Nyan > Svenskfinland

Monday, 23 July, 15:05

Nyan - 13 jul 18 kl. 19:05

BILDSPEL: 100-årsjubileum på VårdöDet var en rejäl fest på ön Hemskär i Vårdö innerskärgård i veckan. Jubilaren, ett hundraårigt trähus, firades med spelmanstoner och tal. Här kan du se bilder från festen.
Heidi Hendersson heidi.hendersson@nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Bildspel, Vårdö, Hemskär, Hendersson, Nyan

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BILDSPEL, 100-årsjubileum, Vårdö
YLE - 20 mar 17 kl. 11:07

Sexton projekt får regionalt stöd under Finlands 100-årsjubileum

Österbottens förbund har beviljat stöd till sexton programprojekt inom ramen för Finlands 100-årsjubileum. Bland annat Stundars och Oravais historiska förening får stöd. Österbottens förbund delar ut totalt 130 000 euro till projekt som antagits till det officiella programmet för Finland 100.

YLE - 26 jan 17 kl. 04:54

Fri Tid en del av Finlands 100-årsjubileum

Yle Österbottens och HSS medias gemensamma satsning Fri Tid är nu en del av det officiella programmet för Finlands 100-årsjubileum. Hittills har kring 2000 österbottningar svarat på enkäten om vad de gör på sin fritid. Och nu förlänger vi svarstiden med en vecka.

Alingsås tidning - 02 dec 17 kl. 16:31

Firar Lunas 100-årsjubileum

På lördagen samlades tidigare Lunamedarbetare för att fira att den före detta arbetsgivaren fyller 100 år.
Den var nästa en gäst per jubileumsår, cirka 100 personer, som hade slutit upp när det anrika Alingsåsföretaget Luna firade 100-årsjubileum. För lördagens firande stod Luna pensionärsklubb, vars medlemmar träffas ett par gånger om året.

Kristianstadsbladet - 10 nov 12 kl. 18:10

100-årsjubileum med framtidstro

Foto: Lasse Ottosson
Barnen skrattade gott åt "Ice age 4" när Sibbhults Folkets hus firade sitt 100-årsjubileum på lördagen med clown, ballonger och godispåsar.
Martin Skagerholm som följt med sina barn på bioföreställningen minns när han själv gick på bio i Folkets hus som barn och satt på hårda bänkar. ?

Helsingborgs Dagblad - 27 feb 15 kl. 16:46

Kommunfullmäktige firar 100-årsjubileum

Det är något speciellt med 100-årsjubileum. Att fundera på vad som hände för exakt 100 år sedan. I Klippan firas ett alldeles speciellt jubileum, nämligen kommunens allra första kommunfullmäktige.

ÖstersundsPosten - 15 okt 16 kl. 18:00

Hamm & Nilsson firar 100-årsjubileum

Östersunds fräschaste 100-åring Marianne Franzen, nej, skämt å sido, Hamm & Nilsson firar 100-årsjubileum och det utlovas finfin musikunderhållning från stans kända artister samt kanonerbjudanden bland butikens varor..

YLE - 16 sep 17 kl. 21:17

Presidentparet firar Finlands 100-årsjubileum i Washington

President Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio deltar på lördag kväll
i en jubileumsgala på Finlands ambassad i Washington med anledning av Finlands 100-årsjubileum. Nästa vecka deltar presidenten i FN:s generalförsamling i New York. Till Finlands delegation hör också utrikesminister Timo Soini och utrikeshandels- och utvecklingsminister Kai Mykkänen.

SN - 10 maj 14 kl. 20:22

Pontus mot röset på 100-årsjubileum

På lördagen hade Nyköping Allmänna schackklubb 100 årsjubileum. För att fira bjöd man in en landslagsspelare, som fick möta alla i en match – samtidigt..

Nya Wermlands Tidningen - 06 dec 14 kl. 06:00

Firade 100-årsjubileum

Festligt. Under torsdagen firades det 100-årsjubileum på Ferlinskolan med öppet hus. Det blev en festlig och minnesvärd tillställning..

Dagen - 28 jun 16 kl. 03:05

100-årsjubileum avslutades med Carola-konsert

Hela midsommarhelgen var det feststämning på Nyhemsveckan, med stort fokus på konferensens 100-årsjubileum..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 30 minuter sedan

En till sjukhus efter krock

En personbil och en paketbil krockade på Nya Godbyvägen i Jomala vid 14.15-tiden på måndagen. En person fanns i vardera bil.

Nyan - 1 timme sedan

”De är mina största idoler”

Ivriga Samir & Viktor fans ser fram emot kvällens uppträdande. – Inför konserten ska jag öva på att shuffla, säger Elsa Hedberg.
Intresset var stort när Nya Åland förra veckan efterlyste på Facebook om några Samir & Viktor fans ville träffa oss.

Nyan - 2 timmar sedan

Polisen söker vidare efter försvunnen person

Den person som är försvunnen från Kökar Harparnäs eftersöks fortfarande av polisen.
Det var runt midnatt mellan lördagen och söndagen som en öppen båt hittades drivande med motorn igång och växel i. Sökpådraget sköttes inledningsvis av gräns- och sjöbevakningen, men har nu lämnats över till polisen.

Nyan - 3 timmar sedan

Nayab Ikram blåser liv i det förflutna

I utställningen ”Arkiverat – I det offentliga rummet” lyfter Nayab Ikram fram anonyma ålänningar ur John Clemens (1877-1962) fotosamlingar. Bilderna är utställda i olika delar av Mariehamns stadsbild, och föreställer människor ur det vanliga livet.
John Clemens (Karlsson) var en folkskollärare som började fotografera under 1910-talet.

Nyan - 4 timmar sedan

Mopedist lindrigt skadad efter krock med personbil

En personbil och en moped kolliderade på en parkering i Mariehamn under natten till måndagen. Mopedisten skadade sig lindrigt i krocken. Bilföraren är misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Nyan - 5 timmar sedan

Villkorligt fängelse för rattfyllerist

Mannen som körde paketbilen i Västra hamnen i Mariehamn hade två passagerare och minst 0,93 promille i utandningsluften. Fyllekörningen inträffade i maj i år. Straffet blev 25 dagars villkorligt fängelse, 25 dagsböter på 225 euro och körförbud till september 2020.

Nyan - 5 timmar sedan

Minderårig ljög för polisen om sin ålder

Helgens stökigheter fortsatte under natten till måndagen. En person hade olovligen tagit sig in i en bostad. Detta anmäldes till polisen, som meddelar att personen fick tillbringa natten på polisstationen.

Nyan - 5 timmar sedan

Djurskyddsförening kritiserar kräftkok

Kräftsäsongen är i gång. Men hur ska man ta livet av kräftorna på bästa sätt? – Att koka kräftorna levande innebär en plågsam död, säger Helsingfors djurskyddsförenings ordförande Hannele Luukkainen.

Nyan - 7 timmar sedan

Liten krock på parkering

På söndagskvällen vid 20.15 inträffade en krock mellan en moped och en bil vid infarten till Sittkoffs garage. Det exakta händelseförloppet är oklart, men enligt tf räddningschef Karl Nordlund såg det ut som att gick ganska bra.

Nyan - 7 timmar sedan

Sharpshooters vann scramble

GOLF. På totalt tolv slag under par lyckades Sharpshooters vinna Ålands Turist & Konferens fyrmannascramble.
I laget spelade Karl-Adam Granskog, Lukas Helén, Joakim Johansson och Oskar Welin.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.