Skånskan > Opinion

Saturday, 21 July, 13:49

Skånskan - 13 jul 18 kl. 17:45

Hjärtekviltarna skapar konstverk av tygbitarystad Kamratgruppen Hjärtekviltarna ställer ut kulörta lapptäcken för femte gången på Åbergs trädgård i Ystad.
– Vi använder de färger vi tycker om och vi uppmuntrar varandra att göra egna grejer, säger Anna-Stina Hultgren Lööw.Hjärtekviltarna har lappsömnad som ett gemensamt intresse. De förvandlar små tygbitar till konsthantverk med hjälp av symaskin och för hand som tål att användas till vardags.
Vissa konsthantverk kräver minst ett år att fullborda som exempelvis Stina Grufstedts Flygande kuber som tycks sprida sig upp i luften.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Kamratgruppen Hjärtekviltarna, Åbergs, Ystad, Anna-Stina Hultgren Lööw, Stina Grufstedts Flygande, Återbruk, Tingaröd, Kivik, Leijon, Stina Grufstedt, Strand, Hjärtekviltarna, Desirée Strand, Hjärte

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hjärtekviltarna, skapar, konstverkav , tygbitar
Länstidningen i Jämtland - 26 dec 15 kl. 15:30

Han har pysslat med pärlplattor hela livet – nu blir de stora konstverk

Väggarna hemma hos David Nilsson i Helsingborg pryds av färgglada tavlor. Men det är varken akvarell eller oljefärg. David skapar konstverk med små, små pärlor som sedan blir till avbildningar av Darth Vader och Super Mario..

Skånskan - 13 sep 13 kl. 14:30

Skapar textila bilder av byggnader

Märit Axelsson skapar textila bilder av hus och byggnader med hjälp av lakansväv och tygbitar i olika nyanser..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Uppmaningen: "Skicka fittkonst till SD!"Caroline Falkholts konstverk

SVERIGE. I onsdagens riksdagsdebatt sa Margareta Larsson, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, att konst som föreställer vaginor är opassande och menade att det borde vara fängelstraff att måla sådant på skolor.

– Med tanke på den översexualisering som råder och att sexvanor är något det görs politik av anser jag därför att de rätteligen bör sitta i fängelse för att sexuellt ofredande av minderåriga om konstnärer målar vaginor på väggarna i skolorna, sa Larsson.

YLE - 21 okt 14 kl. 07:29

Krista Siegfrids från Hjallis Angels skapar konst

Näsdagens rollerblade-prinsessa Krista Siegfrids åker in på ett ruskigt industriområde för att träffa konstnären Stefan Lindfors. Hon blir nästan bränd av en plasmastråle när de skapar ett konstverk tillsammans. Nu kan också du delta i näsdagsinsamlingen.

Kristianstadsbladet - 12 maj 14 kl. 06:35

Kristianstad kan ses som ett konstverk

Foto: Tommy Svensson

På 1960-talet, jag bodde då i Stockholm och hade uppdrag i Malmö, passerade jag, vid min körning många gånger Kristianstad. Men jag stannade aldrig då hyreshusen på Blekingegatan absolut inte inbjöd till att rasta i Kristianstad. 20 år senare flyttade hustrun och jag till Furuboda och vi var tvungna att göra vissa inköp i innerstaden.

Helsingborgs Dagblad - 28 mar 11 kl. 04:00

Skapar keramiska konstverk

Några frågor till konstnären Gustav Kraitz, Fogdarp, Förslöv, som fyller 85 år den 30 mars. Trots sin ålder har han fullt upp att tillsammans med sin hustru Ulla skapa sina keramiska konstverk..

Kristianstadsbladet - 02 okt 13 kl. 09:00

Alm blir sågat konstverk

Foto: Johanna Wallin
Den avsågade almen i centrumparken i Vinslöv håller på att förvandlas till ett konstverk. Konstnären Sven-Ingvar Johansson har fått uppdraget och skapar med motorsåg och färg en skulptur av det som är kvar av det gamla trädet.
Sågspånen yr i parken i centrum.

Alliansfritt Sverige - 12 aug 14 kl. 10:54

Moderaternas vallåt – ett djuplodande och fantastiskt konstverk

Idag släppte Moderaterna sin officiella vallåt ”Vi och framtiden”. Genom att dekonstruera den visar det sig att det är ett otroligt mångfacetterat verk. Vers 1: Vi tar en chans, vi vågar välja själva, att stå på egna ben Den som tror att sången öppnas med tre floskler på raken är ondsint, och har fel.

Nerikes Allehanda - 05 jun 17 kl. 19:25

Här växer Open arts senaste konstverk fram

Den polska konstnärsduon Etam Cru som sysslar med spektakulära väggmålningar skapar just nu ett av sina konstverk på Kyrkogatan i Örebro..

Skånskan - 05 okt 15 kl. 06:00

Tusentals konstverk saknas i registret

Skåne De skånska skattebetalarna äger konst värderad till 110 miljoner. Verken finns på sjukhus, vårdcentraler och i förvaltningar.
Men tusentals verk saknar registrering.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

Stort utbud och bredd på liten filmfestival

Förra året ställdes Lilla Filmfestivalen i Båstad in efter konflikter mellan föreningen och hyresgäst. I år återuppstår den lilla uppstickarfestivalen, och konstnärlig ledare är återigen Stefan Jarl.
– Det är alltid äventyrligt att göra något som man en gång har gjort, men jag tyckte att det var värt att försöka göra en insats det här året.

Skånskan - 3 timmar sedan

Döms att betala 10 miljoner

MALMÖ Bostadsrättsföreningen Ida i Rosengård har tidigare stämt två företag på runt 42 miljoner.
Nu ska ett av bolagen, som gått i konkurs, betala närmare tio miljoner till den hårt drabbade föreningen.Detta enligt en så kallad tredskodom på fredagen i Malmö tingsrätt.

Skånskan - 4 timmar sedan

En grön weekend i Berlin

Resor Veganska donuts, vegetariska Michelinrestauranger och sallad odlad mitt i staden – det stora köttfria utbudet har gjort Berlin till Europas vegohuvudstad.
Att äta vegetariskt är i dag ett naturligt alternativ även för den som gillar kött. Från att bara var ett tillbehör har vegomaten blivit ett självklart huvudmål på flera av världens krogar.

Skånskan - 8 timmar sedan

Snart 31 200 Kävlingebor

Kävlinge I mitten på augusti väntas SCB:s befolkningsstatistik. Men redan nu har Kävlinge klart för sig hur det såg ut vid halvårsskifet. Vilken dag som helst passerar man 31 200 invånare.

Skånskan - 19 timmar sedan

Hittade knark och vapen

MALMÖ En 31-årig man och 23-årig kvinna står åtalade vid Malmö tingsrätt för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott.
Brotten har inträffat på olika platser i bland annat Malmö, Arlöv och Bunkeflostrand.Vid en husrannsakan i en bostad som mannen och kvinnan disponerade hittade polisen 785 gram amfetamin och 134 gram cannabis.

Skånskan - 19 timmar sedan

Ny ägare till fastigheten på Västergatan 24 i Sjöbo

Sjöbo Nu är det klart vem som köpt husen på Västergatan 24 i Sjöbo av Sjöbo-Hörby Advokatbyrå J:Son Anderberg AB. Ny ägare är X-On Fastighet i Skåne Aktiebolag. Priset blev 3 200 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i juni 2018.

Skånskan - 19 timmar sedan

Färs Härads Hembygdsförening

Sjöbo Under juli och augusti har Färs Härads Hembygdsförenings museér i Sjöbo öppet mellan klockan 13 och 16 varje söndag.
De museér som exponeras heter Hallsbergs Gård & Stenar, Brandstad Prästgård och Lilla Rödde..

Skånskan - 21 timmar sedan

Gästis till salu – rekordbilligt

Sjöbo Sjöbo Gästgifvaregård har stått till salu sedan en tid tillbaka.
Nu har det redan låga priset sänkts.Verksamheten som sedan år 2009 nedtecknas av krögaren Lennart Mårtensson ligger ute till försäljning via mäklarbolaget HRF Förmedling.

Skånskan - 21 timmar sedan

Bidrag till storkprojekt

Sjöbo Naturskyddsföreningen i Skåne och Skånes Ornitologiska föreningar får nu ett bidrag på 30 000 kronor till sitt storkprojekt.
Projektet som pågått sedan 1989 finns till för att bygga upp den vilda storkstammen.
Det gör de genom att föda upp och släppa ut storkpar och årsungar..

Skånskan - 21 timmar sedan

Fest för alla barn stöttar fond

SVEDALA Det är åter dags för familjen Da Silva att öppna upp trädgården för Svedalas barn.
Och precis som tidigare år är det en fest med insamling till Barncancerfonden.Familjen Da Silva i Svedala bjuder åter in till en dag i lekens tecken med ponnyridning, hoppborg, ansiktsmålning och traktortur med mera, allt till förmån för Barncancerfonden.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.