SVT > Inrikes

Sunday, 23 September, 23:49

Liknande nyheter

Taggar: Svenskt, köttkan bli , bristvara
Cornucopia - 20 aug 14 kl. 16:01

LRF: 2/3 av svenskt jordbruksmark blir utan gödsel om (mp) får bestämma

LRF Västerbotten uppmärksammar att (mp):s önskade förbud mot konstgödsel gör att 2/3 av all svensk jordbruksmark blir utan gödning om (mp):s förbud mot konstgödsel genomförs.

Arne Lindström, ordförande i LRF Västerbotten skriver hos Västerbottenskuriren:
"I Miljöpartiets värld är således bara gödsel från djuren godkänd växtnäring, och det vore inga större problem med den inställningen – om bara djurens gödsel räckte till! Om man räknar ihop all den gödsel som lantbrukets djur producerar, så räcker den bara till ungefär en tredjedel av vår brukade åkerareal.

Helsingborgs Dagblad - 04 apr 12 kl. 14:54

Svenskt lammkött bristvara

Det råder brist på svenskt lammkött till påsken, konstaterar både Ica och lammproducenterna..

Kristianstadsbladet - 28 nov 12 kl. 09:46

Julskinkan en bristvara

Foto: Scanpix
Det blir färre julskinkor i handeln i år. Grisproduktionen sjönk med tio procent det senaste året och antalet grisar i Sverige är det lägsta på många år.
Grisproduktionen är tio procent lägre nu jämfört med samma tid för ett år sedan.

E24 - 16 apr 16 kl. 02:06

Svenskt lammkött en bristvara

Svenskt lammkött ökar i popularitet. Trots att antalet får ökar i Sverige hänger inte produktionen med och sju av tio lamm vi äter importeras från utlandet..

UNT - 16 apr 16 kl. 02:10

Svenskt lammkött en bristvara

Svenskt lammkött ökar i popularitet..

DI - 14 apr 17 kl. 11:28

Utmaningar för svenskt lammkött

Allhelgonalamm hade varit en bättre idé än påsklamm i Sverige, men lammet på påskbordet blir en allt starkare tradition. De som vill ha färskt, svenskt lammkött upptäcker snabbt att det är en bristvara..

YA - 14 apr 17 kl. 15:00

Brist på färskt, svenskt lamm i påsk

Allhelgonalamm hade varit en bättre idé än påsklamm i Sverige, men lammet på påskbordet blir en allt starkare tradition. De som vill ha färskt, svenskt lammkött upptäcker snabbt att det är en bristvara..

Sydsvenskan - 21 okt 11 kl. 06:30

Konkret politik en bristvara

Fredrik Reinfeldt vill bära hela samhället på sina axlar. Han är tillbaka i talarstolen i Conventums?
Fredrik Reinfeldt vill bära hela samhället på sina axlar.

YLE - 17 aug 15 kl. 04:45

Svenskspråkiga psykoterapeuter kan bli bristvara i framtiden

Det har inte ordnats någon psykoterapiutbildning på svenska på hela tio år, på grund av det bristande deltagarintresset. Om fem till tio år kan det råda verklig brist på svenskspråkiga psykoterapeuter. En psykolog eller psykiater måste gå en terapiutbildning för att vara kompetent att göra ett långsiktigt psykoterapiarbete.

Trelleborgs Allehanda - 14 apr 17 kl. 13:00

Svenska lamm en bristvara

Till påsk är efterfrågan på lammkött som störst – men tillgången sämst. Uppfödare Gustaf Gardesson är ändå glad att fler vill köpa svenskt..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Maria Ferm (MP): Om lagen underkänns får vi hitta annan lösning

Snart kommer Migrationsöverdomstolens beslut om den så kallade gymnasielagen, som skulle ge unga ensamkommande en andra chans att få stanna i Sverige. Om domstolen underkänner lagen säger Miljöpartiets Maria Ferm att hon vill ha en annan lag, så att de ändå ska få stanna..

SVT - 6 timmar sedan

Talmansvalet blir en hemlig historia

Valen till talman och andre vice talman på måndagen kommer att ske genom en sluten omröstning, eftersom det är fler än en kandidat nominerad..

SVT - 2 timmar sedan

Professor: Därför backar socialdemokratin i Europa

I flera europeiska länder har socialdemokratiska partier backat i valen på senare år. Jenny Andersson, professor i statsvetenskap i Paris, säger i en intervju i Agenda att hon tror att nedgången för de socialdemokratiska partierna kommer att fortsätta ett bra tag..

SVT - 4 timmar sedan

Chatta med specialistläkaren Katarina Danielsson

Ställ din fråga till Katarina Danielsson, medicinskt ledningsansvarig läkare vid Sömnutredningsmottagningen, Smärtcentrum, vid Akademiska sjukhuset i Uppsala..

SVT - 14 timmar sedan

Tjejerna berättar: Därför väljer vi mobilen framför sömnen

De vet att mobilen förstör deras sömn. Ändå väljer de att sova med den bredvid huvudkudden, med ljudet på, utifall att någon skriver något på sociala medier. Tonåringarna Anna, Elna och Julia vittnar för SVT Nyheter om hur de låter sömnen störas..

SVT - 4 timmar sedan

Sömnproblemen bland unga har ökat kraftigt

Fler och fler unga har diagnostiserats med sömnstörningar i den öppna specialiserade vården, visar ny statistik från Socialstyrelsen. Trots att sömnproblem generellt är betydligt vanligare bland män är det nu vanligare att unga tjejer vårdas för besväret än killar..

SVT - 6 timmar sedan

Spårspring en dödlig – och växande – fara

Folk som springer på tågspår är ett stort och enligt myndigheter växande problem. Varje år skördar olyckor till följd av spårspring liv, traumatiserar lokförare och vållar dessutom stora kostnader i form av förseningar..

SVT - 10 timmar sedan

Nu avgörs gymnasielagens framtid – oviss väntan för hemlöse Mustafa

Nästa vecka kommer beskedet om den omstridda gymnasielagen ska börja gälla. Lagen skulle ge unga ensamkommande en andra chans att få stanna och börja på gymnasiet. Men nu har många av dem blivit hemlösa.

SVT - 12 timmar sedan

Miljöpartiet besked: Stödjer Socialdemokraternas talmanskandidat

På måndag avgörs vem som bli talman i riksdagen. Flera partier har redan lämnat besked om hur de kommer rösta och nu har även Miljöpartiet fattat ett beslut..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.