Sydsvenskan > Utrikes

Thursday, 15 November, 17:29

Liknande nyheter

Taggar: Högt, tryck, skånska, kvinnojourer
Helsingborgs Dagblad - 13 jul 18 kl. 20:00

Högt tryck på skånska kvinnojourer

Sju av tio kvinnojourer i Sverige upplever att söktrycket är lika högt som vanligt eller högre under sommaren. Också i Skåne tar fler kvinnor kontakt för samtalsstöd..

Nya Wermlands Tidningen - 20 dec 17 kl. 06:00

Ökat tryck för kvinnojourer i jultider

Enligt uppgifter från organisationer i storstäder upplever man en ökning av kvinnor som söker stöd efter #metoo, men det är något som Karlskogas Kvinnojour inte håller med om.

UNT - 08 mar 13 kl. 10:00

Ökat tryck på kvinnojourer

Kvinnojourerna i Tierp och Uppsala upplever ett ökat tryck från hjälpsökande kvinnor. Ärendena som behandlas på jourerna har framför allt blivit tyngre och mer svårlösta..

Kristianstadsbladet - 27 sep 13 kl. 07:00

Nya rumänska röster

Foto: Vadim Ghirda
Bokmässans temaland, Rumänien, är ett land med en rik och varierad litteratur med flera lysande profiler. Även för den svenska läsaren finns det numera ett gott utbud att välja bland. Skribent och konsthallschef Thomas Kjellgren har länge följt den rumänska litteraturscenen.

Kristianstadsbladet - 04 maj 13 kl. 10:54

Jourer vittnar om ökat tryck


En undersökning bland Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sveriges medlemsjourer, som 73 av 79 svarat på, visar att trycket ökat de senaste åren. Så kallade stödförfrågningar från myndigheter, exempelvis då poliser ber någon från en jour att sitta med vid förhör eller då kommunen frågar om skyddat boende, ökade med drygt två procent 2012 till omkring 15 170. - Jag ser att man går på knäna på väldigt många jourer, det bekymrar mig, säger ordförande Angela Beausang..

Trelleborgs Allehanda - 07 jun 12 kl. 06:30

Reinfeldts skånska resa

Statsministern om Skåne: Tänk på konsekvenserna av en storregion.
Fredrik Reinfeldt gillar att resa. Sedan han tillträdde som statsminister 2006 har det blivit över 190 resor i Sverige.

Helsingborgs Dagblad - 02 jan 13 kl. 18:14

Hårt tryck på vården under jul och nyår

Under jul och nyår har det varit hårt tryck på de skånska sjukhusen. I Helsingborg har den planerade vården dragits ned samtidigt som vinterns förkylningar slagit till ? och många äldre måste läggas in..

YA - 12 aug 13 kl. 12:26

Fortsatt tryck på Ystads BB

Trycket på Ystads BB är fortfarande hårt men jämfört med tidigare har färre gravida kvinnor tvingats åka till andra sjukhus för att föda.
-I natt (natten mot måndagen;reds anm) har vi hänvisat en till Malmö men det har inte varit så många den här månaden, säger Christina Rundgren, vikarierande enhetschef på Ystads BB.Ystads BB har haft en tuff sommar, liksom hela den skånska förlossningsvården.

FriaTider - 12 nov 13 kl. 09:28

Skånska Skurup tar emot ”ensamkommande” – i andra kommuner

Den lilla kommunen Skurup i Skåne har länge befunnit sig under hårt tryck att ta emot invandrare, trots att invånarna inte vill det. Kommunen har funnit en kreativ lösning. Man tar emot så kallade ”ensamkommande flyktingbarn”.

YA - 17 sep 14 kl. 06:30

Fortsatt fullt tryck på Åbergs

Foto: Mark Hanlon
Tryckta pappersprodukter har fått hård konkurrens av digitala lösningar. Det har skapat en stor press på tryckerierna. Men Åbergs tryckeri fortsätter växa – helt utan säljare.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Fyra FN-soldater dödade i Kongo-Kinshasa

Fyra soldater från FN:s fredsbevarande styrkor har dödats i Kongo-Kinshasa. Uppgifterna kommer från Malawis militär, då samtliga fyra var malawier. Malawi har "förlorat modiga, hårt arbetande och disciplinerade soldater som alltid var redo att tjäna för.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Tafsmisstänkt lärare avstängd och anmäld

En lärare på en grundskola i Söderhamns kommun har stängts av från sin tjänst och polisanmälts sedan det kommit fram uppgifter om att han tafsat på flera elever. – Rektorn på skolan utförde en undersökning efter att misstankar riktades mot läraren. Efte.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Videodomare i Premier League nästa säsong

Det är i princip klart att även Premier League-fotbollen kommer att använda sig av videodomarsystemet, VAR, från och med nästa säsong, 2019–2020. Detta sedan klubbarna har kommit överens om ett införande, rapporterar BBC. Det som återstår innan det blir.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Ny sonderingsrunda. Nu måste Löfven (S) visa korten.

Om Annie Lööf (C) ska kunna låsa upp läget behöver Socialdemokraterna komma in i matchen..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Slut med skattelättnad för palmoljeprodukt

Från och med den 1 juli 2019 kommer inte längre palmoljeprodukten PFAD att få miljarder i skattelättnader av svenska staten, skriver Sveriges Natur. PFAD (palm fatty acid destillate) är en restprodukt som består av oätliga fettsyror från tillverkningen.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Åtal rycker närmare mot Lundintoppar

Lundin Petroleums ordförande Ian Lundin och vd Alex Schneiter skriver ett öppet brev till sina kunder efter att ett eventuellt krigsbrottsåtal mot dem kommit ett steg närmare. Enligt oljebolaget har åklagaren inlett sin slutdelgivning, vilket betyder at.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

SSU har länge försummat sin roll som demokratisk politisk skola

Somar Al Naher om ett ungdomsförbund som misslyckats..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Bildspel: Kungligt besök på ESS i Lund

Kungaparet och den italienska presidenten Sergio Mattarella var i Lund för att inviga första milstolpen på ESS. Se bilderna här:.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Ny KD-attack på C och L

Kristdemokraternas Ebba Busch Thor anklagar Centern och Liberalerna för "kortsiktigt imagebyggande." Enligt henne bidrar det till att lamslå politiken. Ebba Busch Thor inledde sin pressträff efter sitt samtal hos riksdagens talman med att rikta ny kriti.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Spårvägsmotståndare blir ordförande för nämnden som hanterar spårvägsbygget

Sydsvenskan kan avslöja hur Lunds nya styre fördelar ordförandeposterna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.