Skånskan > Opinion

Saturday, 16 February, 06:09

Skånskan - 13 jul 18 kl. 17:45

Hjärtekviltarna skapar konstverk av tygbitarystad Kamratgruppen Hjärtekviltarna ställer ut kulörta lapptäcken för femte gången på Åbergs trädgård i Ystad.
– Vi använder de färger vi tycker om och vi uppmuntrar varandra att göra egna grejer, säger Anna-Stina Hultgren Lööw.Hjärtekviltarna har lappsömnad som ett gemensamt intresse. De förvandlar små tygbitar till konsthantverk med hjälp av symaskin och för hand som tål att användas till vardags.
Vissa konsthantverk kräver minst ett år att fullborda som exempelvis Stina Grufstedts Flygande kuber som tycks sprida sig upp i luften.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Kamratgruppen Hjärtekviltarna, Åbergs, Ystad, Anna-Stina Hultgren Lööw, Stina Grufstedts Flygande, Återbruk, Tingaröd, Kivik, Leijon, Stina Grufstedt, Strand, Hjärtekviltarna, Desirée Strand, Hjärte

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hjärtekviltarna, skapar, konstverkav , tygbitar
Länstidningen i Jämtland - 26 dec 15 kl. 15:30

Han har pysslat med pärlplattor hela livet – nu blir de stora konstverk

Väggarna hemma hos David Nilsson i Helsingborg pryds av färgglada tavlor. Men det är varken akvarell eller oljefärg. David skapar konstverk med små, små pärlor som sedan blir till avbildningar av Darth Vader och Super Mario..

Skånskan - 13 sep 13 kl. 14:30

Skapar textila bilder av byggnader

Märit Axelsson skapar textila bilder av hus och byggnader med hjälp av lakansväv och tygbitar i olika nyanser..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Uppmaningen: "Skicka fittkonst till SD!"Caroline Falkholts konstverk

SVERIGE. I onsdagens riksdagsdebatt sa Margareta Larsson, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, att konst som föreställer vaginor är opassande och menade att det borde vara fängelstraff att måla sådant på skolor.

– Med tanke på den översexualisering som råder och att sexvanor är något det görs politik av anser jag därför att de rätteligen bör sitta i fängelse för att sexuellt ofredande av minderåriga om konstnärer målar vaginor på väggarna i skolorna, sa Larsson.

YLE - 21 okt 14 kl. 07:29

Krista Siegfrids från Hjallis Angels skapar konst

Näsdagens rollerblade-prinsessa Krista Siegfrids åker in på ett ruskigt industriområde för att träffa konstnären Stefan Lindfors. Hon blir nästan bränd av en plasmastråle när de skapar ett konstverk tillsammans. Nu kan också du delta i näsdagsinsamlingen.

Kristianstadsbladet - 12 maj 14 kl. 06:35

Kristianstad kan ses som ett konstverk

Foto: Tommy Svensson

På 1960-talet, jag bodde då i Stockholm och hade uppdrag i Malmö, passerade jag, vid min körning många gånger Kristianstad. Men jag stannade aldrig då hyreshusen på Blekingegatan absolut inte inbjöd till att rasta i Kristianstad. 20 år senare flyttade hustrun och jag till Furuboda och vi var tvungna att göra vissa inköp i innerstaden.

Helsingborgs Dagblad - 28 mar 11 kl. 04:00

Skapar keramiska konstverk

Några frågor till konstnären Gustav Kraitz, Fogdarp, Förslöv, som fyller 85 år den 30 mars. Trots sin ålder har han fullt upp att tillsammans med sin hustru Ulla skapa sina keramiska konstverk..

Kristianstadsbladet - 02 okt 13 kl. 09:00

Alm blir sågat konstverk

Foto: Johanna Wallin
Den avsågade almen i centrumparken i Vinslöv håller på att förvandlas till ett konstverk. Konstnären Sven-Ingvar Johansson har fått uppdraget och skapar med motorsåg och färg en skulptur av det som är kvar av det gamla trädet.
Sågspånen yr i parken i centrum.

Alliansfritt Sverige - 12 aug 14 kl. 10:54

Moderaternas vallåt – ett djuplodande och fantastiskt konstverk

Idag släppte Moderaterna sin officiella vallåt ”Vi och framtiden”. Genom att dekonstruera den visar det sig att det är ett otroligt mångfacetterat verk. Vers 1: Vi tar en chans, vi vågar välja själva, att stå på egna ben Den som tror att sången öppnas med tre floskler på raken är ondsint, och har fel.

Nerikes Allehanda - 05 jun 17 kl. 19:25

Här växer Open arts senaste konstverk fram

Den polska konstnärsduon Etam Cru som sysslar med spektakulära väggmålningar skapar just nu ett av sina konstverk på Kyrkogatan i Örebro..

Skånskan - 05 okt 15 kl. 06:00

Tusentals konstverk saknas i registret

Skåne De skånska skattebetalarna äger konst värderad till 110 miljoner. Verken finns på sjukhus, vårdcentraler och i förvaltningar.
Men tusentals verk saknar registrering.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 10 minuter sedan

Hon visar vem hon är

Mello enligt Rebecka Karlsson1. Starkaste Mellominne?
– Det var när jag var fyra år och såg Carola och hennes ”En evighet”.

Skånskan - 10 minuter sedan

”Jag vill inte tävla i musik”

Han skriver låtar i Nashville, producerar låtar åt Jill Johnson, släpper själv låtar titt som tätt och är med i Melodifestivalen som låtskrivare bakom bidraget ”Om om och om igen”. Nog går det i ett för Hässleholmssonen Robin Stjernberg.Fem snabbaBästa Mellolåt du skrivit?

Skånskan - 1 timme sedan

P-hus blir till nya bostäder

Malmö Det stängda kvarteret längs Smedjegatan ska få ett lyft och locka till besök. Nu finns planer på att riva parkeringshuset vid Ica Supermarket på Möllevången. Istället ska kvarteret öppnas upp med bostadshus och butiker i markhöjd.

Skånskan - 1 timme sedan

Demensvåg väntar – ombud ska hjälpa

ESLÖV Om elva år finns 950 fler personer i Eslöv som drabbats av någon demenssjukdom än idag. Någon färdig genomgripande plan för att ta hand om dem finns inte, men Eslövs kommun kablade i förra veckan ut ett pressmeddelande om att det i alla fall ska utbildas 35 så kallade demensombud.Det handlar om 35 undersköterskor i Eslöv, både inom hemvården och de olika vård- och omsorgsboendena, som ska få gå olika kurser i ämnet demens.

Skånskan - 1 timme sedan

”Demonutdrivningarna var inte okej”

Höör Margareta Johansson är medlem i Kingdom center, en församling som tidvis varit skandalomsusad. Men det är ingenting som kommer påverka hennes beslut i nämnden, enligt Johansson.Stämmer det att du är medlem i Kingdom center (före detta Kristet center syd)?

Skånskan - 1 timme sedan

”Ingen ser barn på samma sätt som förut”

Höör Det som fick henne att bli politiskt intresserad var abortfrågan. Sedan årsskiftet är Margareta Johansson (KD) ordförande i Höörs socialnämnd.
– Vi säger att vi har världens bästa välfärd, men det har vi inte, säger Johansson.

Skånskan - 7 timmar sedan

Bil i brand på Svansjögatan

Malmö Larm om bilbrand kom in 22.21.Både polis och räddningstjänst skickades till platsen.

Skånskan - 8 timmar sedan

Framtiden är redan här på Arkivgatan

lund En träff­punkt som an­passad ef­ter både dagens och fram­tidens be­hov. När Träff­punkt Arkivgatan in­vigdes köade se­ni­orerna till både IT- och VR-rummet.– Det är många se­ni­orer som känner att de blivit in­tvingade i IT-sam­häl­let och där­för inte ser alla för­delar, säger Ka­ta­ri­na Hammar som är ak­ti­vi­tets­sam­ord­na­re.

Skånskan - 8 timmar sedan

Tuff utmaning för Rosengårds herrar

FOTBOLL FC Rosengård 1917 har skrällt sig fram till gruppspel i Svenska cupen och första utmaningen blir IF Brommapojkarna på Malmö IP.Ett Superettanlag som tillhörde Allsvenskan så sent som i fjor, men tvingades lämna högsta serien efter misslyckat återkval.
Rosengård spelar å andra sidan i division 2.

Skånskan - 8 timmar sedan

”Vi vill inte flyttas!”

LYBY Många fastighetsägare i ett område utanför Lyby, där det brittiska gruvbolaget Scandivanadium fått tillstånd att provborra efter metallen vanadin, oroas både över provborrningarna och vad som händer med dem om borrningarna slår väl ut.
– Vi kommer inte att kunna bo kvar om det blir en gruva, säger Lis-Bet Ekström.Skånskan träffar henne och de flesta andra fastighetsägarna runt Brotorpssjön, en anlagd sjö i området mellan Lyby och He i Hörby kommun.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.