DN > Utrikes

Saturday, 22 September, 22:28

DN - 14 jul 18 kl. 00:42

”Eldsprutande drakar” kan orsaka storpolitisk brasaHäftiga gräs- och skogsbränder rasade på fredagen i sydvästra Israel. Tre månader efter att Hamas-aktivister lanserade ”de eldsprutande drakarna”, är dessa på god väg att ställa till också en storpolitisk brasa..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Israel, Hamas

Dela artikeln

148 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eldsprutande, drakarkan , orsaka, storpolitisk, brasa
Barometern - 09 mar 18 kl. 17:33

Eldsprutande drakar på biblioteket

Tygdrakar i ägg, eldsprutande pappersdrakar och riddarborgar har intagit biblioteket. Det är utställningen Lässur med alster från förskolebarn i kommunen..

Expressen - 08 jun 18 kl. 21:54

Målet: Orsaka bränder i Israel – ”för vårt land”

Mohamed släpper en av de hundratals brinnande drakarna. Målet: att den ska landa på den israeliska sidan. Han och tiotusentals andra palestinier samlades nära gränsen mellan Israel och Gaza för att protestera.

Sydsvenskan - 18 mar 14 kl. 05:30

Kockumsingenjörer mitt i storpolitisk strid

Tvåhundrafemtio ingenjörer vid Kockums i Malmö har hamnat mitt i en storpolitisk strid om den svenska försvarsindustrin. Jobb och framtida exportinkomster står på spel.
”Vi står mitt i stormens öga”, säger Kockumsingenjören Gunilla Steen-Granholm..

SvD - 24 nov 15 kl. 10:49

Världen kan stå inför storpolitisk kris

Militära experter och säkerhetspolitiska bedömare har varnat för det som nu har hänt: att Turkiet skulle skjuta ned ett ryskt plan. Nedskjutningen har ännu så länge oöverskådliga konsekvenser. Det kan kasta ut världen i en internationell storpolitisk kris..

DN - 05 apr 16 kl. 16:44

Nedtystat mord på student bakom storpolitisk konflikt


Det brutala mordet på en italiensk student i Kairo skakar om Italien och har lett till en storpolitisk konflikt. Misstankarna riktas mot den egyptiska säkerhetstjänsten..

DN - 14 jun 18 kl. 13:44

Svensk domstol avgör storpolitisk konflikt mellan Ryssland och Ukraina

En infekterad storpolitisk konflikt mellan Ryssland och Ukraina avgörs just nu i svensk domstol. Mångmiljardbelopp och frysta aktier i det kontroversiella Nord Stream 2-projektet står på spel i rättstvisten som handlar om gasavtal länderna emellan. På onsdagen fick fallet en ny vändning, när Svea hovrätt tillfälligt stoppade utmätningen av totalt 20 miljarder kronor..

Kristianstadsbladet - 01 nov 11 kl. 06:30

Michael Connelly: "Nio drakar"

thriller Michael Connelly "Nio drakar" Övers: Eva Larsson (Norstedts) I första delen av "Nio drakar"?
Connelly berättar långsamt, spänningen kryper fram ur stämningen. Skickligt gjort och mycket bra.

SmålandsPosten - 02 jan 14 kl. 08:05

Martin Olczak: Drakar i Globen

Vad gör man när man plötsligt har någonting som ingen har sett på 1 000 år? Kan man leva med det utan att någon märker? Och vad gör man när farorna trots allt hopar sig?

NT - 15 okt 11 kl. 12:04

"Drakar och demoner" på väg mot bio

Sveriges genom tiderna mest populära rollspel kan bli film. "Drakar och demoner" lanserade 1982 och har sålts i fler än 100 000 exemplar i flera olika versioner. Nu pågår arbetet med ett filmmanus baserat på rollspelet, skriver Aftonbladet..

Västerbottens Folkblad - 30 nov 99 kl. 00:00

Färgsprakande drakar i Indien

Gigantiska drakar i olika former visades under Indiens drakfestival. Människor i traditionella dräkter flög de vackra skapelserna..

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

Danska Radikale Venstre vill förbjuda cigarettfilter

Danska socialliberala partiet Radikale Venstre vill förbjuda cigarettfilter. Anledningen är att fimparna är ett miljöproblem och att filtret inte har någon hälsomässig effekt, menar partiet..

DN - 8 timmar sedan

Köpenhamns polischef: Skjutningarna är oacceptabla

På fredagskvällen skottskadades tre män på Nørrebro i centrala Köpenhamn. Det var den åttonde skjutningen i eller kring Köpenhamn på en vecka. Enligt Köpenhamnspolisen rör det sig om uppgörelser mellan kriminella gäng som splittrats..

DN - 10 timmar sedan

Jätterazzia i Finland i penningtvätthärva

Centralkriminalpolisen i Finland genomför en jätteoperation i Åbolands skärgård och på fastlandet som en del i en utredning av en stor, internationell penningtvätthärva, rapporterar finländska medier. Husrannsakningar görs i fastigheter, flygtrafik över området har stoppats och även båttrafik berörs..

DN - 11 timmar sedan

Gigantiska handelsleder ska stärka Kinas globala maktställning

Med nya gigantiska handelsleder, som ska bli nutida varianter av de medeltida Sidenvägar som band samman östra Asien med Europa, siktar Kina på att knyta ihop sig med världsekonomin. Men syftet är inte enbart kommersiellt, utan är ett led i Kinas försök att stärka sin globala maktställning..

DN - 12 timmar sedan

Dödstalet efter färjeolyckan fortsätter stiga

Fler kroppar har bärgats efter den svåra färjeolyckan i Victoriasjön i Tanzania. På lördagen hade antalet döda stigit till 151, enligt stats-tv..

DN - 22 timmar sedan

Uppgifter: Brittiska spioner hackade Belgiens största telekomföretag

Belgiska åklagare har lämnat en rapport till landets justitieminister som enligt The Guardian ska visa att brittiska spioner hackade landets största telekomföretag.  Om rapporten stämmer bekräftar det visselblåsaren Edward Snowdens anklagelser för fem år sedan. Rapporten har inte offentliggjorts..

DN - 23 timmar sedan

Fem miljoner barn riskerar att svälta ihjäl

Den humanitära krisen i Jemen fördjupas. Organisationen Rädda Barnen slår larm om att över fem miljoner barn riskerar att svälta ihjäl. Samtidigt ökar kritiken mot USA:s vapenaffärer med den krigförande parten Saudiarabien..

DN - Igår: 17:37

Indiskt flyg fick nödlanda när flera passagerare drabbats av näsblod

Ett indiskt flygplan fick nödlanda efter att ett trettiotal passagerare fått huvudvärk och börjat blöda från öron och näsa. Besättningen hade glömt att trycksätta kabinen. Piloterna har tagits ur tjänst..

DN - Igår: 17:28

Australien vill stoppa Japans valjakt – kan vidta rättsliga åtgärder

Australiens miljöminister Melissa Price säger att man inte kommer att skicka tullfartyg till Södra ishavet för att bevaka japans kontroversiella valfiske. Men hon stänger inte för att vidta rättsliga åtgärder. – Att skicka båtar kommer inte stoppa Japans valfångst..

DN - Igår: 12:24

Timo Soini fick riksdagens förtroende

Finlands utrikesminister Timo Soini (Blå) får riksdagens förtroende med röstsiffrorna 100–60. Misstroendeomröstningen hölls efter Soinis kontroversiella uttalanden om abort..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.