SVT > Inrikes

Sunday, 15 July, 22:55

SVT - I förrgår: 20:42

Svenskt kött kan bli bristvaraTorkan som råder i landet gör att foder riskerar att ta slut. Köerna till landets slakterier fortsätter att öka, och man pratar om eventuellt överskott på svenskt kött, men det kan också bli bristvara – nästa år..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

27 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskt, köttkan bli , bristvara
Cornucopia - 20 aug 14 kl. 16:01

LRF: 2/3 av svenskt jordbruksmark blir utan gödsel om (mp) får bestämma

LRF Västerbotten uppmärksammar att (mp):s önskade förbud mot konstgödsel gör att 2/3 av all svensk jordbruksmark blir utan gödning om (mp):s förbud mot konstgödsel genomförs.

Arne Lindström, ordförande i LRF Västerbotten skriver hos Västerbottenskuriren:
"I Miljöpartiets värld är således bara gödsel från djuren godkänd växtnäring, och det vore inga större problem med den inställningen – om bara djurens gödsel räckte till! Om man räknar ihop all den gödsel som lantbrukets djur producerar, så räcker den bara till ungefär en tredjedel av vår brukade åkerareal.

Helsingborgs Dagblad - 04 apr 12 kl. 14:54

Svenskt lammkött bristvara

Det råder brist på svenskt lammkött till påsken, konstaterar både Ica och lammproducenterna..

Kristianstadsbladet - 28 nov 12 kl. 09:46

Julskinkan en bristvara

Foto: Scanpix
Det blir färre julskinkor i handeln i år. Grisproduktionen sjönk med tio procent det senaste året och antalet grisar i Sverige är det lägsta på många år.
Grisproduktionen är tio procent lägre nu jämfört med samma tid för ett år sedan.

E24 - 16 apr 16 kl. 02:06

Svenskt lammkött en bristvara

Svenskt lammkött ökar i popularitet. Trots att antalet får ökar i Sverige hänger inte produktionen med och sju av tio lamm vi äter importeras från utlandet..

UNT - 16 apr 16 kl. 02:10

Svenskt lammkött en bristvara

Svenskt lammkött ökar i popularitet..

DI - 14 apr 17 kl. 11:28

Utmaningar för svenskt lammkött

Allhelgonalamm hade varit en bättre idé än påsklamm i Sverige, men lammet på påskbordet blir en allt starkare tradition. De som vill ha färskt, svenskt lammkött upptäcker snabbt att det är en bristvara..

YA - 14 apr 17 kl. 15:00

Brist på färskt, svenskt lamm i påsk

Allhelgonalamm hade varit en bättre idé än påsklamm i Sverige, men lammet på påskbordet blir en allt starkare tradition. De som vill ha färskt, svenskt lammkött upptäcker snabbt att det är en bristvara..

Sydsvenskan - 21 okt 11 kl. 06:30

Konkret politik en bristvara

Fredrik Reinfeldt vill bära hela samhället på sina axlar. Han är tillbaka i talarstolen i Conventums?
Fredrik Reinfeldt vill bära hela samhället på sina axlar.

YLE - 17 aug 15 kl. 04:45

Svenskspråkiga psykoterapeuter kan bli bristvara i framtiden

Det har inte ordnats någon psykoterapiutbildning på svenska på hela tio år, på grund av det bristande deltagarintresset. Om fem till tio år kan det råda verklig brist på svenskspråkiga psykoterapeuter. En psykolog eller psykiater måste gå en terapiutbildning för att vara kompetent att göra ett långsiktigt psykoterapiarbete.

Trelleborgs Allehanda - 14 apr 17 kl. 13:00

Svenska lamm en bristvara

Till påsk är efterfrågan på lammkött som störst – men tillgången sämst. Uppfödare Gustaf Gardesson är ändå glad att fler vill köpa svenskt..

Fler nyheter från SVT

SVT - 7 timmar sedan

Svenska Freds om ryska atomubåten inför toppmötet: ”Oroande”

Svenska Freds säger att det är ”oroande” att den tidigare olycksdrabbade ryska atomubåten ”Örnen” passerat in i Östersjön och på väg in i Finska viken inför toppmötet i Helsingfors på måndag mellan Putin och Trump..

SVT - 4 timmar sedan

Läkaren tipsar hur du klara extremhettan

Rådande värmebölja är inte enbart förenat med badväder och kliande solbränna. Risken att drabbas av uttorkning och vätskebrist ökar i den solgassande hettan. Läkarens tips för att inte bli sjuk är: Vistas i skuggan och ta en slurk vatten då och då..

SVT - 5 timmar sedan

Sol eller skugga? SVT Nyheter på plats vid stranden

De extremt höga temperaturerna har lockat soldyrkare till stränder i hela landet. SVT:s reporter åkte till Långholmsbadet i Stockholm för att stämma av läget. – Det är varmt och svettigt, men väldigt härligt, säger Agnes och Ebba.

SVT - 6 timmar sedan

Regeringen förbereder stödpengar till lantbrukare

Regeringen förbereder ekonomiskt stöd till de lantbrukare som drabbats av torkan. – Vi måste ställa ekonomiska medel till förfogande från statsbudgeten, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S)..

SVT - 11 timmar sedan

SMHI höjer varningsgraden för extremvärmen

Den ihållande värmen runt 30 grader i Mälardalen har resulterat i varningar för extremt höga temperaturer. Nu utfärdar SMHI klass 2-varning för dagstemperaturer på uppemot 33 grader på sina håll i östra Svealand..

SVT - 12 timmar sedan

Skogsavverkning pausas dagtid — risk för gnistbildning

Det lyser illrött och orange över större delen av Sverigekartan som visar skogsbrandsrisken. Den långvariga torkan och de höga temperaturerna påverkar i högsta grad skogsnäringen, som redan i maj tvingades vidta säkerhetsåtgärder. Avverkningar, gallringar och markberedning har stoppats på de torraste markerna, skogsmaskiner körs utan kedjor eller metallband för att undvika gnistbildning.

SVT - 13 timmar sedan

Reservdelar saknas till rulltrappor

Två pendeltågsstationer i centrala Stockholm är sedan i fredags stängda på grund av trasiga rulltrappor. Stoppet, som även berör SJ:s resenärer, beror på en felande komponent i trappornas växellådor som har slitits och rostat – och i nuläget finns det inga reservdelar att tillgå..

SVT - 16 timmar sedan

Facket: Kriminalvårdare borde inte få jobba ensamma

2011 misshandlades en kriminalvårdare till döds av en intagen när hon var ensam med honom. Trots det så förekommer ensamarbete inom kriminalvården i dag, något som facket är mycket kritiska till..

SVT - 17 timmar sedan

Ovanligt många skogsbränder i år – men minskar över tid

Ny statistik från SOS Alarm visar att det inträffat ovanligt många skogsbränder under årets första halva. Men en historisk tillbakablick visar samtidigt att antalet skogsbränder i Sverige har minskat de senaste decennierna..

SVT - 18 timmar sedan

Skogsbränder fortsätter härja runtom i landet

Många skogsbränder fortsätter att rasa runt om i Sverige. I Västernorrland börjar räddningstjänsten få ont om brandslang..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.