Nyan > Svenskfinland

Saturday, 21 July, 13:43

Nyan - 13 jul 18 kl. 15:43

Ålands vatten letar nya vattentäkterTorkan sinar dricksvattentäkterna och en nödlösning i höst kan vara att tömma Dalkarby träsk. – Det här året är värsta som varit vad jag vet gällande vattennivåerna, säger Ålands vd Christian Nordas. Under perioden januari–juni 2018 har Ålands vatten ab producerat 1 104 147 kubikmeter dricksvatten. Detta är en ökning med 10,5 procent jämfört med samma period för år 2017. Men mest oroar ytavdunstningen under de kommande varma veckorna.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Dalkarby, Ålands, Christian Nordas, ÅMHM, Nya Åland, Hendersson, Nyan

Dela artikeln

15 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ålands, vatten, letarnya , vattentäkter
Trelleborgs Allehanda - 18 apr 14 kl. 08:30

Kommunen vill ta prover i enskilda vattentäkter

Arkivfoto: Hasse Holmberg/TT
Hushåll med egen brunn och små barn och året runt-boende med enskild vattentäkt ska nästa år erbjudas vattenprover av kommunen. Målet är att få en samlad bild av vattenkvaliteten.
350 000 kronor ska bekosta dels 30 bekämpningsmedelsprover i enskilda vattentäkter, dels 200 vattenprover i brunnar på landsbygden.

Trelleborgs Allehanda - 15 jun 12 kl. 07:30

Bekämpningsmedel i Trelleborgs vattentäkter

Foto: Scanpix
Rester av bekämpningsmedel finns i Trelleborgs grundvatten. Det visar en kartläggning av grundvattnet som gjorts i Skåne. ?

Kristianstadsbladet - 16 apr 14 kl. 12:35

Giftiga vattentäkter kartläggs


Giftiga industrikemikalier från bland annat brandskum kan finnas i vattentäkter som 3,4 miljoner svenskar får sitt vatten ifrån, enligt en kartläggning Livsmedelsverket gjort, rapporterar TV4 Skellefteå.85 procent av kommunerna har enligt Livsmedelsverket svarat på den enkät som gått ut om vilka dricksvattenanläggningar som kan vara förorenade med perfluorerade alkylsyror (PFAS). Senast den 1 juni uppmanas alla svenska kommuner att ta vattenprover.

BT - 16 apr 14 kl. 12:35

Giftiga vattentäkter kartläggs

Giftiga industrikemikalier från bland annat brandskum kan finnas i vattentäkter som 3,4 miljoner svenskar får sitt vatten ifrån, enligt en kartläggning Livsmedelsverket gjort, rapporterar TV4 Skellefteå. 85 procent av kommunerna har enligt Livsmedelsverket svarat på den enkät som gått ut om vilka dricksvattenanläggningar som kan vara förorenade med perfluorerade alkylsyror (PFAS). Senast den 1 juni uppmanas alla svenska kommuner att ta vattenprover.

UNT - 16 apr 14 kl. 12:35

Giftiga vattentäkter kartläggs

Giftiga industrikemikalier från bland annat brandskum kan finnas i vattentäkter som 3,4 miljoner svenskar får sitt vatten ifrån, enligt en kartläggning Livsmedelsverket gjort, rapporterar TV4 Skellefteå.(TT).

SvD - 16 apr 14 kl. 12:35

Giftiga vattentäkter kartläggs

Giftiga industrikemikalier från bland annat brandskum kan finnas i vattentäkter som 3,4 miljoner svenskar får sitt vatten ifrån, enligt en kartläggning Livsmedelsverket gjort, rapporterar TV4 Skellefteå..

NT - 16 apr 14 kl. 12:35

Giftiga vattentäkter kartläggs

Giftiga industrikemikalier från bland annat brandskum kan finnas i vattentäkter som 3,4 miljoner svenskar får sitt vatten ifrån, enligt en kartläggning Livsmedelsverket gjort, rapporterar TV4 Skellefteå.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 16 apr 14 kl. 12:38

Giftiga vattentäkter kartläggs

Giftiga industrikemikalier från bland annat brandskum kan finnas i vattentäkter som 3,4 miljoner svenskar får sitt vatten ifrån, enligt en kartläggning Livsmedelsverket gjort, rapporterar TV4 Skellefteå. 85 procent av kommunerna har enligt Livsmedelsverket svarat på den enkät som gått ut om vilka dricksvattenanläggningar som kan vara förorenade med perfluorerade alkylsyror (PFAS)..

Nyteknik - 25 nov 15 kl. 13:03

Fyra vattentäkter har förhöjda giftvärden

Naturvårdsverket har analyserat vatten från drygt 180 vattentäkter som är tänkta att användas som källor till dricksvatten. Fyra av dessa är förorenade av giftiga så kallade PFAS-ämnen..

YA - 18 jan 17 kl. 03:00

Sjöbo bör säkra sina vattentäkter

Sjöbo bör arbeta för att se till att varje vattentäkt har vattenskyddsområden runt sig. I dag gäller det endast för tre av tolv vattentäkter..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Engångsgrill orsakade markbrand

En engångsgrill orsakade en mindre markbrand intill Dalkarby träsk i Jomala på lördagsförmiddagen.
– Det brann på östra sidan om träsket uppe på berget. Det verkar vara ett tillhåll för någon där, säger tf räddningschef Karl Nordlund.

Nyan - 1 timme sedan

Försökte smita in på Rockoff

En person försökte under fredagskvällen ta sig in på Rockoffområdet utan att betala. Ordningsvakter uppdagade försöket, men då reagerade personen aggressivt. Personen greps och vid frisläppandet fick personen böter för motstånd mot person som upprätthåller ordningen.

Nyan - 1 timme sedan

Drogad betedde sig underligt

Under natten till lördagen fick polisen in en anmälan om en person som betedde sig underligt i Mariehamn. Polisen granskade personen och dennes tillhörigheter och hittade misstänkt narkotika. Ett snabbtest för narkotika visade positivt för cannabis.

Nyan - 1 timme sedan

Körde för fort i stan

En personbilsförare körde för snabbt i Mariehamn under natten till lördagen. Föraren körde 75 kilometer i timmen på 50-väg. Polisen delade ut böter för äventyrande av trafiksäkerheten.

Nyan - 1 timme sedan

Person knuffades i vattnet

En person blev nerknuffad i vattnet från en brygga under natten till lördagen. Enligt polisens pressmeddelande kunde fallet ha slutat illa eftersom vattennivån var låg och större stenar fanns på botten av sjön. Den iknuffade klarade sig med lindriga skador och kollades upp av ambulanspersonal.

Nyan - 2 timmar sedan

Upp till Åland att diskutera medborgarplikt

– Det är en fråga för Åland, säger Mats Löfström, om Elisabeth Rehns förslag att en medborgarplikt borde inkludera även ålänningar. Ålands riksdagsledamot Mats Löfström har noterat Elisabeth Rehns uttalande på Finlandsarenan i Björneborg och i Yle-intervjun om att även ålänningarna borde göra medborgarplikt. Det är inte rikets ensak, anser Löfström.

Nyan - 16 timmar sedan

Anastacia på Rockoff

Foto: Stefan Öhberg Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 19 timmar sedan

Nätbedragare fick sitt straff

Tre mobiltelefoner och en surfplatta för totalt 300 euro lät som en bra affär. Så ålänningen som hittade annonsen på en finsk köp- och säljsajt slog till. Han betalade pengarna i två rater men mottagaren skickade aldrig varorna.

Nyan - 20 timmar sedan

VM-tipsvinnare vann hybridcykel

Linnea Lundberg från Lemland Söderby är vinnaren i Nyans VM-tips. Hon vann en hybridcykel från Sportcenter. – Min man Börje vann en cykel i Nyans tips för 22 år sedan, säger hon.

Nyan - 20 timmar sedan

EFA-stöd för EU-plats

European Free Alliance (EFA) vill att Åland ska ha en plats i EU-parlamentet, skriver Ålands Framtid i ett pressmeddelande. – Åland har med sin självstyrelse en självklar rätt till en plats i EU-parlamentet. Åland har, liksom Finland, givit bort en stor mängd lagstiftningsbehörighet till EU, dock utan att kompenseras genom inflytande i EU:s lagstiftande forum – EU-parlamentet, säger Anders Eriksson (EFA), Rolf Granlund (EFA) och Ålands Framtids ordförande Axel Jonsson i pressmeddelandet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.