Nyan > Svenskfinland

Thursday, 15 November, 02:42

Nyan - 13 jul 18 kl. 15:43

Ålands vatten letar nya vattentäkterTorkan sinar dricksvattentäkterna och en nödlösning i höst kan vara att tömma Dalkarby träsk. – Det här året är värsta som varit vad jag vet gällande vattennivåerna, säger Ålands vd Christian Nordas. Under perioden januari–juni 2018 har Ålands vatten ab producerat 1 104 147 kubikmeter dricksvatten. Detta är en ökning med 10,5 procent jämfört med samma period för år 2017. Men mest oroar ytavdunstningen under de kommande varma veckorna.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Dalkarby, Ålands, Christian Nordas, ÅMHM, Nya Åland, Hendersson, Nyan

Dela artikeln

15 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ålands, vatten, letarnya , vattentäkter
Nyan - 16 aug 18 kl. 13:00

Ålands vatten behöver regn

I Långsjön i Finström ligger vattennivån på –55 centimeter. Gränsen i miljötillståndet är på –70. – Kommer det 60 millimeter regn före den sista september klarar vi av miljötillståndet, men på lång sikt behövs en annan lösning, säger Christian Nordas, vd för Ålands vatten.

Trelleborgs Allehanda - 18 apr 14 kl. 08:30

Kommunen vill ta prover i enskilda vattentäkter

Arkivfoto: Hasse Holmberg/TT
Hushåll med egen brunn och små barn och året runt-boende med enskild vattentäkt ska nästa år erbjudas vattenprover av kommunen. Målet är att få en samlad bild av vattenkvaliteten.
350 000 kronor ska bekosta dels 30 bekämpningsmedelsprover i enskilda vattentäkter, dels 200 vattenprover i brunnar på landsbygden.

Nyan - 11 okt 18 kl. 13:35

Experter analyserade vattentäkter

Forskare från Åbo yrkeshögskola presenterade i går sin analys av Långsjöns och Markusbölefjärdens tillstånd. De kunde bekräfta att tillflödet av näringsämnen är alltför högt.
Ålands vatten höll igår ett seminarium under rubriken Vårt gemensamma dricksvatten.

Trelleborgs Allehanda - 15 jun 12 kl. 07:30

Bekämpningsmedel i Trelleborgs vattentäkter

Foto: Scanpix
Rester av bekämpningsmedel finns i Trelleborgs grundvatten. Det visar en kartläggning av grundvattnet som gjorts i Skåne. ?

Kristianstadsbladet - 16 apr 14 kl. 12:35

Giftiga vattentäkter kartläggs


Giftiga industrikemikalier från bland annat brandskum kan finnas i vattentäkter som 3,4 miljoner svenskar får sitt vatten ifrån, enligt en kartläggning Livsmedelsverket gjort, rapporterar TV4 Skellefteå.85 procent av kommunerna har enligt Livsmedelsverket svarat på den enkät som gått ut om vilka dricksvattenanläggningar som kan vara förorenade med perfluorerade alkylsyror (PFAS). Senast den 1 juni uppmanas alla svenska kommuner att ta vattenprover.

BT - 16 apr 14 kl. 12:35

Giftiga vattentäkter kartläggs

Giftiga industrikemikalier från bland annat brandskum kan finnas i vattentäkter som 3,4 miljoner svenskar får sitt vatten ifrån, enligt en kartläggning Livsmedelsverket gjort, rapporterar TV4 Skellefteå. 85 procent av kommunerna har enligt Livsmedelsverket svarat på den enkät som gått ut om vilka dricksvattenanläggningar som kan vara förorenade med perfluorerade alkylsyror (PFAS). Senast den 1 juni uppmanas alla svenska kommuner att ta vattenprover.

UNT - 16 apr 14 kl. 12:35

Giftiga vattentäkter kartläggs

Giftiga industrikemikalier från bland annat brandskum kan finnas i vattentäkter som 3,4 miljoner svenskar får sitt vatten ifrån, enligt en kartläggning Livsmedelsverket gjort, rapporterar TV4 Skellefteå.(TT).

SvD - 16 apr 14 kl. 12:35

Giftiga vattentäkter kartläggs

Giftiga industrikemikalier från bland annat brandskum kan finnas i vattentäkter som 3,4 miljoner svenskar får sitt vatten ifrån, enligt en kartläggning Livsmedelsverket gjort, rapporterar TV4 Skellefteå..

NT - 16 apr 14 kl. 12:35

Giftiga vattentäkter kartläggs

Giftiga industrikemikalier från bland annat brandskum kan finnas i vattentäkter som 3,4 miljoner svenskar får sitt vatten ifrån, enligt en kartläggning Livsmedelsverket gjort, rapporterar TV4 Skellefteå.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 16 apr 14 kl. 12:38

Giftiga vattentäkter kartläggs

Giftiga industrikemikalier från bland annat brandskum kan finnas i vattentäkter som 3,4 miljoner svenskar får sitt vatten ifrån, enligt en kartläggning Livsmedelsverket gjort, rapporterar TV4 Skellefteå. 85 procent av kommunerna har enligt Livsmedelsverket svarat på den enkät som gått ut om vilka dricksvattenanläggningar som kan vara förorenade med perfluorerade alkylsyror (PFAS)..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 6 timmar sedan

Kyrkor och hönshus i ny basutställning

Den nya basutställningen på Ålands konstmuseum ger besökarna möjlighet att se sällan visade verk.
Bland annat ställs Lars Soncks originalskisser ut. Basutställningen byts ut med jämna mellanrum, och för att variera konsten har utställningen olika teman.

Nyan - 8 timmar sedan

”Djupt sorgligt” och ”populistiskt”

Sannfinländarnas förslag i deras skuggbudget att banta klumpsumman till Åland med 100 miljoner betecknas som ”populistiskt” och ”djupt sorgligt” av finansminister Mats Perämaa och lantrådet Katrin Sjögren. – Tyvärr så visar det väl att det också bland partier och riksdagsledamöter numera tycks vara tillåtet att agera så här populistiskt. För att tilltala sina egna väljarskaror så ger man sig på andra hur som helst.

Nyan - 8 timmar sedan

Tv-serie besöker Åland

Tv-serien Egenland presenterar enligt pressmeddelandet ”mer överraskande resmål, egendomliga sevärdheter och fascinerande personligheter i vårt avlånga land som publiken tipsat oss om”. Tisdagen den 20 november klockan 20.00 visas ett program där programmet gör ett besök i Eckerö post- och tullhus och chokladtillverkningen där.

Nyan - 9 timmar sedan

Ålandstravet får två V65-dagar

TRAV. 2017 fick Ålandstravet arrangera sin första V65:a.
Inkommande säsong tilldelas man två.

Nyan - 9 timmar sedan

Stulen bil hittad

Den bruna Toyota flakbil som anmäldes stulen i Mariehamn i går ”är nu upphittad tack vare allmänhetens vaksamhet”, skriver polisen i ett pressmeddelande. – Vi ber ännu om allmänhetens tips om bilens rörelser mellan tiden 13:e och 14:e november, då gärningsmannen ännu inte är identifierad. Tips kan ringas in på tipsnumret 040 847 95 50, skriver de vidare.

Nyan - 9 timmar sedan

Åtal om osann utsaga förkastades

Tingsrätten förkastade igår åtalet mot en kvinna för osann utsaga och falsk angivelse. Enligt åklagaren skulle kvinnan under ed ha vittnat inför rätten om ett händelseförlopp utan att ha iakttagit det, och därigenom orsakat fara för att målsägandena skulle dömas på oriktiga grunder. Åtalet förkastades dock, och en av de målsägande ålades att ersätta kvinnan med 868 euro för juristarvode.

Nyan - 10 timmar sedan

Geta-nej till Norra Åland

Getaborna säger nej till Norra Åland. Mer positiv är man för att gå samman med Finström, men de flesta vill ändå vara bara Geta.
I fredags blev resultatet av Getas enkätundersökning i frågan om kommunreformen klar.

Nyan - 13 timmar sedan

Svenska AT-läkartjänstgöringen fortsätter

Svensk läkarutbildning på Åland möjlig också i framtiden, det skriver landskapsregeringen i ett pressmeddelande på onsdagseftermiddagen. I går justerade Sveriges riksdags socialutskott sitt betänkande om Bastjänstgöring för läkare . Det var ett enigt utskott som godkände motionen om möjlighet till fortsatt utbildningssamarbete med Åland.

Nyan - 16 timmar sedan

Kökar säger nej till samgång

Den absoluta majoriteten av invånarna på Kökar vill att Kökar fortsatt ska vara en egen kommun. Det framkommer av kommunens enkätundersökning som genomfördes förra veckan och avslutades i måndags. Totalt svarade 78 personer i enkäten och 75 av dem kryssade i alternativet för en egen kommun som var formulerat att “Kökar skall ha rätt att förbli en egen kommun så länge man vill det”.

Nyan - 18 timmar sedan

Vikarierande chef för sjösäkerhet

Landskapsregeringen har utsett sjökapten Kristoffer Joelsson till vikarierande chef för Ålands sjösäkerhetscentrum för 2019. Joelsson sköter chefsskapet vid sidan av den ordinarie anställningen som instruktör vid centret. (ms)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.