Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 14 November, 15:02

Liknande nyheter

Taggar: BILDSPEL, 100-årsjubileum, Vårdö
YLE - 20 mar 17 kl. 11:07

Sexton projekt får regionalt stöd under Finlands 100-årsjubileum

Österbottens förbund har beviljat stöd till sexton programprojekt inom ramen för Finlands 100-årsjubileum. Bland annat Stundars och Oravais historiska förening får stöd. Österbottens förbund delar ut totalt 130 000 euro till projekt som antagits till det officiella programmet för Finland 100.

YLE - 26 jan 17 kl. 04:54

Fri Tid en del av Finlands 100-årsjubileum

Yle Österbottens och HSS medias gemensamma satsning Fri Tid är nu en del av det officiella programmet för Finlands 100-årsjubileum. Hittills har kring 2000 österbottningar svarat på enkäten om vad de gör på sin fritid. Och nu förlänger vi svarstiden med en vecka.

Alingsås tidning - 02 dec 17 kl. 16:31

Firar Lunas 100-årsjubileum

På lördagen samlades tidigare Lunamedarbetare för att fira att den före detta arbetsgivaren fyller 100 år.
Den var nästa en gäst per jubileumsår, cirka 100 personer, som hade slutit upp när det anrika Alingsåsföretaget Luna firade 100-årsjubileum. För lördagens firande stod Luna pensionärsklubb, vars medlemmar träffas ett par gånger om året.

Kristianstadsbladet - 10 nov 12 kl. 18:10

100-årsjubileum med framtidstro

Foto: Lasse Ottosson
Barnen skrattade gott åt "Ice age 4" när Sibbhults Folkets hus firade sitt 100-årsjubileum på lördagen med clown, ballonger och godispåsar.
Martin Skagerholm som följt med sina barn på bioföreställningen minns när han själv gick på bio i Folkets hus som barn och satt på hårda bänkar. ?

Helsingborgs Dagblad - 27 feb 15 kl. 16:46

Kommunfullmäktige firar 100-årsjubileum

Det är något speciellt med 100-årsjubileum. Att fundera på vad som hände för exakt 100 år sedan. I Klippan firas ett alldeles speciellt jubileum, nämligen kommunens allra första kommunfullmäktige.

ÖstersundsPosten - 15 okt 16 kl. 18:00

Hamm & Nilsson firar 100-årsjubileum

Östersunds fräschaste 100-åring Marianne Franzen, nej, skämt å sido, Hamm & Nilsson firar 100-årsjubileum och det utlovas finfin musikunderhållning från stans kända artister samt kanonerbjudanden bland butikens varor..

YLE - 16 sep 17 kl. 21:17

Presidentparet firar Finlands 100-årsjubileum i Washington

President Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio deltar på lördag kväll
i en jubileumsgala på Finlands ambassad i Washington med anledning av Finlands 100-årsjubileum. Nästa vecka deltar presidenten i FN:s generalförsamling i New York. Till Finlands delegation hör också utrikesminister Timo Soini och utrikeshandels- och utvecklingsminister Kai Mykkänen.

SN - 10 maj 14 kl. 20:22

Pontus mot röset på 100-årsjubileum

På lördagen hade Nyköping Allmänna schackklubb 100 årsjubileum. För att fira bjöd man in en landslagsspelare, som fick möta alla i en match – samtidigt..

Nya Wermlands Tidningen - 06 dec 14 kl. 06:00

Firade 100-årsjubileum

Festligt. Under torsdagen firades det 100-årsjubileum på Ferlinskolan med öppet hus. Det blev en festlig och minnesvärd tillställning..

Dagen - 28 jun 16 kl. 03:05

100-årsjubileum avslutades med Carola-konsert

Hela midsommarhelgen var det feststämning på Nyhemsveckan, med stort fokus på konferensens 100-årsjubileum..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Svenska AT-läkartjänstgöringen fortsätter

Svensk läkarutbildning på Åland möjlig också i framtiden, det skriver landskapsregeringen i ett pressmeddelande på onsdagseftermiddagen. I går justerade Sveriges riksdags socialutskott sitt betänkande om Bastjänstgöring för läkare . Det var ett enigt utskott som godkände motionen om möjlighet till fortsatt utbildningssamarbete med Åland.

Nyan - 5 timmar sedan

Kökar säger nej till samgång

Den absoluta majoriteten av invånarna på Kökar vill att Kökar fortsatt ska vara en egen kommun. Det framkommer av kommunens enkätundersökning som genomfördes förra veckan och avslutades i måndags. Totalt svarade 78 personer i enkäten och 75 av dem kryssade i alternativet för en egen kommun som var formulerat att “Kökar skall ha rätt att förbli en egen kommun så länge man vill det”.

Nyan - 7 timmar sedan

Vikarierande chef för sjösäkerhet

Landskapsregeringen har utsett sjökapten Kristoffer Joelsson till vikarierande chef för Ålands sjösäkerhetscentrum för 2019. Joelsson sköter chefsskapet vid sidan av den ordinarie anställningen som instruktör vid centret. (ms)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 7 timmar sedan

Fartyg fick tekniskt fel i natt

Finnfellow fick ett tekniskt fel på Erstan i Åbolands skärgård strax innan midnatt och fick återvända till Nådendal. Finnlinnes fartyg Finnfellow fick problem med generatorn strax efter avfärd sent på tisdagskvällen. Problemet ledde till ett elavbrott på fartyget.

Nyan - 9 timmar sedan

Ekonomiska orosmoln i budgetdebatten

Konjunkturen visar nu tecken på att vända neråt, eller åtminstone mattas av, visar ekonomiska analyser.
– Vi måste få en konkurrenskraftig miljö för våra företag, sa finansminister Mats Perämaa (Lib) under budgetdebattens första dag i går. Ålands ekonomiska tillväxt och satsningar på näringslivet var en av de stora frågorna när budgetdebatten i går inleddes i lagtinget.

Nyan - 18 timmar sedan

Stulen paketbil eftersöks

Paketbil ÅL 6499, en brun Toyota 1000 flakbil av årsmodell 1977 anmäldes stulen på tisdagen. – Polisen och målsägande önskar allmänhetens hjälp om iakttagelser. Ser du den eller vet var den är, ring alarmnumret 112 för att nå polisen, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Nyan - 21 timmar sedan

Ny vd för Leakomatic

Anders Nilsson från Sverige bli ny vd för Leakomatic. Han tar över efter tf vd Sven-Harry Boman vid årsskiftet. Anders Nilsson, som har en Master i ekonomi från Stockholms Universitet, har sedan 2013 varit vd för Granit fonder ab i Stockholm.

Nyan - 20 timmar sedan

Riksagsledamoten rasar mot Sannfinländarna

Sannfinländarna vill i sin alternativa budget, som presenterades på tisdagen, skära ner klumpsumman till Åland med 100 miljoner euro. – Man vet inte om man ska skratta eller gråta, det är så oseriöst att jag undrar hur man ens täcks. Leena Meri, som uttalar sig om Åland från Sannfinländarna, är själv medlem av riksdagens grundlagsutskott och hon vet så klart att detta inte ens är möjligt eftersom det strider mot både grundlagen och Ålands självstyrelselag, säger Ålands riksdagsledamot Mats Löfström och fortsätter: – Därför handlar detta inte om okunskap, utan om populism.

Nyan - 22 timmar sedan

Nordisk litteratur hela veckan

Nordisk litteraturvecka (tidigare Nordiska biblioteksveckan) arrangeras denna vecka för 22 gången av Föreningarna Norden för att främja nordisk litteratur och berättartradition. Det gemensamma temat för alla böcker är ”Hjältar i Norden”. – Från Grönland i väst till Vitryssland i öst arrangerar små och stora institutioner högläsning som en del av Nordisk litteraturvecka 2018, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Nyan - 23 timmar sedan

Åländskt silver i snapsvise-VM

Mariehamnaren Ralf Granlund tog silver och blev publikens favorit när världsmästerskapen i nyskrivna snapsvisor arrangerades i Helsingfors på lördagen.
Det är den tradionella landskampen mellan Finland och Sverige som också kallas VM, fast inga fler länder deltar. Den individuella tävlingen vanns av Sveriges nestor Caj Gustafsson från Simrishamn.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.