Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 21 November, 11:09

Nyan - 13 jul 18 kl. 17:36

Ilta Lehti: Brand på Viking Gabriella – faran är överPå passagerarfärjan Viking Gabriella från Stockholm till Helsingfors bröt en brand ut på bildäcket. Fartygets automatiska brandsläckningssystem har redan fått bukt på branden, rapporterar Iltalehti.
Efter ett avbrott på 45 minuter kan passagerarna gå ombord på färjan, skriver Iltalehti. Avgången är fortfarande något försenad på grund av ett tekniskt fel. Båten skulle lämna Stockholm i riktning mot Helsingfors klockan 17 finsk tid.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Lehti, Viking Gabriella, Stockholm, Helsingfors, Iltalehti,  iltalehti, Christa Grönlund, Viking Line, BlomqvistSPT, Åland, Orre, Nyan

Dela artikeln

45 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ilta, Lehti, Brand, Viking, Gabriella, faranär över
YLE - 01 feb 15 kl. 13:47

Polisen utreder gruppvåldtäkt på Viking Amorella

Polisen utreder ett misstänkt våldtäktsfall på Viking Lines fartyg Viking Amorella natten till lördagen. Viking Lines kommunikationschef Johanna Boijer-Svahnström bekräftar att polisen utreder ett våldtäktsfall ombord. Åtta män har enligt svenska medier gripits misstänkta för grov våldtäkt.

YLE - 01 feb 15 kl. 13:47

IS: Polisen utreder våldtäkt på Viking Amorella

Polisen utreder ett misstänkt våldtäktsfall på Viking Lines fartyg Viking Amorella natten till lördagen, skriver tidningen Ilta-sanomat. Sex män har gripits misstänkta för grov våldtäkt. De gripna är bosatta i Sverige, liksom också offret.

Expressen - 10 okt 15 kl. 23:58

Panik på Viking Line efter vattenolycka

Viking Line Mariella som är på väg från Stockholm till Helsingfors har råkat ut för en stor vattenolycka. Båtens sprinklersystem gick igång strax efter 23 på kvällen, rapporterar finska tidningen Ilta Sanomat..

YLE - 28 jan 16 kl. 14:17

Helsingforspolisen ska utreda MV-lehti

I den begäran om utredning som kommit till Helsingforspolisen misstänker man bland annat ärekränkning. Efter en förundersökning kan det bli aktuellt med åtal. Den begäran om utredning mot nätsidan MV-lehti som lämnats in av politiska studerande- och ungdomsförbund har getts över till Helsingforspolisen av biträdande riksåklagare Jorma Kalske.

YLE - 28 mar 16 kl. 07:31

HS: Lehti kritisk till stödet för Stubb

Det samlingspartistiska partifältets stödbrev för den sittande ordföranden Alexander Stubb sågas totalt av partiets egen riksdagsledamot Eero Lehti. Lehti säger till Helsingin Sanomat att gårdagens öppna brev är förbluffande och mot partidemokratins prionciper. De samlingspartistiska kretsordförandena, som alla har skrivit under, är helt fjärmade från riksdagsvardagen, enligt Lehti.

YLE - 06 apr 16 kl. 12:16

HNS ryter till mot MV-lehti i fråga om bild med rasistiska motiv

HNS kräver att MV-lehti tar bort en av sjukvårdsdistriktets bilder som har använts utan lov, i fel samband och med rasistiska motiv i en text på den kontroversiella webbsajten. Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt meddelar på sin webbplats att de har varit i kontakt med polisen för att se vad de kan göra för att MV-lehti ska ta bort bilden och erkänna att de har begått ett misstag. Webbsajten har använt en av HNS marknadsföringsbilder i samband med en text som felaktigt påstår att skötaren som använde gamla nålar på HUSLAB:s laboratorium skulle ha haft utländsk ursprung.

YLE - 23 jun 16 kl. 10:47

MV-lehti inte längre gratis

Nättidningen MV-lehti slutar erbjuda gratisläsning, nu börjar sajten ta betalt. Annonsörerna har övergivit sajten, som har gjort sig känd för främlingsfientligt innehåll. Helsingin Uutiset var först ute med nyheten.

YLE - 30 jul 16 kl. 06:04

MV-lehti stängde – och öppnade igen

Den omtalade webbplatsen MV-lehti stängdes ner på fredag kväll, bara för att öppna igen några timmar senare. Vd:n för företaget NPNetworking Aleksi Kinnunen sade på fredag kväll till Finska Notisbyrån att han har sagt upp kontraktet med MV-lehti. Senare öppnade webbplatsen ändå igen.

YLE - 06 okt 16 kl. 13:10

Omkring 50 personer demonstrerade för MV-lehti - Janitskin häktas

En hatisk stämning mot Yle och Helsingin Sanomat piskades upp framför Helsingfors tingsrätt på torsdagen. Orsaken till demonstrationen var häktningen av MV-lehtis grundare Ilja Janitskin. Webbtidningen MV-lehti har gjort sig känd för att sprida rasism, osanningar och att fritt kopiera artiklar från etablerade medier.

YLE - 21 nov 16 kl. 07:47

Tiina Keskimäki blir informatör på MV-lehti

Lovisa stads före detta näringslivsansvariga Tiina Keskimäki blir informatör på det kontroversiella mediet MV-lehti. Hon ska också fungera som representant för chefredaktör Ilja Janitskin. MV-lehtis chefredaktör Ilja Janitskin är misstänkt bland annat för hets mot folkgrupp och grov ärekränkning.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

My Fair Lady nära rekord

I helgen spelar Teater Alandica de sista föreställningarna av My Fair Lady. Hittills har 3 500 personer har köpt biljett. – Publikrekordet för en uppsättning i Alandica Kultur och kongress innehas av Sound of Music år 2016.

Nyan - 1 timme sedan

Stan positiv till Järsö och Nåtö

Mariehamn ska lämna in ett utlåtande över landskapsregeringens beslut om att Järsö och Nåtö ska gå över från att tillhöra Lemland till att tillhöra Mariehamn. I beredningen till styrelsens beslut ställer sig Mariehamn positiv till planerna.
Enligt förslaget till ny kommunstruktur ska Järsö och Nåtö i Lemland börja tillhöra Mariehamn.

Nyan - 3 timmar sedan

Föglöfullmäktige är för en tunnel

Föglö kommunfullmäktige ”uttrycker sitt stöd för en direkt fast förbindelse mellan Föglö och Lumparland”. Man framför till landskapsregeringen att den bör bredda upphandlingen och ha med tunnelalternativet innan beslut fattas om andra utbyggnader i trafiken på nämnda sträcka. Om kortrutten byggs ut enligt nuvarande förslag, som inkluderar en färja, riskerar det att för lång tid skjuta fram en fast förbindelse, befarar fullmäktige.

Nyan - 3 timmar sedan

Zetterström om USA-resan: ”Häftigt att få köra mot eliten”

MOTORSPORT. Tävlingsmässigt blev det inte riktigt som hon hade tänkt sig.
Men ser man till själva upplevelsen är Ida Zetterström eld och lågor.

Nyan - 5 timmar sedan

Kommission tillsatt för skördeskador

Landskapsregeringen har tillsatt en skördeskadekommission för slutet av året och nästa år. Kommissionen består av representanter för de politiska partierna och producenterna.
Kommissionen ska behandla ärenden i anslutning till årets svåra skördeskador.

Nyan - 14 timmar sedan

Björkvall stannar två år till

FOTBOLL. Åland United har nu elva spelare klara för kommande säsong.
Det efter att tvåvägsspelaren Rebecca ”Becci” Björkvall kritat på ett nytt avtal, som gäller till och med 2020.

Nyan - 17 timmar sedan

Loggböcker bidrar till klimatforskning

Onsdagen den 21 november ges den trettionde årgången av Sjöhistorisk årsskrift för Åland ut. I boken finns artiklar om bland annat hur åländska segelfartygs loggböcker kan bidra till klimatforskningen och hur arbetet med Pommerns nya däck fortskridit under året. I boken finns också ett register över artiklar och fartyg som varit med i årsskriften under de senaste tio åren.

Nyan - 17 timmar sedan

Stora störningar i Facebook

Ett stort antal medier rapporterade på tisdagen att Facebook och Instagram inte fungerar korrekt, eller ligger helt nere. Problemen började vid 15-tiden och räckte i cirka en timme. Problemen förekom runtom i Europa men hårdast verkar användare i Storbritannien ha drabbats.

Nyan - 18 timmar sedan

Fyra provspelare på ingång

FOTBOLL. I slutet av veckan tar Åland United emot en kvartett provspelare.
– Det ska bli spännande att se vad de har att erbjuda, säger sportchef Mikael Virta.

Nyan - 18 timmar sedan

Finström har ny fullmäktigebas

Åke Mattsson (MSÅ) valdes i torsdags till ny ordförande i Finströms kommunfullmäktige fram till årsskiftet. Han efterträder Viveka Eriksson (Lib) som lämnar posten efter att ha flyttat från kommunen. Vice ordförande blir Rolf Karlsson (C).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.