Alingsås tidning > Nyheter

Saturday, 22 September, 22:45

Alingsås tidning - 14 jul 18 kl. 05:30

Omvårdnadspersonal upprörda över besparingarDet jäser bland omvårdnadspersonal i Vårgårda. Arbetsgivaren, Vårgårda kommun, sätter stopp för vikarier vid vakanser på vardagar och semester tillåts inte på kvällar och helger.
Prognosen för Vård och omsorg i Vårgårda pekar på att man går back med en miljon kronor. Därför ska det sparas, så att budgeten hålls. Åtgärderna som nu ska genomföras går ut över personalen och i förlängningen drabbas de äldre som behöver vård.
Läs mer på Alingsås tidning
Läs mer om:
Vårgårda, Vård, AT, , Personalen, Besparingarna, Kullingshemmet

Dela artikeln

335 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Omvårdnadspersonal, upprördaöver , besparingar
ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Bybor upprörda över nytt mitträcke på E14

Ett räcke kommer att dela Åsbygden på mitten i framtiden och många kommer att tvingas åka ­omvägar för att ta sig förbi det. Eva Persson Huck är en av ett 40-tal Åsbor som reagerar starkt på det sätt E 14 byggs om..

Trelleborgs Allehanda - 08 nov 12 kl. 08:15

Vägavstängning upprör på Västervång

Det jäser på bland de boende kring Virkesvägen på Västervång.
Många är upprörda över att Virkesvägen stängts för trafik österifrån, och en fastighetsägare har skrivit ett medborgarförslag att Virkesvägen borde öppnas igen i båda riktningarna. I förslaget skriver fastighetsägaren att avstängningen innebär att de boende i 90 villor får en stor omväg när de ska till centrum.

Kristianstadsbladet - 14 jan 13 kl. 09:00

Röjning längs cykelvägar upprör boende

Foto: Annica Jönsson
I höstas röjde C4 Teknik vegetationen längs flera cykelvägar i kommunen. Fortfarande reagerar många på hur hemskt det ser ut, bland annat i Maglehem.
Ann-Charlotte Lindström blev bestört när hon såg hur kommunens maskin for fram längs med cykelstigen utanför sin bostad strax söder om Maglehem.?

BT - 21 jul 13 kl. 07:36

Stöld från död på boende upprör

Någon stal den dödes guldhalsband på ett äldreboende i Borås. Händelsen, som är polisanmäld, rör upp känslorna bland både anhöriga och personal. ?

SVT Debatt - 06 feb 14 kl. 10:40

Allt tal om OS-bojkott gör mig upprörd

VINTER-OS Bojkotta inte de ryska olympiska spelen. Arbetarna i Sotji får nu en möjlighet att berätta för omvärlden om sina problem. Lyssna inte på de negativa rösterna, låt det istället bli ett underbart OS.

Skånskan - 30 aug 16 kl. 12:00

Livsvarm roman om svek och upprättelse

Recension/litteratur BOK
Åtalsgrund saknas
Författare: Claudio Magris
Översättning: Barbro Andersson
Förlag: ForumEn man i Trieste är besatt av att samla krigsmateriel som gevär, ubåtar, tanks och allehanda vapen. Han vill skapa ett stort museum, som dokumenterar kriget och på så vis lovsjunger freden. Ärren och de otäcka minnena består emellertid och några sådana är de inskriptioner fångarna i nazisternas koncentrationsläger i Trieste, La Risiera, efterlämnat i ett försök att avslöja de landsmän som förrått dem.

SVT Debatt - 25 apr 14 kl. 07:00

Omvärlden måste visa att Irans avrättningar är oacceptabla

IRAN Under påskhelgen gav den nya ledaren Hassan Rohani sitt samtycke till den senaste tidens ökade avrättningar i Iran. Detta borde vara totalt oacceptabelt för varje nation som strävar efter handelsrelationer med Iran. Läget för de grundläggande mänskliga rättigheterna i Iran har förvärrats, alltsedan Hassan Rohani, en prästman västerländska medier helst förknippar med att vara moderat, tillträdde presidentposten.

HBL - 08 sep 14 kl. 00:58

Ledarkrönika • Omvänd välgörenhet

Förra veckan tog journalisten och Madventures-äventyraren Riku Rantala en plastpåse full av omärkta, ostrukna sedlar under armen och gick till skatteverket i Havshagen för att donera dem till staten. Avsikten var att kompensera skattmasen för det bortfall social- och hälsovårdsminister Laura Rätys skatteplanering orsakat, och samtidigt slå ett ideologiskt slag för skatter och välfärdsstaten. Kontanterna dög inte åt skatteverket, men Rantala fick några kontonummer till statskontoret (det finns tydligen cirka två tusen statliga bankkonton) som han nu publicerat på webbsidan hyvinvointivaltionkummit.

Sydsvenskan - 10 aug 15 kl. 16:32

Systematiskt maktmissbruk och våld mot patienter känner vi inte alls igen

I vårt arbete inom psykiatrin möter vi utsatta och sårbara människor. Att bemöta dessa med något annat än ödmjukhet och respekt är oss främmande. Det är därför alarmerande att läsa om de missförhållanden som beskrivs råda inom psykiatrin där det bland annat anförs att ”…våldskulturen sitter i psykiatrins väggar.

Helsingborgs Dagblad - 10 aug 15 kl. 16:51

Ledningen ansvarig för kris i psykiatrin.

Personalen kränker patienter. Personalen i sin tur har en orimlig arbetsmiljö där mobbning och våld förekommer utan att ledningen ingriper. Och istället för att minska, har antalet självmord bland patienterna ökat.

Fler nyheter från Alingsås tidning

Alingsås tidning - 7 timmar sedan

Märkligt väder på marknaden

– Det märkligare väder jag har varit med om, utbrast knallen Jens Levin. Blåsten och störtskurarna skrämde bort både knallar och besökare från Mörlanda marknad på lördagen. Det ska sägas direkt att de flesta knallar tålmodigt stod kvar trots att vädrets makter inte riktigt var på deras sida denna lördag.

Alingsås tidning - 12 timmar sedan

Stora tågstörningar

Det råder stora störningar i tågtrafiken Alingsås-Göteborg under lördagens förmiddag. Anledningen, som anges på Västtrafiks hemsida, är urspårning. Mer information inställda avgångar och ersättningsbussar återfinns på Västtrafiks hemsida, vasttrafik.

Alingsås tidning - 12 timmar sedan

Påträffat vapen var soft air gun

Vid 14-tiden på fredagen åkte polisen ut till Brunnsparken, där två personer bråkade. I samband med en kontroll på platsen påträffades en väska, som var insparkad i ett buskage. I denna väska, som tillhörde en av de bråkande personerna, återfanns ett vapen.

Alingsås tidning - 17 timmar sedan

30 nya bostäder i Gräfsnäs

Inom kort drar ett nytt byggprojekt igång i Gräfsnäs – sex parhus ska byggas som första etapp i ett större projekt.
Det är Roasjö trä och Kungsäter hus som ligger i startgroparna för att påbörja ett större byggprojekt i Gräfsnäs. I den första etapp som snart ska dra igång uppförs sex parhus, totalt tolv bostäder på Smedvägen, i ett område mellan väg 190 och sjön Anten.

Alingsås tidning - 17 timmar sedan

Parkourbana på upprustad skolgård

Altorpskolans utemiljö håller just nu på att rustas upp. Bland annat får högstadieeleverna en helt ny parkourbana.
– Jag tror att det här blir väldigt positivt, säger rektor Erik Bjurström.

Alingsås tidning - Igår: 16:23

Serneke Årets grundare

Alingsåssonen Ola Serneke har tilldelats utmärkelsen Årets Grundare Sverige 2018. Han tog emot den i går, torsdag, på Entreprenörsgalan i Stockholm. Ola Serneke, VD och grundare av Serneke-koncernen, var en av tre nominerade till priset som delas ut entreprenörsnätverket Founders Alliance och deras 600 medlemmar.

Alingsås tidning - Igår: 09:54

Stöld av bränsle ur bilar

Under torsdagen upptäcktes att drivmedel stulits ur flera bilar på parkeringar i centrala Herrljunga. I några fall ska gärningspersoner ha borrat hål i bilarnas bränsletankar. Tidigare i veckan anmäldes ett stöldförsök av bränsle i Herrljunga, och även där hade någon borrat hål i tanken på en bil..

Alingsås tidning - Igår: 08:45

Bilbrand på Vetegatan

Vid halvelvatiden på torsdagskvällen fick räddningstjänsten larm om en bilbrand i Sollebrunn. Branden, som hade startat i en bil parkerad på Vetegatan, var snabbt släckt. Någon risk för spridning till andra fordon eller byggnader fanns inte..

Alingsås tidning - Igår: 05:30

Klart med regionpengar till järnvägsutredning

Regionutvecklingsnämnden beslutade i veckan att reservera 2,7 miljoner kronor till en utredning av fler spår på Västra stambanan mellan Göteborg och Alingsås. Beslutet är en bekräftelse på regionpolitikernas tidigare löfte till kommunerna i Västra stambanegruppen att bidra till en förberedande utredning av ett nytt dubbelspår. Som AT skrev för några veckor sedan avsätter de 14 berörda kommunerna samt regionen sammanlagt fem miljoner kronor.

Alingsås tidning - I förrgår: 19:22

Stormvarning och inställda tåg

Stormen Knud kommer att dra in över Västsverige på fredag kväll. SMHI har utfärdat en klass 2-varning för storm på Kattegatt och stormbyar över bland annat vårt område. Stormbyar innebär vindbyar från 25 upp till 30 meter per sekund.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.