SVT > Kultur

Thursday, 15 November, 03:00

SVT - 13 jul 18 kl. 16:00

”Han lämnade min mamma och mig när jag var väldigt liten”



Bergmanåret 2018 når sitt klimax på lördag, då Ingmar Bergman skulle fyllt 100 år. Jubileet kommer att firas på många sätt runt om i landet, inte minst i regissörens hem på Fårö. En av de medverkande i SVT:s Bergmanspecial är en av Bergmans söner som berättar om uppväxten..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Ingmar Bergman, Fårö, SVT, Bergmanspecial, Bergmans

Dela artikeln

147 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han lämnademin , mammaoch mig när jag , var väldigt liten
BT - 22 dec 14 kl. 11:37

Kungen: Man blir väldigt liten

- Det är en händelse som ingen glömmer, säger kungen om dagen då vågorna tog 543 svenskars liv. På annandagens morgon 2004 lyssnade kungen på radio. Han fick, som alla andra svenskar, höra om hur enorma vågor svepte in över kusterna i Sydostasien.

YLE - 23 maj 17 kl. 20:48

Oilers GM om Puljujärvis säsong: ”Han var väldigt frustrerad”

Trots att Jesse Puljujärvi inte gjorde någon succé under sin första säsong i Nordamerika så är Edmontons General Manager Peter Chiarelli relativt nöjd med vad han fått se. Framför allt i AHL har Puljujärvi visat klass anser Chiarelli. Jesse Puljujärvis första säsong i NHL blev inte speciellt lyckad.

Barometern - 25 sep 14 kl. 09:19

S-raset i Nybro var väldigt väntat

Socialdemokraternas ­katastrofval i Nybro, där man förlorade nära 15 procent av rösterna sedan förra valet, var väntat. I en demokrati måste man följa vissa regler om man vill åstadkomma stora förändringar på det politiska området i en kommun.
Det går inte med att snickra ihop en majoritet i fullmäktige mellan S och M för att driva igenom affärer på flera hundra miljoner i en så liten kommun som Nybro.

NSD - 12 okt 18 kl. 15:00

Inför kvaldramat: "Det var väldigt tungt"

Kiruna FF gjorde allt vad som stod i deras makt i slutomgången – 7–1-segern var dock ett mål för liten..

Sydsvenskan - 22 dec 14 kl. 11:59

Kungen: Man blir väldigt liten

-Det är en händelse som ingen svensk glömmer, säger kung Carl XVI Gustaf om dagen då vågorna tog 543 svenskars liv. Två månader efter katastrofen var kungen i Khao Lak. Han minns det som "oerhört starkt"..

YLE - 02 jul 17 kl. 07:58

“Min morfar var spion” – norrmannen Magnus Bratten spionerade för CIA:s räkning i det kalla krigets Finland

“Kom till en enslig bensinmack vid E18-vägen. Sök upp en man som har blå vindtygsjacka, keps och en tidning. Han sitter till vänster om fönstret”.

Nyheter 24 - 07 mar 14 kl. 13:14

Elins mamma tog sitt liv – nu hjälper hon andra anhöriga att överlevaBloggar om sorgenHylla en kvinna med #kvinna24

Elin Mårtensson var 16 år när kroppen efter hennes mamma Eva hittades vid Vätterns strand. Då hade mamma varit försvunnen sedan ett halvår tillbaka. Hon hade tagit sitt liv.

News55 - 13 mar 18 kl. 13:23

Lia Boysen avslöjar: Stressymptomen var dödlig sjukdom

Skådespelaren Lia Boysen hade en hektisk period. Hon hade precis skilt sig, hennes far gick bort och hon arbetade intensivt. Därför trodde hon att hjärtklappningarna hon drabbades av, samtidigt som hon förlorade i vikt, var stressrelaterade symptom.

News55 - 13 mar 18 kl. 13:23

Lia Boysen: Stressymptomen var dödlig sjukdom

Skådespelaren Lia Boysen hade en hektisk period. Hon hade precis skilt sig, hennes far gick bort och hon arbetade intensivt. Därför trodde hon att hjärtklappningarna hon drabbades av, samtidigt som hon förlorade i vikt, var stressrelaterade symptom.

News55 - 13 mar 18 kl. 13:23

Lia Boysen: Stressymptomen var dödlig sjukdom

Skådespelaren Lia Boysen hade en hektisk period. Hon hade precis skilt sig, hennes far gick bort och hon arbetade intensivt. Därför trodde hon att hjärtklappningarna hon drabbades av, samtidigt som hon förlorade i vikt, var stressrelaterade symptom.

Fler nyheter från SVT

SVT - 6 timmar sedan

Fox News tar CNN:s parti gällande Acosta

”Secret Service-ackreditering för verksamma Vita huset-journalister bör aldrig användas som ett slagträ”. Det skriver Fox News ordförande Jay Wallace i ett uttalande efter att CNN-journalisten Jim Acosta portats från Vita huset..

SVT - 7 timmar sedan

Avskedad polsk museichef: ”Regeringen startade krig mot mig”

Paweł Machcewicz var chef för det största historiska museet i polsk historia: Andra världskrigs-museet i Gdansk. Men när det öppnade förra året fick han sparken. Museet var inte tillräckligt patriotiskt, tyckte regeringen..

SVT - 9 timmar sedan

Kuwait bannlyser bokklassiker

Kuwaitiska myndigheter har förbjudit nästan 1000 boktitlar inför en litteraturfestival i landet som inleddes under onsdagen..

SVT - 10 timmar sedan

Riksdagen klubbar tv-skatt

Alla riksdagspartier utom Sverigedemokraterna har ställt sig bakom förslaget att ta bort tv-licensen och ersätta den med en skatt. Ensamhushållen kommer att gynnas mest av förändringen..

SVT - 11 timmar sedan

Kulturprofilen fortsatt häktad i väntan på dom

I dag avslutades förhandlingarna i Svea hovrätt rörande tingsrättsdomen mot Kulturprofilen. Kulturprofilen förblir fortsatt häktad..

SVT - 12 timmar sedan

Filmen Woman at war vinner Lux-priset 2018

Filmen Woman at war av isländske regissören Benedikt Erlingsson är årets Lux-vinnare. Filmpriset delas ut av Europaparlamentet..

SVT - 14 timmar sedan

Saga Berlin överklagar graffiti-dom

I slutet av oktober dömdes konstnären Saga Berlin för skadegörelse av en utomhusbasäng i Stockholm. Nu överklagar Saga Berlin och hennes advokat Matilda Bergström domen..

SVT - 14 timmar sedan

Lars Norén och parallella världar på Dramaten i vår

Lars Norén är aktuell med den nya pjäsen Andante om avsked. Och skådespelarna Vanna Rosenberg och Helen Sjöholm gör rollen som samma hemmafru, men i parallella världar, i Hugh och Nancy. Det är några av nyheterna när Dramaten presenterade vårens repertoar idag..

SVT - 14 timmar sedan

Kulturprofilen: Tiden i häktet har varit hemsk

Under de pågående rättegångsförhandlingarna i hovrätten släpptes medierna in under en kort stund strax innan lunch. Där uttalade sig för första gången Kulturprofilen offentligt om tiden i häktet. – Det har varit hemskt, sade han inför det samlade pressuppbådet..

SVT - 17 timmar sedan

I dag avslutas rättegången mot Kulturprofilen i hovrätten

Idag avslutas förhandlingarna i Svea hovrätt rörande den uppmärksammade tingsrättsdomen mot Kulturprofilen. Ett av vittnena som under onsdagen kommer höras är akademieledamoten och hustrun till Kulturprofilen, Katarina Frostenson. Även ett skönlitterärt verk kommer användas som bevis, något som ses som mycket ovanligt enligt överåklagaren och rättsexperten Sven-Erik Alhem..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.