Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 19 February, 10:18

Nyan - 13 jul 18 kl. 16:49

Leap börjar flyga till ÅboFlygbolaget Leap som tog över rutten Mariehamn – Arlanda efter att Next Jet gick i konkurs börjar även trafikera Mariehamn – Åbo. Det skriver flygbolaget i ett pressmeddelande. Den 20 augusti börjar flygningarna mellan Mariehamn och Åbo. (jo)
Johan Orre johan.orre@nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Åbo, Leap, Mariehamn, Next Jet, Orre, Nyan

Dela artikeln

152 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Leapbörjar , flygatill , Åbo
YLE - 04 jun 18 kl. 05:53

Air Leap börjar flyga mellan Kronoby och Stockholm

Det svenska flygbolaget Air Leap börjar flyga från Kronoby till Stockholm i juli. Air Leap ägs av det norska Olsen Gruppen som köpte Nextjets konkursbo..

Kristianstadsbladet - 26 jun 18 kl. 21:00

Leap kan ge upp sina planer om Kristianstad

Leap meddelade i onsdags att de skulle flyga från Kristianstad till Arlanda från och med augusti. I torsdags kom beskedet att BRA gjort ett avtal med Kristianstad Österlen Airport om att trafikera sträckan mellan Kristianstad och Bromma. Nu kan Leap komma att ändra sig..

Skånskan - 20 jun 18 kl. 16:19

LEAP tar över efter Sparrow

Kristianstad Det nya flygbolaget LEAP börjar trafikera sträckan Kristianstad-Arlanda den 20 augusti.På tisdagen meddelade Jonas Haak, vd för Kristianstad Österlen Airport att Sparrow Aviation lägger ner sin flygverksamhet på sträckan från och med den 25 juni.
Då hade han ett ess i rockärmen som ersättare till Sparrow Aviation.

Dagensanalys.se - 11 okt 18 kl. 10:01

Magic Leap börjar skeppa sina prylar i USA

Efter en massa år av utveckling och en enorm hög med pengar skeppar så äntligen Magic Leap ut sina produkter på konsumentmarknaden. Du vet väl att Magic Leap ska förändra allt, så som mobilen en gång i tiden gjorde. Läs också: Här kan du läsa alla våra artiklar om Magic Leap Magic Leap handlar om Augmented Reality med fokus på nöje, och då mest inom spel.

Kristianstadsbladet - 12 jul 18 kl. 19:40

Flygbolag ändrar sig – ska inte flyga från Kristianstad

Leap ville flyga mellan Kristianstad och Arlanda. Nu ångrar bolaget sig..

Dagensanalys.se - 19 apr 16 kl. 21:08

Ny video från det mystiska företaget Magic Leap

Det har läckt en ny video från det mystiska företaget Magic Leap som jobbar på någon slags VR-grej. Kan du lista ut hur det kommer att fungera? Här är den enda informationen som finns om hur Magic Leap ska fungera: Magic Leap’s solution is an optical system that creates the illusion of depth in such a way that your eyes focus far for far things, and near for near, and will converge or diverge at the correct distances.

Dagensanalys.se - 21 dec 17 kl. 11:52

Nästa år kommer AR slå stort, och Magic Leap leder vägen

Enligt investmentbolaget Bullhound kommer 2018 bli året då AR, blockchains och röstigenkänning slår igenom på bred front. Samtidigt kommer information från det mystiska företaget Magic Leap om att de inom kort kommer att lansera sitt första MAR-headset som lovar att revolutionera AR-världen. Företaget Bullhound är kända för att vara väldigt träffsäkra i sin årliga prognoser för vilka tio tekniktrender som kommer slå igenom under det kommande året.

Nyan - 24 okt 18 kl. 13:42

Problemen över lovar Air Leap

Landskapet har nu varit i kontakt med Air Leaps vd Magnus Ivarsson som har svarat på bland annat kritiken mot säkerheten under flygningarna. Problemen borde upphöra när Air Leap tar över flygavtalet från DAT.
Per-Erik Cederkvist, landskapets upphandlare för flygtrafiken, säger Air Leap svarat att problemen med bokningssystemet ska vara avklarade.

Dagensanalys.se - 15 feb 18 kl. 11:01

Magic Leap ska helt förändra hur vi konsumerar tv

VDn för Magic Leap, Rony Abovitz, förklarade under en konferens med Recode att de tänker revolutionera hur vi konsumerar tv genom att producera ”volumetric video”. ”Volumetric video” handlar om att filma världen runt omkring med en helt ny typ av kamera. Tittaren har sedan på sig ett par glasögon som ser världen framför sig, runt omkring sig och kan interagera med den.

Dagens PS - 07 mar 18 kl. 16:23

Mystiska Magic Leap tar in ytterligare 3,7 miljarder

En av techvärldens mest mystiska bolag har fått en astronomisk kapitalinjektion – igen. ”Världens hetaste startup finns inte i Silicon Valley – den finns i en förort utanför Florida.” Så skrev tidningen Wireds Kevin Kelly 2016 efter att, precis som många it-miljardärer före honom, ha besökt bolaget Magic Leap.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 15 minuter sedan

Förlängd anbudstid för nya Föglöfärjan

Tiden för att lämna in anbud på den nya Föglöfärjan mellan Gripö och Mellanholm förlängs. Samtidigt förlängs också tiden att ställa frågor om upphandlingen. Det beslutar landskapsregeringen.

Nyan - 1 timme sedan

Långa förhandlingar efter strejkvarslet

Förlikningsförhandlingarna i den varslade sjömansstrejken inleddes i går kl 10 och pågick till efter kl 17. Hans Ahlström, vice verkställande direktör på Rederierna i Finland och den som leder förhandlingarna från arbetsgivarsidan, säger till Nya Åland att förhandlingarna fortsätter denna vecka. Han säger vidare att parterna kommit överens om att varken facket eller arbetsgivarsidan ska kommentera hur förhandlingarna fortskrider, utan hänvisar till förlikningsman Jukka Ahtela vid riksförlikningsmannens byrå.

Nyan - 2 timmar sedan

Nya stadsdirektiv för upphandling

På grund av förnyad EU-lagstiftning har staden nu uppdaterat sina direktiv för upphandlingar. På sitt senaste möte godkände stadsstyrelsen de nya upphandlingsdirektiven. Styrelsen lade till ett stycke till det tidigare föreslagna utkastet, där framgår att upphandlingsdirektivet ska iakttas av stadens samtliga upphandlande enheter och tillämpas på samtliga upphandlingar.

Nyan - 4 timmar sedan

Dagen D för självstyrelselagen

I dag behandlar riksdagen förslaget till ändring av självstyrelselagen för andra gången. .

Nyan - 15 timmar sedan

Faten tömdes snabbt på världsmatdagen

Så vackra färger. Så mycket gott. .

Nyan - 16 timmar sedan

Saknade körkort – hade registerskyltarna i bilen

Vid en trafikkontroll på Nya Godbyvägen i Finström på måndagen observerade polisen en personbil där registerskyltarna var placerade inne i fordonet. – Vid kontroll av förarens körkort konstaterades det att körrätten hade upphört. Föraren delgavs böter för trafikförseelse och olovlig körning, rapporterar polisen.

Nyan - 16 timmar sedan

Finström vill köpa brandpump

Efter sommarens skogsbränder anser Finströms kommun att det finns behov av att investera i ändamålsenlig utrustning för mark- och skogsbränder och anhåller därför om landskapsmedel att köpa en brandpump. – Pumpen kan användas för att ta släckningsvatten ur sjöar och vattendrag vilket minskar behovet av stora uttag från befintligt vattenpostnät då vattennivåerna i vattentäkterna kan vara ansträngt låga. Pumpen ska vara portabel och kunna användas i hela landskapet och också kunna lyftas ombord på en båt för att möjliggöra en sjötransport.

Nyan - 16 timmar sedan

Narkotikapåverkad vid ratten

I dag eftermiddagen stannade polisen ett fordon i Mariehamn för kontroll eftersom det ”framförts avvikande”. – Föraren till fordonet blåste över gränsen för misstänkt grovt rattfylleri, och narkotikasnabbtest visade positivt på bruk av narkotika. Polisen utreder ärendet som misstänkt grovt rattfylleri och straffbart bruk av narkotika.

Nyan - 17 timmar sedan

Dags nominera autismkämpe

Nu ska Årets Autismkämpe 2019 utses. Man kan nominera en person, en grupp eller ett företag som kandidat till priset. Det viktigaste är att det är någon som gjort något speciellt för någon eller några inom autismspektrumet.

Nyan - 18 timmar sedan

Åtta kockar lät sig inspireras

Saltvik kommuns åtta kockar fick matlagningsinspiration under en dag på Högtomt. Inspirationsdagen ordnas av Saltviks kommun och kockarna från skola, daghem och äldreboende deltar. Under ledning av Viktor Eriksson, kökschef på Silverskär, lagar man varma rätter och olika typer av mellanmål.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.