Sydsvenskan > IT

Friday, 15 February, 23:55

Liknande nyheter

Taggar: Årets torka, riskerar, ledatill , brist, svenskt, kött
Helsingborgs Dagblad - 14 jul 18 kl. 07:00

Årets torka riskerar leda till brist på svenskt kött

Bondens uppmaning: ”Frys in en ko – rädda en häst.”.

Expressen - 20 feb 18 kl. 06:55

Ny torka riskerar att slå till mot Kalifornien

Efter att den femåriga svåra torkan i Kalifornien tog slut pustade många ut. Nu riskerar en ny torka att slå till – efter stora brister på snö, skriver Bloomberg. – Det är dags att vara orolig, säger Alan Haynes, hydrolog till tidningen..

Newsmill - 28 maj 12 kl. 13:32

Polisens chefsproblem riskerar leda till fortsatt ineffektivitet

http://www.newsmill.se/trackback/45250Tidigare polisintendent: Grundproblemet ?

DalaDemokraten - 11 aug 14 kl. 16:41

Debatt: Moderat energipolitik riskerar leda till elbrist

En ansvarstagande regering måste ha en plan för övergången till ny hållbar elproduktion. Att som alliansregeringen blunda för att kärnkraften är gammal och att det därför är hög tid att besluta om ny elproduktion riskerar att Sverige i en snar framtid kan drabbas av allvarlig elbrist, vilket skulle drabba både industrin och privatpersoner hårt..

Eurosport - 26 nov 14 kl. 13:27

Nya krav riskerar leda till färre dopningstest nästa år: "En fråga om idrottens trovärdighet"

Wadas ökade krav kan leda till att nationella antidopningsbyråer inte har råd med lika många tester nästa år. Risken kan inte uteslutas heller i Sverige. ”Vill man vara med och driva antidopningsarbetet internationellt så kräver det resurser.

DN - 23 feb 15 kl. 00:05

”Svenska byggregler bryter mot EU-direktiv och riskerar leda till ökad klimatpåverkan”

Ny granskning. Svenska staten bryter sannolikt mot EU:s direktiv om byggnaders energiprestanda. Byggreglerna kan dessutom leda till ökad klimatpåverkan.

DN - 03 sep 17 kl. 21:00

”EU:s hårda Brexit-position riskerar leda till handelskrig”

Vi uppmanar de svenska och tyska regeringarna att inte stödja det ogenomtänkta argumentet att britterna inte ska få ”plocka russinen ur kakan” och att motsätta sig bestraffningsstrategin. Tyskland och Sverige riskerar att förlora mest på en sådan vedergällningsstrategi, skriver ekonomiprofessorerna John Hassler och Hans-Werner Sinn..

DN - 03 sep 17 kl. 21:00

”EU:s hårda Brexit-position riskerar leda till handelskrig”

Vi uppmanar de svenska och tyska regeringarna att inte stödja det ogenomtänkta argumentet att britterna inte ska få ”plocka russinen ur kakan” och att motsätta sig bestraffningsstrategin. Tyskland och Sverige riskerar att förlora mest på en sådan vedergällningsstrategi, skriver ekonomiprofessorerna John Hassler och Hans-Werner Sinn..

GöteborgsPosten - 25 mar 16 kl. 09:22

Torka skapar global brist på socker

Priset på råsocker har hittills i år stigit med cirka tio procent och ligger nu nära sitt högsta på 18 månader..

Expressen - 20 nov 14 kl. 01:36

MFF riskerar spelar- brist i Europaspelet

Om svenska mästarlaget Malmö FF blir sämst trea i gruppspelet i Champions League-fotbollen kan Uefas (europeiska fotbollsförbundet) regler innebära att truppen blir väldigt tunn i vårens fortsatta cupäventyr..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Två åtalas för brutal misshandel och rån

Två unga män åtalas misstänkta för en grov misshandel av en tredje man i Karlstad i slutet av förra året, rapporterar Nya Wermlands-Tidningen. De åtalas också för rån och ringa narkotikabrott. När den misshandlade mannen fallit omkull på marken ska de a.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Bilbrand på Svansjögatan

En bil började brinna på Svansjögatan under fredagskvällen..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Ledin klar för Malmö

Forwardsveteranen Per Ledin, 40, är tillbaka i SHL. Malmö har skrivit kontrakt med den fysiske och elake forwardsprofilen säsongen ut. "Vi känner att vi behöver en rutinerad kille som besitter ett stort inre ledarskap, något som kommer att komma väl til.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Ungdomar kastade sten mot ordningsvakter

Polis kallades till parken Trädgårdsföreningen i Göteborg på fredagskvällen efter att en större grupp ungdomar kastat sten mot ordningsvakter, skriver polisen på sin hemsida. – 15 till 20 killar stökade runt där inne, och när ordningsvakterna ingrep möt.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Säkerhetsföretag avslöjade skolkorruption

Sommaren 2017 larmade kollegor om korruptionsmisstankar mot en rektor och två lärare på en skola i Malmö, skriver Sydsvenskan. I stället för att polisanmäla anlitade Malmö stad ett säkerhetsföretag, bestående av ex-soldater och poliser från Försvarsmakt.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Tusentals skolelever strejkade för miljön

Tusentals skolelever i Storbritannien, Frankrike och Tyskland "gick ut i strejk" på fredagen i protest mot klimatförändringarna. Manifestationerna är inspirerade av 16-åriga Greta Thunbergs uppmärksammade skolstrejk. Arrangörerna i Storbritannien uppger.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Cherrie släpper ny singel

R'n'b-stjärnan Cherrie släpper en ny singel med titeln "Og", kort för ortengäri (tjej från förorten). Det är den första låten från ett kommande mixtape. "Låten är ett anthem för tjejer som gjort något utav inget.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Naturbilder tar plats på Naturhistoriska

En utställning med fotografier från den ansedda internationella naturfototävlingen "Wildlife photographer of the year" kommer till Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm. Utställningen öppnar den 23 februari och utlovar "enastående bilder av djurens fas.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Ny fotskada för Jakobsen

Den opererade foten börjar till slut att kännas bättre. Då stukade Kristoffer Jakobsen den andra i stället. En grensling på förlägret i Björnrike har inneburit ett par ofrivilliga vilodagar inför VM-starten i slalom på söndag.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Liberal domare åter på plats i USA:s HD

Domaren Ruth Bader Ginsburg är åter på plats i USA:s mäktiga högsta domstol. Under januari har hon inte har kunnat delta fysiskt i domstolens möten, på grund av den canceroperation hon genomgick före jul. Den 85-åriga domaren är en av de liberalt inrikt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.