DN > Utrikes

Sunday, 22 July, 01:00

DN - 14 jul 18 kl. 00:42

”Eldsprutande drakar” kan orsaka storpolitisk brasaHäftiga gräs- och skogsbränder rasade på fredagen i sydvästra Israel. Tre månader efter att Hamas-aktivister lanserade ”de eldsprutande drakarna”, är dessa på god väg att ställa till också en storpolitisk brasa..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Israel, Hamas

Dela artikeln

131 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eldsprutande, drakarkan , orsaka, storpolitisk, brasa
Barometern - 09 mar 18 kl. 17:33

Eldsprutande drakar på biblioteket

Tygdrakar i ägg, eldsprutande pappersdrakar och riddarborgar har intagit biblioteket. Det är utställningen Lässur med alster från förskolebarn i kommunen..

Expressen - 08 jun 18 kl. 21:54

Målet: Orsaka bränder i Israel – ”för vårt land”

Mohamed släpper en av de hundratals brinnande drakarna. Målet: att den ska landa på den israeliska sidan. Han och tiotusentals andra palestinier samlades nära gränsen mellan Israel och Gaza för att protestera.

Sydsvenskan - 18 mar 14 kl. 05:30

Kockumsingenjörer mitt i storpolitisk strid

Tvåhundrafemtio ingenjörer vid Kockums i Malmö har hamnat mitt i en storpolitisk strid om den svenska försvarsindustrin. Jobb och framtida exportinkomster står på spel.
”Vi står mitt i stormens öga”, säger Kockumsingenjören Gunilla Steen-Granholm..

SvD - 24 nov 15 kl. 10:49

Världen kan stå inför storpolitisk kris

Militära experter och säkerhetspolitiska bedömare har varnat för det som nu har hänt: att Turkiet skulle skjuta ned ett ryskt plan. Nedskjutningen har ännu så länge oöverskådliga konsekvenser. Det kan kasta ut världen i en internationell storpolitisk kris..

DN - 05 apr 16 kl. 16:44

Nedtystat mord på student bakom storpolitisk konflikt


Det brutala mordet på en italiensk student i Kairo skakar om Italien och har lett till en storpolitisk konflikt. Misstankarna riktas mot den egyptiska säkerhetstjänsten..

DN - 14 jun 18 kl. 13:44

Svensk domstol avgör storpolitisk konflikt mellan Ryssland och Ukraina

En infekterad storpolitisk konflikt mellan Ryssland och Ukraina avgörs just nu i svensk domstol. Mångmiljardbelopp och frysta aktier i det kontroversiella Nord Stream 2-projektet står på spel i rättstvisten som handlar om gasavtal länderna emellan. På onsdagen fick fallet en ny vändning, när Svea hovrätt tillfälligt stoppade utmätningen av totalt 20 miljarder kronor..

Kristianstadsbladet - 01 nov 11 kl. 06:30

Michael Connelly: "Nio drakar"

thriller Michael Connelly "Nio drakar" Övers: Eva Larsson (Norstedts) I första delen av "Nio drakar"?
Connelly berättar långsamt, spänningen kryper fram ur stämningen. Skickligt gjort och mycket bra.

SmålandsPosten - 02 jan 14 kl. 08:05

Martin Olczak: Drakar i Globen

Vad gör man när man plötsligt har någonting som ingen har sett på 1 000 år? Kan man leva med det utan att någon märker? Och vad gör man när farorna trots allt hopar sig?

NT - 15 okt 11 kl. 12:04

"Drakar och demoner" på väg mot bio

Sveriges genom tiderna mest populära rollspel kan bli film. "Drakar och demoner" lanserade 1982 och har sålts i fler än 100 000 exemplar i flera olika versioner. Nu pågår arbetet med ett filmmanus baserat på rollspelet, skriver Aftonbladet..

Västerbottens Folkblad - 30 nov 99 kl. 00:00

Färgsprakande drakar i Indien

Gigantiska drakar i olika former visades under Indiens drakfestival. Människor i traditionella dräkter flög de vackra skapelserna..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

En död i helikopterkrasch i norr

En person har omkommit då en norsk minihelikopter störtat nära Kilpisjärvi på finska sidan om gränsen vid Treriksröset. Minihelikoptern hade två passagerare ombord..

DN - 2 timmar sedan

Franska poliser misstänkta för att ha läckt film på misshandel

Tre franska poliser har gripits, misstänkta för att ha läckt övervakningsbilder som visar när president Emmanuel Macrons säkerhetsansvarige sparkar och slår en demonstrant, skriver BBC. .

DN - 7 timmar sedan

Indonesisk flicka våldtogs av sin bror – får fängelse

En 15-årig flicka i Indonesien har dömts till sex månaders fängelse för att ha genomfört en abort. Flickan blev gravid efter att hon våldtagits av sin egen bror, skriver The Guardian. .

DN - 9 timmar sedan

Trump förnekar inspelning: ”Troligtvis olagligt”

Donald Trump hävdar att Michael Cohen inte spelat in deras samtal eftersom det hade varit olagligt, samtidigt som presidentens nuvarande advokat Rudy Giuliani säger att inspelningen existerar..

DN - 18 timmar sedan

Nasa ska flyga närmare solen än Ikaros

För Ikaros gick det inte så bra, men det avskräcker inte Nasa. USA:s rymdstyrelse skickar snart en sond till solens korona, sju gånger närmare vår stjärna än något mänskligt bygge tidigare varit..

DN - 19 timmar sedan

30 år gammalt flickmord löst med dna-teknik

En 8-årig flicka kidnappades och mördades 1988 i Fort Wayne, Indiana. Fallet har varit ett så kallat "cold case", ett olöst mordfall, under 30 år. Men nu har polisen genom släktforskningsregister med dna hittat mördaren..

DN - Igår: 00:57

Hamas: Enighet om eldupphör

Hamas och Israel har enats om eldupphör i och runt Gazaremsan, uppger en talesman för den palestinska islamiströrelsen som styr området..

DN - Igår: 23:14

15-åringar får mångåriga straff för planerad skolskjutning

Två 15-åriga pojkar har dömts till tolv respektive tio års frihetsberövande för att ha planerat en skolskjutning inspirerad av Columbineskjutningen 1999. Under sina förberedelser ska de ha laddat ned recept på bomber och läst på om vapen. .

DN - Igår: 21:54

Flygande brandbomber kan leda till urladdning

– Vi har behärskat oss, men Hamas ledare driver på mot en militär konfrontation. Det sade Israels försvarsminister Avigdor Lieberman på fredagen under ett besök i samhällen utmed Israels stängsel mot Gazaremsan, där oroligheterna trappas upp..

DN - Igår: 20:51

Man förgiftad med Novitjok får lämna sjukhuset

En 45-årig man som blev allvarligt sjuk när han kom i kontakt med nervgiftet Novitjok i sydvästra England har skrivits ut från sjukhus..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.