YA > Lokalt

Wednesday, 14 November, 07:56

YA - 14 jul 18 kl. 00:01

Villabrand i Ystad blev bokEn kall vinterdag för 30 år sedan kom tre-årige Johannes in till mamma och sa: ”Vi har eld”. Mamman insåg snart att huset brann. Nu har branden blivit bok..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Ystad, Johannes

Dela artikeln

63 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Villabrandi , Ystadblev , bok
Skånskan - 01 okt 18 kl. 09:00

Deras resa tillsammans blev en bok

Sjöbo/ystad Abolfazl Soltani lämnar sitt hemland, Afghanistan, med ett pris på sitt huvud. Han hamnar, helt ensam, i Sverige och Sjöbo. Men får en god man, Carina Årman från Ystad.

Skånskan - 01 okt 18 kl. 09:00

Deras resa tillsammans blev en bok

Sjöbo/ystad Abolfazl Soltani lämnar sitt hemland, Afghanistan, med ett pris på sitt huvud. Han hamnar, helt ensam, i Sverige och Sjöbo. Men får en god man, Carina Årman från Ystad.

Skånskan - 16 mar 16 kl. 10:15

Ystad redo för turistsäsongen

SYDOST Det pågår ett intensivt arbete i Ystads kommun inför turistsäsongen för att stå bättre rustad än tidigare.
– Jag har aldrig upplevt en så stark efterfrågan på kompetens från hotell- och restaurangnäringen som i år, säger turismstrateg Marie Holmström och påpekar att hon utgår från egna intryck av branschen. Hon om någon borde ha koll på läget inom turism.

Skånskan - 12 sep 16 kl. 14:00

Bloggstjärna blottar sig i ny bok

Nellie Berntsson var nio år gammal när hon startade den hästblogg som skulle göra henne till bloggstjärna. Nu kommer hennes andra bok, där hon bland annat skildrar det till synes glamourösa blogglivets mörkare baksidor.PROFILEN
Namn: Nellie Berntsson
Ålder: Fyller 16 den 29 september
Bor: Familjen har nyligen flyttat från Västkusten till Ystad.

Sydsvenskan - 30 dec 11 kl. 05:44

Villabrand i Ystad

En villa började brinna på Musikgatan i Ystad klockan 04.36 på fredagsmorgonen.
Branden ska ha spridit sig till flera rum.

Sydsvenskan - 24 jul 12 kl. 04:17

Anlagd villabrand i Ystad

En villa i eldhärjade Ystad utsattes under natten till tisdag för en anlagd brand. Tvåplanshuset brann rejält när brandkår kom till platsen, men ingen person ska ha skadats..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Ny villabrand i ystad i natt

För femte gången på en vecka brann det natten till tisdagen i en villa i Ystad. En tvåplansvilla i Nybostrand nära Ystads golfbana skadades svårt vid branden.Familjen i villan befinner sig på semester och ingen människa skadades i branden.

YA - 30 nov 13 kl. 17:49

Julen har tjuvstartat i Ystad

Foto: Sprisse Nilsson
På lördagen tjuvstartade julen i Ystad med omnejd. Tomtefar tog sina nissar på en promenad genom staden och i Marsvinsholm hölls den traditionsenliga julmarknaden.
Varje år är det tomteparad i Ystad.

Skånskan - 10 maj 16 kl. 14:43

Novellfilm av Mankell spelas in i Ystad

Kultur och Nöje I novellfilmen Möte om eftermiddagen spelar skådespelarna Sven-Bertil Taube och Gunnel Lindblom ett par som varit gifta i 60 år när hon bestämmer sig för att skiljas. Manus är en bearbetning av en radiopjäs av Henning Mankell och filmen kommer att visas i Svt.Just nu, 9-20 maj, pågår inspelningen av novellfilmen Möte om eftermiddagen i Ystad Studios.

News55 - 02 okt 18 kl. 09:32

Peppe Eng och Marianne Rundström till Ystad

På scen kommer det bjudas på både underhållning och intressanta föreläsningar allt under ledning av sportjournalisten, TV profilen och numera även Ystadsbon, Peppe Eng som håller i dagens program. Peppe kommer även bjuda på ett underhållande och spännande nummer där han berättar om sin tid i Let´s Dance och sanningen om bråken med Tony Irving. Dessutom har vi även nöjet att presentera journalisten och TV profilen Marianne Rundström som blir intervjuad av Peppe Eng på scen.

Fler nyheter från YA

YA - 7 timmar sedan

Treklövern rustar för strid om hamninvesteringarna

Budgetdebatten i fullmäktige kommer främst att handla om investeringen i hamnen och treklövern med M, L och KD rustar för strid. I sitt budgetförslag skjuter de fram hamninvesteringen två år. Ystad.

YA - 7 timmar sedan

Experten: ”Föräldrar borde slappna av om sina barns matvanor”

Sara Ask var nyligen i Ystad för att föreläsa. YA fick en pratstund med författaren och dietisten om vilka fajter som föräldrar borde ta, hur man ska få sina barn att smaka på ny mat och varför hon gillar tacos..

YA - 7 timmar sedan

Dietisten: Så här bör föräldrar tänka kring socker och sötsaker

Socker har på senare år seglat upp som hälsofaran framför andra i barn och ungas vardag. Många föräldrar kämpar med hur de ska hantera sina barns sug efter sötsaker, medan medierna rapporterar om dolda sockerfällor i maten. Men hur ser dietisten på socker?

YA - 7 timmar sedan

Kylskåpsprojekt ska ge mat till behövande

Numera finns ett kylskåp och en hylla utanför kassorna på Ica Kvantum, där kunderna kan skänka mat till behövande. Bakom initiativet står Ystad Rotary klubb, Svenska kyrkan och Ica, som hämtat idén från Indien. .

YA - 7 timmar sedan

Därför kan staten stoppa Hamnstaden: ”Känner inte till att vi plockat bort någon hamn som riksintresse”

Staten ser Ystads hamn som ett riksintresse. Om hamnen inte flyttar ut finns riksintresset kvar för inre hamnen. – Då faller bostadsprojektet.

YA - 9 timmar sedan

Skadegörelse: Epa-ungdomar sprängde brevlåda

Natten till måndag fick en man på Karlsfältsvägen i Ystad sin brevlåda sprängd..

YA - 9 timmar sedan

8 000 i kö för en lägenhet hos Ystadbostäder

Bostadskön till Ystadbostäder AB fortsätter uppåt. Nu står där 8 000 personer. – Det är vi väldigt glada för.

YA - 13 timmar sedan

Fotgängare kolliderade med bil

En fotgängare har kolliderat med en bilist på Hyltaskogsvägen i Skurup. Skadeläget är oklart..

YA - 15 timmar sedan

Anhöriga kritiska till ambulanspersonals agerande: ”Mannen kunde ha överlevt”

En man dog i en hjärtinfarkt under en ambulansfärd. Nu hävdar anhöriga att mannen kunde ha överlevt om han fått ett korrekt omhändertagande av ambulanspersonalen och anmäler händelsen till Ivo..

YA - 20 timmar sedan

Film: Legendarisk författare och serieskapare död

Den amerikanska författaren och serieskaparen Stan Lee är död, rapporter TMZ. "Det kommer aldrig att finnas en annan Stan Lee", skriver "Captain America"-skådisen Chris Evans på Twitter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.