SVT > Utrikes

Sunday, 15 July, 23:07

Liknande nyheter

Taggar: Blodiga, demonstrationernai , Nicaragua
Aftonbladet - 27 jan 11 kl. 07:58

De blodiga demonstrationerna mot president Hosni Mubarak fortsätter


Bildt: Jag följer rapporterna från Kairo med ökad oro..

SVT - 31 maj 18 kl. 22:44

Dödliga protester i Nicaragua fortsätter

Minst 92 personer har dött sedan 18 april på grund av de politiska oroligheterna i Nicaragua. Nästan 900 har skadats och hundratals har gripits i de våldsamma demonstrationerna, både för och emot den sittande regeringen..

SR - I förrgår: 14:49

Stora protester i Nicaragua – generalstrejk planeras

Oroligheterna i Nicaragua fortsätter och idag planeras en generalstrejk av oppositionen. Totalt har över 250 personer dödats i de regeringskritiska demonstrationerna, sedan mitten av april..

SR - 20 apr 17 kl. 06:00

Demonstrationerna i Venezuela blev blodiga

Demonstrationerna i Venezuela slutade våldsamt - tre personer har dödats och flera skadats, men trots det kallar oppositionen till fortsatta protester, för att kräva president Nicolás Maduros avgång..

DI - 25 feb 11 kl. 19:32

Blodiga sammandrabbningar i Tripoli

Tripoli skälver av demonstrationerna som nu har nått Gaddafis tröskel. Sammanstötningarna har varit blodiga, och när Gaddafi än en gång talade till folket var det för att mana till kamp för hans sak..

YLE - 24 okt 13 kl. 11:58

Till Nicaragua som frivilligarbetare

Senaste läsår gick Helena Vikström och Bo-Erik Ek på volontärlinjen vid Kredu, eller Kristliga folkhögskolan, i Nykarleby.
Helena, som bor i Purmo, är utbildad barnträdgårdslärare. Bo-Erik bor i Oravais och är elingenjör och företagare.

Sydöstran - Igår: 01:26

Strejk efter blodiga protester

De flesta banker, affärer, skolor och bensinstationer i Nicaragua höll stängt på fredagen. Oppositionen utlyste en 24-timmars generalstrejk dagen efter att fem personer dödats i våldsamheter vid protester mot president Daniel Ortega.(TT).

Sydsvenskan - Igår: 01:26

Strejk efter blodiga protester

De flesta banker, affärer, skolor och bensinstationer i Nicaragua höll stängt på fredagen. Oppositionen utlyste en 24-timmars generalstrejk dagen efter att fem personer dödats i våldsamheter vid protester mot president Daniel Ortega. – Jag jobbar för at.

Helsingborgs Dagblad - Igår: 01:26

Strejk efter blodiga protester

De flesta banker, affärer, skolor och bensinstationer i Nicaragua höll stängt på fredagen. Oppositionen utlyste en 24-timmars generalstrejk dagen efter att fem personer dödats i våldsamheter vid protester mot president Daniel Ortega. – Jag jobbar för at.

Blekinge Läns tidning - Igår: 01:26

Strejk efter blodiga protester

De flesta banker, affärer, skolor och bensinstationer i Nicaragua höll stängt på fredagen. Oppositionen utlyste en 24-timmars generalstrejk dagen efter att fem personer dödats i våldsamheter vid protester mot president Daniel Ortega.(TT).

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Trump landar på finsk mark inför toppmötet

Ett toppmöte med den ryska presidenten Vladimir Putin väntar Donald Trump imorgon, som nu anlänt till Helsingfors. Strax före klockan åtta på söndagskvällen svensk tid tog presidentplanet Air Force One mark på Helsingfors-Vanda flygplats..

SVT - 5 timmar sedan

Demonstranterna: ”De två kan inte åstadkomma något bra ihop”

Demonstranter samlades i Helsingfors dagen innan toppmötet för att protestera mot Putins och Trumps politik, men några ville också välkomna den amerikanske presidenten till Finland..

SVT - 7 timmar sedan

Agendan: Det här kommer ledarna prata om, och undvika

Ukraina, Syrien, kärnvapen, kanske ett par ord om Rysslands inblandning i det amerikanska valet och Krim. Flera kontroversiella ämnen står på agendan inför det första officiella toppmötet mellan Donald Trump och Vladimir Putin ..

SVT - 9 timmar sedan

FN: Rekordmånga civila dödsoffer i Afghanistan

Våldet mot civila i Afghanistan har nått en rekordhög nivå, visar nya siffror från FN. Under årets sex första månader dödades totalt 1 692 civila i den väpnade konflikt som plågat landet i många år..

SVT - 10 timmar sedan

Theresa May: Trump sa åt mig att stämma EU

Donald Trump kom med ett skarpt förslag till Theresa May när de båda ledarna träffades i fredags: Stäm EU. May ansåg dock att detta var för ”brutalt”. Inför veckans brexitdebatter är Mays budskap till sina splittrade partikamrater tydligt: Ställ er bakom mig — annars kanske det inte blir något EU-utträde..

SVT - 14 timmar sedan

Jordbävning utanför Jemen

En jordbävning med magnituden 6,2 registrerades utanför Jemens kust tidigt på söndagen, rapporterar USA:s geologiska myndighet USGS..

SVT - 15 timmar sedan

Trump: Jag ställer upp för omval

Donald Trump säger i en intervju med tidningen Mail on Sunday under sitt besök i Storbritannien att han avser att ställa upp för omval 2020..

SVT - 16 timmar sedan

Twitter-konton kopplas till ryska agenter

Twitter har stängt två konton som kopplas till de tolv ryska underrättelseofficerare som åtalats i USA för att ha hackat sig in i Demokratiska partiets datanätverk under presidentvalskampanjen 2016..

SVT - 18 timmar sedan

Misstänkt blåval slaktad av isländskt företag

En frivilligorganisation filmade när ett isländskt valfångstföretag slaktar vad som antas vara en blåval, ett djur som är förbjudet att döda såväl på Island som i de flesta länder..

SVT - 21 timmar sedan

Fler dödade vid protester i Nicaragua

Ytterligare två unga män har skjutits ihjäl av regeringsstyrkor i en kyrka i Nicaraguas huvudstad. Minst nio människor har mist livet sedan de landsomfattande protesterna mot president Daniel Ortega trappades upp i torsdags..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.