DN > Utrikes

Friday, 21 September, 10:12

DN - 14 jul 18 kl. 05:45

Förväntningarna stora ­inför historiskt mötePå lördagen landar Eritreas president Isaias Afewerki i den etiopiska huvudstaden Addis Abeba för ett tre dagar långt statsbesök. Resan följer på den etiopiska premiärministern Abiy Ahmeds historiska besök i Asmara förra helgen, då de två ledarna formellt avslutade det 20 år långa kriget. Nu ska de mejsla ut detaljerna i fredsavtalet. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Eritreas, Isaias Afewerki, Addis Abeba, Abiy Ahmeds, Asmara

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förväntningarnastora inför , historiskt, möte
DI - 09 jan 14 kl. 11:06

Förväntningarna dämpas på bostadsprisutvecklingen

Den uppåtriktade trenden för de svenska hushållens förväntningar om bostadspriserna bryts inför 2014, men trots trendbrottet är förväntningarna på historiskt höga nivåer..

DI - 26 sep 17 kl. 14:36

Inför H&M-rapport: Reor har sänkt förväntningarna

H&M släpper sin delårsrapport i ett för bolaget historiskt känslig läge. Aktien har lyft något sedan den nyligen varit nere och nosat på 200 kronor, men situationen är bräcklig och ett tredje kvartal under de redan lågt ställda förväntningarna kan innebära ny press..

SmålandsPosten - 03 dec 13 kl. 00:28

S sänker förväntningarna

Socialdemokraternas valgeneral Jan Larsson presenterade igår partiets valstrategi inför supervalåret 2014. Larsson berättade att Socialdemokraternas huvudargument inför valet ska vara det vådliga i att sänka skatter. Sänkta skatter ska ställas mot investeringar i välfärden, där S står för det senare.

BT - 28 okt 14 kl. 09:22

Historiskt: Räntan sänks till 0 procent

Riksbanken sänker styrräntan, reporäntan, med 0,25 procentenheter till 0 procent. Riksbanken sänker den styrande reporäntan, med 0,25 procentenheter till noll procent. Direktionen bedömer att reporäntan måste vara kvar på den här nivå till dess att inflationen tydligt har tagit fart.

SvD - 12 feb 15 kl. 16:45

Historiskt beslut – men Ingves är beredd att sänka mer

Inflationen och inflationsförväntningarna stod i fokus när Riksbanken fattade det historiska beslutet att införa minusränta. Reporäntan sänks till minus 0,1 procent samtidigt som Riksbanken köper statsobligationer för 10 miljarder kronor..

SR - 28 nov 15 kl. 11:33

Historiskt val i Burkina Faso

På söndag är det president-och parlamentsval i Burkina Faso i Västafrika. Efter den folkliga resningen förra året som tvingade den tidigare presidenten att avgå efter 27 år vid makten är förväntningarna stora på demokratins återkomst i landet..

Skånskan - 11 jun 18 kl. 21:33

Historiskt toppmöte i natt

Singapore Mycket står på spel när Kim Jong-Un och Donald Trump - två starka kombatanter - möts i Singapore.
Klockan 03 natten mot tisdag, svensk tid, träffas de båda världsledarna för att prata kärnvapennedrustning.Nordkoreas ledare Kim Jong-Un är i Singapore med anledning av det historiska mötet med USA:s president Donald Trump.

BT - 06 jul 18 kl. 05:00

Nya riktlinjer ska lyfta Borås Basket: ”Inte levt upp till förväntningarna”

Borås Basket jagar ett historiskt första guld – och kommande säsong genom nya taktiska riktlinjer. För första gången kommer laget att byggas utan en renodlad center. – Modern basket handlar mycket om fart och trepoängsskytte, säger Henrik Carlsson..

Sydsvenskan - 13 maj 15 kl. 08:16

Inflationsförväntningarna spretar

Inflationsförväntningarna ökar något på ett och två års sikt men sjunker på fem års sikt, enligt en färsk mätning från TNS Sifo Prospera.På ett års sikt räknar marknadens aktörer med en inflation på 0,9 procent, vilket kan jämföras med 0,8 procent i aprilmätningen. På två års sikt ligger inflationsförväntningarna på 1,4 procent, mot aprilsiffran på 1,3 procent.

Helsingborgs Dagblad - 13 maj 15 kl. 08:16

Inflationsförväntningarna spretar

Inflationsförväntningarna ökar något på ett och två års sikt men sjunker på fem års sikt, enligt en färsk mätning från TNS Sifo Prospera.På ett års sikt räknar marknadens aktörer med en inflation på 0,9 procent, vilket kan jämföras med 0,8 procent i aprilmätningen. På två års sikt ligger inflationsförväntningarna på 1,4 procent, mot aprilsiffran på 1,3 procent.

Alliansfritt Sverige - 01 nov 12 kl. 17:25

Järnvägssatsningarna är inte historiskt höga

Källa: Wikimedia CommonsTÅG. Regeringen gillar att kalla sina satsningar för historiska. ALLT är historiskt, ALLTID.

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Över 20 döda i jordskred i Filippinerna

Antalet människor som bekräftats döda steg till 22 under det första dygnet efter torsdagens jordskred i Filippinerna..

DN - 2 timmar sedan

Vietnams president avliden efter sjukdom

Vietnams president Tran Dai Quang har avlidit vid 61 års ålder i en allvarlig sjukdom, rapporterar statliga vietnamesiska medier..

DN - 10 timmar sedan

Myndigheter griper migranter som vill ta emot papperslösa barn

Amerikanska myndigheter griper migranter som vill ta in papperslösa barn som befinner sig i regeringens förvar.  En majoritet av gripandena handlar om att de befinner sig i landet illegalt – inte något annat brott. .

DN - 12 timmar sedan

Polen är redo att betala miljarder för ”Fort Trump”

Är det värt att kräla i stoftet för världens mäktigaste man om man kan få en militärbas i utbyte? Den frågan ställer många i Polen efter ett pinsamt foto på landets president Andrzej Duda i Vita huset i Washington..

DN - 12 timmar sedan

FN-chefen till Myanmars regering: Släpp Reuters-journalisterna

FN:s generalsektreterare António Guterres uppmanade Myanmar att fria de två fängslade Reutersjournalisterna så snart som möjligt, rapporterar Reuters.  – Det är oacceptablet, säger Guterres till journalister vid FN som svar på Myanmars ledare Aung San Suu Kyis senaste uttalanden om fallet..

DN - 14 timmar sedan

Flera hundra saknas när färja sjönk på Victoriasjön

En överlastad färja kapsejsade och sjönk när den på torsdagen var på väg över Victoriasjön i Tanzania. Flera hundra personer saknas..

DN - 16 timmar sedan

Vita huset tar kampen för sin domare till sociala medier

Nomineringen av Brett Kavanaugh till ny domare i Högsta domstolen i USA har tagit steget ut från de politiska finrummen till sociala medier. Vita huset bedriver nu en intensiv kampanj för att få Donald Trumps förslag godkänt så snabbt som möjligt..

DN - Igår: 10:04

Fyra barn dödades i tågkollision

Fyra förskolebarn dödades på torsdagen i en stad i Nederländerna i en kollision mellan ett tåg och en slags eldriven vagn..

DN - 19 timmar sedan

Ugandisk oppositionspolitiker landade – fördes bort direkt

Ugandas mest uppmärksammade oppositionspolitiker och numera även en av Afrikas frihetssymboler, Bobi Wine, har efter en kort vistelse utomlands åter förts i väg av ugandisk polis, skriver The Guardian..

DN - Igår: 09:03

Hundratals lik i lastbil – åklagare sparkas

Den högste åklagaren i den mexikanska delstaten Jalisco har fått sparken, den andre topptjänstemannen som mister jobbet efter avslöjandet att myndigheterna förvarar hundratals oidentifierade kroppar i en lastbil..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.