Sydsvenskan > Inrikes

Wednesday, 14 November, 07:30

Liknande nyheter

Taggar: Bergman, hittadeen , bitav sig själv i , Skåne
Helsingborgs Dagblad - 14 jul 18 kl. 09:00

Bergman hittade en bit av sig själv i Skåne

Camilla Larsson: ”Här hittade han en viktig del av sin identitet som filmskapare”..

Skånskan - 05 jul 18 kl. 06:00

Vill synliggöra Bergman i Skåne

Journalisten och filmkritikern Camilla Larsson är projektledare för Film i Skånes satsning på att lyfta fram och synliggöra Ingmar Bergmans tid och arbete i Skåne.
– Det var här hans speciella sätt att skildra naturen uppstod och perioden i Malmö med alla uppsättningar och filmer är jätteviktig men jag upplever att folk inte vet så mycket om det, säger hon.Urval av Bergmanhändelser i Skåne under 2018:
Just nu pågår en serietävling för yrkesverksamma serieskapare på temat Ingmar Bergmans Universum som sedan kommer att reultera i en utställning på malmö universitet i höst.

Eurosport - 29 feb 12 kl. 08:59

Skidskytte - Bergman kör sprinten: "Barnet en bit bort"

Carl-Johan Bergman kommer till skidskytte-VM i Ruhpolding och kör lördagens sprint..

YLE - 27 dec 15 kl. 10:28

Hittade drömjobbet och drömprinsen i Prag

Ebba Håkans stora intressen är matlagning och journalistik. För tillfället kombinerar hon dem i Tjeckiens huvudstad, Prag, där hon också via slumpen hittade sitt drömjobb. Ebba Håkans kommer från Replot som ligger utanför Vasa och har studerat journalistik.

Nyheter 24 - 18 nov 13 kl. 14:34

Hittade sin biologiska mamma på Facebook – efter 36 timmarHittade hem med Google maps

USA. Amerikanskan Elizabeth Boys har i hela sitt liv vetat om att hon är adopterad men väntade i 29 år på att söka upp sin biologiska mamma. Nu har hon hittat henne – via Facebook.

Skånskan - 03 jul 18 kl. 06:00

3 x Bergman i nya dokumentärer

Tidningens filmskribent Ingela Bergman rapporterar om intryck från årets Bergmanvecka på Fårö 25/6 – 1/7.– Varför fick du jobbet som Bergmans skripta?
– För att det var personalbrist!

Sydsvenskan - 27 aug 11 kl. 06:30

"Det gick hem i pressen att tvåla till Bergman" "Han var som ett laddat batteri, ett energipaket"

"Kombinationen av det sensuella och det realistiska är unikt för honom."
Det började med artikelserien i Expressen 1962, där Bo Widerberg kallade Ingmar Bergman för ?vår dalahäst mot världen?.

Kristianstadsbladet - 13 okt 12 kl. 13:10

Hägern som hittade hem

Foto: Peter Åklundh
Kristianstadsbladets Kultur- och Nöjespris går i år till författare Anders Roslund. Kulturredaktör Sune Johannesson stämde i veckan träff med pristagaren på hans favoritfik på Söder i Stockholm. Det blev ett samtal om minnen, skrivande och skadade fåglar.

Skånskan - 03 okt 16 kl. 09:00

Följde med frun och hittade sin väg

PRISAD. Det var när David Bryder följde med sin fru till hennes jobb som han fastnade för laboratoriemiljön. Nu forskar han kring stamceller och har just fått det så kallade Tobiaspriset på tio miljoner kronor.

Skånskan - 03 feb 17 kl. 16:35

Gammal butikslokal försvinner bit för bit

SVEDALA Grävmaskinen knaprar sig igenom den gula tegelbyggnaden. Snart börjar rivningen av gamla Icabutiken synas rejält även från Storgatan. ERWP.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Mays nästa brexit-strid sker på hemmaplan

Efter långa brexit-förhandlingar med Bryssel måste den brittiska premiärministern Theresa May först sälja in villkoren i det föreslagna avtalet till sin egen regering, sedan till parlamentet. Redan innan utkastet offentliggjorts hörs hård kritik från bä.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Johansson tillbaka efter knäskadan i Milano

Tiden efter korsbandsskadan i Milano har varit tuff. Men nu är Jakob Johansson återigen en spelare för landslaget. – Det är klart man har tänkt en eller två tankar om man verkligen kommer komma tillbaka på allvar, säger han.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Myhrer på ny guldjakt

Det blev till slut ett OS-guld. Men hur laddar man om efter det vid 35 års ålder? André Myhrer har hittat ny motivation i jakten på det enda som saknas nu – ett VM-guld.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Tokyobörsen avvaktande efter nedgång

Tokyobörsen öppnade uppåt på onsdagsmorgonen efter uppgifter om handelssamtal mellan USA och Kina och efter att Storbritannien meddelat att ett utkast till brexitavtal med EU finns klart. Under förmiddagen vände Tokyobörsen dock något nedåt igen. Nikkei.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Säkerhetsrådet diskuterade Gazavåld

Det blev ingen överenskommelse om hur FN:s säkerhetsråd ska hantera det upptrappade våldet i Gazaremsan under rådets möte i New York under tisdagen, uppger diplomater. Mötet hölls på begäran av Kuwait och Bolivia med anledning av den värsta krisen i omr.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Japans ekonomi sjönk efter katastrofer

Japans ekonomi sjönk under årets tredje kvartal, efter att flera naturkatastrofer drabbat landet, visar officiell statistik. BNP för juli till september tappade 0,3 procent jämfört med föregående kvartal. Katastrofer som en stor översvämning, en jordbäv.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Bilbrand efter smäll i Tollarp

Polisen fick natten mot onsdag larm om bilbrand i Tollarp i Skåne. Det brinner i två bilar, men enligt polisen finns det inte någon risk att elden ska sprida sig. – Man hör en smäll och sedan är det en bil som brinner.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Polisen tog in tonåring misstänkt för att ha antastat barn på Limhamn

Han släpptes efter förhör..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Ola Lindholm ska få fler unga killar att läsa

Just nu arbetar programledaren Ola Lindholm och hans medförfattare Johan Lindqvist med en ny bokserie som ska väcka läslusten hos killar i åldern 9–12 år. – Det är pojkar i den här åldern som tyvärr mer och mer har tappat läsningen och vi känner att där.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Italien trotsar EU i budgetbråk

Italiens regering trotsar EU i frågan om landets budget. Hellre riskera finansiella sanktioner än att strama åt utgifterna, är vägvalet. För en knapp månad sedan fick den italienska budgeten en historisk bakläxa av EU-kommissionen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.