Nyan > Svenskfinland

Monday, 23 July, 15:34

Nyan - 14 jul 18 kl. 10:00

Sakta in vid kanalenUnder Kanalkalaset i Lemland Lemström på söndag den 15 juli sänks hastigheten på landsväg tre. Mellan klockan 11 och 15 är hastigheten 30 kilometer i timmen invid Lemströms kanal. På den norra sidan om kanalen är hastigheten sänkt till 50 kilometer i timmen. (ij)  
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Kanalkalaset, Lemland Lemström, Lemströms, Nyan

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Saktain vid , kanalen
Magazin24 - 03 jun 11 kl. 09:50

Slussmarodörer nära ödelägga kanalen

Natten mot torsdagen utförde en okända skadegörelse vid Hjälmare docka. Vid ett-tiden upptäcktes skadegörelsen på slussportarna vid Åttans sluss, norr om Hällby kvarn och söder om Hjälmare docka.
Någon eller några hade brutit upp en box med tillhörande slussnyckel och sedan öppnat upp slussluckorna.

Sydsvenskan - 29 aug 16 kl. 19:00

Dödsolyckan i kanalen förbryllar

Det finns inga bromsspår på Norra Vallgatan och bilen ska ha kört sakta, runt 30 km/h..

Trelleborgs Allehanda - 11 okt 13 kl. 08:13

Sjöfartsverket vill styra kanalen från Trollhättan

Foto: Tomas Nyberg
Sjöfartsverket vill fjärrstyra Falsterbokanalen. Blir det verklighet kommer de fyra tjänster som nu finns där att försvinna.
Sjöfartsverket har ansökt hos länsstyrelsen om tillstånd till fyra kameror för övervakning av kanalen.

Expressen - 21 dec 13 kl. 13:40

Zlatan: "Jag lider men det avtar sakta, sakta"

Zlatan Ibrahimovic har fortfarande inte släppt VM-besvikelsen. Svenske lagkaptenen missar sitt andra raka VM och det mår han inte bra över. – Jag lider.

Kristianstadsbladet - 27 jun 13 kl. 16:07

Kanalen rensades och gjordes sommarfin

Foto: Tommy Svensson
Kanalen fick på torsdagen en ansiktslyftning när sommarens första klippning och rensning gjordes. En och annan cykel och kundvagn plockades dessutom upp.
?

SmålandsPosten - 17 jun 14 kl. 06:11

Öppna kanalen förlorade upphandling

Växjö kommun köpte tjänster av Öppna kanalen för stora summor, utan upphandling Nu är upphandlingen genomförd och Öppna kanalen förlorade kontraktet. Men de överklagar beslutet. Öppna kanalen producerar och sänder bland annat alla sammanträden med kommunfullmäktige.

Kristianstadsbladet - 10 jan 13 kl. 08:31

Rullstolsburen räddad ur kanalen

Foto: Bosse Nilsson
Från sina lägenheter såg Sanne Holmgren och Halit Qufaj hur den 90-årige mannen körde rakt ned i kanalen med sin permobil. Båda rusade ned och räddade livet på mannen, som chockad men oskadd fördes till CSK.
?

Expressen - 28 maj 15 kl. 06:08

Andrea tvingas se sin dotter sakta dö

Sunnebon Andrea Västlund, 33, tvingas se sin dotter Samanda tappa sina förmågor för varje dag som går. Hon kan inte längre se eller prata ordentligt, hon är rullstolsburen och hamnar i psykoser. Sjukdomen Spielmeyer-Vogt tar sakta men säkert hennes barn ifrån henne.

YLE - 12 okt 16 kl. 03:55

Forskare hoppas kunna sakta ned åldrandet

Förhoppningen är att så småningom kunna minska risken för att vi ska råka ut för åldersrelaterade sjukdomar såsom demens, cancer och hjärt- och kärlsjukdomar. Målet är också att öka den förväntade livslängden. De få människor som blir mer än 100 år gamla har ofta vissa genetiska egenskaper som gör det möjligt, förutom att de har levt ett hälsosamt liv.

YLE - 02 nov 16 kl. 10:14

Bärgningsman i snökaoset: Folk förstår inte att sakta in

I Raseborg har flera bilar kört av vägen på grund av snöfallet. Det största felet bland bilisterna är att de inte förstår att sakta in, säger bärgningsmannen Ulf Österman i Karis. Utkörningarna på grund av snöfallet inleddes vid fyratiden i morse, säger Ulf Österman.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

En till sjukhus efter krock

En personbil och en paketbil krockade på Nya Godbyvägen i Jomala vid 14.15-tiden på måndagen. En person fanns i vardera bil.

Nyan - 1 timme sedan

”De är mina största idoler”

Ivriga Samir & Viktor fans ser fram emot kvällens uppträdande. – Inför konserten ska jag öva på att shuffla, säger Elsa Hedberg.
Intresset var stort när Nya Åland förra veckan efterlyste på Facebook om några Samir & Viktor fans ville träffa oss.

Nyan - 3 timmar sedan

Polisen söker vidare efter försvunnen person

Den person som är försvunnen från Kökar Harparnäs eftersöks fortfarande av polisen.
Det var runt midnatt mellan lördagen och söndagen som en öppen båt hittades drivande med motorn igång och växel i. Sökpådraget sköttes inledningsvis av gräns- och sjöbevakningen, men har nu lämnats över till polisen.

Nyan - 3 timmar sedan

Nayab Ikram blåser liv i det förflutna

I utställningen ”Arkiverat – I det offentliga rummet” lyfter Nayab Ikram fram anonyma ålänningar ur John Clemens (1877-1962) fotosamlingar. Bilderna är utställda i olika delar av Mariehamns stadsbild, och föreställer människor ur det vanliga livet.
John Clemens (Karlsson) var en folkskollärare som började fotografera under 1910-talet.

Nyan - 5 timmar sedan

Mopedist lindrigt skadad efter krock med personbil

En personbil och en moped kolliderade på en parkering i Mariehamn under natten till måndagen. Mopedisten skadade sig lindrigt i krocken. Bilföraren är misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Nyan - 5 timmar sedan

Villkorligt fängelse för rattfyllerist

Mannen som körde paketbilen i Västra hamnen i Mariehamn hade två passagerare och minst 0,93 promille i utandningsluften. Fyllekörningen inträffade i maj i år. Straffet blev 25 dagars villkorligt fängelse, 25 dagsböter på 225 euro och körförbud till september 2020.

Nyan - 5 timmar sedan

Minderårig ljög för polisen om sin ålder

Helgens stökigheter fortsatte under natten till måndagen. En person hade olovligen tagit sig in i en bostad. Detta anmäldes till polisen, som meddelar att personen fick tillbringa natten på polisstationen.

Nyan - 6 timmar sedan

Djurskyddsförening kritiserar kräftkok

Kräftsäsongen är i gång. Men hur ska man ta livet av kräftorna på bästa sätt? – Att koka kräftorna levande innebär en plågsam död, säger Helsingfors djurskyddsförenings ordförande Hannele Luukkainen.

Nyan - 7 timmar sedan

Liten krock på parkering

På söndagskvällen vid 20.15 inträffade en krock mellan en moped och en bil vid infarten till Sittkoffs garage. Det exakta händelseförloppet är oklart, men enligt tf räddningschef Karl Nordlund såg det ut som att gick ganska bra.

Nyan - 8 timmar sedan

Sharpshooters vann scramble

GOLF. På totalt tolv slag under par lyckades Sharpshooters vinna Ålands Turist & Konferens fyrmannascramble.
I laget spelade Karl-Adam Granskog, Lukas Helén, Joakim Johansson och Oskar Welin.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.