DN > Utrikes

Wednesday, 14 November, 07:31

DN - 14 jul 18 kl. 00:42

”Eldsprutande drakar” kan orsaka storpolitisk brasaHäftiga gräs- och skogsbränder rasade på fredagen i sydvästra Israel. Tre månader efter att Hamas-aktivister lanserade ”de eldsprutande drakarna”, är dessa på god väg att ställa till också en storpolitisk brasa..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Israel, Hamas

Dela artikeln

148 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eldsprutande, drakarkan , orsaka, storpolitisk, brasa
Barometern - 09 mar 18 kl. 17:33

Eldsprutande drakar på biblioteket

Tygdrakar i ägg, eldsprutande pappersdrakar och riddarborgar har intagit biblioteket. Det är utställningen Lässur med alster från förskolebarn i kommunen..

Expressen - 08 jun 18 kl. 21:54

Målet: Orsaka bränder i Israel – ”för vårt land”

Mohamed släpper en av de hundratals brinnande drakarna. Målet: att den ska landa på den israeliska sidan. Han och tiotusentals andra palestinier samlades nära gränsen mellan Israel och Gaza för att protestera.

Sydsvenskan - 18 mar 14 kl. 05:30

Kockumsingenjörer mitt i storpolitisk strid

Tvåhundrafemtio ingenjörer vid Kockums i Malmö har hamnat mitt i en storpolitisk strid om den svenska försvarsindustrin. Jobb och framtida exportinkomster står på spel.
”Vi står mitt i stormens öga”, säger Kockumsingenjören Gunilla Steen-Granholm..

SvD - 24 nov 15 kl. 10:49

Världen kan stå inför storpolitisk kris

Militära experter och säkerhetspolitiska bedömare har varnat för det som nu har hänt: att Turkiet skulle skjuta ned ett ryskt plan. Nedskjutningen har ännu så länge oöverskådliga konsekvenser. Det kan kasta ut världen i en internationell storpolitisk kris..

DN - 05 apr 16 kl. 16:44

Nedtystat mord på student bakom storpolitisk konflikt


Det brutala mordet på en italiensk student i Kairo skakar om Italien och har lett till en storpolitisk konflikt. Misstankarna riktas mot den egyptiska säkerhetstjänsten..

DN - 14 jun 18 kl. 13:44

Svensk domstol avgör storpolitisk konflikt mellan Ryssland och Ukraina

En infekterad storpolitisk konflikt mellan Ryssland och Ukraina avgörs just nu i svensk domstol. Mångmiljardbelopp och frysta aktier i det kontroversiella Nord Stream 2-projektet står på spel i rättstvisten som handlar om gasavtal länderna emellan. På onsdagen fick fallet en ny vändning, när Svea hovrätt tillfälligt stoppade utmätningen av totalt 20 miljarder kronor..

Kristianstadsbladet - 01 nov 11 kl. 06:30

Michael Connelly: "Nio drakar"

thriller Michael Connelly "Nio drakar" Övers: Eva Larsson (Norstedts) I första delen av "Nio drakar"?
Connelly berättar långsamt, spänningen kryper fram ur stämningen. Skickligt gjort och mycket bra.

SmålandsPosten - 02 jan 14 kl. 08:05

Martin Olczak: Drakar i Globen

Vad gör man när man plötsligt har någonting som ingen har sett på 1 000 år? Kan man leva med det utan att någon märker? Och vad gör man när farorna trots allt hopar sig?

NT - 15 okt 11 kl. 12:04

"Drakar och demoner" på väg mot bio

Sveriges genom tiderna mest populära rollspel kan bli film. "Drakar och demoner" lanserade 1982 och har sålts i fler än 100 000 exemplar i flera olika versioner. Nu pågår arbetet med ett filmmanus baserat på rollspelet, skriver Aftonbladet..

Västerbottens Folkblad - 30 nov 99 kl. 00:00

Färgsprakande drakar i Indien

Gigantiska drakar i olika former visades under Indiens drakfestival. Människor i traditionella dräkter flög de vackra skapelserna..

Fler nyheter från DN

DN - 9 timmar sedan

Erik de la Reguera: Theresa May satsar allt på ett kort

LONDON. Hela Europa håller andan när Theresa May på onsdagen ska presentera det utkast till Brexitavtal som uppges finnas klart. För trots alla mödor och utdragna förhandlingar med EU återstår den stora utmaningen för premiärministern: att få godkänt av de sina på hemmaplan..

DN - 10 timmar sedan

Beväpnad kvinna jagas av polis inne på sjukhus i Ohio

En beväpnad kvinna jagas just nu av polis inne på ett sjukhus i staden Medina i delstaten Ohio i USA..

DN - 13 timmar sedan

Uppgift: EU och Storbritannien överens om Irlandsgränsen

STRASBOURG. Ett Brexitavtal verkar vara nära. Enligt irländska tv- och radiobolaget RTE ska parterna vara överens om hur den kniviga gränsfrågan på Irland ska lösas.

DN - 15 timmar sedan

Trump hånar Macron med pik om andra världskriget

Ett uttalande om nationalism och patriotism av den franske presidenten har provocerat Donald Trump, som i en magsur ordtirad på Twitter hånar Macron för låga opinionssiffror och idéer om europeiska försvaret..

DN - 21 timmar sedan

FN manar till lugn efter raketattacker och flyganfall

Hundratals raketer har avfyrats från Gazaremsan mot Israel – som attackerat Gaza med militärflygplan, helikoptrar och stridsvagnar. Nu uppmanar FN:s generalsekreterare António Guterres till maximal återhållsamhet..

DN - Igår: 22:23

Orkanvindar väntas i brandhärjade Kalifornien

Dödssiffran i de omfattande skogsbränderna i Kalifornien stiger och myndigheterna varnar för att det värsta kan återstå. På tisdagen väntar orkanvindar i södra Kalifornien. Hittills har 31 människor mist livet och flera hundra saknas..

DN - Igår: 21:37

Justin Trudeau: Vi erbjuder kristna kvinnan asyl

Den kristna pakistanska kvinnan Asia Bibi erbjuds asyl i Kanada. Premiärminister Justin Trudeau bekräftar att förhandlingar pågår med Pakistans regering..

DN - Igår: 18:30

Amnesty drar tillbaka utmärkelse till Aung San Suu Kyi

Amnesty drar tillbaka den utmärkelse människorättsorganisationen gav till Myanmars högsta civila ledare Aung San Suu Kyi när hon släpptes från sin husarrest  2009. Detta sedan Suu Kyi vägrat ta avstånd från förföljelserna av och övergreppen på rohingyerna..

DN - Igår: 14:15

Trudeau: Jag tackade Erdogan för hur han hanterat fallet Khashoggi

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan säger att Frankrike och flera andra länder fått inspelningar kopplade till det misstänkta mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi. Det stämmer inte, svarar Frankrikes utrikesminister Jean-Yves Le Drian. Men Kanadas premiärminister säger att landet tagit del av inspelningarna..

DN - Igår: 13:22

Nathan Shachar: Israels räd i Gaza måste gällt något alldeles speciellt

Spekulationerna florerar och allt som rör den israeliska kommandooperationen i Gaza natten till måndagen är höljt i en tjock dimma av ovisshet. Sju palestinier och en israelisk officer dödades. Både Israels och Hamas talesmän är ovilliga att tala om vad som verkligen inträffade..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.