DN > Utrikes

Wednesday, 14 November, 14:04

DN - 13 jul 18 kl. 22:09

Indiens högsta domstol förhandlar om att legalisera sex mellan samkönade parFlera överläggningar om att legalisera samkönat sex har i veckan hållits i Indiens nationella högsta domstol. Frågan har behandlats i olika rättsliga instanser i landet i över 20 år.  Regeringen har meddelat att det nu är upp till Högsta domstolens fem domare att ta ett slutgiltigt beslut, det skriver The Guardian.  .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Indiens, Högsta, The Guardian

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Indiens, högsta, domstol, förhandlarom att , legalisera, sexmellan , samkönade par

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Israels försvarsminister avgår

Israels försvarsminister Avigdor Lieberman meddelar att han avgår i protest mot eldupphöret med militanta palestinska grupper i Gaza, rapporterar Reuters..

DN - 2 timmar sedan

Ljudinspelning från Khashoggimordet ”chockade” saudisk officer

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan uppger att landet har spelat upp en ljudinspelning från mordet på journalisten och regimkritikern Jamal Khashoggi för en officer från den saudiarabiska säkerhetstjänsten. Mannen ska ha blivit ”chockad” av innehållet, rapporterar amerikanska CNN..

DN - 3 timmar sedan

Tjeckien förkastar migrationsavtal

Tjeckien gör som grannländerna Österrike och Ungern och drar sig ur FN-avtalet om ett migrationssamarbete. Landets vice premiärminister Richard Brabec säger att beslutet beror på att slutdokumentet inte innehåller skrivelser om illegal invandring..

DN - 6 timmar sedan

Katrine Marcal: Det händer att prins Charles vaknar med ansiktet fullt av post-it lappar

”Jag styr det här landet, inte Ni, sir” påstås Margaret Thatcher ha sagt till prins Charles.  Storbritanniens kronprins är politiskt klåfingrig. Det är välkänt.

DN - 16 timmar sedan

Erik de la Reguera: Theresa May satsar allt på ett kort

LONDON. Hela Europa håller andan när Theresa May på onsdagen ska presentera det utkast till Brexitavtal som uppges finnas klart. För trots alla mödor och utdragna förhandlingar med EU återstår den stora utmaningen för premiärministern: att få godkänt av de sina på hemmaplan..

DN - 16 timmar sedan

Beväpnad kvinna jagas av polis inne på sjukhus i Ohio

En beväpnad kvinna jagas just nu av polis inne på ett sjukhus i staden Medina i delstaten Ohio i USA..

DN - 19 timmar sedan

Uppgift: EU och Storbritannien överens om Irlandsgränsen

STRASBOURG. Ett Brexitavtal verkar vara nära. Enligt irländska tv- och radiobolaget RTE ska parterna vara överens om hur den kniviga gränsfrågan på Irland ska lösas.

DN - 21 timmar sedan

Trump hånar Macron med pik om andra världskriget

Ett uttalande om nationalism och patriotism av den franske presidenten har provocerat Donald Trump, som i en magsur ordtirad på Twitter hånar Macron för låga opinionssiffror och idéer om europeiska försvaret..

DN - Igår: 10:04

FN manar till lugn efter raketattacker och flyganfall

Hundratals raketer har avfyrats från Gazaremsan mot Israel – som attackerat Gaza med militärflygplan, helikoptrar och stridsvagnar. Nu uppmanar FN:s generalsekreterare António Guterres till maximal återhållsamhet..

DN - Igår: 22:23

Orkanvindar väntas i brandhärjade Kalifornien

Dödssiffran i de omfattande skogsbränderna i Kalifornien stiger och myndigheterna varnar för att det värsta kan återstå. På tisdagen väntar orkanvindar i södra Kalifornien. Hittills har 31 människor mist livet och flera hundra saknas..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.