Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 19 February, 03:58

Nyan - 13 jul 18 kl. 17:36

Ilta Lehti: Brand på Viking Gabriella – faran är överPå passagerarfärjan Viking Gabriella från Stockholm till Helsingfors bröt en brand ut på bildäcket. Fartygets automatiska brandsläckningssystem har redan fått bukt på branden, rapporterar Iltalehti.
Efter ett avbrott på 45 minuter kan passagerarna gå ombord på färjan, skriver Iltalehti. Avgången är fortfarande något försenad på grund av ett tekniskt fel. Båten skulle lämna Stockholm i riktning mot Helsingfors klockan 17 finsk tid.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Lehti, Viking Gabriella, Stockholm, Helsingfors, Iltalehti,  iltalehti, Christa Grönlund, Viking Line, BlomqvistSPT, Åland, Orre, Nyan

Dela artikeln

45 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ilta, Lehti, Brand, Viking, Gabriella, faranär över
YLE - 01 feb 15 kl. 13:47

Polisen utreder gruppvåldtäkt på Viking Amorella

Polisen utreder ett misstänkt våldtäktsfall på Viking Lines fartyg Viking Amorella natten till lördagen. Viking Lines kommunikationschef Johanna Boijer-Svahnström bekräftar att polisen utreder ett våldtäktsfall ombord. Åtta män har enligt svenska medier gripits misstänkta för grov våldtäkt.

YLE - 01 feb 15 kl. 13:47

IS: Polisen utreder våldtäkt på Viking Amorella

Polisen utreder ett misstänkt våldtäktsfall på Viking Lines fartyg Viking Amorella natten till lördagen, skriver tidningen Ilta-sanomat. Sex män har gripits misstänkta för grov våldtäkt. De gripna är bosatta i Sverige, liksom också offret.

Expressen - 10 okt 15 kl. 23:58

Panik på Viking Line efter vattenolycka

Viking Line Mariella som är på väg från Stockholm till Helsingfors har råkat ut för en stor vattenolycka. Båtens sprinklersystem gick igång strax efter 23 på kvällen, rapporterar finska tidningen Ilta Sanomat..

YLE - 28 jan 16 kl. 14:17

Helsingforspolisen ska utreda MV-lehti

I den begäran om utredning som kommit till Helsingforspolisen misstänker man bland annat ärekränkning. Efter en förundersökning kan det bli aktuellt med åtal. Den begäran om utredning mot nätsidan MV-lehti som lämnats in av politiska studerande- och ungdomsförbund har getts över till Helsingforspolisen av biträdande riksåklagare Jorma Kalske.

YLE - 28 mar 16 kl. 07:31

HS: Lehti kritisk till stödet för Stubb

Det samlingspartistiska partifältets stödbrev för den sittande ordföranden Alexander Stubb sågas totalt av partiets egen riksdagsledamot Eero Lehti. Lehti säger till Helsingin Sanomat att gårdagens öppna brev är förbluffande och mot partidemokratins prionciper. De samlingspartistiska kretsordförandena, som alla har skrivit under, är helt fjärmade från riksdagsvardagen, enligt Lehti.

YLE - 06 apr 16 kl. 12:16

HNS ryter till mot MV-lehti i fråga om bild med rasistiska motiv

HNS kräver att MV-lehti tar bort en av sjukvårdsdistriktets bilder som har använts utan lov, i fel samband och med rasistiska motiv i en text på den kontroversiella webbsajten. Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt meddelar på sin webbplats att de har varit i kontakt med polisen för att se vad de kan göra för att MV-lehti ska ta bort bilden och erkänna att de har begått ett misstag. Webbsajten har använt en av HNS marknadsföringsbilder i samband med en text som felaktigt påstår att skötaren som använde gamla nålar på HUSLAB:s laboratorium skulle ha haft utländsk ursprung.

YLE - 23 jun 16 kl. 10:47

MV-lehti inte längre gratis

Nättidningen MV-lehti slutar erbjuda gratisläsning, nu börjar sajten ta betalt. Annonsörerna har övergivit sajten, som har gjort sig känd för främlingsfientligt innehåll. Helsingin Uutiset var först ute med nyheten.

YLE - 30 jul 16 kl. 06:04

MV-lehti stängde – och öppnade igen

Den omtalade webbplatsen MV-lehti stängdes ner på fredag kväll, bara för att öppna igen några timmar senare. Vd:n för företaget NPNetworking Aleksi Kinnunen sade på fredag kväll till Finska Notisbyrån att han har sagt upp kontraktet med MV-lehti. Senare öppnade webbplatsen ändå igen.

YLE - 06 okt 16 kl. 13:10

Omkring 50 personer demonstrerade för MV-lehti - Janitskin häktas

En hatisk stämning mot Yle och Helsingin Sanomat piskades upp framför Helsingfors tingsrätt på torsdagen. Orsaken till demonstrationen var häktningen av MV-lehtis grundare Ilja Janitskin. Webbtidningen MV-lehti har gjort sig känd för att sprida rasism, osanningar och att fritt kopiera artiklar från etablerade medier.

YLE - 21 nov 16 kl. 07:47

Tiina Keskimäki blir informatör på MV-lehti

Lovisa stads före detta näringslivsansvariga Tiina Keskimäki blir informatör på det kontroversiella mediet MV-lehti. Hon ska också fungera som representant för chefredaktör Ilja Janitskin. MV-lehtis chefredaktör Ilja Janitskin är misstänkt bland annat för hets mot folkgrupp och grov ärekränkning.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 9 timmar sedan

Faten tömdes snabbt på världsmatdagen

Så vackra färger. Så mycket gott. .

Nyan - 9 timmar sedan

Saknade körkort – hade registerskyltarna i bilen

Vid en trafikkontroll på Nya Godbyvägen i Finström på måndagen observerade polisen en personbil där registerskyltarna var placerade inne i fordonet. – Vid kontroll av förarens körkort konstaterades det att körrätten hade upphört. Föraren delgavs böter för trafikförseelse och olovlig körning, rapporterar polisen.

Nyan - 9 timmar sedan

Finström vill köpa brandpump

Efter sommarens skogsbränder anser Finströms kommun att det finns behov av att investera i ändamålsenlig utrustning för mark- och skogsbränder och anhåller därför om landskapsmedel att köpa en brandpump. – Pumpen kan användas för att ta släckningsvatten ur sjöar och vattendrag vilket minskar behovet av stora uttag från befintligt vattenpostnät då vattennivåerna i vattentäkterna kan vara ansträngt låga. Pumpen ska vara portabel och kunna användas i hela landskapet och också kunna lyftas ombord på en båt för att möjliggöra en sjötransport.

Nyan - 10 timmar sedan

Narkotikapåverkad vid ratten

I dag eftermiddagen stannade polisen ett fordon i Mariehamn för kontroll eftersom det ”framförts avvikande”. – Föraren till fordonet blåste över gränsen för misstänkt grovt rattfylleri, och narkotikasnabbtest visade positivt på bruk av narkotika. Polisen utreder ärendet som misstänkt grovt rattfylleri och straffbart bruk av narkotika.

Nyan - 10 timmar sedan

Dags nominera autismkämpe

Nu ska Årets Autismkämpe 2019 utses. Man kan nominera en person, en grupp eller ett företag som kandidat till priset. Det viktigaste är att det är någon som gjort något speciellt för någon eller några inom autismspektrumet.

Nyan - 12 timmar sedan

Åtta kockar lät sig inspireras

Saltvik kommuns åtta kockar fick matlagningsinspiration under en dag på Högtomt. Inspirationsdagen ordnas av Saltviks kommun och kockarna från skola, daghem och äldreboende deltar. Under ledning av Viktor Eriksson, kökschef på Silverskär, lagar man varma rätter och olika typer av mellanmål.

Nyan - 14 timmar sedan

Estland ska visa vägen för e-röstning

I samband med Estlands parlamentsval ska Åland lära sig om e-röstning inför den egna satsningen i höst. Samtidigt vill man öka röstningsdeltagandet hos estländare boende på Åland. .

Nyan - 16 timmar sedan

Yohan mediterar över skärgården i nytt album

”Elektronisk, meditativ indiepop”. Så beskriver Yohan Henriksson, ”Skärgårdsdoktorn”, sitt nya album. .

Nyan - 17 timmar sedan

Åländska poliser på patrull i Sverige

Två konstaplar från ungdomspolisen har under helgen spenderat två kvällsskift med ungdomsgruppen vid Norrmalmspolisen i centrala Stockholm. – Detta i syfte att utbyta erfarenheter och vidareutveckla arbetssätt och rutiner, skriver polisen i ett pressutskick. Förutom studiebesök hos ett par av Stockholmspolisens samarbetspartners så deltog konstaplarna på fredagskvällen i en husrannsakan på en gymnasieskola samt vid gatuövervakning i Vasastan.

Nyan - 18 timmar sedan

Drygt 2 miljoner billigare kajbygge

Den nya upphandlingsrundan för ombyggnaden av kaj 3 i Västra hamnen är drygt två miljoner billigare än de anbud som lämnades i höstas.
Upphandlingen avbröts i början av oktober i fjol eftersom de anbud på om- och tillbyggnaden av kajen var för dyra. Anbudssumman låg på totalt över 20 miljoner euro medan det tak som då fanns gick vid maximalt 18 miljoner.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.