SVT > Utrikes

Saturday, 21 July, 13:48

SVT - 14 jul 18 kl. 09:09

Israel bekräftar: Har flygbombat i GazaIsrael har flygbombat mål i Gaza på lördagsmorgonen, bekräftar den israeliska militären. Flygbombingarna kommer efter fredagens våldsamma sammandrabbningar på Gazaremsan, där en palestinsk tonårspojke sköts till döds och en israelisk soldat skadades. Därefter sköts flera projektiler från Gaza in över södra Israel..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Gaza, Gazaremsan, Israel

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Israel, bekräftarHar , flygbombati , Gaza
BT - 26 aug 14 kl. 17:24

Israel bekräftar vapenvila

Israel bekräftar att man har accepterat ett egyptiskt förslag på vapenvila i Gaza, uppger en israelisk regeringskälla. Ett par timmar tidigare hade palestinska källor meddelat att man nått en överenskommelse om en vapenvila med Israel. Kontakterna som har förekommit har lett till en "permanent vapenvila, en slut på blockaden och en garanti om att Gazas krav och behov ska tillgodoses", säger en palestinsk företrädare som inte vill framträda med namn.

GöteborgsPosten - 10 maj 18 kl. 06:31

Israel bekräftar attacker mot iranska mål

Israel bekräftar att landets militär har angripit militära mål i Syrien – tiotals iranska militäranläggningar ska ha träffats. Beskjutningen följer på iranska attacker mot israeliska baser på Golanhöjderna, enligt Israel..

Sydsvenskan - 09 maj 18 kl. 23:42

Israel bekräftar attacker mot iranska mål

Israel bekräftar att landets militär har angripit militära mål i Syrien – tiotals iranska militäranläggningar ska ha träffats. Beskjutningen följer på iranska attacker mot israeliska baser på Golanhöjderna, enligt Israel. Kring midnatt lokal tid sköts o.

Helsingborgs Dagblad - 09 maj 18 kl. 23:42

Israel bekräftar attacker mot iranska mål

Israel bekräftar att landets militär har angripit militära mål i Syrien – tiotals iranska militäranläggningar ska ha träffats. Beskjutningen följer på iranska attacker mot israeliska baser på Golanhöjderna, enligt Israel. Kring midnatt lokal tid sköts o.

UNT - 10 maj 18 kl. 06:31

Israel bekräftar attacker mot iranska mål

Israel bekräftar att landets militär har angripit militära mål i Syrien – tiotals iranska militäranläggningar ska ha träffats..

Kristianstadsbladet - 04 maj 13 kl. 11:02

Israel bekräftar Syrienbombning

Israeliska representanter bekräftar att det israeliska flygvapnet har genomfört flygattacker mot Syrien och att målet var en skeppslast med vapen. Lasten ska ha innehållit avancerade raketer.
De anonyma tjänstemännen säger samtidigt till tidningen Haaretz att det inte hittats några spår av kemiska stridsmedel.

NSD - 04 maj 13 kl. 11:08

Israel bekräftar Syrienattacker

Israeliska representanter bekräftar att det israeliska flygvapnet har genomfört flygattacker mot Syrien och att målet var en skeppslast med vapen. Lasten ska ha innehållit avancerade raketer..

Expressen - 24 sep 13 kl. 10:50

Israel bekräftar gripande av svensk

Den 17-årige svenske medborgaren, Taher Khazendar, låg och sov när beväpnade män stormade in och grep honom i fredags. Nu bekräftar även utrikesdepartementet att svensken gripits, men det är fortfarande oklart vad han är misstänkt för. Hans mamma Fadia Khazendar är väldigt orolig för sin son.

UNT - 26 aug 14 kl. 18:07

FLASH:Israel bekräftar vapenvila

Israels regering bekräftar att man kommit överens om en vapenvila utan tidsgräns med Hamas, uppger en regeringstalesman..

Kristianstadsbladet - 26 aug 14 kl. 18:07

FLASH:Israel bekräftar vapenvila

Israels regering bekräftar att man kommit överens om en vapenvila utan tidsgräns med Hamas, uppger en regeringstalesman.
Mer information kommer inom kort..

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Hamas: Enighet om eldupphör på Gazaremsan

Hamas och Israel har enats om eldupphör i och runt Gazaremsan, uppger en talesman för den palestinska islamiströrelsen som styr området..

SVT - 8 timmar sedan

Positivt besked för Greklands ekonomi

Greklands ekonomiska utveckling är positiv. Det menar ett ledande kreditvärderingsinstitut som nu höjer prognosen för landet..

SVT - 15 timmar sedan

Agentmisstänkt kvinna försökte ordna möte med Trump

Den kvinna som gripits i USA är misstänkt för att vara en agent som hade tagit sig in i konservativa cirklar för den ryska statens räkning, enligt det amerikanska justitiedepartementet..

SVT - 16 timmar sedan

Israel slår till mot mål i Gaza

Fyra palestinier har fått sätta livet till när Israel gick till angrep mot mål i Gazaremsan med flyg och stridsvagnar. Anfallen under fredagen motiveras av israeliska armén med att skott avlossats från södra Gaza mot israeliska soldater vid gränsen..

SVT - 16 timmar sedan

Pressfrihet testas i rättegång mot journalister i Myanmar

En uppmärksammad rättegång pågår nu mot två journalister i Myanmar. De anklagas för att ha tagit emot hemliga dokument och riskerar 14 års fängelse. De greps när de undersökte ett massmord på pojkar och män från den muslimska folkgruppen rohingya..

SVT - 16 timmar sedan

Nervgiftskadad får lämna sjukhus

En 45-årig man som blev allvarligt sjuk när han kom i kontakt med nervgiftet Novitjok i sydvästra England har skrivits ut från sjukhus..

SVT - 16 timmar sedan

Här är nya virala danstrenden – som kan vara farlig

Tusentals människor hoppar ur sina bilar för att dansa till Drakes nya låt ”In my feelings”. Men flera glömmer bort att tänka på sin säkerhet när de utför den nya danstrenden..

SVT - 19 timmar sedan

Libanesiska poliskvinnor i shorts skapar debatt

Några mil väster om libanesiska huvudstaden Beirut ligger staden Brummana. Där har shorts blivit en del av sommaruniformen för de kvinnliga trafikpoliserna. Något som skapat debatt i landet..

SVT - 19 timmar sedan

Ryssland visar upp nya kärnvapen efter toppmötet med Trump

Bara några dagar efter toppmötet mellan Putin och Trump i Helsingfors visar ryska försvarsministeriet upp bilder av nya avancerade kärnvapenrobotar med ”nästan obegränsad” räckvidd, uppger Tass..

SVT - 21 timmar sedan

Inte bara Sverige som drabbats hårt av skogsbränder

Det är inte bara i Sverige som skogsbränderna härjar. Våra grannländer Norge och Finland kämpar också, även om bränderna inte är lika omfattande där. SVT Nyheter har kollat läget utifrån ett urval länders medier..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.