Nyan > Svenskfinland

Saturday, 16 February, 23:18

Nyan - 13 jul 18 kl. 19:05

BILDSPEL: 100-årsjubileum på VårdöDet var en rejäl fest på ön Hemskär i Vårdö innerskärgård i veckan. Jubilaren, ett hundraårigt trähus, firades med spelmanstoner och tal. Här kan du se bilder från festen.
Heidi Hendersson heidi.hendersson@nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Bildspel, Vårdö, Hemskär, Hendersson, Nyan

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BILDSPEL, 100-årsjubileum, Vårdö
YLE - 20 mar 17 kl. 11:07

Sexton projekt får regionalt stöd under Finlands 100-årsjubileum

Österbottens förbund har beviljat stöd till sexton programprojekt inom ramen för Finlands 100-årsjubileum. Bland annat Stundars och Oravais historiska förening får stöd. Österbottens förbund delar ut totalt 130 000 euro till projekt som antagits till det officiella programmet för Finland 100.

YLE - 26 jan 17 kl. 04:54

Fri Tid en del av Finlands 100-årsjubileum

Yle Österbottens och HSS medias gemensamma satsning Fri Tid är nu en del av det officiella programmet för Finlands 100-årsjubileum. Hittills har kring 2000 österbottningar svarat på enkäten om vad de gör på sin fritid. Och nu förlänger vi svarstiden med en vecka.

Alingsås tidning - 02 dec 17 kl. 16:31

Firar Lunas 100-årsjubileum

På lördagen samlades tidigare Lunamedarbetare för att fira att den före detta arbetsgivaren fyller 100 år.
Den var nästa en gäst per jubileumsår, cirka 100 personer, som hade slutit upp när det anrika Alingsåsföretaget Luna firade 100-årsjubileum. För lördagens firande stod Luna pensionärsklubb, vars medlemmar träffas ett par gånger om året.

Kristianstadsbladet - 10 nov 12 kl. 18:10

100-årsjubileum med framtidstro

Foto: Lasse Ottosson
Barnen skrattade gott åt "Ice age 4" när Sibbhults Folkets hus firade sitt 100-årsjubileum på lördagen med clown, ballonger och godispåsar.
Martin Skagerholm som följt med sina barn på bioföreställningen minns när han själv gick på bio i Folkets hus som barn och satt på hårda bänkar. ?

Helsingborgs Dagblad - 27 feb 15 kl. 16:46

Kommunfullmäktige firar 100-årsjubileum

Det är något speciellt med 100-årsjubileum. Att fundera på vad som hände för exakt 100 år sedan. I Klippan firas ett alldeles speciellt jubileum, nämligen kommunens allra första kommunfullmäktige.

ÖstersundsPosten - 15 okt 16 kl. 18:00

Hamm & Nilsson firar 100-årsjubileum

Östersunds fräschaste 100-åring Marianne Franzen, nej, skämt å sido, Hamm & Nilsson firar 100-årsjubileum och det utlovas finfin musikunderhållning från stans kända artister samt kanonerbjudanden bland butikens varor..

YLE - 16 sep 17 kl. 21:17

Presidentparet firar Finlands 100-årsjubileum i Washington

President Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio deltar på lördag kväll
i en jubileumsgala på Finlands ambassad i Washington med anledning av Finlands 100-årsjubileum. Nästa vecka deltar presidenten i FN:s generalförsamling i New York. Till Finlands delegation hör också utrikesminister Timo Soini och utrikeshandels- och utvecklingsminister Kai Mykkänen.

SN - 10 maj 14 kl. 20:22

Pontus mot röset på 100-årsjubileum

På lördagen hade Nyköping Allmänna schackklubb 100 årsjubileum. För att fira bjöd man in en landslagsspelare, som fick möta alla i en match – samtidigt..

Nya Wermlands Tidningen - 06 dec 14 kl. 06:00

Firade 100-årsjubileum

Festligt. Under torsdagen firades det 100-årsjubileum på Ferlinskolan med öppet hus. Det blev en festlig och minnesvärd tillställning..

Dagen - 28 jun 16 kl. 03:05

100-årsjubileum avslutades med Carola-konsert

Hela midsommarhelgen var det feststämning på Nyhemsveckan, med stort fokus på konferensens 100-årsjubileum..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 5 timmar sedan

Dubbla personrekord för Wiss på 60 meter

Karriärens tre bästa lopp och en finalplats. Det blev utdelningen då Sara Wiss tävlade i sitt första Senior FM någonsin. – Det känns fortfarande lite overkligt, jag är så nöjd med dagen, säger Sara Wiss
Efter en 13 år paus från friidrotten är Sara Wiss nu tillbaka, och det med besked.

Nyan - 10 timmar sedan

Fem Leaderprojekt väntar på kontroll

Leader Ålands fiskeaktionsgrupp har fem projekt som de förordar. .

Nyan - 13 timmar sedan

Dagsbot för cannabisbruk

Polisen har en lugn natt bakom sig och gav följande rapport på lördagsmorgonen. ”Trafikövervakning utfördes längs landsväg 1 och 2. En avkörning upptäcktes längs landsväg 2.

Nyan - Igår: 18:00

Saltvik överklagar om landskapsandelar

Saltviks kommunstyrelse har beslutar att lämna in en rättelseyrkande mot landskapsregeringens beslut om landskapsandelar för grundskolan för 2019. – Förenklat uttryckt så handlar det om att den kalkylerade kostnaden som landskapsregeringen har använt sig av för sina beräkningar inte motsvarar nettodriftskostnaderna. Det ska de enligt lagen göra, säger Saltviks kommundirektör Ewa Danielsson.

Nyan - Igår: 17:00

Praktikant stal ur växelkassan

En arbetspraktikant på ett företag i Mariehamn har dömts för att ha tagit 460 euro från växelkassan. Svarande medger i rätten att han gjort sig skyldig till lindrig förskingring, så som brottet rubricerades. Han dömdes till 20 dagsböter, sammanlagt 120 euro.

Nyan - Igår: 15:42

Miljösamordnare: Smör är klimatbelastande

De senaste dagarnas smördebatt som uppstått efter att staden publicerat klimat- och kostråd på sin hemsida förvånar miljösamordnare Ulf Simolin. .

Nyan - Igår: 12:11

Finrexin slut i hela Finland

Mitt i influensa-tider är Finrexin slut i hela Finland. .

Nyan - Igår: 13:40

Redarna kräver 75 procent icke-EU-medborgare på fraktfartygen

Sjömansunionen anser att man inte hade något annat val än att varsla om strejk när redarna kräver att få ha upp till 75 procent icke-EU-medborgare ombord på fraktfartygen. I dag går gränsen vid en tredjedel. Det var i torsdags på kvällen som Rederierna i Finland i ett pressmeddelande sade att Sjömansunionen varslat om strejk med start den 1 mars om man inte når en lösning på konflikten.

Nyan - Igår: 13:20

Landskapet tryggar åter skärgårdstransporterna

Skärgårdsbutikerna har fått gehör.
Landskapet har beslutat att upphandla färskvarutransporterna till skärgården igen med start i maj. Livsmedelstransporterna till Kumlinge och Brändö är snart säkrade från landskapets håll igen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.