DN > Utrikes

Thursday, 15 November, 18:04

DN - 14 jul 18 kl. 05:45

Förväntningarna stora ­inför historiskt mötePå lördagen landar Eritreas president Isaias Afewerki i den etiopiska huvudstaden Addis Abeba för ett tre dagar långt statsbesök. Resan följer på den etiopiska premiärministern Abiy Ahmeds historiska besök i Asmara förra helgen, då de två ledarna formellt avslutade det 20 år långa kriget. Nu ska de mejsla ut detaljerna i fredsavtalet. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Eritreas, Isaias Afewerki, Addis Abeba, Abiy Ahmeds, Asmara

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förväntningarnastora inför , historiskt, möte
DI - 09 jan 14 kl. 11:06

Förväntningarna dämpas på bostadsprisutvecklingen

Den uppåtriktade trenden för de svenska hushållens förväntningar om bostadspriserna bryts inför 2014, men trots trendbrottet är förväntningarna på historiskt höga nivåer..

DI - 26 sep 17 kl. 14:36

Inför H&M-rapport: Reor har sänkt förväntningarna

H&M släpper sin delårsrapport i ett för bolaget historiskt känslig läge. Aktien har lyft något sedan den nyligen varit nere och nosat på 200 kronor, men situationen är bräcklig och ett tredje kvartal under de redan lågt ställda förväntningarna kan innebära ny press..

SmålandsPosten - 03 dec 13 kl. 00:28

S sänker förväntningarna

Socialdemokraternas valgeneral Jan Larsson presenterade igår partiets valstrategi inför supervalåret 2014. Larsson berättade att Socialdemokraternas huvudargument inför valet ska vara det vådliga i att sänka skatter. Sänkta skatter ska ställas mot investeringar i välfärden, där S står för det senare.

BT - 28 okt 14 kl. 09:22

Historiskt: Räntan sänks till 0 procent

Riksbanken sänker styrräntan, reporäntan, med 0,25 procentenheter till 0 procent. Riksbanken sänker den styrande reporäntan, med 0,25 procentenheter till noll procent. Direktionen bedömer att reporäntan måste vara kvar på den här nivå till dess att inflationen tydligt har tagit fart.

SvD - 12 feb 15 kl. 16:45

Historiskt beslut – men Ingves är beredd att sänka mer

Inflationen och inflationsförväntningarna stod i fokus när Riksbanken fattade det historiska beslutet att införa minusränta. Reporäntan sänks till minus 0,1 procent samtidigt som Riksbanken köper statsobligationer för 10 miljarder kronor..

SR - 28 nov 15 kl. 11:33

Historiskt val i Burkina Faso

På söndag är det president-och parlamentsval i Burkina Faso i Västafrika. Efter den folkliga resningen förra året som tvingade den tidigare presidenten att avgå efter 27 år vid makten är förväntningarna stora på demokratins återkomst i landet..

Skånskan - 11 jun 18 kl. 21:33

Historiskt toppmöte i natt

Singapore Mycket står på spel när Kim Jong-Un och Donald Trump - två starka kombatanter - möts i Singapore.
Klockan 03 natten mot tisdag, svensk tid, träffas de båda världsledarna för att prata kärnvapennedrustning.Nordkoreas ledare Kim Jong-Un är i Singapore med anledning av det historiska mötet med USA:s president Donald Trump.

BT - 06 jul 18 kl. 05:00

Nya riktlinjer ska lyfta Borås Basket: ”Inte levt upp till förväntningarna”

Borås Basket jagar ett historiskt första guld – och kommande säsong genom nya taktiska riktlinjer. För första gången kommer laget att byggas utan en renodlad center. – Modern basket handlar mycket om fart och trepoängsskytte, säger Henrik Carlsson..

Sydsvenskan - 13 maj 15 kl. 08:16

Inflationsförväntningarna spretar

Inflationsförväntningarna ökar något på ett och två års sikt men sjunker på fem års sikt, enligt en färsk mätning från TNS Sifo Prospera.På ett års sikt räknar marknadens aktörer med en inflation på 0,9 procent, vilket kan jämföras med 0,8 procent i aprilmätningen. På två års sikt ligger inflationsförväntningarna på 1,4 procent, mot aprilsiffran på 1,3 procent.

Helsingborgs Dagblad - 13 maj 15 kl. 08:16

Inflationsförväntningarna spretar

Inflationsförväntningarna ökar något på ett och två års sikt men sjunker på fem års sikt, enligt en färsk mätning från TNS Sifo Prospera.På ett års sikt räknar marknadens aktörer med en inflation på 0,9 procent, vilket kan jämföras med 0,8 procent i aprilmätningen. På två års sikt ligger inflationsförväntningarna på 1,4 procent, mot aprilsiffran på 1,3 procent.

Alliansfritt Sverige - 01 nov 12 kl. 17:25

Järnvägssatsningarna är inte historiskt höga

Källa: Wikimedia CommonsTÅG. Regeringen gillar att kalla sina satsningar för historiska. ALLT är historiskt, ALLTID.

Fler nyheter från DN

DN - 4 minuter sedan

Erik de la Reguera: Theresa Mays post alltmer ohållbar

LONDON. Theresa May har hamnat i en veritabel rävsax, sedan två tunga ministrar och flera statssekreterare avgått i protest mot det föreslagna Brexitavtalet med EU. Den ledande ”brexitören” Jacob Rees-Mogg kräver Mays avgång, vilket inom kort kan leda till en förtroendeomröstning om hennes roll som partiledare i Tories..

DN - 1 timme sedan

Ingen ände på Mays elände

Kaos har präglat brittisk politik ända sedan britterna röstade för att lämna EU och Theresa May tog över som premiärminister. Efter flera ministeravhopp hänger Mays ställning på en skör tråd. DN listar de mest dramatiska händelserna under hennes tid i toppen..

DN - 1 timme sedan

USA riktar sanktioner mot 17 misstänkta i mordet på Khashoggi

USA beslutade på torsdagseftermiddagen att rikta sanktioner mot 17 personer som man anser var inblandade i mordet på journalisten Jamal Khashoggi..

DN - 2 timmar sedan

Flera skadade när skolbussar krockade i Tyskland

Två skolbussar har krockat i byn Ammerndorf utanför Nürnberg i Tyskland, rapporterar lokala medier..

DN - 4 timmar sedan

Erik Ohlsson: Saudiarabien vill hugga huvudet av fem och gå vidare

Journalisten Jamal Khashoggis misstänkta mördare står inför rätta i Saudiarabien. Kommer rättvisa att skipas? DN:s Mellanösternkorrespondent Erik Ohlsson reder ut de senaste turerna i fallet Khashoggi..

DN - 11 timmar sedan

Martin Gelin: Facebook försökte smutskasta kritiker med falska rykten

Facebooks försök att stoppa kritiken mot företaget har präglats av etiskt tvivelaktiga metoder, enligt nya avslöjanden i New York Times. Facebook ska ha rekryterat en republikansk pr-firma för att sprida falska rykten om att företagets kritiker betalas av finansmannen George Soros..

DN - 17 timmar sedan

Förlorar jobbet efter kritik från Melania Trump

Ett dygn efter det att rikets första dam Melania Trump gått till hårt angrepp mot en av Vita husets säkerhetsrådgivare meddelar Vita huset att personen flyttas till en ny tjänst..

DN - 18 timmar sedan

”Stormy Daniels” advokat misstänks för våld i hemmet

Michael Avenatti, som är advokat för Stephanie Clifford i målet mot Donald Trump, har gripits misstänkt för att ha slagit sin före detta fru..

DN - 18 timmar sedan

Flake vill skydda Rysslandsutredningen – utmanar Trump

Den republikanske senatorn Jeff Flake kommer att bromsa alla utnämningar som presidenten vill göra när det gäller nya domare så länge som senaten inte går med på att skydda Rysslandsutredaren Robert Mueller från att få sparken..

DN - 19 timmar sedan

Sexfaldig ökning av amerikaner som söker asyl i Kanada

Ett snabbt växande antal amerikanska medborgare söker asyl i Kanada. Många av dem är barn till haitier. Amerikaner är nu den tredje största gruppen som söker asyl hos grannen i norr..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.