Skånskan > Opinion

Wednesday, 21 November, 11:11

Skånskan - 14 jul 18 kl. 10:00

På badtur mitt i Köpenhamn



KÖPENHAMN Kan man bada mitt i en huvudstad? Ja, i Köpenhamn hoppas det i plurret överallt längs hamnkanter och pirar. På en hel del ställen har man också anlagt badplatser, bland annat vid Islands Brygge och ute på Refshaleön.Vi börjar vår badplatsinventering vid Islands Brygge, dit vi lätt tagit oss med metro. Det är den plats där Islandsbåtarna gick när haven var den bästa transportvägen för gods och människor.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Köpenhamn, KÖPENHAMN Kan, Islands Brygge, Refshaleön, Islandsbåtarna, Bastholm, Erik Ottosson, Köpenhamns, Halvandet, La Banchina, Stockholm, Lundquist, Instagram, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: badturmitt i , Köpenhamn

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

20-åring man häktad för medhjälp till mord

Malmö Den tredje personen misstänkt för medhjälp till mord trippelmordet på Drottninggatan i juni i år har häktats. I fredags i förra veckan anhölls tre personer misstänkta för trippelmordet på Drottninggatan i juni tidigare i år. Två av de häktades men den tredje personen, en 20-årig man, släpptes på grund av att rätten inte ansett att bevisen var tillräckliga för häktning.

Skånskan - 45 minuter sedan

Hundratals drabbade av strömavbrott

Malmö Eon:s kunder runt Möllevången i Malmö har sedan strax efter klockan 09 drabbats av strömavbrott. Först var 2 306 hushåll strömlösa under onsdagsmorgonen. Eon har i nuläget inte svar på vad som orsakat avbrottet vid Möllevången eller när problemet förväntades vara åtgärdat.

Skånskan - 1 timme sedan

Lyrik och musik lika viktigt för Zeal & Ardor

Förena en amerikansk jazzsångerska med en biolog från Schweiz, och resultatet kan bli något alldeles speciellt. I det här fallet blev det sonen Manuel Gagneux eller som han kallar sig på artistspråk Zeal & Ardor. och i dag spelar han och hans band på Pumpehuset i Köpenhamn.

Skånskan - 4 timmar sedan

Flera bilar i brand under natten

Malmö Polis och räddningstjänst har under onsdagsnatten ryckt ut till två adresser i Malmö med anledning av bilbränder. Det första larmet om bilbrand inkom klockan 01:50 på Hyllie Gårds väg i Malmö. På plats kan man konstatera brand i en parkerad personbil och en anmälan om skadegörelse upprättas då det inte finns någon naturlig brandorsak.

Skånskan - 4 timmar sedan

Kraftig explosion vid restaurang

Malmö Vid klockan 23:56 på tisdagskvällen inkom larm till SOS Alarm om en kraftig explosion på Dicksons väg på Rosengårds Centrum.Enligt polisen ska explosionen ägt rum på en restaurang på Rosengårds centrum. Det finns inga uppgifter på att någon person ska ha kommit till skada.

Skånskan - 5 timmar sedan

Vill ge bred bild av omdebatterade Solanas

Fyra frågor Kulturredaktionen ställer fyra frågort till Ziggi Källoff, producent på Inkonst i Malmö, om den Valeria Solanas-kväll som Inkonst arrangerar torsdag 22 november.Hur kom idén till en Solanaskväll på Inkonst till?
– Det började med att vår producent sett en dockteaterföreställning av gruppen Plexus Polaire som hon tyckte var väldigt bra.

Skånskan - 6 timmar sedan

Eslöv förbereder för stor sockersatsning

ÖRTOFTA Nordic Sugar har begärt en ändrad eller alternativt en ny detaljplan hos Eslövs kommun för att utöka verksamheten i Örtofta när man på sikt lägger ner i Arlöv. Det blir fler jobb – men är idag oklart hur många.Bakom förändringarna ligger ändrade EU-regler som lett till ett prisfall och ett överskott på socker.

Skånskan - 6 timmar sedan

Upp­följ­ningen blir av­gö­ran­de

Med en so­li­di­tet på mi­nus 70 pro­cent (för ett fö­re­tag är lika myc­ket i plus önsk­värt) är det svårt att kri­ti­sera det nya al­li­ans­sty­ret i Re­gi­on Skåne för att vilja av­sätta en del av skat­te­höj­ningen till att minska det un­der mån­ga år upp­ar­betade un­der­skottet. Möj­li­gen blir det svårare att mo­ti­vera per­so­nalen att göra nöd­vän­diga ef­fek­ti­vi­se­ringar och ned­skär­ningar ge­nom att ha en mil­jard i bud­ge­terat över­skott.
Ändå görs sats­ningar ock­så i bud­geten.

Skånskan - 6 timmar sedan

Fridhemsgården till salu

MALMÖ Fridhemsgården som var början till villaområdet Fridhem är till salu för 25 miljoner kronor.
Huset har en intressant historia och har använts både som sommarresidens åt en fabrikör och som förlossningshem.Fridhemsgården kallades från början Villa Fridhem och det var rådman Gustaf Wilhelm Dahlström som lät bygga villan 1867.

Skånskan - 6 timmar sedan

Cykelbedragare åkte fast med välfyllt kassaskåp

MALMÖ När polisen gjorde husrannsakan hos en misstänkt 19-årig cykeltjuv hittades 10 000-tals kronor i ett kassaskåp.
Nu åtalas ynglingen för häleri och grovt bedrägeri med 17 stulna cyklar. Åklagaren kräver att staten ska ta hand om 51 480 kronor som har tagits i beslag.



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.