Sydsvenskan > Utrikes

Friday, 21 September, 09:38

Sydsvenskan - 13 jul 18 kl. 20:00

Högt tryck på skånska kvinnojourerSju av tio kvinnojourer i Sverige upplever att söktrycket är lika högt som vanligt eller högre under sommaren. Också i Skåne tar fler kvinnor kontakt för samtalsstöd..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Sverige, Skåne

Dela artikeln

40 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Högt, tryck, skånska, kvinnojourer
Helsingborgs Dagblad - 13 jul 18 kl. 20:00

Högt tryck på skånska kvinnojourer

Sju av tio kvinnojourer i Sverige upplever att söktrycket är lika högt som vanligt eller högre under sommaren. Också i Skåne tar fler kvinnor kontakt för samtalsstöd..

Nya Wermlands Tidningen - 20 dec 17 kl. 06:00

Ökat tryck för kvinnojourer i jultider

Enligt uppgifter från organisationer i storstäder upplever man en ökning av kvinnor som söker stöd efter #metoo, men det är något som Karlskogas Kvinnojour inte håller med om.

UNT - 08 mar 13 kl. 10:00

Ökat tryck på kvinnojourer

Kvinnojourerna i Tierp och Uppsala upplever ett ökat tryck från hjälpsökande kvinnor. Ärendena som behandlas på jourerna har framför allt blivit tyngre och mer svårlösta..

Kristianstadsbladet - 27 sep 13 kl. 07:00

Nya rumänska röster

Foto: Vadim Ghirda
Bokmässans temaland, Rumänien, är ett land med en rik och varierad litteratur med flera lysande profiler. Även för den svenska läsaren finns det numera ett gott utbud att välja bland. Skribent och konsthallschef Thomas Kjellgren har länge följt den rumänska litteraturscenen.

Kristianstadsbladet - 04 maj 13 kl. 10:54

Jourer vittnar om ökat tryck


En undersökning bland Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sveriges medlemsjourer, som 73 av 79 svarat på, visar att trycket ökat de senaste åren. Så kallade stödförfrågningar från myndigheter, exempelvis då poliser ber någon från en jour att sitta med vid förhör eller då kommunen frågar om skyddat boende, ökade med drygt två procent 2012 till omkring 15 170. - Jag ser att man går på knäna på väldigt många jourer, det bekymrar mig, säger ordförande Angela Beausang..

Trelleborgs Allehanda - 07 jun 12 kl. 06:30

Reinfeldts skånska resa

Statsministern om Skåne: Tänk på konsekvenserna av en storregion.
Fredrik Reinfeldt gillar att resa. Sedan han tillträdde som statsminister 2006 har det blivit över 190 resor i Sverige.

Helsingborgs Dagblad - 02 jan 13 kl. 18:14

Hårt tryck på vården under jul och nyår

Under jul och nyår har det varit hårt tryck på de skånska sjukhusen. I Helsingborg har den planerade vården dragits ned samtidigt som vinterns förkylningar slagit till ? och många äldre måste läggas in..

YA - 12 aug 13 kl. 12:26

Fortsatt tryck på Ystads BB

Trycket på Ystads BB är fortfarande hårt men jämfört med tidigare har färre gravida kvinnor tvingats åka till andra sjukhus för att föda.
-I natt (natten mot måndagen;reds anm) har vi hänvisat en till Malmö men det har inte varit så många den här månaden, säger Christina Rundgren, vikarierande enhetschef på Ystads BB.Ystads BB har haft en tuff sommar, liksom hela den skånska förlossningsvården.

FriaTider - 12 nov 13 kl. 09:28

Skånska Skurup tar emot ”ensamkommande” – i andra kommuner

Den lilla kommunen Skurup i Skåne har länge befunnit sig under hårt tryck att ta emot invandrare, trots att invånarna inte vill det. Kommunen har funnit en kreativ lösning. Man tar emot så kallade ”ensamkommande flyktingbarn”.

YA - 17 sep 14 kl. 06:30

Fortsatt fullt tryck på Åbergs

Foto: Mark Hanlon
Tryckta pappersprodukter har fått hård konkurrens av digitala lösningar. Det har skapat en stor press på tryckerierna. Men Åbergs tryckeri fortsätter växa – helt utan säljare.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Cher sågar Abba-Benny

Nästa vecka släpper Cher ett album med tolkningar av Abbas låtar. Detta efter att hon spelat en roll i Abba-filmen "Mamma Mia! Here we go again".

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Tåg och färjor inställda inför stormen

Stormen Knud som väntas komma in över västkusten idag drar troligen fram något längre norrut än den första prognosen förutsåg. Men prognosen är osäker. Flera tåg och färjor i Västsverige är redan inställda inför stormen.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Papillon: Blek kopia på halvbra film

Michael Tapper ser nyinspelningen av fängelsehistorien..

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

"Jag har tagit alla chanser"

Nu fyller generaldirektör för Kustbevakningen Therese Mattsson 60 år..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Lägre läraromsättning på grundskolorna i år

Fler 4-9-lärare flyttade på sig, men totalt sett bytte färre lärare tjänst..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Dirigerade trafiken utklädd till polis

En man i Uppsala åtalas för att ha dirigerat trafiken utklädd till polis. Mannen, som är i 30-årsåldern, anklagas för att ha klätt ut sig till polis och dirigerat trafik i Enköping en dag i augusti förra året. Polisen grep honom ståendes mitt i vägen dä.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Ungdomar döms för stenkastning

Fyra ungdomar döms för framkallande av fara för annan samt skadegörelse för att ha kastat sten på fordon på E4:an söder om Skellefteå förra hösten. Påföljderna blev i två fall 30 timmars ungdomstjänst, i två fall 30 dagsböter. Skadeståndsbeloppen är all.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Man klättrade in till Köpenhamns elefanter

Flera personer blev vittnen: ”Det såg ut som att elefanterna var rasande”..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Testet av Redhawks flygförmåga har bara börjat

Tröstpoängen i Mora kan vara värt mycket..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Safari efter tunga förlusten: ”Inte riktigt där idag”

Vänsterbacken såg stor skillnad mellan spel i allsvenskan och Europa..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.