Alingsås tidning > Nyheter

Sunday, 22 July, 00:57

Alingsås tidning - 14 jul 18 kl. 05:30

Omvårdnadspersonal upprörda över besparingarDet jäser bland omvårdnadspersonal i Vårgårda. Arbetsgivaren, Vårgårda kommun, sätter stopp för vikarier vid vakanser på vardagar och semester tillåts inte på kvällar och helger.
Prognosen för Vård och omsorg i Vårgårda pekar på att man går back med en miljon kronor. Därför ska det sparas, så att budgeten hålls. Åtgärderna som nu ska genomföras går ut över personalen och i förlängningen drabbas de äldre som behöver vård.
Läs mer på Alingsås tidning
Läs mer om:
Vårgårda, Vård, AT, , Personalen, Besparingarna, Kullingshemmet

Dela artikeln

318 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Omvårdnadspersonal, upprördaöver , besparingar
ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Bybor upprörda över nytt mitträcke på E14

Ett räcke kommer att dela Åsbygden på mitten i framtiden och många kommer att tvingas åka ­omvägar för att ta sig förbi det. Eva Persson Huck är en av ett 40-tal Åsbor som reagerar starkt på det sätt E 14 byggs om..

Trelleborgs Allehanda - 08 nov 12 kl. 08:15

Vägavstängning upprör på Västervång

Det jäser på bland de boende kring Virkesvägen på Västervång.
Många är upprörda över att Virkesvägen stängts för trafik österifrån, och en fastighetsägare har skrivit ett medborgarförslag att Virkesvägen borde öppnas igen i båda riktningarna. I förslaget skriver fastighetsägaren att avstängningen innebär att de boende i 90 villor får en stor omväg när de ska till centrum.

Kristianstadsbladet - 14 jan 13 kl. 09:00

Röjning längs cykelvägar upprör boende

Foto: Annica Jönsson
I höstas röjde C4 Teknik vegetationen längs flera cykelvägar i kommunen. Fortfarande reagerar många på hur hemskt det ser ut, bland annat i Maglehem.
Ann-Charlotte Lindström blev bestört när hon såg hur kommunens maskin for fram längs med cykelstigen utanför sin bostad strax söder om Maglehem.?

BT - 21 jul 13 kl. 07:36

Stöld från död på boende upprör

Någon stal den dödes guldhalsband på ett äldreboende i Borås. Händelsen, som är polisanmäld, rör upp känslorna bland både anhöriga och personal. ?

SVT Debatt - 06 feb 14 kl. 10:40

Allt tal om OS-bojkott gör mig upprörd

VINTER-OS Bojkotta inte de ryska olympiska spelen. Arbetarna i Sotji får nu en möjlighet att berätta för omvärlden om sina problem. Lyssna inte på de negativa rösterna, låt det istället bli ett underbart OS.

Skånskan - 30 aug 16 kl. 12:00

Livsvarm roman om svek och upprättelse

Recension/litteratur BOK
Åtalsgrund saknas
Författare: Claudio Magris
Översättning: Barbro Andersson
Förlag: ForumEn man i Trieste är besatt av att samla krigsmateriel som gevär, ubåtar, tanks och allehanda vapen. Han vill skapa ett stort museum, som dokumenterar kriget och på så vis lovsjunger freden. Ärren och de otäcka minnena består emellertid och några sådana är de inskriptioner fångarna i nazisternas koncentrationsläger i Trieste, La Risiera, efterlämnat i ett försök att avslöja de landsmän som förrått dem.

SVT Debatt - 25 apr 14 kl. 07:00

Omvärlden måste visa att Irans avrättningar är oacceptabla

IRAN Under påskhelgen gav den nya ledaren Hassan Rohani sitt samtycke till den senaste tidens ökade avrättningar i Iran. Detta borde vara totalt oacceptabelt för varje nation som strävar efter handelsrelationer med Iran. Läget för de grundläggande mänskliga rättigheterna i Iran har förvärrats, alltsedan Hassan Rohani, en prästman västerländska medier helst förknippar med att vara moderat, tillträdde presidentposten.

HBL - 08 sep 14 kl. 00:58

Ledarkrönika • Omvänd välgörenhet

Förra veckan tog journalisten och Madventures-äventyraren Riku Rantala en plastpåse full av omärkta, ostrukna sedlar under armen och gick till skatteverket i Havshagen för att donera dem till staten. Avsikten var att kompensera skattmasen för det bortfall social- och hälsovårdsminister Laura Rätys skatteplanering orsakat, och samtidigt slå ett ideologiskt slag för skatter och välfärdsstaten. Kontanterna dög inte åt skatteverket, men Rantala fick några kontonummer till statskontoret (det finns tydligen cirka två tusen statliga bankkonton) som han nu publicerat på webbsidan hyvinvointivaltionkummit.

Sydsvenskan - 10 aug 15 kl. 16:32

Systematiskt maktmissbruk och våld mot patienter känner vi inte alls igen

I vårt arbete inom psykiatrin möter vi utsatta och sårbara människor. Att bemöta dessa med något annat än ödmjukhet och respekt är oss främmande. Det är därför alarmerande att läsa om de missförhållanden som beskrivs råda inom psykiatrin där det bland annat anförs att ”…våldskulturen sitter i psykiatrins väggar.

Helsingborgs Dagblad - 10 aug 15 kl. 16:51

Ledningen ansvarig för kris i psykiatrin.

Personalen kränker patienter. Personalen i sin tur har en orimlig arbetsmiljö där mobbning och våld förekommer utan att ledningen ingriper. Och istället för att minska, har antalet självmord bland patienterna ökat.

Fler nyheter från Alingsås tidning

Alingsås tidning - 19 timmar sedan

Personligt och unikt i Jennys nya inredningsbutik

I augusti öppnar Jenny Larsson hem- och inredningsbutiken Lilla Möbelstudion på Storgatan, vid torget i Herrljunga.
– Det känns jättebra. Det är en dröm jag haft i flera år, säger hon
I februari avslutade Jenny Larsson vuxenutbildningens tapetserarutbildning i Herrljunga.

Alingsås tidning - Igår: 08:47

Man misstänkt för narkotikabrott

Vid 04.30-tiden på fredagen kontrollerade polis en man på Charlottenbergsvägen. Mannen fick följa med för provtagning efter misstankar om att han var drogpåverkad.

Alingsås tidning - Igår: 08:45

Körde på parkerade bilar

En olycka inträffade på Ljungmansgatan vid halvåttatiden på torsdagskvällen där en mindre skåpbil körde in i flera parkerade bilar. Enligt polis har föraren avvikit från platsen efter händelsen..

Alingsås tidning - I förrgår: 11:29

”Hoppas vi kan förändra deras liv”

Från kåkstaden till Gothia Cup i caféstaden.
Fotbollen har fört Kusasa Stars tusen mil hemifrån – och gett de sydafrikanska pojkarna minnen för livet.
Det blev inga mål i den avslutande gruppspelsmatchen mot IFK Borgholm i P13-klassen, men det finns större mål med resan för Kusasa Stars.

Alingsås tidning - I förrgår: 08:26

Två till sjukhus efter olycka

Vid halvelvatiden på onsdagskvällen kolliderade två mopeder på Föreningsgatan i Vårgårda. En av mopedisterna klarade sig oskadd, medan föraren och passageraren på den andra mopeden fick föras till sjukhus med lindrigare skador..

Alingsås tidning - I förrgår: 05:29

Ulrika lägger ned Your Choice

Vårgårda förlorar ännu en affär. Det är Ulrika Bäck Erixon som slår igen sin klädaffär Your Choice på Kungsgatan.
– De sista åren har allt fler börjat handla på nätet.

Alingsås tidning - 18 jul 18 kl. 08:33

Tre stoppades i stulen bil

Tre personer greps vid 15-tiden på tisdagen i en stulen bil. Misstankarna gäller grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel. Fordonet som tidigare hade stulits i Göteborg stoppades av polis på E20 i höjd med Eriksberg.

Alingsås tidning - 18 jul 18 kl. 11:28

Fälls för mord efter dödsmisshandel

En 52-årig man fälls för mord efter dödsmisshandeln på Östlyckan tidigare i år. Mannen döms till fängelse i 14 år.
Det var under påskhelgen som en man utsattes för en omfattande misshandel där han utsattes för upprepat våld i en lägenhet på Östlyckan.

Alingsås tidning - 18 jul 18 kl. 08:32

Körkortslös tonåring stoppad

Vid 04-tiden på onsdagsmorgonen stoppade polis en bil för kontroll på länsväg 181 i Herrljunga kommun. Bakom ratten i bilen satt en 17-årig kille, som saknade körkort och därmed är misstänkt för olovlig körning. Den unge föraren fick följa med polis för provtagning efter misstankar om att han kört rattfull..

Alingsås tidning - 17 jul 18 kl. 08:36

Skogsbrand vid Nären

Räddningstjänsten fick vid lunchtid på måndagen larm om brand i ett område vid Store Nären. Räddningstjänsten var på plats i området och släckte en brand under slutet av förra veckan, och troligen är det samma brand som åter har blossat upp. Släckningsarbetet i området vid Store Nären pågick under natten mot tisdag men var på tisdagsmorgonen avslutat..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.