SVT > Utrikes

Sunday, 23 September, 23:52

Liknande nyheter

Taggar: Blodiga, demonstrationernai , Nicaragua
Aftonbladet - 27 jan 11 kl. 07:58

De blodiga demonstrationerna mot president Hosni Mubarak fortsätter


Bildt: Jag följer rapporterna från Kairo med ökad oro..

SVT - 31 maj 18 kl. 22:44

Dödliga protester i Nicaragua fortsätter

Minst 92 personer har dött sedan 18 april på grund av de politiska oroligheterna i Nicaragua. Nästan 900 har skadats och hundratals har gripits i de våldsamma demonstrationerna, både för och emot den sittande regeringen..

SR - 13 jul 18 kl. 14:49

Stora protester i Nicaragua – generalstrejk planeras

Oroligheterna i Nicaragua fortsätter och idag planeras en generalstrejk av oppositionen. Totalt har över 250 personer dödats i de regeringskritiska demonstrationerna, sedan mitten av april..

SVT - 18 jul 18 kl. 02:12

Blodig offensiv i Nicaragua

Två nya dödsfall rapporteras i den blodiga konflikten mellan regeringsmotståndare och presidenttrogna styrkor i Nicaragua..

SR - 20 apr 17 kl. 06:00

Demonstrationerna i Venezuela blev blodiga

Demonstrationerna i Venezuela slutade våldsamt - tre personer har dödats och flera skadats, men trots det kallar oppositionen till fortsatta protester, för att kräva president Nicolás Maduros avgång..

DI - 25 feb 11 kl. 19:32

Blodiga sammandrabbningar i Tripoli

Tripoli skälver av demonstrationerna som nu har nått Gaddafis tröskel. Sammanstötningarna har varit blodiga, och när Gaddafi än en gång talade till folket var det för att mana till kamp för hans sak..

YLE - 24 okt 13 kl. 11:58

Till Nicaragua som frivilligarbetare

Senaste läsår gick Helena Vikström och Bo-Erik Ek på volontärlinjen vid Kredu, eller Kristliga folkhögskolan, i Nykarleby.
Helena, som bor i Purmo, är utbildad barnträdgårdslärare. Bo-Erik bor i Oravais och är elingenjör och företagare.

Sydöstran - 14 jul 18 kl. 01:26

Strejk efter blodiga protester

De flesta banker, affärer, skolor och bensinstationer i Nicaragua höll stängt på fredagen. Oppositionen utlyste en 24-timmars generalstrejk dagen efter att fem personer dödats i våldsamheter vid protester mot president Daniel Ortega.(TT).

Sydsvenskan - 14 jul 18 kl. 01:26

Strejk efter blodiga protester

De flesta banker, affärer, skolor och bensinstationer i Nicaragua höll stängt på fredagen. Oppositionen utlyste en 24-timmars generalstrejk dagen efter att fem personer dödats i våldsamheter vid protester mot president Daniel Ortega. – Jag jobbar för at.

Helsingborgs Dagblad - 14 jul 18 kl. 01:26

Strejk efter blodiga protester

De flesta banker, affärer, skolor och bensinstationer i Nicaragua höll stängt på fredagen. Oppositionen utlyste en 24-timmars generalstrejk dagen efter att fem personer dödats i våldsamheter vid protester mot president Daniel Ortega. – Jag jobbar för at.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

”Många socialister i Europa skulle gärna ha det resultat de svenska socialdemokraterna fick”

Frankrikes förre president François Hollande fick se sitt parti minska kraftigt i förra årets franska val. I en intervju för SVT:s Agenda säger han att tillbakagången för hans parti inte handlar om ekonomin utan om många människors rädsla för en gränslös värld..

SVT - 6 timmar sedan

USA tillbakavisar Irans anklagelse om inblandning i attacken mot militärparad

Dagen efter dådet mot en militärparad fortsätter Iran att lägga skulden på USA och länder i Mellanöstern som är Teherans ärkefiender. Dessa förser arabiska separatistgrupper i Iran med finansiella och militära resurser för att skapa oro i landet, hävdar Irans president Hassan Rohani. Men USA avfärdar påståendet om att landet ligger bakom attentatet..

SVT - 8 timmar sedan

Danskarna får körkort i mobilen

Inom två år kommer danskarna att kunna ha sitt körkort i digital form i en app i mobilen. Körkortet är det första av flera id-kort som kommer att digitaliseras, uppger det danska finansdepartementet..

SVT - 13 timmar sedan

Kvinnor i Schweiz kräver lika lön

Drygt 20 000 personer demonstrerade i Bern i Schweiz på lördagen med krav på lika löner för kvinnor och män. Det schweiziska parlamentet ska på måndag debattera ett lagförslag som innebär att alla företag med mer än 100 anställda måste införa lika löner..

SVT - 15 timmar sedan

Jätterazzia i finska skärgården – tre gripna i misstänkt penningtvättshärva

Tre personer har gripits i en jätteoperation som genomförs i Åbo skärgård och på fastlandet i Finland under helgen. Detta som en del i en polisutredning av en stor internationell penningtvättshärva, rapporterar finländska medier..

SVT - 16 timmar sedan

Hundratusentals övergivna hundar i Puerto Rico efter orkanen Maria

Antalet övergivna hundar i Puerto Rico har fördubblats sedan orkanen Maria svepte in över ön för ett år sedan. – Nu uppskattar man att det finns minst 400 000 övergivna djur, säger Nicole DiPaolo, som grundat en hjälporganisation för övergivna hundar..

SVT - 18 timmar sedan

Steve Bannon storsatsar på EU-valet – vill upprätta ”krigsrum”

Trumps förre chefsstrateg pratade i Italien om planer för sin högerrörelse.

SVT - 21 timmar sedan

Människorättsaktivist mördad i Guatemala

Aktivisten Juana Ramirez Santiago som arbetat för ursprungsfolks rättigheter i Guatemala har skjutits ihjäl av okända angripare, rapporterar lokala medier..

SVT - 21 timmar sedan

Norskt trähus högst i världen

85,4 meter högt. Det är det nya höjdrekordet för trähus, det uppger nyhetsbyrån AP och norska TV2. Rekordbyggnaden ligger i Brumunddal i sydöstra Norge vid landets största sjö Mjösa..

SVT - Igår: 23:21

Iran kallar till sig Danmarks ambassadör efter attentat mot militärparad

Iran kallar till sig ambassadörerna för Nederländerna, Danmark och Storbritannien efter attentatet mot en militärparad i staden Ahvaz. De tre europeiska länderna anklagas för att aktivt skydda iranska oppositionella grupper, vilka Iran betraktar som terroristorganisationer, rapporterar nyhetsbyrån IRNA. ..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.