SVT > Utrikes

Sunday, 15 July, 22:45

Liknande nyheter

Taggar: Putin, seglarin , atomubåti , Finska, vikenstrax , före, toppmötet med Trump
SVT - 7 timmar sedan

Svenska Freds om ryska atomubåten inför toppmötet: ”Oroande”

Svenska Freds säger att det är ”oroande” att den tidigare olycksdrabbade ryska atomubåten ”Örnen” passerat in i Östersjön och på väg in i Finska viken inför toppmötet i Helsingfors på måndag mellan Putin och Trump..

DN - Igår: 18:22

Rysk atomubåt passerar Sveriges östkust

En rysk atomubåt seglar under helgen genom Östersjön runt Sverige, på väg mot Finska viken. Den väntas passera Helsingfors strax före toppmötet Trump–Putin där på måndag..

YLE - 28 jul 17 kl. 04:09

Putin och Niinistö i Nyslott - två gamla rävar möts igen

Då presidenterna Sauli Niinistö och Vladimir Putin träffades i Punkaharju och Nyslott på torsdagen var det som att se två lite ärrade silverrävar mötas. President Niinistö, solbränd och med grånande lockar, och president Putin, märkbart blekare och mer tunnhårig, båda i mörka kostymer och slipsar mönstrade i blått, och på något sätt i takt med varandra. Båda vet hur man tar sin plats, vad man säger och inte säger, bägge har ett kroppsspråk som utstrålar auktoritet och mandat.

Nyan - 24 jul 17 kl. 15:29

Atomubåt stor som Viking XPRS

Världens största atomubåt, ryska Dmitrij Donskoj, har anlänt till internationellt vatten i Finska viken. Finska marinen publicerade en bild på ubåten på Twitter. Den massiva ubåten är i samma storleksklass som kryssningsfartyget Viking XPRS på rutten Helsingfors–Tallinn, bara ungefär tio meter kortare.

DN - 8 timmar sedan

Finsk tidning har pressfrihetskampanj mot Trump och Putin

På måndagen träffas Donald Trump och Vladimir Putin för ett toppmöte i den finska huvudstaden Helsingfors. Det sker inte utan kritik.  På vägen till mötet passerar de tidningen Helsingin Salomats kampanj mot ländernas mediepolitik..

YLE - 22 mar 16 kl. 17:56

Putin vill öka handeln med Finland

Presidenterna Vladimir Putin och Sauli Niinistö fördömde terrordåden i Bryssel innan de egentliga samtalen inleddes i Moskva. Samtalen handlade sedan om bland annat handel och gränskontroller. Presidenterna tecknade också under ett memorandum om bättre informationsutbyte mellan finska och ryska myndigheter.

YLE - 22 mar 16 kl. 15:37

Putin: Terrorism måste bekämpas effektivt

Finlands och Rysslands presidenter inledde sitt möte idag på eftermiddagen med att beklaga terrordåden i Bryssel. -Terrorism måste bekämpas effektivt, sa Rysslands president Vladimir Putin. Sauli Niinistö sa att han delar Belgiens sorg, och att det är viktigt att kämpa mot terrorismen tillsammans.

YLE - 01 jul 16 kl. 18:56

Niinistö och Putin diskuterade om ekonomi, miljö och flygsäkerhet

Republikens president Sauli Niinistö och Ryssland president Vladimir Putin diskuterade under eftermiddagen om bilaterala och internationella frågor i Gullranda i Nådendal. Putin godkände Niinistös förslag att flygplan som flyger över Östersjörn borde han sin transponder påkopplad. Efter ett par timmars diskussioner kom presidenterna till presskonferensen med omkring hundra jounalister främst från Finland, men också från Ryssland.

YLE - 01 jul 16 kl. 18:56

Niinistö och Putin diskuterade ekonomi, miljö och flygsäkerhet

Republikens president Sauli Niinistö och Ryssland president Vladimir Putin diskuterade under eftermiddagen om bilaterala och internationella frågor i Gullranda i Nådendal. Putin godkände Niinistös förslag att flygplan som flyger över Östersjön borde ha sin transponder påkopplad. Efter ett par timmars diskussioner kom presidenterna till presskonferensen med omkring hundra journalister främst från Finland, men också från Ryssland.

HBL - 29 mar 14 kl. 10:09

"Putin vill återta Finland"

Om Putin inte stoppas i Ukraina står Baltikum och Finland näst i tur – det varnar en av presidentens tidigare rådgivare i en intervju med Svenska Dagbladet. Docent Arto Nokkala manar till besinning. Texten har uppdaterats.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Trump landar på finsk mark inför toppmötet

Ett toppmöte med den ryska presidenten Vladimir Putin väntar Donald Trump imorgon, som nu anlänt till Helsingfors. Strax före klockan åtta på söndagskvällen svensk tid tog presidentplanet Air Force One mark på Helsingfors-Vanda flygplats..

SVT - 4 timmar sedan

Demonstranterna: ”De två kan inte åstadkomma något bra ihop”

Demonstranter samlades i Helsingfors dagen innan toppmötet för att protestera mot Putins och Trumps politik, men några ville också välkomna den amerikanske presidenten till Finland..

SVT - 7 timmar sedan

Agendan: Det här kommer ledarna prata om, och undvika

Ukraina, Syrien, kärnvapen, kanske ett par ord om Rysslands inblandning i det amerikanska valet och Krim. Flera kontroversiella ämnen står på agendan inför det första officiella toppmötet mellan Donald Trump och Vladimir Putin ..

SVT - 8 timmar sedan

FN: Rekordmånga civila dödsoffer i Afghanistan

Våldet mot civila i Afghanistan har nått en rekordhög nivå, visar nya siffror från FN. Under årets sex första månader dödades totalt 1 692 civila i den väpnade konflikt som plågat landet i många år..

SVT - 9 timmar sedan

Theresa May: Trump sa åt mig att stämma EU

Donald Trump kom med ett skarpt förslag till Theresa May när de båda ledarna träffades i fredags: Stäm EU. May ansåg dock att detta var för ”brutalt”. Inför veckans brexitdebatter är Mays budskap till sina splittrade partikamrater tydligt: Ställ er bakom mig — annars kanske det inte blir något EU-utträde..

SVT - 14 timmar sedan

Jordbävning utanför Jemen

En jordbävning med magnituden 6,2 registrerades utanför Jemens kust tidigt på söndagen, rapporterar USA:s geologiska myndighet USGS..

SVT - 15 timmar sedan

Trump: Jag ställer upp för omval

Donald Trump säger i en intervju med tidningen Mail on Sunday under sitt besök i Storbritannien att han avser att ställa upp för omval 2020..

SVT - 16 timmar sedan

Twitter-konton kopplas till ryska agenter

Twitter har stängt två konton som kopplas till de tolv ryska underrättelseofficerare som åtalats i USA för att ha hackat sig in i Demokratiska partiets datanätverk under presidentvalskampanjen 2016..

SVT - 17 timmar sedan

Misstänkt blåval slaktad av isländskt företag

En frivilligorganisation filmade när ett isländskt valfångstföretag slaktar vad som antas vara en blåval, ett djur som är förbjudet att döda såväl på Island som i de flesta länder..

SVT - 21 timmar sedan

Fler dödade vid protester i Nicaragua

Ytterligare två unga män har skjutits ihjäl av regeringsstyrkor i en kyrka i Nicaraguas huvudstad. Minst nio människor har mist livet sedan de landsomfattande protesterna mot president Daniel Ortega trappades upp i torsdags..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.