DN > Utrikes

Monday, 23 July, 15:09

DN - 14 jul 18 kl. 05:45

Förväntningarna stora ­inför historiskt mötePå lördagen landar Eritreas president Isaias Afewerki i den etiopiska huvudstaden Addis Abeba för ett tre dagar långt statsbesök. Resan följer på den etiopiska premiärministern Abiy Ahmeds historiska besök i Asmara förra helgen, då de två ledarna formellt avslutade det 20 år långa kriget. Nu ska de mejsla ut detaljerna i fredsavtalet. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Eritreas, Isaias Afewerki, Addis Abeba, Abiy Ahmeds, Asmara

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förväntningarnastora inför , historiskt, möte
DI - 09 jan 14 kl. 11:06

Förväntningarna dämpas på bostadsprisutvecklingen

Den uppåtriktade trenden för de svenska hushållens förväntningar om bostadspriserna bryts inför 2014, men trots trendbrottet är förväntningarna på historiskt höga nivåer..

DI - 26 sep 17 kl. 14:36

Inför H&M-rapport: Reor har sänkt förväntningarna

H&M släpper sin delårsrapport i ett för bolaget historiskt känslig läge. Aktien har lyft något sedan den nyligen varit nere och nosat på 200 kronor, men situationen är bräcklig och ett tredje kvartal under de redan lågt ställda förväntningarna kan innebära ny press..

SmålandsPosten - 03 dec 13 kl. 00:28

S sänker förväntningarna

Socialdemokraternas valgeneral Jan Larsson presenterade igår partiets valstrategi inför supervalåret 2014. Larsson berättade att Socialdemokraternas huvudargument inför valet ska vara det vådliga i att sänka skatter. Sänkta skatter ska ställas mot investeringar i välfärden, där S står för det senare.

BT - 28 okt 14 kl. 09:22

Historiskt: Räntan sänks till 0 procent

Riksbanken sänker styrräntan, reporäntan, med 0,25 procentenheter till 0 procent. Riksbanken sänker den styrande reporäntan, med 0,25 procentenheter till noll procent. Direktionen bedömer att reporäntan måste vara kvar på den här nivå till dess att inflationen tydligt har tagit fart.

SvD - 12 feb 15 kl. 16:45

Historiskt beslut – men Ingves är beredd att sänka mer

Inflationen och inflationsförväntningarna stod i fokus när Riksbanken fattade det historiska beslutet att införa minusränta. Reporäntan sänks till minus 0,1 procent samtidigt som Riksbanken köper statsobligationer för 10 miljarder kronor..

SR - 28 nov 15 kl. 11:33

Historiskt val i Burkina Faso

På söndag är det president-och parlamentsval i Burkina Faso i Västafrika. Efter den folkliga resningen förra året som tvingade den tidigare presidenten att avgå efter 27 år vid makten är förväntningarna stora på demokratins återkomst i landet..

Skånskan - 11 jun 18 kl. 21:33

Historiskt toppmöte i natt

Singapore Mycket står på spel när Kim Jong-Un och Donald Trump - två starka kombatanter - möts i Singapore.
Klockan 03 natten mot tisdag, svensk tid, träffas de båda världsledarna för att prata kärnvapennedrustning.Nordkoreas ledare Kim Jong-Un är i Singapore med anledning av det historiska mötet med USA:s president Donald Trump.

BT - 06 jul 18 kl. 05:00

Nya riktlinjer ska lyfta Borås Basket: ”Inte levt upp till förväntningarna”

Borås Basket jagar ett historiskt första guld – och kommande säsong genom nya taktiska riktlinjer. För första gången kommer laget att byggas utan en renodlad center. – Modern basket handlar mycket om fart och trepoängsskytte, säger Henrik Carlsson..

Sydsvenskan - 13 maj 15 kl. 08:16

Inflationsförväntningarna spretar

Inflationsförväntningarna ökar något på ett och två års sikt men sjunker på fem års sikt, enligt en färsk mätning från TNS Sifo Prospera.På ett års sikt räknar marknadens aktörer med en inflation på 0,9 procent, vilket kan jämföras med 0,8 procent i aprilmätningen. På två års sikt ligger inflationsförväntningarna på 1,4 procent, mot aprilsiffran på 1,3 procent.

Helsingborgs Dagblad - 13 maj 15 kl. 08:16

Inflationsförväntningarna spretar

Inflationsförväntningarna ökar något på ett och två års sikt men sjunker på fem års sikt, enligt en färsk mätning från TNS Sifo Prospera.På ett års sikt räknar marknadens aktörer med en inflation på 0,9 procent, vilket kan jämföras med 0,8 procent i aprilmätningen. På två års sikt ligger inflationsförväntningarna på 1,4 procent, mot aprilsiffran på 1,3 procent.

Alliansfritt Sverige - 01 nov 12 kl. 17:25

Järnvägssatsningarna är inte historiskt höga

Källa: Wikimedia CommonsTÅG. Regeringen gillar att kalla sina satsningar för historiska. ALLT är historiskt, ALLTID.

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Bildspecial: Torr sommar har orsakat bränder över hela världen

Den torra och varma sommaren har orsakat bränder över hela världen. .

DN - 1 timme sedan

AFP-medarbetare bland offren i IS-dåd i Kabul

En chaufför från den franska nyhetsbyrån AFP fanns bland dödsoffren i söndagens självmordsdåd i Afghanistans huvudstad Kabul, då minst 23 personer dödades..

DN - 1 timme sedan

Kuba: Kommunismen kastas ut

Ett erkännande för privat egendom är en av de största förändringarna när Kuba skriver om sin grundlag. Nationalförsamlingen har efter debatt under helgen enhälligt antagit de förslag till författningsändringar som utarbetats, rapporterar Kommunistpartiets tidning Granma..

DN - 9 timmar sedan

Flera skottskadade i Toronto

Flera personer, bland dem ett barn, har skadats i en skottlossning i Toronto i Kanada, skriver tidningen The Star..

DN - 9 timmar sedan

Pompeo: Irans ledning liknar en maffia

USA:s utrikesminister Mike Pompeo anser att Iran "styrs av något som mer liknar en maffia än en regering"..

DN - 9 timmar sedan

Skogsbrand närmar sig Yosemite

En stor brand i Kalifornien har växt med över 10 procent under helgen och närmar sig nationalparken Yosemite..

DN - 23 timmar sedan

Kvinna attackerad av vildhund i Australien

En 54-årig australisk kvinna vårdas för djupa bettsår efter att ha attackerats av tre vildhundar, skriver PerthNow. Enligt kvinnans familj inträffade attacken i samband med en matpaus vid gruvan där hon arbetade..

DN - Igår: 10:48

Elva taxichaufförer mördade i Sydafrika

Elva taxichaufförer har skjutits ihjäl under en färd från Kwa-Zulu Natal till Johannesburg i Sydafrika, enligt polisen i landet. .

DN - Igår: 08:44

Räddningsarbetare evakuerade från Syrien

Israel har evakuerat 800 räddningsarbetare från organisationen Vita hjälmarna och deras familjer från Syrien till Jordanien efter en begäran från USA och europeiska länder, enligt israeliska arméns radiokanal..

DN - Igår: 08:02

Israel förväntas lätta påtryckningarna mot Gaza

Den israeliska regeringen förväntas släppa på de hårdnade restriktionerna av Gazas import, export och fiskerättigheter, skriver den israeliska tidningen Haaretz. Detta för att förbättra möjligheterna för fortsatt eldupphör..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.