vogt tar sakta men säkert hennes barn ifrån henne.

YLE - 12 okt 16 kl. 03:55

Forskare hoppas kunna sakta ned åldrandet

Förhoppningen är att så småningom kunna minska risken för att vi ska råka ut för åldersrelaterade sjukdomar såsom demens, cancer och hjärt- och kärlsjukdomar. Målet är också att öka den förväntade livslängden. De få människor som blir mer än 100 år gamla har ofta vissa genetiska egenskaper som gör det möjligt, förutom att de har levt ett hälsosamt liv.

YLE - 02 nov 16 kl. 10:14

Bärgningsman i snökaoset: Folk förstår inte att sakta in

I Raseborg har flera bilar kört av vägen på grund av snöfallet. Det största felet bland bilisterna är att de inte förstår att sakta in, säger bärgningsmannen Ulf Österman i Karis. Utkörningarna på grund av snöfallet inleddes vid fyratiden i morse, säger Ulf Österman.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 30 minuter sedan

”Fredlund kan själv begära befrielse”

– Det är viktigt att komma ihåg att det inte finns någon giltig dom eftersom den inte vunnit laga kraft. Det säger lagtingets talman Gun-Mari Lindholm i en kommentar strax efter tingsrättens dom i går, då lagtingsledamoten Fredrik Fredlund fälldes för två fall av misshandel.
– Lagtinget har dokument som reglerar lagtingsledamöternas arbete där det sägs att om någon dömts till fängelse för ett uppsåtligt brott och domen är verkställbar så kan minst 20 ledamöter i lagtinget skilja den dömda ledamoten helt eller delvis från uppdraget.

Nyan - 1 timme sedan

USA:s ambassadör besöker Åland

USA:s ambassadör i Finland Robert Pence besöker Åland i dag. Pence ska bland annat visas runt i Självstyrelsegården och besöka Bomarsund. På kvällen äter ambassadören middag tillsammans med lagtingets talman Gun-Mari Lindholm.

Nyan - 3 timmar sedan

Mariebad bordlagt i stadsstyrelsen

Vid gårdagens stadsstyrelsemöte bordlades ärendet om renovering av Mariebad. Beslutet beräknas fattas på nästkommande möte den 4 oktober. – Vi behöver diskutera ytterligare och lägga till en del finjusteringar i beslutsunderlaget, säger stadsstyrelsens ordförande Tage Silander.

Nyan - 12 timmar sedan

Loa Falkman i åländsk jury

Svenska operastjärnan och hovsångaren Loa Falkman är ny medlem i juryn för sångtävlingen Havets röst, som arrangeras i Alandica den 29 september. Han ersätter Gabriel Suovanen som fick förhinder. Övriga i juryn är följande: Katarina Dalayman, operasångerska, hovsångerska, sopran, Stockholm.

Nyan - 13 timmar sedan

Stort engagemang vid ungdomsmöte

Det var ett stort engagemang när Finströms kommun, fältarna och polisen bjudit in till stormöte i kväll torsdag om den senaste tidens stök bland ungdomarna i Godby. Ett 60-tal personer slöt upp för att lyssna och diskutera fram tänkbara åtgärder för att återställa lugnet och få ungdomarna att träffas på ungdomsgården i stället för ute i Godby. – Vi hade ett mycket bra möte.

Nyan - 14 timmar sedan

Mycket varmare än normalt

Varje torsdag bidrar Facebookgruppen Vädersidan med en väderuppdatering från veckan som gått.
På söndagsdygnet kom det efterlängtade regnet som vid den officiella mätpunkten i Jomala by gav 11 millimeter. De lokala variationerna var dock stora med mängder från 5 mm till 17 mm.

Nyan - 16 timmar sedan

Öppna kranar i Knutsboda

Mikrobryggeriet Open Water Brewery i Lemland Knutsboda satsar på framtiden, och håller öppet på skördefesten 2018.
Open Water Brewery medverkar för första gången i skördefesten, och passar då på att lansera en helåländsk ölsort samtidigt. Det berättar Jonas Jakobsson, en av delägarna till mikrobryggeriet, som grundades 2016.

Nyan - 15 timmar sedan

Föreslår skyldighet anmäla viltolycka

Lagtingsledamoten Stephan Toivonen (ÅLD) vill att lagtinget uppmanar landskapsregeringen att utreda möjligheten att införa anmälningsplikt i samband med viltolyckor. – På Åland sker förhållandevis många viltolyckor, men det finns ingen lagstiftning, som anger vilka åtgärder man måste vidta i samband med en olycka, exempelvis för att minska ett djurs lidande efter en olycka, skriver han i motionen och framhåller att ”enligt jaktlagen i Sverige är man skyldig att göra en polisanmälan om en sammanstötning skett med vissa djur, även om djuret inte är synbart skadat.” – Att inte anmäla en viltolycka är straffbart och kan ge böter.

Nyan - 16 timmar sedan

Ny talesperson för klimatfrågor

Jonas Holmström har valts till Ålands Natur & Miljös talesperson för energi- och klimatfrågor. Under sommaren lanserade föreningen sitt hållbarhetsprogram Åland 2030 för fulla segel och Holmström har valts till talesperson för att driva på konkreta åtgärder. Det skriver Ålands Natur & Miljö i ett pressmeddelande.

Nyan - 18 timmar sedan

Campos stannar i Åland United

FOTBOLL. Åland United har gjort klart med ytterligare en kontraktsförlängning.
Denna gång handlar det om tvåvägsspelaren Briana ”Bri” Campos.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.