SVT > Utrikes

Monday, 24 September, 00:12

SVT - 13 jul 18 kl. 22:06

Putin seglar in atomubåt i Finska viken strax före toppmötet med TrumpOlycksdrabbad rysk atomubåt nu i Östersjön.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Finska, Trump, Östersjön

Dela artikeln

484 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Putin, seglarin , atomubåti , Finska, vikenstrax , före, toppmötet med Trump
DN - 14 jul 18 kl. 18:22

Rysk atomubåt passerar Sveriges östkust

En rysk atomubåt seglar under helgen genom Östersjön runt Sverige, på väg mot Finska viken. Den väntas passera Helsingfors strax före toppmötet Trump–Putin där på måndag..

YLE - 28 jul 17 kl. 04:09

Putin och Niinistö i Nyslott - två gamla rävar möts igen

Då presidenterna Sauli Niinistö och Vladimir Putin träffades i Punkaharju och Nyslott på torsdagen var det som att se två lite ärrade silverrävar mötas. President Niinistö, solbränd och med grånande lockar, och president Putin, märkbart blekare och mer tunnhårig, båda i mörka kostymer och slipsar mönstrade i blått, och på något sätt i takt med varandra. Båda vet hur man tar sin plats, vad man säger och inte säger, bägge har ett kroppsspråk som utstrålar auktoritet och mandat.

SVT - 15 jul 18 kl. 15:44

Svenska Freds om ryska atomubåten inför toppmötet: ”Oroande”

Svenska Freds säger att det är ”oroande” att den tidigare olycksdrabbade ryska atomubåten ”Örnen” passerat in i Östersjön och på väg in i Finska viken inför toppmötet i Helsingfors på måndag mellan Putin och Trump..

Nyan - 24 jul 17 kl. 15:29

Atomubåt stor som Viking XPRS

Världens största atomubåt, ryska Dmitrij Donskoj, har anlänt till internationellt vatten i Finska viken. Finska marinen publicerade en bild på ubåten på Twitter. Den massiva ubåten är i samma storleksklass som kryssningsfartyget Viking XPRS på rutten Helsingfors–Tallinn, bara ungefär tio meter kortare.

YLE - 22 mar 16 kl. 17:56

Putin vill öka handeln med Finland

Presidenterna Vladimir Putin och Sauli Niinistö fördömde terrordåden i Bryssel innan de egentliga samtalen inleddes i Moskva. Samtalen handlade sedan om bland annat handel och gränskontroller. Presidenterna tecknade också under ett memorandum om bättre informationsutbyte mellan finska och ryska myndigheter.

YLE - 22 mar 16 kl. 15:37

Putin: Terrorism måste bekämpas effektivt

Finlands och Rysslands presidenter inledde sitt möte idag på eftermiddagen med att beklaga terrordåden i Bryssel. -Terrorism måste bekämpas effektivt, sa Rysslands president Vladimir Putin. Sauli Niinistö sa att han delar Belgiens sorg, och att det är viktigt att kämpa mot terrorismen tillsammans.

YLE - 01 jul 16 kl. 18:56

Niinistö och Putin diskuterade om ekonomi, miljö och flygsäkerhet

Republikens president Sauli Niinistö och Ryssland president Vladimir Putin diskuterade under eftermiddagen om bilaterala och internationella frågor i Gullranda i Nådendal. Putin godkände Niinistös förslag att flygplan som flyger över Östersjörn borde han sin transponder påkopplad. Efter ett par timmars diskussioner kom presidenterna till presskonferensen med omkring hundra jounalister främst från Finland, men också från Ryssland.

YLE - 01 jul 16 kl. 18:56

Niinistö och Putin diskuterade ekonomi, miljö och flygsäkerhet

Republikens president Sauli Niinistö och Ryssland president Vladimir Putin diskuterade under eftermiddagen om bilaterala och internationella frågor i Gullranda i Nådendal. Putin godkände Niinistös förslag att flygplan som flyger över Östersjön borde ha sin transponder påkopplad. Efter ett par timmars diskussioner kom presidenterna till presskonferensen med omkring hundra journalister främst från Finland, men också från Ryssland.

HBL - 29 mar 14 kl. 10:09

"Putin vill återta Finland"

Om Putin inte stoppas i Ukraina står Baltikum och Finland näst i tur – det varnar en av presidentens tidigare rådgivare i en intervju med Svenska Dagbladet. Docent Arto Nokkala manar till besinning. Texten har uppdaterats.

Expressen - 10 apr 13 kl. 19:32

Vladimir Putin på finska polislistan

Rysslands president Vladimir Putin blev svartlistad av finsk polis - av misstag. Enligt källor till den finska tv-stationen MTV3 fanns presidenten med på listan på grund av kontakter med den ryska mc-klubben Night Wolves. Men all information om Putin har nu tagits bort, enligt polisen..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

”Många socialister i Europa skulle gärna ha det resultat de svenska socialdemokraterna fick”

Frankrikes förre president François Hollande fick se sitt parti minska kraftigt i förra årets franska val. I en intervju för SVT:s Agenda säger han att tillbakagången för hans parti inte handlar om ekonomin utan om många människors rädsla för en gränslös värld..

SVT - 7 timmar sedan

USA tillbakavisar Irans anklagelse om inblandning i attacken mot militärparad

Dagen efter dådet mot en militärparad fortsätter Iran att lägga skulden på USA och länder i Mellanöstern som är Teherans ärkefiender. Dessa förser arabiska separatistgrupper i Iran med finansiella och militära resurser för att skapa oro i landet, hävdar Irans president Hassan Rohani. Men USA avfärdar påståendet om att landet ligger bakom attentatet..

SVT - 8 timmar sedan

Danskarna får körkort i mobilen

Inom två år kommer danskarna att kunna ha sitt körkort i digital form i en app i mobilen. Körkortet är det första av flera id-kort som kommer att digitaliseras, uppger det danska finansdepartementet..

SVT - 14 timmar sedan

Kvinnor i Schweiz kräver lika lön

Drygt 20 000 personer demonstrerade i Bern i Schweiz på lördagen med krav på lika löner för kvinnor och män. Det schweiziska parlamentet ska på måndag debattera ett lagförslag som innebär att alla företag med mer än 100 anställda måste införa lika löner..

SVT - 15 timmar sedan

Jätterazzia i finska skärgården – tre gripna i misstänkt penningtvättshärva

Tre personer har gripits i en jätteoperation som genomförs i Åbo skärgård och på fastlandet i Finland under helgen. Detta som en del i en polisutredning av en stor internationell penningtvättshärva, rapporterar finländska medier..

SVT - 16 timmar sedan

Hundratusentals övergivna hundar i Puerto Rico efter orkanen Maria

Antalet övergivna hundar i Puerto Rico har fördubblats sedan orkanen Maria svepte in över ön för ett år sedan. – Nu uppskattar man att det finns minst 400 000 övergivna djur, säger Nicole DiPaolo, som grundat en hjälporganisation för övergivna hundar..

SVT - 19 timmar sedan

Steve Bannon storsatsar på EU-valet – vill upprätta ”krigsrum”

Trumps förre chefsstrateg pratade i Italien om planer för sin högerrörelse.

SVT - 22 timmar sedan

Människorättsaktivist mördad i Guatemala

Aktivisten Juana Ramirez Santiago som arbetat för ursprungsfolks rättigheter i Guatemala har skjutits ihjäl av okända angripare, rapporterar lokala medier..

SVT - 22 timmar sedan

Norskt trähus högst i världen

85,4 meter högt. Det är det nya höjdrekordet för trähus, det uppger nyhetsbyrån AP och norska TV2. Rekordbyggnaden ligger i Brumunddal i sydöstra Norge vid landets största sjö Mjösa..

SVT - Igår: 23:21

Iran kallar till sig Danmarks ambassadör efter attentat mot militärparad

Iran kallar till sig ambassadörerna för Nederländerna, Danmark och Storbritannien efter attentatet mot en militärparad i staden Ahvaz. De tre europeiska länderna anklagas för att aktivt skydda iranska oppositionella grupper, vilka Iran betraktar som terroristorganisationer, rapporterar nyhetsbyrån IRNA. ..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.