Nyan > Svenskfinland

Sunday, 15 July, 23:14

Nyan - I förrgår: 17:36

Ilta Lehti: Brand på Viking Gabriella – faran är överPå passagerarfärjan Viking Gabriella från Stockholm till Helsingfors bröt en brand ut på bildäcket. Fartygets automatiska brandsläckningssystem har redan fått bukt på branden, rapporterar Iltalehti.
Efter ett avbrott på 45 minuter kan passagerarna gå ombord på färjan, skriver Iltalehti. Avgången är fortfarande något försenad på grund av ett tekniskt fel. Båten skulle lämna Stockholm i riktning mot Helsingfors klockan 17 finsk tid.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Lehti, Viking Gabriella, Stockholm, Helsingfors, Iltalehti,  iltalehti, Christa Grönlund, Viking Line, BlomqvistSPT, Åland, Orre, Nyan

Dela artikeln

43 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ilta, Lehti, Brand, Viking, Gabriella, faranär över
YLE - 01 feb 15 kl. 13:47

Polisen utreder gruppvåldtäkt på Viking Amorella

Polisen utreder ett misstänkt våldtäktsfall på Viking Lines fartyg Viking Amorella natten till lördagen. Viking Lines kommunikationschef Johanna Boijer-Svahnström bekräftar att polisen utreder ett våldtäktsfall ombord. Åtta män har enligt svenska medier gripits misstänkta för grov våldtäkt.

YLE - 01 feb 15 kl. 13:47

IS: Polisen utreder våldtäkt på Viking Amorella

Polisen utreder ett misstänkt våldtäktsfall på Viking Lines fartyg Viking Amorella natten till lördagen, skriver tidningen Ilta-sanomat. Sex män har gripits misstänkta för grov våldtäkt. De gripna är bosatta i Sverige, liksom också offret.

Expressen - 10 okt 15 kl. 23:58

Panik på Viking Line efter vattenolycka

Viking Line Mariella som är på väg från Stockholm till Helsingfors har råkat ut för en stor vattenolycka. Båtens sprinklersystem gick igång strax efter 23 på kvällen, rapporterar finska tidningen Ilta Sanomat..

YLE - 28 jan 16 kl. 14:17

Helsingforspolisen ska utreda MV-lehti

I den begäran om utredning som kommit till Helsingforspolisen misstänker man bland annat ärekränkning. Efter en förundersökning kan det bli aktuellt med åtal. Den begäran om utredning mot nätsidan MV-lehti som lämnats in av politiska studerande- och ungdomsförbund har getts över till Helsingforspolisen av biträdande riksåklagare Jorma Kalske.

YLE - 28 mar 16 kl. 07:31

HS: Lehti kritisk till stödet för Stubb

Det samlingspartistiska partifältets stödbrev för den sittande ordföranden Alexander Stubb sågas totalt av partiets egen riksdagsledamot Eero Lehti. Lehti säger till Helsingin Sanomat att gårdagens öppna brev är förbluffande och mot partidemokratins prionciper. De samlingspartistiska kretsordförandena, som alla har skrivit under, är helt fjärmade från riksdagsvardagen, enligt Lehti.

YLE - 06 apr 16 kl. 12:16

HNS ryter till mot MV-lehti i fråga om bild med rasistiska motiv

HNS kräver att MV-lehti tar bort en av sjukvårdsdistriktets bilder som har använts utan lov, i fel samband och med rasistiska motiv i en text på den kontroversiella webbsajten. Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt meddelar på sin webbplats att de har varit i kontakt med polisen för att se vad de kan göra för att MV-lehti ska ta bort bilden och erkänna att de har begått ett misstag. Webbsajten har använt en av HNS marknadsföringsbilder i samband med en text som felaktigt påstår att skötaren som använde gamla nålar på HUSLAB:s laboratorium skulle ha haft utländsk ursprung.

YLE - 23 jun 16 kl. 10:47

MV-lehti inte längre gratis

Nättidningen MV-lehti slutar erbjuda gratisläsning, nu börjar sajten ta betalt. Annonsörerna har övergivit sajten, som har gjort sig känd för främlingsfientligt innehåll. Helsingin Uutiset var först ute med nyheten.

YLE - 30 jul 16 kl. 06:04

MV-lehti stängde – och öppnade igen

Den omtalade webbplatsen MV-lehti stängdes ner på fredag kväll, bara för att öppna igen några timmar senare. Vd:n för företaget NPNetworking Aleksi Kinnunen sade på fredag kväll till Finska Notisbyrån att han har sagt upp kontraktet med MV-lehti. Senare öppnade webbplatsen ändå igen.

YLE - 06 okt 16 kl. 13:10

Omkring 50 personer demonstrerade för MV-lehti - Janitskin häktas

En hatisk stämning mot Yle och Helsingin Sanomat piskades upp framför Helsingfors tingsrätt på torsdagen. Orsaken till demonstrationen var häktningen av MV-lehtis grundare Ilja Janitskin. Webbtidningen MV-lehti har gjort sig känd för att sprida rasism, osanningar och att fritt kopiera artiklar från etablerade medier.

YLE - 21 nov 16 kl. 07:47

Tiina Keskimäki blir informatör på MV-lehti

Lovisa stads före detta näringslivsansvariga Tiina Keskimäki blir informatör på det kontroversiella mediet MV-lehti. Hon ska också fungera som representant för chefredaktör Ilja Janitskin. MV-lehtis chefredaktör Ilja Janitskin är misstänkt bland annat för hets mot folkgrupp och grov ärekränkning.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 2 timmar sedan

Strandbastu förstörd i brand

En strandbastu vid Notplan i Saltvik totalförstördes i en brand på söndagskvällen. – Vi håller just på och avslutar släckningsarbetet, säger brandbefälet Kalle Nordlund vid 21.40-tiden.

Nyan - 8 timmar sedan

Förare körde i diket i Finström

Polisen underrättades om ett fordon som kört i diket i Finström. Föraren påträffades oskadd en bit bort från fordonet, och blåste 1.49 promille i alkometern.

Nyan - 9 timmar sedan

Drogpåverkad förare i Geta

Polisen upprättade en rattfyllerikontroll längs Getavägen i Geta. 16 förare kontrollerades, varav en testade positivt för metamfetamin. Föraren misstänks för rattfylleri och straffbart bruk av narkotika.

Nyan - 10 timmar sedan

Fortkörning i Mariehamn

Polisen utförde en hastighetsövervakning i Mariehamn. Ett fordon körde 54 km/h vid ett område där endast 30 km/h var tillåtet. Föraren misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten och delgavs böter.

Nyan - 11 timmar sedan

Hundträningshall i Haraldsby

Sandra Gustafsson låter bygga Ålands första träningshall för hundar. – Det är en stor dröm som jag har haft länge. Det är också någonting som vi har saknat på ”hund-Åland”, att ha någonstans att träna inomhus, speciellt vintertid.

Nyan - Igår: 19:02

De har stenkoll på Ålands grottor

Hur många grottor finns det på Åland? Det har Guy och Kim Dannström stenkoll på, de har nämligen besökt de flesta. – Man ska kunna stänga grottan och bo där.

Nyan - Igår: 18:00

Körförbud till april år 2022

En man i paketbil stoppades av en annan person när han kom körande på Kökar i april tidigare i år. Mannen hade runt 3,18 promille alkohol i blodet. Bilen som mannen körde var dessutom obesiktigad.

Nyan - Igår: 17:52

Dynamit hittades vid husstädning

Dynamit hittades vid en husstädning i Jomala under lördagen. Polisen tillkallades och säkrade platsen, och omhändertar sprängämnena. – Om man påträffar misstänkta sprängämnen så iakttag stor försiktighet och rör inte föremålen, spärra av, kalla på polis.

Nyan - Igår: 17:46

Trafikolycka vid Nabben

Räddningspersonal ryckte under lördagen ut på räddningsuppdrag mot Nabben i Mariehamn, där en personbil och en moped kolliderat. När räddningspersonalen anlände till platsen hade dock de två förarna avvikit med sina fordon, berättar räddningschef Karl Nordlund. (zh) Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - Igår: 17:30

Full bilresenär stoppades på fartyg

Personal ombord ett kryssningsfartyg fattade misstankar om att en resenär ämnade köra av båten trots att denne hade druckit alkohol. Polispatrull tillkallades och kunde hindra att föraren framförde sitt fordon innan ett alkotest utfördes. Alkotestet visade att föraren inte kommer vara i körskick på ett bra tag framöver.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.