SVT > Inrikes

Tuesday, 19 February, 03:40

SVT - 13 jul 18 kl. 20:42

Svenskt kött kan bli bristvaraTorkan som råder i landet gör att foder riskerar att ta slut. Köerna till landets slakterier fortsätter att öka, och man pratar om eventuellt överskott på svenskt kött, men det kan också bli bristvara – nästa år..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

31 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskt, köttkan bli , bristvara
Cornucopia - 20 aug 14 kl. 16:01

LRF: 2/3 av svenskt jordbruksmark blir utan gödsel om (mp) får bestämma

LRF Västerbotten uppmärksammar att (mp):s önskade förbud mot konstgödsel gör att 2/3 av all svensk jordbruksmark blir utan gödning om (mp):s förbud mot konstgödsel genomförs.

Arne Lindström, ordförande i LRF Västerbotten skriver hos Västerbottenskuriren:
"I Miljöpartiets värld är således bara gödsel från djuren godkänd växtnäring, och det vore inga större problem med den inställningen – om bara djurens gödsel räckte till! Om man räknar ihop all den gödsel som lantbrukets djur producerar, så räcker den bara till ungefär en tredjedel av vår brukade åkerareal.

Helsingborgs Dagblad - 04 apr 12 kl. 14:54

Svenskt lammkött bristvara

Det råder brist på svenskt lammkött till påsken, konstaterar både Ica och lammproducenterna..

Kristianstadsbladet - 28 nov 12 kl. 09:46

Julskinkan en bristvara

Foto: Scanpix
Det blir färre julskinkor i handeln i år. Grisproduktionen sjönk med tio procent det senaste året och antalet grisar i Sverige är det lägsta på många år.
Grisproduktionen är tio procent lägre nu jämfört med samma tid för ett år sedan.

E24 - 16 apr 16 kl. 02:06

Svenskt lammkött en bristvara

Svenskt lammkött ökar i popularitet. Trots att antalet får ökar i Sverige hänger inte produktionen med och sju av tio lamm vi äter importeras från utlandet..

UNT - 16 apr 16 kl. 02:10

Svenskt lammkött en bristvara

Svenskt lammkött ökar i popularitet..

DI - 14 apr 17 kl. 11:28

Utmaningar för svenskt lammkött

Allhelgonalamm hade varit en bättre idé än påsklamm i Sverige, men lammet på påskbordet blir en allt starkare tradition. De som vill ha färskt, svenskt lammkött upptäcker snabbt att det är en bristvara..

YA - 14 apr 17 kl. 15:00

Brist på färskt, svenskt lamm i påsk

Allhelgonalamm hade varit en bättre idé än påsklamm i Sverige, men lammet på påskbordet blir en allt starkare tradition. De som vill ha färskt, svenskt lammkött upptäcker snabbt att det är en bristvara..

Sydsvenskan - 21 okt 11 kl. 06:30

Konkret politik en bristvara

Fredrik Reinfeldt vill bära hela samhället på sina axlar. Han är tillbaka i talarstolen i Conventums?
Fredrik Reinfeldt vill bära hela samhället på sina axlar.

YLE - 17 aug 15 kl. 04:45

Svenskspråkiga psykoterapeuter kan bli bristvara i framtiden

Det har inte ordnats någon psykoterapiutbildning på svenska på hela tio år, på grund av det bristande deltagarintresset. Om fem till tio år kan det råda verklig brist på svenskspråkiga psykoterapeuter. En psykolog eller psykiater måste gå en terapiutbildning för att vara kompetent att göra ett långsiktigt psykoterapiarbete.

Trelleborgs Allehanda - 14 apr 17 kl. 13:00

Svenska lamm en bristvara

Till påsk är efterfrågan på lammkött som störst – men tillgången sämst. Uppfödare Gustaf Gardesson är ändå glad att fler vill köpa svenskt..

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Chefläkare: Ska ta ställning till hur vi hanterar avtalet efter 1177-

Chefläkare för region Stockholm, Johan Bratt, kan i nuläget inte svara på om man kommer fortsätta samarbetet med företaget Medhelp, underleverantören som nu står i centrum för avslöjandet om att miljontals samtal till Vårdguiden 1177 legat öppet på internet. – Vårdgivaren måste anmäla det här till tillsynsmyndigheten Datainspektionen, säger Bratt i SVT:s Aktuellt..

SVT - 6 timmar sedan

Socialministern om inspelade vårdsamtalen: ”Fullständigt oacceptabelt”

Socialminister Lena Hallengren (S) anser att uppgifterna i Computer Sweden om att sekretessbelagda inspelningar från miljontals samtal till 1177 Vårdguiden legat helt öppna som ljudfiler på nätet är ”allvarliga och uppseendeväckande”. .

SVT - 6 timmar sedan

Ny tvåstjärnig svensk krog i Michelin-guiden

Danmark går om Sverige efter måndagens utdelning av Michelinstjärnor i Århus. Men vi fick en ny tvåstjärnig svensk krog i Stockholmsrestaurangen Gastrologi. Sverige har även fortfarande en restaurang som lever upp till tre Michelinstjärnor, då krogen Frantzén fick behålla sina från förra året..

SVT - 8 timmar sedan

Kristersson om att återupprätta Alliansen: “Klart det inte går”

Ulf Kristersson (M) ser inte hur Alliansen ska återuppstå inom den närmsta framtiden. Det berättar M-ledaren när turen kom till honom att möta SVT Nyheters mångårige politikreporter Mats Knutson i intervjuserien Mats möter..

SVT - 8 timmar sedan

Trots haveriet: Ny beslutsrobot lanseras av Arbetsförmedlingen

Samma dag som SVT Nyheter avslöjade att en robot på Arbetsförmedlingen kan ha fattat 70 000 felaktiga beslut lanserade myndigheten en ny robot. Istället för aktivitetsstöd ska den ta beslut om nystartsjobb. Men den snabba automatiseringen får kritik av forskare..

SVT - 8 timmar sedan

Rädda barnen blev miljoninvesterare i Lundin Petroleum

Ett ovanligt stort arv donerat till Rädda barnens riksförbund innebär att de för tillfället äger aktier värda 3,5 miljoner kronor i företaget Lundin Petroleum. Ett företag som står under utredning för brott mot folkrätten. – Vi kommer att avyttra aktierna inom en till två veckor, säger Freddie Hellström, ekonomichef på Rädda barnen..

SVT - 9 timmar sedan

Åklagaren och Säpo oeniga om Sveriges Kina-ambassadören: Utreds för mildare brott

Sveriges Kina-ambassadör Anna Lindstedt riskerar två års fängelse om hon fälls för sitt agerande vid det hemliga mötet om fängslade Gui Minhai. SVT Nyheter kan nu avslöja att åklagaren beslutat om en mildare brottsrubricering än vad Säpo föreslagit i sin utredning. – Det anses ändå som ett mycket allvarligt brott, säger Iain Cameron, professor i internationell rätt vid Uppsala universitet..

SVT - 10 timmar sedan

Säkerhetsexperten om inspelade vårdsamtalen: Det ska inte kunna hända

Computer Swedens granskning visar hur miljontals timmar med känsliga samtal till Vårdguiden har legat helt öppet på internet. En som inte är förvånad är säkerhetsexperten David Jacoby. – Har man den här typen av känslig information ska man inte lagra det på internet, den ska ligga internt, säger han..

SVT - 11 timmar sedan

Hur klarar samhället krisen när det oväntade inträffar?

Hur klarar samhället krisen när det oväntade inträffar? Tio deltagare anländer till två olika hus för vad de tror är ett härligt semesteräventyr. Plötsligt går elen.

SVT - 13 timmar sedan

2,7 miljoner inspelade samtal till 1177 Vårdguiden helt oskyddade på internet

Ett avslöjande på Computer Sweden avslöjar att alla telefonsamtal som ringts till 1177 sedan 2013 och som tagits emot av vårdentreprenören Medicall har legat helt öppet som ljudfiler på en oskyddad webbserver..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.