Nyan > Svenskfinland

Thursday, 15 November, 17:43

Nyan - 14 jul 18 kl. 10:00

Sakta in vid kanalenUnder Kanalkalaset i Lemland Lemström på söndag den 15 juli sänks hastigheten på landsväg tre. Mellan klockan 11 och 15 är hastigheten 30 kilometer i timmen invid Lemströms kanal. På den norra sidan om kanalen är hastigheten sänkt till 50 kilometer i timmen. (ij)  
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Kanalkalaset, Lemland Lemström, Lemströms, Nyan

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Saktain vid , kanalen
Magazin24 - 03 jun 11 kl. 09:50

Slussmarodörer nära ödelägga kanalen

Natten mot torsdagen utförde en okända skadegörelse vid Hjälmare docka. Vid ett-tiden upptäcktes skadegörelsen på slussportarna vid Åttans sluss, norr om Hällby kvarn och söder om Hjälmare docka.
Någon eller några hade brutit upp en box med tillhörande slussnyckel och sedan öppnat upp slussluckorna.

Sydsvenskan - 29 aug 16 kl. 19:00

Dödsolyckan i kanalen förbryllar

Det finns inga bromsspår på Norra Vallgatan och bilen ska ha kört sakta, runt 30 km/h..

Trelleborgs Allehanda - 11 okt 13 kl. 08:13

Sjöfartsverket vill styra kanalen från Trollhättan

Foto: Tomas Nyberg
Sjöfartsverket vill fjärrstyra Falsterbokanalen. Blir det verklighet kommer de fyra tjänster som nu finns där att försvinna.
Sjöfartsverket har ansökt hos länsstyrelsen om tillstånd till fyra kameror för övervakning av kanalen.

Expressen - 21 dec 13 kl. 13:40

Zlatan: "Jag lider men det avtar sakta, sakta"

Zlatan Ibrahimovic har fortfarande inte släppt VM-besvikelsen. Svenske lagkaptenen missar sitt andra raka VM och det mår han inte bra över. – Jag lider.

Kristianstadsbladet - 27 jun 13 kl. 16:07

Kanalen rensades och gjordes sommarfin

Foto: Tommy Svensson
Kanalen fick på torsdagen en ansiktslyftning när sommarens första klippning och rensning gjordes. En och annan cykel och kundvagn plockades dessutom upp.
?

SmålandsPosten - 17 jun 14 kl. 06:11

Öppna kanalen förlorade upphandling

Växjö kommun köpte tjänster av Öppna kanalen för stora summor, utan upphandling Nu är upphandlingen genomförd och Öppna kanalen förlorade kontraktet. Men de överklagar beslutet. Öppna kanalen producerar och sänder bland annat alla sammanträden med kommunfullmäktige.

Kristianstadsbladet - 10 jan 13 kl. 08:31

Rullstolsburen räddad ur kanalen

Foto: Bosse Nilsson
Från sina lägenheter såg Sanne Holmgren och Halit Qufaj hur den 90-årige mannen körde rakt ned i kanalen med sin permobil. Båda rusade ned och räddade livet på mannen, som chockad men oskadd fördes till CSK.
?

Expressen - 28 maj 15 kl. 06:08

Andrea tvingas se sin dotter sakta dö

Sunnebon Andrea Västlund, 33, tvingas se sin dotter Samanda tappa sina förmågor för varje dag som går. Hon kan inte längre se eller prata ordentligt, hon är rullstolsburen och hamnar i psykoser. Sjukdomen Spielmeyer-Vogt tar sakta men säkert hennes barn ifrån henne.

YLE - 12 okt 16 kl. 03:55

Forskare hoppas kunna sakta ned åldrandet

Förhoppningen är att så småningom kunna minska risken för att vi ska råka ut för åldersrelaterade sjukdomar såsom demens, cancer och hjärt- och kärlsjukdomar. Målet är också att öka den förväntade livslängden. De få människor som blir mer än 100 år gamla har ofta vissa genetiska egenskaper som gör det möjligt, förutom att de har levt ett hälsosamt liv.

YLE - 02 nov 16 kl. 10:14

Bärgningsman i snökaoset: Folk förstår inte att sakta in

I Raseborg har flera bilar kört av vägen på grund av snöfallet. Det största felet bland bilisterna är att de inte förstår att sakta in, säger bärgningsmannen Ulf Österman i Karis. Utkörningarna på grund av snöfallet inleddes vid fyratiden i morse, säger Ulf Österman.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 45 minuter sedan

Reservpropeller för 89 000 euro

Landskapsregeringen ska köpa reservpropelleraggregat till Töftö reservfärja och Simskäla linfärja från tyska Schottel GmBH för 89 000 euro. – Det behöver finnas ett reservpropelleraggregat till alla linfärjor eftersom det inte alltid finns en reservfärja att tillgå. Om ett propelleraggregat havererar så tar det väldigt länge att reparera det och trafiken måste säkras med så kortvariga avbrott som möjligt, sägs i beslutet, som togs av infrastrukturminister Mika Nordberg vid enskild föredragning.

Nyan - 2 timmar sedan

Skotthål på museum

En tavla med ett skotthål visas just nu i Ålands sjöfartsmuseums bibliotek. Museets mini-utställning uppmärksammar att det har gått 100 år sedan inbördeskriget i Finland. Museiintendent Heidi Viktorsson berättar historien om tavlan: Skeppsporträttet av barken Severene, målades av Benjamin Tindall i London omkring år 1880.

Nyan - 3 timmar sedan

Nocturne tar över Eneberg

Begravningsbyrån Nocturne köper kokurrenten Eneberg och dess begravningsverksamhet. Det meddelar Nocturnes vd Andreas Karlsson i ett pressmeddelande. Köpet slutförs inom november och namnet på rörelsen blir Nocturne.

Nyan - 4 timmar sedan

Över 2500 företag på Åland

Den 31 december 2017 fanns det 2 565 företag på Åland.
Det visar Åsubs statistik. Majoriteten av företagen är verksamma inom tjänstebranscherna (knappt 67 procent).

Nyan - 4 timmar sedan

Lagkaptenen slutar – Mantilla lämnar

FOTBOLL. Vare sig Kristian Kojola eller Philip Mantilla spelar vidare i IFK Mariehamn. Som Nya Åland tidigare berättat har läget varit osäkert kring lagkapten Kristian Kojola och Philip Mantilla inför säsongen 2019.

Nyan - 7 timmar sedan

Åland har vänner i riksdagen

Nu är riksdagens vänskapsgrupp till Åland grundad och konstituerad.
Det berättar riksdagsledamoten Mats Löfström i ett pressmeddelande. 18 riksdagsledamöter var på plats vid tisdagens konstituerande möte, och Löfström säger sig vara säker på att medlemsantalet kommer att växa.

Nyan - 7 timmar sedan

Dryga böter för rattfylleri och narkotika

45 dagsböter, sammanlagt 1 305 euro, blev straffet för en man i 30-årsåldern som i går dömdes för rattfylleri och två fall av straffbart bruk av narkotika. Han får också körförbud till den 27 juni nästa år. Mannen hade i juni år kört från Saltvik till Mariehamn med bland annat kokain i kroppen, och i hans bostad hittades cannabis.

Nyan - 9 timmar sedan

Bättre resultat för Viking

Viking Line-koncernens rörelseresultat förbättrades med nästan en och en halv miljon euro under de nio första månaderna i år jämfört med motsvarande period i fjol.
Bunkerpriset är högre än i fjol och detta väntas inverka negativt på resultatet på årsnivå. Trots det bedöms ändå rörelseresultatet för hela 2018 bli något bättre eller åtminstone inte sämre än under 2017.

Nyan - 9 timmar sedan

634 röstade i Mariehamn

Det röstades flitigt i förhandsröstningen inför församlingsvalet i Mariehamn. Det skriver Kyrklig tidningstjänst i ett pressmeddelande. Förhandsröstningen ordnades 6-10 november och sammanlangt 634 personer deltog i förhandsröstningen i Mariehamns församling.

Nyan - 11 timmar sedan

Gunell röt till för klimatet

Närings- och miljöminister Camilla Gunell (S) använde skarpa ord mot flera lagtingspolitiker som kritiserade hennes klimatperspektiv i budgetdebatten. ”Skrämmande perspektiv” sa hon om Jörgen Pettersson (C) och kallade Stephan Toivonen (ÅLD) för klimatskeptiker. Det blev livlig debatt när landskapsregeringen i går presenterade sina ansvarsområden i budgetförslaget för lagtinget.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.