Sydsvenskan > Utrikes

Monday, 18 February, 08:54

Sydsvenskan - 13 jul 18 kl. 20:00

Högt tryck på skånska kvinnojourerSju av tio kvinnojourer i Sverige upplever att söktrycket är lika högt som vanligt eller högre under sommaren. Också i Skåne tar fler kvinnor kontakt för samtalsstöd..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Sverige, Skåne

Dela artikeln

40 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Högt, tryck, skånska, kvinnojourer
Helsingborgs Dagblad - 13 jul 18 kl. 20:00

Högt tryck på skånska kvinnojourer

Sju av tio kvinnojourer i Sverige upplever att söktrycket är lika högt som vanligt eller högre under sommaren. Också i Skåne tar fler kvinnor kontakt för samtalsstöd..

Nya Wermlands Tidningen - 20 dec 17 kl. 06:00

Ökat tryck för kvinnojourer i jultider

Enligt uppgifter från organisationer i storstäder upplever man en ökning av kvinnor som söker stöd efter #metoo, men det är något som Karlskogas Kvinnojour inte håller med om.

UNT - 08 mar 13 kl. 10:00

Ökat tryck på kvinnojourer

Kvinnojourerna i Tierp och Uppsala upplever ett ökat tryck från hjälpsökande kvinnor. Ärendena som behandlas på jourerna har framför allt blivit tyngre och mer svårlösta..

Kristianstadsbladet - 27 sep 13 kl. 07:00

Nya rumänska röster

Foto: Vadim Ghirda
Bokmässans temaland, Rumänien, är ett land med en rik och varierad litteratur med flera lysande profiler. Även för den svenska läsaren finns det numera ett gott utbud att välja bland. Skribent och konsthallschef Thomas Kjellgren har länge följt den rumänska litteraturscenen.

Kristianstadsbladet - 04 maj 13 kl. 10:54

Jourer vittnar om ökat tryck


En undersökning bland Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sveriges medlemsjourer, som 73 av 79 svarat på, visar att trycket ökat de senaste åren. Så kallade stödförfrågningar från myndigheter, exempelvis då poliser ber någon från en jour att sitta med vid förhör eller då kommunen frågar om skyddat boende, ökade med drygt två procent 2012 till omkring 15 170. - Jag ser att man går på knäna på väldigt många jourer, det bekymrar mig, säger ordförande Angela Beausang..

Trelleborgs Allehanda - 07 jun 12 kl. 06:30

Reinfeldts skånska resa

Statsministern om Skåne: Tänk på konsekvenserna av en storregion.
Fredrik Reinfeldt gillar att resa. Sedan han tillträdde som statsminister 2006 har det blivit över 190 resor i Sverige.

Helsingborgs Dagblad - 02 jan 13 kl. 18:14

Hårt tryck på vården under jul och nyår

Under jul och nyår har det varit hårt tryck på de skånska sjukhusen. I Helsingborg har den planerade vården dragits ned samtidigt som vinterns förkylningar slagit till ? och många äldre måste läggas in..

YA - 12 aug 13 kl. 12:26

Fortsatt tryck på Ystads BB

Trycket på Ystads BB är fortfarande hårt men jämfört med tidigare har färre gravida kvinnor tvingats åka till andra sjukhus för att föda.
-I natt (natten mot måndagen;reds anm) har vi hänvisat en till Malmö men det har inte varit så många den här månaden, säger Christina Rundgren, vikarierande enhetschef på Ystads BB.Ystads BB har haft en tuff sommar, liksom hela den skånska förlossningsvården.

FriaTider - 12 nov 13 kl. 09:28

Skånska Skurup tar emot ”ensamkommande” – i andra kommuner

Den lilla kommunen Skurup i Skåne har länge befunnit sig under hårt tryck att ta emot invandrare, trots att invånarna inte vill det. Kommunen har funnit en kreativ lösning. Man tar emot så kallade ”ensamkommande flyktingbarn”.

YA - 17 sep 14 kl. 06:30

Fortsatt fullt tryck på Åbergs

Foto: Mark Hanlon
Tryckta pappersprodukter har fått hård konkurrens av digitala lösningar. Det har skapat en stor press på tryckerierna. Men Åbergs tryckeri fortsätter växa – helt utan säljare.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

EU-politiker avvisas från Venezuela

En grupp Europaparlamentariker som rest till Venezuela för att träffa oppositionsledaren Juan Guaidó har stoppats på flygplatsen i huvudstaden Caracas. Senare i dag ska EU:s utrikesministrar träffas för att diskutera läget i det krisdrabbade sydamerikan.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Rapstjärna vittnar – kan slippa livstidstraff

Den kontroversielle amerikanske rapparen Tekashi 6ix9ine har nått en uppgörelse med åklagare och kan ha förkortat sitt fängelsestraff med flera decennier, skriver TMZ. Daniel Hernandez, som han egentligen heter, greps i november och misstänks för en lån.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Företag vill visa samhällsansvar

Ikea Foundation växlar upp sitt filantropiska arbete, nu med fokus på klimatet. Satsningen ligger rätt i tiden, anser forskaren Johanna Palmberg som ser socialt ansvarstagande som en allt viktigare del i varumärkesbyggandet. – Många företag vill visa at.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Puma räddad ur träd

Brandmännen i San Bernardino i amerikanska Kalifornien fick rycka ut på ett ovanligt kisse-i-träd-larm. Brandmännen anlände till en bostad efter att en ägare sett en puma på en gren omkring 15 meter upp i ett träd i trädgården i helgen, rapporterar BBC.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Vilket är mest försenat – tåget eller flyget till Stockholm?

Svar: Det är tåget som oftast kommer i tid – och som blir mest försenat..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Stockholm favorit bland sportlovsresenärer

Barnfamiljer tar tåget under sportlovet i allt större utsträckning, visar siffror från SJ. Storstäderna i Sverige lockar mest, men den största ökningen står den danska huvudstaden för. Stockholm är i topp när det gäller de mest populära resmålen bland b.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Beväpnad tjuv fast efter polisjakt

Efter en dramatisk jakt kunde Kristianstadspolisen gripa en beväpnad tjuv. Larmet om inbrott på Charlottsborgs camping kom mitt i natten till måndagen. När polisen anlände försökte gärningsmannen fly i en bil.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Tre anlagda bränder - en till sjukhus

Ett sophus som brann spred rök in i trapphus. Samtidigt brann det på två andra platser..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Fyra indiska soldater döda i Kashmir

Minst fyra soldater ska ha dödats i strider med rebeller i Kashmir, uppger en högt uppsatt indisk polis för AFP. Ytterligare en soldat och en civilperson uppges vara kritiskt skadade. Striderna ska ha utbrutit i samband med att soldaterna skulle genomfö.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Blixt tappade på slutvarvet

Jonas Blixt låg sexa inför sista dagens spel på PGA-tourtävlingen i Pacific Palisades. Men trots en eagle på första hålet blev det inte den blixtrande runda 34-åringen hoppats på. Med bland annat fem bogeys gick svensken runt på 73 slag, 2 över par, och.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.