Alingsås tidning > Nyheter

Saturday, 16 February, 06:26

Alingsås tidning - 14 jul 18 kl. 05:30

Omvårdnadspersonal upprörda över besparingarDet jäser bland omvårdnadspersonal i Vårgårda. Arbetsgivaren, Vårgårda kommun, sätter stopp för vikarier vid vakanser på vardagar och semester tillåts inte på kvällar och helger.
Prognosen för Vård och omsorg i Vårgårda pekar på att man går back med en miljon kronor. Därför ska det sparas, så att budgeten hålls. Åtgärderna som nu ska genomföras går ut över personalen och i förlängningen drabbas de äldre som behöver vård.
Läs mer på Alingsås tidning
Läs mer om:
Vårgårda, Vård, AT, , Personalen, Besparingarna, Kullingshemmet

Dela artikeln

335 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Omvårdnadspersonal, upprördaöver , besparingar
ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Bybor upprörda över nytt mitträcke på E14

Ett räcke kommer att dela Åsbygden på mitten i framtiden och många kommer att tvingas åka ­omvägar för att ta sig förbi det. Eva Persson Huck är en av ett 40-tal Åsbor som reagerar starkt på det sätt E 14 byggs om..

Trelleborgs Allehanda - 08 nov 12 kl. 08:15

Vägavstängning upprör på Västervång

Det jäser på bland de boende kring Virkesvägen på Västervång.
Många är upprörda över att Virkesvägen stängts för trafik österifrån, och en fastighetsägare har skrivit ett medborgarförslag att Virkesvägen borde öppnas igen i båda riktningarna. I förslaget skriver fastighetsägaren att avstängningen innebär att de boende i 90 villor får en stor omväg när de ska till centrum.

Kristianstadsbladet - 14 jan 13 kl. 09:00

Röjning längs cykelvägar upprör boende

Foto: Annica Jönsson
I höstas röjde C4 Teknik vegetationen längs flera cykelvägar i kommunen. Fortfarande reagerar många på hur hemskt det ser ut, bland annat i Maglehem.
Ann-Charlotte Lindström blev bestört när hon såg hur kommunens maskin for fram längs med cykelstigen utanför sin bostad strax söder om Maglehem.?

BT - 21 jul 13 kl. 07:36

Stöld från död på boende upprör

Någon stal den dödes guldhalsband på ett äldreboende i Borås. Händelsen, som är polisanmäld, rör upp känslorna bland både anhöriga och personal. ?

SVT Debatt - 06 feb 14 kl. 10:40

Allt tal om OS-bojkott gör mig upprörd

VINTER-OS Bojkotta inte de ryska olympiska spelen. Arbetarna i Sotji får nu en möjlighet att berätta för omvärlden om sina problem. Lyssna inte på de negativa rösterna, låt det istället bli ett underbart OS.

Skånskan - 30 aug 16 kl. 12:00

Livsvarm roman om svek och upprättelse

Recension/litteratur BOK
Åtalsgrund saknas
Författare: Claudio Magris
Översättning: Barbro Andersson
Förlag: ForumEn man i Trieste är besatt av att samla krigsmateriel som gevär, ubåtar, tanks och allehanda vapen. Han vill skapa ett stort museum, som dokumenterar kriget och på så vis lovsjunger freden. Ärren och de otäcka minnena består emellertid och några sådana är de inskriptioner fångarna i nazisternas koncentrationsläger i Trieste, La Risiera, efterlämnat i ett försök att avslöja de landsmän som förrått dem.

SVT Debatt - 25 apr 14 kl. 07:00

Omvärlden måste visa att Irans avrättningar är oacceptabla

IRAN Under påskhelgen gav den nya ledaren Hassan Rohani sitt samtycke till den senaste tidens ökade avrättningar i Iran. Detta borde vara totalt oacceptabelt för varje nation som strävar efter handelsrelationer med Iran. Läget för de grundläggande mänskliga rättigheterna i Iran har förvärrats, alltsedan Hassan Rohani, en prästman västerländska medier helst förknippar med att vara moderat, tillträdde presidentposten.

HBL - 08 sep 14 kl. 00:58

Ledarkrönika • Omvänd välgörenhet

Förra veckan tog journalisten och Madventures-äventyraren Riku Rantala en plastpåse full av omärkta, ostrukna sedlar under armen och gick till skatteverket i Havshagen för att donera dem till staten. Avsikten var att kompensera skattmasen för det bortfall social- och hälsovårdsminister Laura Rätys skatteplanering orsakat, och samtidigt slå ett ideologiskt slag för skatter och välfärdsstaten. Kontanterna dög inte åt skatteverket, men Rantala fick några kontonummer till statskontoret (det finns tydligen cirka två tusen statliga bankkonton) som han nu publicerat på webbsidan hyvinvointivaltionkummit.

Sydsvenskan - 10 aug 15 kl. 16:32

Systematiskt maktmissbruk och våld mot patienter känner vi inte alls igen

I vårt arbete inom psykiatrin möter vi utsatta och sårbara människor. Att bemöta dessa med något annat än ödmjukhet och respekt är oss främmande. Det är därför alarmerande att läsa om de missförhållanden som beskrivs råda inom psykiatrin där det bland annat anförs att ”…våldskulturen sitter i psykiatrins väggar.

Helsingborgs Dagblad - 10 aug 15 kl. 16:51

Ledningen ansvarig för kris i psykiatrin.

Personalen kränker patienter. Personalen i sin tur har en orimlig arbetsmiljö där mobbning och våld förekommer utan att ledningen ingriper. Och istället för att minska, har antalet självmord bland patienterna ökat.

Fler nyheter från Alingsås tidning

Alingsås tidning - 11 feb 19 kl. 17:51

Trafikolycka på E20

Strax efter klockan fem på måndagseftermiddagen inträffade en trafikolycka på E20, i höjd med Preem-macken, där en personbil och en lastbil var inblandade. Ingen person ska ha blivit skadad i samband med olyckan..

Alingsås tidning - 1 timme sedan

Kunskapskällan får beröm av Skolinspektionen

Kunskapskällan får beröm av Skolinspektionen för sitt sätt att jobba på introduktionsprogrammet.
Enligt skolans biträdande rektor Thereze Gunnarsson är samverkan med högstadiet en av framgångsfaktorerna.
– Jag vågar nog säga att varenda en av våra elever känner sig sedd.

Alingsås tidning - 22 timmar sedan

Uppdatering: Eftersökte mannen anhållen

En man blev under natten till fredag skjuten i Sollebrunn. Två kvinnor greps i direkt anslutning till händelsen. Vid lunchtid på fredagen meddelade polisen att den tidigare eftesökte mannen som flytt platsen nu själv uppsökt polisen.

Alingsås tidning - 22 timmar sedan

Person skjuten i Sollebrunn

En person blev under natten till fredag skjuten i Sollebrunn. Två kvinnor gripna.   Polisen skriver på sin hemsida: ”Polis larmas till en adress på Korngatan i Sollebrunn.

Alingsås tidning - Igår: 05:30

Stämmer JC på miljonbelopp

Nu har det krisande klädföretaget JC ansökt om rekonstruktion. Men i Alingsås lär de inte bli kvar, då skulden till fastighetsägaren närmar sig 1,5 miljoner kronor.
– Mitt förtroende för JC är förbrukat, säger Anders Wängroth på Ante Fastigheter.

Alingsås tidning - I förrgår: 06:00

Länsstyrelsen omhändertar katter

Länsstyrelsen har beslutat att med omedelbar verkan omhänderta katter från en man och en kvinna i Alingsås.
Det är ett långdraget djurskyddsärende som nu leder fram till att länsstyrelsen beslutar att omhänderta samtliga katter som finns hemma hos ett par i Alingsås. Redan under 2017 delgav länsstyrelsen paret ett beslut om att de inte fick ha katter.

Alingsås tidning - I förrgår: 06:00

Idag kommer invasionen

Säg det med blommor! Utifrån den devisen opererar många, företrädesvis karlar, denna dag.
Det är lugnet före stormen för Hektors blommor, på Sveagatan.

Alingsås tidning - I förrgår: 05:30

Grannarnas överklagan avslås

För två månader sedan överklagade två av grannarna kommunens detaljplan för Fagrabo Ängar.
Mark- och miljödomstolen har nu avslagit överklagandet. Beslutet innebär att bostadsbyggandet kan komma igång redan i vår.

Alingsås tidning - I förrgår: 08:35

Inbrott i villa på Gråbo

Vid 22-tiden på tisdagen anmäldes ett villainbrott på Timmermansvägen. Gärningspersonen har tagit sig in i bostaden genom att krossa ett källarfönster. Det är oklart vad som har stulits i samband med inbrottet..

Alingsås tidning - 13 feb 19 kl. 05:30

Jonatan tolkar revypärlor i Vara

Genom en kompis fick Eggvenakillen Jonatan Bengtsson upp ögonen för gamla tiders revymusik.
I dag onsdag kör de sin gemensamma sångshow ”Du är min tekopp” på Vara Konserthus.
Den första föreställningen är redan utsåld , men till den andra ska det finnas ett 50-tal biljetter kvar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.