Alingsås tidning > Nyheter

Wednesday, 14 November, 07:52

Alingsås tidning - 14 jul 18 kl. 05:30

Omvårdnadspersonal upprörda över besparingarDet jäser bland omvårdnadspersonal i Vårgårda. Arbetsgivaren, Vårgårda kommun, sätter stopp för vikarier vid vakanser på vardagar och semester tillåts inte på kvällar och helger.
Prognosen för Vård och omsorg i Vårgårda pekar på att man går back med en miljon kronor. Därför ska det sparas, så att budgeten hålls. Åtgärderna som nu ska genomföras går ut över personalen och i förlängningen drabbas de äldre som behöver vård.
Läs mer på Alingsås tidning
Läs mer om:
Vårgårda, Vård, AT, , Personalen, Besparingarna, Kullingshemmet

Dela artikeln

335 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Omvårdnadspersonal, upprördaöver , besparingar
ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Bybor upprörda över nytt mitträcke på E14

Ett räcke kommer att dela Åsbygden på mitten i framtiden och många kommer att tvingas åka ­omvägar för att ta sig förbi det. Eva Persson Huck är en av ett 40-tal Åsbor som reagerar starkt på det sätt E 14 byggs om..

Trelleborgs Allehanda - 08 nov 12 kl. 08:15

Vägavstängning upprör på Västervång

Det jäser på bland de boende kring Virkesvägen på Västervång.
Många är upprörda över att Virkesvägen stängts för trafik österifrån, och en fastighetsägare har skrivit ett medborgarförslag att Virkesvägen borde öppnas igen i båda riktningarna. I förslaget skriver fastighetsägaren att avstängningen innebär att de boende i 90 villor får en stor omväg när de ska till centrum.

Kristianstadsbladet - 14 jan 13 kl. 09:00

Röjning längs cykelvägar upprör boende

Foto: Annica Jönsson
I höstas röjde C4 Teknik vegetationen längs flera cykelvägar i kommunen. Fortfarande reagerar många på hur hemskt det ser ut, bland annat i Maglehem.
Ann-Charlotte Lindström blev bestört när hon såg hur kommunens maskin for fram längs med cykelstigen utanför sin bostad strax söder om Maglehem.?

BT - 21 jul 13 kl. 07:36

Stöld från död på boende upprör

Någon stal den dödes guldhalsband på ett äldreboende i Borås. Händelsen, som är polisanmäld, rör upp känslorna bland både anhöriga och personal. ?

SVT Debatt - 06 feb 14 kl. 10:40

Allt tal om OS-bojkott gör mig upprörd

VINTER-OS Bojkotta inte de ryska olympiska spelen. Arbetarna i Sotji får nu en möjlighet att berätta för omvärlden om sina problem. Lyssna inte på de negativa rösterna, låt det istället bli ett underbart OS.

Skånskan - 30 aug 16 kl. 12:00

Livsvarm roman om svek och upprättelse

Recension/litteratur BOK
Åtalsgrund saknas
Författare: Claudio Magris
Översättning: Barbro Andersson
Förlag: ForumEn man i Trieste är besatt av att samla krigsmateriel som gevär, ubåtar, tanks och allehanda vapen. Han vill skapa ett stort museum, som dokumenterar kriget och på så vis lovsjunger freden. Ärren och de otäcka minnena består emellertid och några sådana är de inskriptioner fångarna i nazisternas koncentrationsläger i Trieste, La Risiera, efterlämnat i ett försök att avslöja de landsmän som förrått dem.

SVT Debatt - 25 apr 14 kl. 07:00

Omvärlden måste visa att Irans avrättningar är oacceptabla

IRAN Under påskhelgen gav den nya ledaren Hassan Rohani sitt samtycke till den senaste tidens ökade avrättningar i Iran. Detta borde vara totalt oacceptabelt för varje nation som strävar efter handelsrelationer med Iran. Läget för de grundläggande mänskliga rättigheterna i Iran har förvärrats, alltsedan Hassan Rohani, en prästman västerländska medier helst förknippar med att vara moderat, tillträdde presidentposten.

HBL - 08 sep 14 kl. 00:58

Ledarkrönika • Omvänd välgörenhet

Förra veckan tog journalisten och Madventures-äventyraren Riku Rantala en plastpåse full av omärkta, ostrukna sedlar under armen och gick till skatteverket i Havshagen för att donera dem till staten. Avsikten var att kompensera skattmasen för det bortfall social- och hälsovårdsminister Laura Rätys skatteplanering orsakat, och samtidigt slå ett ideologiskt slag för skatter och välfärdsstaten. Kontanterna dög inte åt skatteverket, men Rantala fick några kontonummer till statskontoret (det finns tydligen cirka två tusen statliga bankkonton) som han nu publicerat på webbsidan hyvinvointivaltionkummit.

Sydsvenskan - 10 aug 15 kl. 16:32

Systematiskt maktmissbruk och våld mot patienter känner vi inte alls igen

I vårt arbete inom psykiatrin möter vi utsatta och sårbara människor. Att bemöta dessa med något annat än ödmjukhet och respekt är oss främmande. Det är därför alarmerande att läsa om de missförhållanden som beskrivs råda inom psykiatrin där det bland annat anförs att ”…våldskulturen sitter i psykiatrins väggar.

Helsingborgs Dagblad - 10 aug 15 kl. 16:51

Ledningen ansvarig för kris i psykiatrin.

Personalen kränker patienter. Personalen i sin tur har en orimlig arbetsmiljö där mobbning och våld förekommer utan att ledningen ingriper. Och istället för att minska, har antalet självmord bland patienterna ökat.

Fler nyheter från Alingsås tidning

Alingsås tidning - 2 timmar sedan

Tio lokala gasellföretag

Tio företag från Alingsås, Vårgårda och Herrljunga finns med på årets gaselllista med företag som vuxit snabbt och stabilt de senaste fyra åren. Det är fyra fler än i fjol. Varje år listar tidningen Dagens Industri företag i hela landet som uppfyller ett antal kriterier.

Alingsås tidning - 2 timmar sedan

Engagerat skyddsombud prisnominerad

Marlene Bendixen, restaurangbiträde på Gustav Adolfsskolan i Alingsås, är nominerad till utmärkelsen Årets skyddsombud inom LO-distriktet i Västsverige. Hur känns det?
– Det känns både stort och roligt.

Alingsås tidning - 12 timmar sedan

Singeloycka på 42:an

En personbil körde av riksväg 42, norr om Vårgårda, vid 18-tiden på tisdagen. Uppgifterna om olyckan är knapphändiga men enligt SOS Alarm har ingen person behövt köras till sjukhus..

Alingsås tidning - 12 timmar sedan

Påverkad bar på kniv

En påverkad man är misstänkt för brott mot knivlagen eftersom han hade en kniv på sig när han kontrollerades av polis på Sävelunds industriområde vid 16-tiden på tisdagen..

Alingsås tidning - 12 timmar sedan

Stöld på ÖB

En 16-årig tjej togs för ringa stöld på ÖB, Bolltorps handelsområde, i Alingsås vid 15-tiden på tisdagen. Hon hade tagit varor för 120 kronor utan att betala och greps av väktare. Hon släpptes efter att ha blivit förhörd av polisen..

Alingsås tidning - Igår: 05:30

Sjön mår bättre än väntat

Ornungasjön mår ganska bra. Det menar miljövetaren Stefan Bydén efter att ha tittat närmare på sjöns vattenkvalité.
– Man kan sitta lugnt i båten, konstaterar kommunens miljöchef Sabina Talavanic.

Alingsås tidning - Igår: 05:30

Vill ha förslag på pristagare

Det är snart dags att prisa en butik, en restaurang eller ett företag som är bäst på tillgänglighet och bemötande i Alingsås. Kommunen ber allmänheten om nomineringar.
Vid Entreprenörsgalan den 2 mars fick butiken Sunnergrens Dammode årets pris för tillgänglighet och bemötande.

Alingsås tidning - Igår: 05:30

Inget gemensamt julfirande i år

Det blir inget gemensamt julfirande i år, då ingen är villig att axla ansvaret för arrangemanget.
– Det är såklart synd, säger Frälsningsarméns Susann Åsbogård, som tidigare varit spindel i nätet för arrangemanget.
Sedan flera år tillbaka har stans kyrkor och Hela människan gått samman och arrangerat gemensamt julfirande på julafton, för att ingen ska behöva vara ensam på jul.

Alingsås tidning - Igår: 08:32

Ung kvinna omkom på E20

En ung kvinna avled på söndagsmorgonen efter en trafikolycka på E20 i Lerums kommun. Larmet om olyckan kom in klockan 05.02.

Alingsås tidning - I förrgår: 06:00

Halv åtta hos mig kommer till Alingsås

Är du en av dem som kollat på Tv4:s långkörare Halv åtta hos mig och tänkt ”det där skulle jag kunna göra bättre?”. Nu har du chansen att visa framfötterna i köket, då Halv åtta hos mig kommer till Alingsås.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.