Kristianstadsbladet > Lokalt

Tuesday, 19 February, 05:24

Kristianstadsbladet - 14 jul 18 kl. 03:00

Mördaren som blev bokbindare var omtyckt i bygdenHan var omtyckt av byborna, spelade i missionskyrkan och drev ett bokbinderi. Dessutom var Per Nilsson känd som en av Yngsjömördarna. På söndag är det 100 år sedan han gick bort..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Per Nilsson, Yngsjömördarna

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mördarensom blev , bokbindarevar , omtyckti , bygden
YA - 14 jul 18 kl. 03:00

Mördaren som blev bokbindare var omtyckt i bygden

Han var omtyckt av byborna, spelade i missionskyrkan och drev ett bokbinderi. Dessutom var Per Nilsson känd som en av Yngsjömördarna. På söndag är det 100 år sedan han gick bort..

Dagen - 28 feb 12 kl. 03:00

"Jag känner att jag är omtyckt"

Gästkrönika"Jag känner att jag är omtyckt här" , sa han efter en stunds eftertanke. Han hade precis fyllt 50 då drogen i samband med en skilsmässa fått greppet om livet. Inget tycktes hjälpa.

Skånskan - 01 dec 16 kl. 04:00

Lands­bygden av­folkas inte mer

ERWP.fif(1)13 pro­cent av svenskarna bor nu­me­ra på lands­bygden och 87 pro­cent i nå­gon tät­ort. Man får gå till­ba­ka till 1840 för att hitta när för­hål­lan­dena var de om­vända.

Skånskan - 13 nov 15 kl. 08:00

Ny miljon till bygden från Sparbanken

Skurup På söndag delar Skurups Sparbank ut en miljon kronor till 16 aktörer.
Nio miljoner har banken satsat på bygden de senaste fem åren.På Svaneholms slott på söndag vid lunchtid offentliggörs vilka mottagarna är av Skurupsmiljonen.

Skånskan - 02 okt 16 kl. 14:46

Röj vägen för lands­bygden

I för­ra vec­kan sändes det första av­snittet av Resten av Sve­ri­ge i SVT, ett pro­gram om lands­bygden av och med jour­na­listen Po Tid­holm. Det var en pre­mi­är med stort fo­kus på pro­blem, ned­lagda bu­tiker och ben­sin­mackar, för­lo­rat fram­tids­hopp och drömmande till­ba­ka till forn­stora dagar.
Alla som bor på lands­bygden vet att det inte är hela san­ningen, utan att det finns gott om goda ex­em­pel och mängder av män­ni­skor som älskar just sin typ av lands­bygd.

SVT Debatt - 15 nov 13 kl. 15:38

Vår bordtennisklubb har räddat bygden

LANDSBYGD När Kramfors kommun har dragit tillbaka verksamheter från Docksta så har bordtennisklubben gått in och räddat bygden. Sedan 1980-talet har de exempelvis räddat skolan, äldreboendet, flera hyreshus från rivning och den lokala festivalen. Att misströsta och beklaga sig över landsbygdens befolkningsminskning, arbetslöshet och serviceindragningar, parallellt med att man svär åt stat och kommun har aldrig varit ett vinnande koncept.

Skånskan - 10 sep 16 kl. 01:00

Lands­bygden ska inte be­ta­la mest

Kol­lek­tiv­tra­fiken i Skåne ska bli dyrare, fram­för allt på lands­bygden, om kol­lek­tiv­tra­fik­nämndens för­slag blir verk­lig­het. På vissa sträc­kor i syd­väst­ra Skåne kan det tvärt­om bli bil­ligare. Där det går bussar ofta ska det allt­så bli bil­ligare, me­dan där bussarna glesats ut och det inte går att åka så ofta ska det dess­utom bli dyrare – myc­ket dyrare i många fall.

SmålandsPosten - 15 aug 14 kl. 06:16

Mördaren vill få tidsbestämt straff

Efter att ha avtjänat tio år för knivmordet på en 84-årig kvinna i Alvesta vill den numera 32-årige mannen ha sitt livstidsstraff tidsbestämt.
Mannen har i veckan lämnat sin ansökan till tingsrätten i Örebro. Mördaren avtjänar för närvarande straffet på anstalten Saltvik i Härnö­sand som är en av sju anstalter i landet med den absolut högsta säkerhetsklassen.

Kristianstadsbladet - 13 jun 13 kl. 10:40

Internationella toner ljuder över bygden

Foto: Annica Jönsson
Musiker från Singapore. En synthgrupp med kör och solister från Ryssland. Jazz från Vitryssland och en brassensemble från Tyskland.

Länstidningen i Jämtland - 14 mar 16 kl. 05:00

Bredband är högst nödvändigt för bygden

Hösten 2013 fick Kurt Folkesson veta att hans nuvarande ADSL-abonnemang skulle upphöra. Företaget Quadracom som hade hand om driften ute på bygden sa upp avtalet med Krokoms kommun och lämnade bygden inför ett vägskäl: antingen förlita sig på mobilt bredband eller börja jobba för att koppla upp sig på fibernätet..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Utredning om sexuella trakasserier nedlagd

Utredningen kring den enhetschef på Skånetvätt som anklagats för sexuella trakasserier är nedlagd. Regionservice anser sig inte kunna styrka de anonyma påståendena. .

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Brutna ben och ryggar kommer hit akut

Ortopedin på CSK:s åttonde våning är berömd i Vårdsverige. Här är man bäst på att undvika trycksår, och här är man snabbast på att se till att höftfrakturer opereras inom 24 timmar..

Kristianstadsbladet - 10 timmar sedan

Larm om olycka på E22 – väjde för vildsvin

En singelolycka har inträffat på E22 i höjd med Bäckaskog..

Kristianstadsbladet - 11 timmar sedan

Stort antal vägskyltar byts ut

Kristianstadsbladet - 11 timmar sedan

Flaggar för dyrare vatten framöver

Det finns en diskrepans mellan de intäkter C4 Teknik får in via VA-taxan och de investeringar som krävs i VA-nätet. Det kommunala bolaget flaggar redan nu för att brukningsavgiften behöver höjas framöver..

Kristianstadsbladet - 11 timmar sedan

Larm om brand var grillning

Kristianstadsbladet - 13 timmar sedan

Personbil och buss krockade utanför polishuset

Kristianstadsbladet - 15 timmar sedan

Brott: Upptejpad kamera upptäcktes på företagstoalett

En kamera, som satt under handfatet, ramlade ner när en kvinna besökte toaletten..

Kristianstadsbladet - 18 timmar sedan

Olycka: Bil voltade av vägen – hamnade på en åker

Kristianstadsbladet - 21 timmar sedan

Tågstrul i morgonrusningen

Vissa förseningar och sena spårändringar kan uppstå för tågtrafiken genom Hässleholm, meddelar Trafikverket..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.