Nyan > Svenskfinland

Friday, 21 September, 10:33

Nyan - 13 jul 18 kl. 19:05

BILDSPEL: 100-årsjubileum på VårdöDet var en rejäl fest på ön Hemskär i Vårdö innerskärgård i veckan. Jubilaren, ett hundraårigt trähus, firades med spelmanstoner och tal. Här kan du se bilder från festen.
Heidi Hendersson heidi.hendersson@nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Bildspel, Vårdö, Hemskär, Hendersson, Nyan

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BILDSPEL, 100-årsjubileum, Vårdö
YLE - 20 mar 17 kl. 11:07

Sexton projekt får regionalt stöd under Finlands 100-årsjubileum

Österbottens förbund har beviljat stöd till sexton programprojekt inom ramen för Finlands 100-årsjubileum. Bland annat Stundars och Oravais historiska förening får stöd. Österbottens förbund delar ut totalt 130 000 euro till projekt som antagits till det officiella programmet för Finland 100.

YLE - 26 jan 17 kl. 04:54

Fri Tid en del av Finlands 100-årsjubileum

Yle Österbottens och HSS medias gemensamma satsning Fri Tid är nu en del av det officiella programmet för Finlands 100-årsjubileum. Hittills har kring 2000 österbottningar svarat på enkäten om vad de gör på sin fritid. Och nu förlänger vi svarstiden med en vecka.

Alingsås tidning - 02 dec 17 kl. 16:31

Firar Lunas 100-årsjubileum

På lördagen samlades tidigare Lunamedarbetare för att fira att den före detta arbetsgivaren fyller 100 år.
Den var nästa en gäst per jubileumsår, cirka 100 personer, som hade slutit upp när det anrika Alingsåsföretaget Luna firade 100-årsjubileum. För lördagens firande stod Luna pensionärsklubb, vars medlemmar träffas ett par gånger om året.

Kristianstadsbladet - 10 nov 12 kl. 18:10

100-årsjubileum med framtidstro

Foto: Lasse Ottosson
Barnen skrattade gott åt "Ice age 4" när Sibbhults Folkets hus firade sitt 100-årsjubileum på lördagen med clown, ballonger och godispåsar.
Martin Skagerholm som följt med sina barn på bioföreställningen minns när han själv gick på bio i Folkets hus som barn och satt på hårda bänkar. ?

Helsingborgs Dagblad - 27 feb 15 kl. 16:46

Kommunfullmäktige firar 100-årsjubileum

Det är något speciellt med 100-årsjubileum. Att fundera på vad som hände för exakt 100 år sedan. I Klippan firas ett alldeles speciellt jubileum, nämligen kommunens allra första kommunfullmäktige.

ÖstersundsPosten - 15 okt 16 kl. 18:00

Hamm & Nilsson firar 100-årsjubileum

Östersunds fräschaste 100-åring Marianne Franzen, nej, skämt å sido, Hamm & Nilsson firar 100-årsjubileum och det utlovas finfin musikunderhållning från stans kända artister samt kanonerbjudanden bland butikens varor..

YLE - 16 sep 17 kl. 21:17

Presidentparet firar Finlands 100-årsjubileum i Washington

President Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio deltar på lördag kväll
i en jubileumsgala på Finlands ambassad i Washington med anledning av Finlands 100-årsjubileum. Nästa vecka deltar presidenten i FN:s generalförsamling i New York. Till Finlands delegation hör också utrikesminister Timo Soini och utrikeshandels- och utvecklingsminister Kai Mykkänen.

SN - 10 maj 14 kl. 20:22

Pontus mot röset på 100-årsjubileum

På lördagen hade Nyköping Allmänna schackklubb 100 årsjubileum. För att fira bjöd man in en landslagsspelare, som fick möta alla i en match – samtidigt..

Nya Wermlands Tidningen - 06 dec 14 kl. 06:00

Firade 100-årsjubileum

Festligt. Under torsdagen firades det 100-årsjubileum på Ferlinskolan med öppet hus. Det blev en festlig och minnesvärd tillställning..

Dagen - 28 jun 16 kl. 03:05

100-årsjubileum avslutades med Carola-konsert

Hela midsommarhelgen var det feststämning på Nyhemsveckan, med stort fokus på konferensens 100-årsjubileum..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 30 minuter sedan

Fem procent färre hotellgästnätter

I augusti var totala antalet övernattningar på hotellen 33 307, vilket är en minskning på 5,1 procent jämfört med augusti 2017, enligt Åsubs färska statistik. – De finländska övernattningarna ökade med närmare två procent medan de svenska minskade med drygt elva procent jämfört med samma period i fjol. Övernattningarna som gäster från övriga länder stod för minskade även de i augusti, den minskningen var tre procent, skriver Åsub.

Nyan - 1 timme sedan

”Fredlund kan själv begära befrielse”

– Det är viktigt att komma ihåg att det inte finns någon giltig dom eftersom den inte vunnit laga kraft. Det säger lagtingets talman Gun-Mari Lindholm i en kommentar strax efter tingsrättens dom i går, då lagtingsledamoten Fredrik Fredlund fälldes för två fall av misshandel.
– Lagtinget har dokument som reglerar lagtingsledamöternas arbete där det sägs att om någon dömts till fängelse för ett uppsåtligt brott och domen är verkställbar så kan minst 20 ledamöter i lagtinget skilja den dömda ledamoten helt eller delvis från uppdraget.

Nyan - 2 timmar sedan

USA:s ambassadör besöker Åland

USA:s ambassadör i Finland Robert Pence besöker Åland i dag. Pence ska bland annat visas runt i Självstyrelsegården och besöka Bomarsund. På kvällen äter ambassadören middag tillsammans med lagtingets talman Gun-Mari Lindholm.

Nyan - 4 timmar sedan

Mariebad bordlagt i stadsstyrelsen

Vid gårdagens stadsstyrelsemöte bordlades ärendet om renovering av Mariebad. Beslutet beräknas fattas på nästkommande möte den 4 oktober. – Vi behöver diskutera ytterligare och lägga till en del finjusteringar i beslutsunderlaget, säger stadsstyrelsens ordförande Tage Silander.

Nyan - 13 timmar sedan

Loa Falkman i åländsk jury

Svenska operastjärnan och hovsångaren Loa Falkman är ny medlem i juryn för sångtävlingen Havets röst, som arrangeras i Alandica den 29 september. Han ersätter Gabriel Suovanen som fick förhinder. Övriga i juryn är följande: Katarina Dalayman, operasångerska, hovsångerska, sopran, Stockholm.

Nyan - 14 timmar sedan

Stort engagemang vid ungdomsmöte

Det var ett stort engagemang när Finströms kommun, fältarna och polisen bjudit in till stormöte i kväll torsdag om den senaste tidens stök bland ungdomarna i Godby. Ett 60-tal personer slöt upp för att lyssna och diskutera fram tänkbara åtgärder för att återställa lugnet och få ungdomarna att träffas på ungdomsgården i stället för ute i Godby. – Vi hade ett mycket bra möte.

Nyan - 15 timmar sedan

Mycket varmare än normalt

Varje torsdag bidrar Facebookgruppen Vädersidan med en väderuppdatering från veckan som gått.
På söndagsdygnet kom det efterlängtade regnet som vid den officiella mätpunkten i Jomala by gav 11 millimeter. De lokala variationerna var dock stora med mängder från 5 mm till 17 mm.

Nyan - 16 timmar sedan

Öppna kranar i Knutsboda

Mikrobryggeriet Open Water Brewery i Lemland Knutsboda satsar på framtiden, och håller öppet på skördefesten 2018.
Open Water Brewery medverkar för första gången i skördefesten, och passar då på att lansera en helåländsk ölsort samtidigt. Det berättar Jonas Jakobsson, en av delägarna till mikrobryggeriet, som grundades 2016.

Nyan - 16 timmar sedan

Föreslår skyldighet anmäla viltolycka

Lagtingsledamoten Stephan Toivonen (ÅLD) vill att lagtinget uppmanar landskapsregeringen att utreda möjligheten att införa anmälningsplikt i samband med viltolyckor. – På Åland sker förhållandevis många viltolyckor, men det finns ingen lagstiftning, som anger vilka åtgärder man måste vidta i samband med en olycka, exempelvis för att minska ett djurs lidande efter en olycka, skriver han i motionen och framhåller att ”enligt jaktlagen i Sverige är man skyldig att göra en polisanmälan om en sammanstötning skett med vissa djur, även om djuret inte är synbart skadat.” – Att inte anmäla en viltolycka är straffbart och kan ge böter.

Nyan - 17 timmar sedan

Ny talesperson för klimatfrågor

Jonas Holmström har valts till Ålands Natur & Miljös talesperson för energi- och klimatfrågor. Under sommaren lanserade föreningen sitt hållbarhetsprogram Åland 2030 för fulla segel och Holmström har valts till talesperson för att driva på konkreta åtgärder. Det skriver Ålands Natur & Miljö i ett pressmeddelande.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.