SVT > Inrikes

Wednesday, 21 November, 10:51

Liknande nyheter

Taggar: Svenskt, köttkan bli , bristvara
Cornucopia - 20 aug 14 kl. 16:01

LRF: 2/3 av svenskt jordbruksmark blir utan gödsel om (mp) får bestämma

LRF Västerbotten uppmärksammar att (mp):s önskade förbud mot konstgödsel gör att 2/3 av all svensk jordbruksmark blir utan gödning om (mp):s förbud mot konstgödsel genomförs.

Arne Lindström, ordförande i LRF Västerbotten skriver hos Västerbottenskuriren:
"I Miljöpartiets värld är således bara gödsel från djuren godkänd växtnäring, och det vore inga större problem med den inställningen – om bara djurens gödsel räckte till! Om man räknar ihop all den gödsel som lantbrukets djur producerar, så räcker den bara till ungefär en tredjedel av vår brukade åkerareal.

Helsingborgs Dagblad - 04 apr 12 kl. 14:54

Svenskt lammkött bristvara

Det råder brist på svenskt lammkött till påsken, konstaterar både Ica och lammproducenterna..

Kristianstadsbladet - 28 nov 12 kl. 09:46

Julskinkan en bristvara

Foto: Scanpix
Det blir färre julskinkor i handeln i år. Grisproduktionen sjönk med tio procent det senaste året och antalet grisar i Sverige är det lägsta på många år.
Grisproduktionen är tio procent lägre nu jämfört med samma tid för ett år sedan.

E24 - 16 apr 16 kl. 02:06

Svenskt lammkött en bristvara

Svenskt lammkött ökar i popularitet. Trots att antalet får ökar i Sverige hänger inte produktionen med och sju av tio lamm vi äter importeras från utlandet..

UNT - 16 apr 16 kl. 02:10

Svenskt lammkött en bristvara

Svenskt lammkött ökar i popularitet..

DI - 14 apr 17 kl. 11:28

Utmaningar för svenskt lammkött

Allhelgonalamm hade varit en bättre idé än påsklamm i Sverige, men lammet på påskbordet blir en allt starkare tradition. De som vill ha färskt, svenskt lammkött upptäcker snabbt att det är en bristvara..

YA - 14 apr 17 kl. 15:00

Brist på färskt, svenskt lamm i påsk

Allhelgonalamm hade varit en bättre idé än påsklamm i Sverige, men lammet på påskbordet blir en allt starkare tradition. De som vill ha färskt, svenskt lammkött upptäcker snabbt att det är en bristvara..

Sydsvenskan - 21 okt 11 kl. 06:30

Konkret politik en bristvara

Fredrik Reinfeldt vill bära hela samhället på sina axlar. Han är tillbaka i talarstolen i Conventums?
Fredrik Reinfeldt vill bära hela samhället på sina axlar.

YLE - 17 aug 15 kl. 04:45

Svenskspråkiga psykoterapeuter kan bli bristvara i framtiden

Det har inte ordnats någon psykoterapiutbildning på svenska på hela tio år, på grund av det bristande deltagarintresset. Om fem till tio år kan det råda verklig brist på svenskspråkiga psykoterapeuter. En psykolog eller psykiater måste gå en terapiutbildning för att vara kompetent att göra ett långsiktigt psykoterapiarbete.

Trelleborgs Allehanda - 14 apr 17 kl. 13:00

Svenska lamm en bristvara

Till påsk är efterfrågan på lammkött som störst – men tillgången sämst. Uppfödare Gustaf Gardesson är ändå glad att fler vill köpa svenskt..

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Strid om Corazza Bildt inom Moderaterna

Moderaternas EU-parlamentariker Anna Maria Corazza Bildt tänker kämpa till slutet för att få en plats på partiets lista till EU-parlamentsvalet i maj nästa år. Och hon har stöd av sin man, före detta stats- och utrikesministern Carl Bildt som talar om ”Moskavafasoner”. På fredag avgörs frågan..

SVT - 1 timme sedan

SVT avslöjar: Riksdagsledamot gick in i styrelser med ekobrottsdömda

Han satt i finansutskottet i riksdagen för Moderaterna. Samtidigt gick han in i flera bolagsstyrelser med personer dömda för ekobrott. Uppdragen anmäldes inte, trots lagkrav, till riksdagens förteckning över bisysslor.

SVT - 1 timme sedan

Experternas hårda omdöme: ”Blir en nyttig idiot”

Dåvarande riksdagsledamoten Jörgen Andersson kan ha lånat sitt namn till rena bedrägerier. Det menar två experter som hjälpt SVT att granska de bolag som Andersson gått in i under sin tid i finansutskottet..

SVT - 2 timmar sedan

Isabel lider av PMDS: ”Har haft det i femton år”

Sedan Isabel Lindström var ung har hon lidit av PMDS – den mycket grövre varianten av PMS. Symptomen är flera, och kan liknas vid att ha en allvarlig depression, ibland flera veckor i månaden..

SVT - 2 timmar sedan

Många lider i tysthet av svår PMS: ”Ett allvarligt handikapp”

Nedstämd, orolig och irriterad? Många lider av PMS, och den svårare formen PMDS, utan få hjälp. – För 3 till 8 procent är det här ett allvarligt handikapp och inget man kan ”rycka upp sig” ifrån, säger överläkaren och professorn Torbjörn Bäckström..

SVT - 13 timmar sedan

Björklund: Utesluter inte helt en M+KD-regering

Liberalernas partiledare Jan Björklund säger att han kan släppa fram en regering med Moderaterna och Kristdemokraterna, om det är det enda tänkbara alternativet. – Då måste vi ju kalla in partirådet och ställa frågan om man ska släppa fram dem ändå, men det vill jag undvika säger han i SVT:s Aktuellt..

SVT - 16 timmar sedan

Skärpt lagstiftning om barnäktenskap

Ett förslag om att inte erkänna utländska barnäktenskap går på onsdag igenom riksdagen. Det nya lagförslaget presenterades i maj av migrationsminister Helene Fritzon (S), och innebär att barnäktenskap underkänns oavsett om personerna haft en koppling till Sverige när de gift sig eller inte..

SVT - 16 timmar sedan

Efter kritiken – rekordmånga anmälningar mot Postnord

Paket som försenas, skickas fel eller inte kommer fram alls. Kritiken mot Postnord har varit massiv och nu förbereder sig det krisande bolaget inför årets mest intensiva period. Hittills i år har det kommit in 350 anmälningar till Konsumentverket – mer än en fyrdubbling jämfört med hela förra året.

SVT - 16 timmar sedan

Så ska Postnord undvika förra årets paketkaos inför julen

Kunderna kokade av vrede under paketkaoset vid Black Friday och julhandeln förra året. I år räknar Postnord med en ännu större anstormning av paket och har rustat sig med fler ombud. – Hela branschen är på tårna, säger bolagets Sverige-vd Annemarie Gardshol..

SVT - 19 timmar sedan

Influensavaccinet slut hos leverantör – kan vara brist i hela landet

Rapporter börjar dyka upp om att det är brist på årets influensavaccin hos flera landsting. Landstingen har missbedömt efterfrågan, och tillverkarna har knappt något vaccin kvar att leverera, säger Läkemedelsverket. – Det är allvarligt, framför allt för riskgruppen, säger Charlotta Bergquist, vaccinkordinator på Läkemedelsverket..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.