DN > Utrikes

Saturday, 16 February, 06:03

DN - 14 jul 18 kl. 00:42

”Eldsprutande drakar” kan orsaka storpolitisk brasaHäftiga gräs- och skogsbränder rasade på fredagen i sydvästra Israel. Tre månader efter att Hamas-aktivister lanserade ”de eldsprutande drakarna”, är dessa på god väg att ställa till också en storpolitisk brasa..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Israel, Hamas

Dela artikeln

148 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eldsprutande, drakarkan , orsaka, storpolitisk, brasa
Barometern - 09 mar 18 kl. 17:33

Eldsprutande drakar på biblioteket

Tygdrakar i ägg, eldsprutande pappersdrakar och riddarborgar har intagit biblioteket. Det är utställningen Lässur med alster från förskolebarn i kommunen..

Expressen - 08 jun 18 kl. 21:54

Målet: Orsaka bränder i Israel – ”för vårt land”

Mohamed släpper en av de hundratals brinnande drakarna. Målet: att den ska landa på den israeliska sidan. Han och tiotusentals andra palestinier samlades nära gränsen mellan Israel och Gaza för att protestera.

Sydsvenskan - 18 mar 14 kl. 05:30

Kockumsingenjörer mitt i storpolitisk strid

Tvåhundrafemtio ingenjörer vid Kockums i Malmö har hamnat mitt i en storpolitisk strid om den svenska försvarsindustrin. Jobb och framtida exportinkomster står på spel.
”Vi står mitt i stormens öga”, säger Kockumsingenjören Gunilla Steen-Granholm..

SvD - 24 nov 15 kl. 10:49

Världen kan stå inför storpolitisk kris

Militära experter och säkerhetspolitiska bedömare har varnat för det som nu har hänt: att Turkiet skulle skjuta ned ett ryskt plan. Nedskjutningen har ännu så länge oöverskådliga konsekvenser. Det kan kasta ut världen i en internationell storpolitisk kris..

DN - 05 apr 16 kl. 16:44

Nedtystat mord på student bakom storpolitisk konflikt


Det brutala mordet på en italiensk student i Kairo skakar om Italien och har lett till en storpolitisk konflikt. Misstankarna riktas mot den egyptiska säkerhetstjänsten..

DN - 14 jun 18 kl. 13:44

Svensk domstol avgör storpolitisk konflikt mellan Ryssland och Ukraina

En infekterad storpolitisk konflikt mellan Ryssland och Ukraina avgörs just nu i svensk domstol. Mångmiljardbelopp och frysta aktier i det kontroversiella Nord Stream 2-projektet står på spel i rättstvisten som handlar om gasavtal länderna emellan. På onsdagen fick fallet en ny vändning, när Svea hovrätt tillfälligt stoppade utmätningen av totalt 20 miljarder kronor..

Kristianstadsbladet - 01 nov 11 kl. 06:30

Michael Connelly: "Nio drakar"

thriller Michael Connelly "Nio drakar" Övers: Eva Larsson (Norstedts) I första delen av "Nio drakar"?
Connelly berättar långsamt, spänningen kryper fram ur stämningen. Skickligt gjort och mycket bra.

SmålandsPosten - 02 jan 14 kl. 08:05

Martin Olczak: Drakar i Globen

Vad gör man när man plötsligt har någonting som ingen har sett på 1 000 år? Kan man leva med det utan att någon märker? Och vad gör man när farorna trots allt hopar sig?

NT - 15 okt 11 kl. 12:04

"Drakar och demoner" på väg mot bio

Sveriges genom tiderna mest populära rollspel kan bli film. "Drakar och demoner" lanserade 1982 och har sålts i fler än 100 000 exemplar i flera olika versioner. Nu pågår arbetet med ett filmmanus baserat på rollspelet, skriver Aftonbladet..

Västerbottens Folkblad - 30 nov 99 kl. 00:00

Färgsprakande drakar i Indien

Gigantiska drakar i olika former visades under Indiens drakfestival. Människor i traditionella dräkter flög de vackra skapelserna..

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Mueller yrkar på 24 år för Manafort

Den särskilde åklagaren Robert Mueller skriver i sitt underlag till en domstol i Virginia att Paul Manafort bör dömas till fängelse i mellan 19 år och 7 månader, och 24 år och 5 månader. Dessutom bör han enligt Mueller betala böter på mellan 50 000 och 24 miljoner dollar..

DN - 7 timmar sedan

Jonas Lundqvist stor vinnare under årets Manifestgala

Popsångaren Jonas Lundqvist gjorde störst avtryck under kvällens Manifestgala med vinst i två kategorier. Även Cherrie och Sarah Klang var några av galans 21 pristagare.  .

DN - 8 timmar sedan

Flera skadade när person öppnade eld i Illinois

En okänd person har öppnat eld på ett företag i Aurora väster om Chicago i USA. Flera personer ska ha skadats, skriver lokala medier..

DN - 8 timmar sedan

Migrationsutredningen får ett begränsat uppdrag

Utredningen om migrationspolitiken kommer att bli begränsad. Tidsbristen gör det inte möjligt att utreda alla frågor, säger justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) i en intervju. Asylgrunder, humanitära skäl och frågan om uppehållstillstånd är vad som ryms..

DN - 8 timmar sedan

Migrationsverket varnar för minskat anslag till domstolarna

Migrationsverket skriver ner prognosen för andelen personer som väntas söka asyl i Sverige i år och nästa år. Samtidigt varnar verket för att det minskade anslaget till landets domstolar kommer leda till ökade kostnader..

DN - 8 timmar sedan

Polisen i Emmaboda ber allmänheten om hjälp efter flera bränder

Polisen i Emmaboda ber allmänheten om hjälp efter att orten har drabbats av flera misstänkt anlagda bränder de senaste dagarna. ”Vi vill gärna ha in tips och iakttagelser från allmänheten gällande bränderna”, skriver polisen på sin hemsida..

DN - 8 timmar sedan

66 döda hittade i centrala Nigeria

66 döda kroppar har upptäckts av polis i åtta olika byar i ett område i centrala Nigeria..

DN - Igår: 14:00

Så ställer du om kosten – på bara fyra veckor

Hållbara matvanor steg för steg • Tips och recept från Eleonora von Essen..

DN - 8 timmar sedan

Italiens M5S bildar ny EU-grupp

Det italienska regeringspartiet Femstjärnerörelsen bildar en ny populistgrupp i EU-parlamentet inför vårens val. En toppolitiker i det andra regeringspartiet Lega varnar för att Italien kan behöva lämna unionen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.