GöteborgsPosten > Nyheter

Monday, 23 July, 15:11

GöteborgsPosten - 14 jul 18 kl. 05:00

Teodorescu: Farlig intolerans från de tolerantaMan kan uppröras av NMR samtidigt som man upprörs av de påstått tolerantas intolerans mot meningsmotståndare. Kampen mot nazismen är angelägen för alla som tror på demokrati..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
NMR

Dela artikeln

8027 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Teodorescu, Farlig, intoleransfrån de , toleranta
BT - 19 okt 14 kl. 17:28

Unga allt mer toleranta

Svenska skolungdomar är påfallande positiva i sina attityder mot andra människor. Tendensen är tydlig, vår unga generation blir allt tolerantare. Samtidigt är den självupplevda utsattheten stor hos en del elever, menar Eskil Franck.

Newsmill - 20 jun 11 kl. 18:24

Mot dem som i handling är intoleranta ska vi inte vara toleranta

I Sverige har vi länge okritiskt omhuldat en ospecificerad och odefinierad mångkulturalism. Det har varit ett stort svek. Kultur, identitet, etnicitet, genus, religiositet får aldrig accepteras som grund för intolerans i politiska och medborgerliga hänseenden, skriver Lars Pålsson Syll, nationalekonom och ekonomihistorike vid Malmö högskola..

Kristianstadsbladet - 13 feb 14 kl. 09:15

Tveksam kartläggning av intolerans


Trettiofem procent av alla killar i Sjöbo ogillar muslimer, hävdas det i en undersökning som forskare i Växjö gjort på beställning av Region Skåne. Men undersökningens vetenskapliga relevans kan ifrågasättas.Enligt rapporten är 16 procent av pojkarna i Höör rasister, 15 procent av Ystads tjejer främlingsfientliga och 32 procent av Burlövsborna anfäktade av homofobi.

BT - 13 feb 14 kl. 09:16

Tveksam kartläggning av intolerans

Trettiofem procent av alla killar i Sjöbo ogillar muslimer, hävdas det i en undersökning som forskare i Växjö gjort på beställning av Region Skåne. Men undersökningens vetenskapliga relevans kan ifrågasättas. Enligt rapporten är 16 procent av pojkarna i Höör rasister, 15 procent av Ystads tjejer främlingsfientliga och 32 procent av Burlövsborna anfäktade av homofobi.

Nyheter 24 - 04 mar 14 kl. 07:39

Rasister blir mer toleranta i områden med mångfaldStudien

OXFORD. Forskare verkar ha kommit på ett knep för att få rasismen i ett samhälle att minska.Intoleranta personer skulle bli mer toleranta om de flyttade till bostadsområden med en större mångfald när det kommer till etnisk bakgrund och kultur.

PI - 22 apr 11 kl. 14:48

Alice Teodorescu om ?hedersflyktingar?

SKAMVÅLD I går diskuterade så kallat hedersvåld i SVT Debatt och en av paneldeltagarna var Alice Teodorescu, bland annat ledarskribent på Barometern, som ofta står för den förnuftiga rösten i debatten. Så även denna gång. Hon skriver om programmet på sin blogg.

Dagen - 17 jun 11 kl. 03:00

Nej till diskriminerande intolerans

Att tolerera intolerans mot en grupp människor på grund av deras sexuella läggning är en position som inte är värd att försvara.

I en replik till Humanisterna i Dagen den 1/6 skriver Olof Djurfeldt att inga grundprinciper garanterar mot fundamentalism. Grundprinciperna han angriper är de universella mänskliga rättigheterna, medmänsklighet, tolerans och icke-diskriminering.

Regeringen - 28 aug 13 kl. 08:41

Ökade insatser mot främlingsfientlighet och intolerans

Regeringen satsar ytterligare 20 miljoner kronor 2014-2017 för att utöka arbetet med att bekämpa främlingsfientlighet och intolerans.- När ledande politiker i flera europeiska länder spelar på främlingsfientliga och intoleranta värderingar väljer vi i stället att höja ambitionen ytterligare när det gäller att motverka främlingsfientlighet och liknande former av intolerans, säger integrationsminister Erik Ullenhag. Pressmeddelande: Ökade insatser mot främlingsfientlighet och intolerans Arbetsmarknadsdepartementet, 28 augusti 2013.

Skånskan - 25 sep 15 kl. 15:20

Utställning som synliggör intolerans

Lund En i högsta grad aktuell utställning invigdes i går på Kulturen i Lund.
I utställningen PK varvas konstverk med olika spel som får besökarna att tänka till och föra diskussioner kring temat intolerans.– Under de fem år vi har jobbat med den här utställningen känns det som att det hela tiden hänt saker som gjort att den blivit aktuell.

YLE - 05 apr 17 kl. 18:19

“Fy fasen för intolerans” – familjen Kallurs regnbågsflagga stulen

Jag är skärrad, säger Susanna Kallurs bror Martin till Expressen efter sabotaget familjens sommarstuga utsatts för. Familjen misstänker att högerextrema Nordiska motståndsrörelsen ligger bakom stölden. Det var natten till onsdag som en regnbågsflagga revs ner från flaggstången på den svenska idrottsfamiljen Kallurs sommarstuga i Vikarbyn.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Misstänkt våldtäkt på klubb

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Trafikolycka på riksväg 40

En trafikolycka inträffade nyligen på väg 40 i riktning mot Borås. Olyckans omfattning och skadeläge är i nuläget oklart..

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Orimligt om Vänsterns antisemitism

Journalisten Annika Hernroth Rothstein skriver att Vänstern måste göra upp med sin antisemitism. Till stöd för sin framställning åberopar hon uttalanden av Oldoz Javidi (Fi), Adrian Kaba (S), Mats Fuchs (V), Margot Wallström (S) och Veronica Palm (S). Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man diskuterar Israels ockupation av Palestina, det som vanligen kallas Palestinafrågan, skriver Bo Widegren, jurist och socialdemokrat..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Rapparen 6ix9ine klar för Sverige-spelning

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Överlevde svår bussolycka – drömmer om Paralympics

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

EU-böter tynger Googlevinst

När den amerikanska onlinejätten Alphabet, ägare av sökmotorbolaget Google redovisar delårssiffror för årets andra kvartal senare i kväll väntas bolaget ha bokfört förra veckans mångmiljardbot från EU i rapporten..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Treåring attackerades med frätande ämne

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Inbrottstjuvar låstes in – rammade grinden

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

En aktivist i motvind

ICAN:s generalsekreterare Beatrice Fihn kämpar i uppförsbacke trots organisationens Nobelpris, men bjuder också på praktiska tips..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Körde på grund – kapten gripen för sjöfylleri

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.