Skånskan > Opinion

Wednesday, 14 November, 07:36

Skånskan - 13 jul 18 kl. 17:45

Hjärtekviltarna skapar konstverk av tygbitarystad Kamratgruppen Hjärtekviltarna ställer ut kulörta lapptäcken för femte gången på Åbergs trädgård i Ystad.
– Vi använder de färger vi tycker om och vi uppmuntrar varandra att göra egna grejer, säger Anna-Stina Hultgren Lööw.Hjärtekviltarna har lappsömnad som ett gemensamt intresse. De förvandlar små tygbitar till konsthantverk med hjälp av symaskin och för hand som tål att användas till vardags.
Vissa konsthantverk kräver minst ett år att fullborda som exempelvis Stina Grufstedts Flygande kuber som tycks sprida sig upp i luften.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Kamratgruppen Hjärtekviltarna, Åbergs, Ystad, Anna-Stina Hultgren Lööw, Stina Grufstedts Flygande, Återbruk, Tingaröd, Kivik, Leijon, Stina Grufstedt, Strand, Hjärtekviltarna, Desirée Strand, Hjärte

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hjärtekviltarna, skapar, konstverkav , tygbitar
Länstidningen i Jämtland - 26 dec 15 kl. 15:30

Han har pysslat med pärlplattor hela livet – nu blir de stora konstverk

Väggarna hemma hos David Nilsson i Helsingborg pryds av färgglada tavlor. Men det är varken akvarell eller oljefärg. David skapar konstverk med små, små pärlor som sedan blir till avbildningar av Darth Vader och Super Mario..

Skånskan - 13 sep 13 kl. 14:30

Skapar textila bilder av byggnader

Märit Axelsson skapar textila bilder av hus och byggnader med hjälp av lakansväv och tygbitar i olika nyanser..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Uppmaningen: "Skicka fittkonst till SD!"Caroline Falkholts konstverk

SVERIGE. I onsdagens riksdagsdebatt sa Margareta Larsson, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, att konst som föreställer vaginor är opassande och menade att det borde vara fängelstraff att måla sådant på skolor.

– Med tanke på den översexualisering som råder och att sexvanor är något det görs politik av anser jag därför att de rätteligen bör sitta i fängelse för att sexuellt ofredande av minderåriga om konstnärer målar vaginor på väggarna i skolorna, sa Larsson.

YLE - 21 okt 14 kl. 07:29

Krista Siegfrids från Hjallis Angels skapar konst

Näsdagens rollerblade-prinsessa Krista Siegfrids åker in på ett ruskigt industriområde för att träffa konstnären Stefan Lindfors. Hon blir nästan bränd av en plasmastråle när de skapar ett konstverk tillsammans. Nu kan också du delta i näsdagsinsamlingen.

Kristianstadsbladet - 12 maj 14 kl. 06:35

Kristianstad kan ses som ett konstverk

Foto: Tommy Svensson

På 1960-talet, jag bodde då i Stockholm och hade uppdrag i Malmö, passerade jag, vid min körning många gånger Kristianstad. Men jag stannade aldrig då hyreshusen på Blekingegatan absolut inte inbjöd till att rasta i Kristianstad. 20 år senare flyttade hustrun och jag till Furuboda och vi var tvungna att göra vissa inköp i innerstaden.

Helsingborgs Dagblad - 28 mar 11 kl. 04:00

Skapar keramiska konstverk

Några frågor till konstnären Gustav Kraitz, Fogdarp, Förslöv, som fyller 85 år den 30 mars. Trots sin ålder har han fullt upp att tillsammans med sin hustru Ulla skapa sina keramiska konstverk..

Kristianstadsbladet - 02 okt 13 kl. 09:00

Alm blir sågat konstverk

Foto: Johanna Wallin
Den avsågade almen i centrumparken i Vinslöv håller på att förvandlas till ett konstverk. Konstnären Sven-Ingvar Johansson har fått uppdraget och skapar med motorsåg och färg en skulptur av det som är kvar av det gamla trädet.
Sågspånen yr i parken i centrum.

Alliansfritt Sverige - 12 aug 14 kl. 10:54

Moderaternas vallåt – ett djuplodande och fantastiskt konstverk

Idag släppte Moderaterna sin officiella vallåt ”Vi och framtiden”. Genom att dekonstruera den visar det sig att det är ett otroligt mångfacetterat verk. Vers 1: Vi tar en chans, vi vågar välja själva, att stå på egna ben Den som tror att sången öppnas med tre floskler på raken är ondsint, och har fel.

Nerikes Allehanda - 05 jun 17 kl. 19:25

Här växer Open arts senaste konstverk fram

Den polska konstnärsduon Etam Cru som sysslar med spektakulära väggmålningar skapar just nu ett av sina konstverk på Kyrkogatan i Örebro..

Skånskan - 05 okt 15 kl. 06:00

Tusentals konstverk saknas i registret

Skåne De skånska skattebetalarna äger konst värderad till 110 miljoner. Verken finns på sjukhus, vårdcentraler och i förvaltningar.
Men tusentals verk saknar registrering.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Brandman skadad under räddningsarbete

Sjöbo En brandmän skadades i samband med en bilbrand under natten till onsdagen.Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till en bilbrand på Rättsgatan klockan 03.56.

Skånskan - 2 timmar sedan

Rivning kan ge Skeppsbron ett helt nytt utseende

MALMÖ Skeppsbron, från Posthusterminalen till gamla svävarterminalen, ska få en helt ny utformning. För att det ska bli möjligt vill fastighets- och gatukontoret riva den sista flygbåtsterminalen som finns kvar.Fastigheten har varit uthyrd de senaste 15 åren.

Skånskan - 10 timmar sedan

Judiska historien lyfts fram

Malmö Efter de senaste månadernas händelser, med attentat mot judiska personer som lever i Malmö/Lund-området, är Jerusalemutställningen mer angelägen än någonsin.
Om detta rådde enighet när den invigdes i Europaporten på tisdagskvällen.– Jag är här för att själv se på utställningen och för att visa att jag tycker att det är viktigt att vi har judiska människor som bor och lever i Lund och Malmö, säger biskop Johan Tyrberg, en av gästerna.

Skånskan - 10 timmar sedan

ESS Campus ska börja byggas i december

lund De kontor, laboratorium och verkstäder som hör till den nya forskningsanläggningen ESS börjar byggas under nästa månad.
ESS Campus, som anläggningen heter, kostar 475 miljoner att uppföra. Skanska ska utföra arbetet.

Skånskan - 13 timmar sedan

PotatoPotato håller teaterlusten levande

En treårsplan för ett teaterhus som inte blev deras – det var starten för Malmöbaserade scenkonstkollektivet PotatoPotato som nu firar tio år.
– Hårt arbete och höga krav på varandra och oss själva, det tror jag är det som gjort att det har gått så bra för oss, säger Linda Forsell, en av de fem kvinnorna i PotatoPotatos konstnärliga ledningsgrupp.PotatoPotato:
Experimentellt och avantgardistiskt scenkonstkollektiv med bas på Rolfsgatan i Sofielund i Malmö.

Skånskan - 13 timmar sedan

Stuga i Karups sommarby, Blentarp har fått nya ägare

Blentarp Fastigheten på adressen Bjäreäng 5 i Karups sommarby, Blentarp har fått nya ägare. Köpare är Frida Olsen, 27, och Alexander Forsberg, 30, från Ystad, och säljare är Lisbeth Ulla Margareta Berg. Köpet blev klart i oktober 2018 och priset blev 745 000 kronor.

Skånskan - 14 timmar sedan

Beskedet: SD röstar på Ulf Kristersson

Sverige Sverigedemokraterna kommer att rösta på moderaternas Ulf Kristersson som statsminister under onsdagens omröstning i riksdagen.
Detta enligt ett pressmeddelande på tisdagen.I förra veckan nominerade riksdagens talman Ulf Kristersson (M) till statsministerkandidat.

Skånskan - 14 timmar sedan

Bildt erbjuds att träffa Sjöbobor

SJÖBO Skåningar är inte alls konstiga.
Sådana påståenden grundar sig ofta på okunskap och rädsla för det okända.Det skriver kommunalrådet Magnus Weberg.

Skånskan - 14 timmar sedan

Robyn till Malmö Live i februari

Den 8 februari gör Robyn sin första konsert i Sverige i år på Malmö Live. Biljetter släpps på fredag.I mars stiger Robyn upp på Madison Square Garden i New York.

Skånskan - 15 timmar sedan

Alliansen vill höja skatten med 49 öre

Skåne I fyra år har de rödgröna i Region Skåne velat höja skatten, men alliansen har sagt nej. Nu vill alliansen höja den med 49 öre.– Jag delade inte beskrivningen råttbo tidigare, men nu gör jag det om den ekonomi som de rödgröna lämnat efter sig, regionrådet Annette Linander, C.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.