YA > Lokalt

Saturday, 21 July, 13:42

Liknande nyheter

Taggar: Villabrandi , Ystadblev , bok
Skånskan - 16 mar 16 kl. 10:15

Ystad redo för turistsäsongen

SYDOST Det pågår ett intensivt arbete i Ystads kommun inför turistsäsongen för att stå bättre rustad än tidigare.
– Jag har aldrig upplevt en så stark efterfrågan på kompetens från hotell- och restaurangnäringen som i år, säger turismstrateg Marie Holmström och påpekar att hon utgår från egna intryck av branschen. Hon om någon borde ha koll på läget inom turism.

Skånskan - 12 sep 16 kl. 14:00

Bloggstjärna blottar sig i ny bok

Nellie Berntsson var nio år gammal när hon startade den hästblogg som skulle göra henne till bloggstjärna. Nu kommer hennes andra bok, där hon bland annat skildrar det till synes glamourösa blogglivets mörkare baksidor.PROFILEN
Namn: Nellie Berntsson
Ålder: Fyller 16 den 29 september
Bor: Familjen har nyligen flyttat från Västkusten till Ystad.

Sydsvenskan - 30 dec 11 kl. 05:44

Villabrand i Ystad

En villa började brinna på Musikgatan i Ystad klockan 04.36 på fredagsmorgonen.
Branden ska ha spridit sig till flera rum.

Sydsvenskan - 24 jul 12 kl. 04:17

Anlagd villabrand i Ystad

En villa i eldhärjade Ystad utsattes under natten till tisdag för en anlagd brand. Tvåplanshuset brann rejält när brandkår kom till platsen, men ingen person ska ha skadats..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Ny villabrand i ystad i natt

För femte gången på en vecka brann det natten till tisdagen i en villa i Ystad. En tvåplansvilla i Nybostrand nära Ystads golfbana skadades svårt vid branden.Familjen i villan befinner sig på semester och ingen människa skadades i branden.

YA - 30 nov 13 kl. 17:49

Julen har tjuvstartat i Ystad

Foto: Sprisse Nilsson
På lördagen tjuvstartade julen i Ystad med omnejd. Tomtefar tog sina nissar på en promenad genom staden och i Marsvinsholm hölls den traditionsenliga julmarknaden.
Varje år är det tomteparad i Ystad.

Skånskan - 10 maj 16 kl. 14:43

Novellfilm av Mankell spelas in i Ystad

Kultur och Nöje I novellfilmen Möte om eftermiddagen spelar skådespelarna Sven-Bertil Taube och Gunnel Lindblom ett par som varit gifta i 60 år när hon bestämmer sig för att skiljas. Manus är en bearbetning av en radiopjäs av Henning Mankell och filmen kommer att visas i Svt.Just nu, 9-20 maj, pågår inspelningen av novellfilmen Möte om eftermiddagen i Ystad Studios.

Skånskan - 17 okt 16 kl. 10:00

Aktuell med Dag Hammarskjöld-bok

Fyra frågor Kulturredaktionen ställer fyra frågor till författaren, journalisten och historikern Henrik Berggren som är aktuell med en bok om Dag Hammarskjöld, Dag Hammarskjöld - Att bära världen, och kommer till Höstens Författarscen på Ystad Stadsbibliotek tisdag 18 oktober klockan 19.00.Varför ville du skriva en bok om Dag Hammarskjöld?

Skånskan - 17 apr 16 kl. 01:00

Östen och Ystad på Teatermuseet

Kultur och Nöje Östen Warnerbring och Ystads teater är teman för de två nya utställningar som visas på Teatermuseet i Malmö.– Ystad har en unik teater, som de renoverat så bra, säger Kjell Hansson på Teatermuseet.
– Det är första gången vi har en utställning om den fina byggnaden.

YA - 15 dec 16 kl. 03:00

"Ystad hamns och historia"

Det började med att båtar på medeltiden sökte en skyddad förtöjningsplats vid Vassaåns mynning. Historien om hur medeltidens ankringsplats utvecklades till dagens moderna hamn i Ystad skildras i en ny bok. Boksläpp i kväll..

Fler nyheter från YA

YA - 5 timmar sedan

Man gripen för kommunhusbranden

Under fredagsnatten grep polisen en man för brandattacken som ägde rum i fredags eftermiddag..

YA - 13 timmar sedan

Inga fler åtgärder för lägre hastigheter

Ystads kommun är inte beredd att vidta fler åtgärder för att dämpa hastigheterna på Petrigatan. Det framgår av ett svar på ett brev från en Ystadsbo som tycker det körs för fort på gatan..

YA - 13 timmar sedan

Fick sjukersättning trots heltidsjobb - åtalas

Ystadsbon arbetade heltid samtidigt som han fick viss sjukersättning från Försäkringskassan. Nu åtalas han för bidragsbrott..

YA - 13 timmar sedan

Personalbrist kan stoppa bussar och tåg

Personalbrist tvingar Skånetrafiken att ställa in turer med såväl buss som tåg. – När vi får akut sjukdom i semestertid kan vi inte alltid lösa det, säger Theresia Swanholm på Skånetrafikens presstjänst..

YA - 13 timmar sedan

Dag Hammarskjölds Backåkra nominerat till Stora Turistpriset

Sedan starten i april har över 5000 besökt nyrenoverade Dag Hammarskjölds Backåkra. Och nu har gården nominerats som en av fyra kandidater till Stora Turistpriset. – Det känns fantastiskt roligt att gården räddades och redan har blivit ett populärt utflyktsmål, säger Karin Erlandsson, föreståndare på gården..

YA - 16 timmar sedan

Entusiasterna samlades när operan fyllde 40 år

Solen hjälpte till och smycka de välklädda födelsedagsgästerna. Operan fyllde 40 år och många ville fira..

YA - 18 timmar sedan

Nu kan man checka in själv på lasarettet

Lasarettet i Ystad har nu fem automater där patienterna själv kan checka in. I höst ska det även gå att betala med kort och på sikt väntas en mobilversion..

YA - 19 timmar sedan

Just nu: Bilolycka på E65an – långa bilköer

Tre personer uppges vara skadade..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.