SVT > Utrikes

Thursday, 15 November, 02:43

SVT - 14 jul 18 kl. 09:09

Israel bekräftar: Har flygbombat i GazaIsrael har flygbombat mål i Gaza på lördagsmorgonen, bekräftar den israeliska militären. Flygbombingarna kommer efter fredagens våldsamma sammandrabbningar på Gazaremsan, där en palestinsk tonårspojke sköts till döds och en israelisk soldat skadades. Därefter sköts flera projektiler från Gaza in över södra Israel..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Gaza, Gazaremsan, Israel

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Israel, bekräftarHar , flygbombati , Gaza
BT - 26 aug 14 kl. 17:24

Israel bekräftar vapenvila

Israel bekräftar att man har accepterat ett egyptiskt förslag på vapenvila i Gaza, uppger en israelisk regeringskälla. Ett par timmar tidigare hade palestinska källor meddelat att man nått en överenskommelse om en vapenvila med Israel. Kontakterna som har förekommit har lett till en "permanent vapenvila, en slut på blockaden och en garanti om att Gazas krav och behov ska tillgodoses", säger en palestinsk företrädare som inte vill framträda med namn.

GöteborgsPosten - 10 maj 18 kl. 06:31

Israel bekräftar attacker mot iranska mål

Israel bekräftar att landets militär har angripit militära mål i Syrien – tiotals iranska militäranläggningar ska ha träffats. Beskjutningen följer på iranska attacker mot israeliska baser på Golanhöjderna, enligt Israel..

Sydsvenskan - 09 maj 18 kl. 23:42

Israel bekräftar attacker mot iranska mål

Israel bekräftar att landets militär har angripit militära mål i Syrien – tiotals iranska militäranläggningar ska ha träffats. Beskjutningen följer på iranska attacker mot israeliska baser på Golanhöjderna, enligt Israel. Kring midnatt lokal tid sköts o.

Helsingborgs Dagblad - 09 maj 18 kl. 23:42

Israel bekräftar attacker mot iranska mål

Israel bekräftar att landets militär har angripit militära mål i Syrien – tiotals iranska militäranläggningar ska ha träffats. Beskjutningen följer på iranska attacker mot israeliska baser på Golanhöjderna, enligt Israel. Kring midnatt lokal tid sköts o.

UNT - 10 maj 18 kl. 06:31

Israel bekräftar attacker mot iranska mål

Israel bekräftar att landets militär har angripit militära mål i Syrien – tiotals iranska militäranläggningar ska ha träffats..

Kristianstadsbladet - 04 maj 13 kl. 11:02

Israel bekräftar Syrienbombning

Israeliska representanter bekräftar att det israeliska flygvapnet har genomfört flygattacker mot Syrien och att målet var en skeppslast med vapen. Lasten ska ha innehållit avancerade raketer.
De anonyma tjänstemännen säger samtidigt till tidningen Haaretz att det inte hittats några spår av kemiska stridsmedel.

NSD - 04 maj 13 kl. 11:08

Israel bekräftar Syrienattacker

Israeliska representanter bekräftar att det israeliska flygvapnet har genomfört flygattacker mot Syrien och att målet var en skeppslast med vapen. Lasten ska ha innehållit avancerade raketer..

Expressen - 24 sep 13 kl. 10:50

Israel bekräftar gripande av svensk

Den 17-årige svenske medborgaren, Taher Khazendar, låg och sov när beväpnade män stormade in och grep honom i fredags. Nu bekräftar även utrikesdepartementet att svensken gripits, men det är fortfarande oklart vad han är misstänkt för. Hans mamma Fadia Khazendar är väldigt orolig för sin son.

UNT - 26 aug 14 kl. 18:07

FLASH:Israel bekräftar vapenvila

Israels regering bekräftar att man kommit överens om en vapenvila utan tidsgräns med Hamas, uppger en regeringstalesman..

Kristianstadsbladet - 26 aug 14 kl. 18:07

FLASH:Israel bekräftar vapenvila

Israels regering bekräftar att man kommit överens om en vapenvila utan tidsgräns med Hamas, uppger en regeringstalesman.
Mer information kommer inom kort..

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Världens mäktigaste knarkkung inför rätta

Närmare två år efter att Joaquin ”El Chapo” Guzman fördes från Mexiko till USA så ställdes han i dag inför den amerikanska domstolen i New York. Han anklagas för att under 25 år smugglat tusentals kilo kokain, heroin, metaamfetamin och marijuana till USA – och för förberedelse till mord, vapenbrott och pengatvätt. ”El Chapo” ska ha tjänat drygt 136 miljarder kronor på drogsmuggling.

SVT - 4 timmar sedan

Christoffer Wendick: Därför ville May inte gå in på detaljer

Storbritannien ska få vara kvar i en tullunion med EU – med särskilda villkor för Nordirland. Det är en av få kända detaljer i det över 500 sidor långa utträdesavtal som den brittiska regeringen diskuterat på onsdagen. Christoffer Wendick kommenterar beskedet..

SVT - 6 timmar sedan

Brexit: Besked väntas snart

Premiärminister Theresa May väntas lämna ett kort uttalande om utkastet till utträdesavtal med EU när den brittiska regeringens extrainsatta möte är klart..

SVT - 14 timmar sedan

Israels försvarsminister avgår i protest mot vapenvila

Israels försvarsminister Avigdor Lieberman meddelar att han avgår – i protest mot ett nyblivet eldupphör med militanta palestinska grupper i Gaza..

SVT - 16 timmar sedan

USA tonar ned misstankar mot kronprins i Khashoggis död

I ett avlyssnat telefonsamtal till Saudiarabien sade en av männen som dödade saudiske journalisten Jamal Khashoggi: ”Berätta för din chef” att uppdraget hade utförts. Men vem ”din chef” syftar på är oklart, enligt amerikanska och europeiska myndigheter..

SVT - 19 timmar sedan

”Elden tros inte vara under kontroll förrän i december”

Bara 30 procent av branden i Kalifornien är under kontroll och det kommer ta tid innan hela är det..

SVT - 21 timmar sedan

Elbolag anklagas för att ligga bakom jättebranden i Kalifornien

Bristande underhåll av kraftledningar ledde till att gnistor slog ned i det torra landskapet, och på så sätt startade den jättelika branden i norra Kalifornien. Det menar ett 20-tal personer som drabbats och nu stämmer de ett energibolag som man menar bär ansvaret. Samtidigt stiger nu dödssiffran till 48..

SVT - Igår: 23:55

Merkel: Europa behöver egen armé och solidaritet

Förbundskansler Angela Merkel vill se en europeisk armé i framtiden och mer sammanhållning och solidaritet inom unionen. I ett brandtal inför Europaparlamentet fördömde hon nationalismen och egoismen och krävde en gemensam asylpolitik. Hennes tal möttes av både applåder och buanden..

SVT - Igår: 17:51

Bekräftat: EU och Storbritannien överens om brexit

Förhandlingarna kring Storbritanniens utträde ur EU har varit segdragna. Nu har parterna enats om ett första utkast till ett avtal, meddelar den brittiska regeringen enligt Reuters..

SVT - Igår: 17:51

Uppgifter: EU och Storbritannien överens om brexit

Förhandlingarna kring Storbritanniens utträde ur EU har varit segdragna. Nu uppger BBC att parterna har enats om ett första utkast till ett avtal..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.