DN > Utrikes

Thursday, 15 November, 17:29

DN - 14 jul 18 kl. 06:38

Martin Gelin: Trump fortsätter att tala om Putin i varma ordalagDemokraterna i kongressen kräver att Donald Trump stoppar måndagens möte med Vladimir Putin, efter att 12 ryska agenter åtalats för brott i samband med valkampanjen 2016. Men inget tyder på att Trump plötsligt kommer att rätta sig efter demokraternas krav. En av Trumps medarbetare säger att sannolikheten att mötet ställs in är “noll procent”..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Gelin, Putin, Donald Trump, Vladimir Putin, Trump, Trumps

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Martin, Gelin, Trumpfortsätter att , talaom , Putini , varma ordalag
DN - 24 mar 17 kl. 20:58

Martin Gelin: Trump kommer att göra sitt bästa för att skylla på andra

På fredagskvällen blev det klart att republikanerna i kongressen stoppar försöket att rösta igenom ett nytt lagförslag som skulle ersätta Barack Obamas sjukvårdsreform. DN:s Martin Gelin svarar på tre frågor..

DN - 17 okt 16 kl. 21:47

Martin Gelin: Trump kan skada den amerikanska demokratin

New York. Enligt Donald Trump är det amerikanska valet en smutsig, korrupt konspiration för att göra Hillary Clinton till president. Bland hans väljare är det allt fler som talar om en väpnad revolution om Trump förlorar.

DN - 15 feb 17 kl. 21:25

Martin Gelin: Trump svar om Israel var en axelryckning

En av världspolitikens mest komplicerade konflikter avfärdades med en axelryckning av president Donald Trump under onsdagens möte med Benjamin Netanyahu. Ska Israel och Palestina vara en stat eller två stater? "Jag gillar den lösning som båda sidorna gillar", sade Trump..

DN - 21 jul 17 kl. 06:51

Martin Gelin: Trump förbereder radikala åtgärder för att stoppa undersökning

Donald Trump undersöker nu möjligheterna att smutskasta eller avskeda Robert Mueller, som leder undersökningen om presidentens ryska kontakter. Trump har även frågat sina jurister om möjligheterna att benåda sig själv, sin närmaste stab och familjemedlemmar. Historiker säger att USA kan vara på väg mot en politisk kris som får Watergate att blekna..

DN - 29 jul 17 kl. 00:05

Martin Gelin: Trump känner sig allt mer hotad och svag som president

ANALYS. Donald Trump har sparkat sin stabschef Reince Priebus. I stället tillsätts John Kelly, som ny leder myndigheten för inrikes säkerhet.

DN - 10 nov 17 kl. 06:12

Martin Gelin: Trump lär lämna Kina med avundsjuka – och det bör oroa oss

För första gången i modern tid besöker en amerikansk president Kina i underläge. Det är nu Xi Jinping, snarare än Donald Trump, som framstår som världens mäktigaste president. Mötet mellan de två världsledarna riskerar att bli en tävling mellan två stormakter, där Trump knappast lär acceptera att behandlas som nummer två i världspolitiken..

DN - 11 jan 18 kl. 06:10

Martin Gelin: Trump verkar ha fått kalla fötter

Åklagaren Robert Mueller har gjort det klart att han vill förhöra även Donald Trump i undersökningen om presidentens ryska kontakter. Trump säger nu att han inte behöver ställa upp på en sådan intervju, men det är tveksamt om han har juridiska grunder att avstå..

DN - 06 feb 18 kl. 06:05

Martin Gelin: Trump lär inte skadas av börsraset

Under det senaste året har Donald Trump gång på gång tagit åt sig äran för att börsen går uppåt. Efter måndagens börsras kan Trump kan få ångra sådant skryt. Men politiskt lär han inte påverkas av raset, om det inte skulle fortsätta kraftigt nedåt..

DN - 07 aug 18 kl. 21:35

Martin Gelin: Trump sprider konspirationsteorier om Kaliforniens klimatpolitik

Nio personer är döda och mer än 1100 hus förstörda i sommarens skogsbränder i Kalifornien. Donald Trump har utropat katastroftillstånd, vilket innebär att federala medel kan användas för att hjälpa delstaten. Samtidigt sprider Trump vilseledande konspirationsteorier om delstatens klimatpolitik..

DN - 21 jul 16 kl. 06:00

Martin Gelin: Trump har öppnat dörren för extrema och radikala idéer


Cleveland. Ingen retorik kan dölja det faktum att Donald Trump är den mest extrema presidentkandidaten i det republikanska partiets moderna historia. I kväll håller han sitt stora tal på partikonventet..

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Ingen ände på Mays elände

Kaos har präglat brittisk politik ända sedan britterna röstade för att lämna EU och Theresa May tog över som premiärminister. Efter flera ministeravhopp hänger Mays ställning på en skör tråd. DN listar de mest dramatiska händelserna under hennes tid i toppen..

DN - 45 minuter sedan

USA riktar sanktioner mot 17 misstänkta i mordet på Khashoggi

USA beslutade på torsdagseftermiddagen att rikta sanktioner mot 17 personer som man anser var inblandade i mordet på journalisten Jamal Khashoggi..

DN - 2 timmar sedan

Flera skadade när skolbussar krockade i Tyskland

Två skolbussar har krockat i byn Ammerndorf utanför Nürnberg i Tyskland, rapporterar lokala medier..

DN - 4 timmar sedan

Erik Ohlsson: Saudiarabien vill hugga huvudet av fem och gå vidare

Journalisten Jamal Khashoggis misstänkta mördare står inför rätta i Saudiarabien. Kommer rättvisa att skipas? DN:s Mellanösternkorrespondent Erik Ohlsson reder ut de senaste turerna i fallet Khashoggi..

DN - 10 timmar sedan

Martin Gelin: Facebook försökte smutskasta kritiker med falska rykten

Facebooks försök att stoppa kritiken mot företaget har präglats av etiskt tvivelaktiga metoder, enligt nya avslöjanden i New York Times. Facebook ska ha rekryterat en republikansk pr-firma för att sprida falska rykten om att företagets kritiker betalas av finansmannen George Soros..

DN - 16 timmar sedan

Förlorar jobbet efter kritik från Melania Trump

Ett dygn efter det att rikets första dam Melania Trump gått till hårt angrepp mot en av Vita husets säkerhetsrådgivare meddelar Vita huset att personen flyttas till en ny tjänst..

DN - 17 timmar sedan

”Stormy Daniels” advokat misstänks för våld i hemmet

Michael Avenatti, som är advokat för Stephanie Clifford i målet mot Donald Trump, har gripits misstänkt för att ha slagit sin före detta fru..

DN - 18 timmar sedan

Flake vill skydda Rysslandsutredningen – utmanar Trump

Den republikanske senatorn Jeff Flake kommer att bromsa alla utnämningar som presidenten vill göra när det gäller nya domare så länge som senaten inte går med på att skydda Rysslandsutredaren Robert Mueller från att få sparken..

DN - 18 timmar sedan

Sexfaldig ökning av amerikaner som söker asyl i Kanada

Ett snabbt växande antal amerikanska medborgare söker asyl i Kanada. Många av dem är barn till haitier. Amerikaner är nu den tredje största gruppen som söker asyl hos grannen i norr..

DN - 19 timmar sedan

Frankrike till Trump: Du saknar vanlig anständighet

Frankrike slog på onsdagen tillbaka mot USA:s president Donald Trump sedan denne i en serie Twitterinlägg attackerat landets president Emmanuel Macron i tisdags. ”Jag svarar på ren engelska: vanlig anständighet hade varit bra”, skriver en talesman för Macron..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.