Expressen > Nöje

Saturday, 16 February, 00:17

Expressen - 13 jul 18 kl. 15:25

Wikforss lyfter frågan om fejkade nyheterVad kan en professor i teoretiskt filosofi egentligen lära oss om verkligheten?Allt som är viktigt, visade det sig. Nu pratar Åsa Wikforss visserligen sig varm om demokrati, men om man hade fått lov att tvinga folk att lyssna på ett sommarprogram i år är det hennes viktiga budskap..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Allt, Åsa Wikforss

Dela artikeln

18 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Wikforss, lyfter, fråganom , fejkade, nyheter
Skånskan - 04 jan 17 kl. 10:00

Lyfter klimatfrågan i färgstark bok

Naturlitteratur 1996 gjorde naturfotografen och författaren Felix Heintzenberg från Lund sin första resa till Arktis. 20 år och många resor senare resulterade det i hans och den norska kollegan Ole Jørgen Lioddens Augustnominerade bok Arktis, liv i en värld av is och snö där de beskriver vildmarken de mött i text och bild men också lyfter klimatfrågan och vad vi riskerar att förlora.
– Det är storheten man fastnar för, att man själv får känna sig liten och att det är naturen som bestämmer, säger Felix Heintzenberg om sin fascination för Arktis.

Hela Gotland - 28 feb 13 kl. 17:59

Lyfter biogasfrågan

Tekniska nämnden är bekymrad över att biogasfrågan aldrig kom på tal i färdtjänstupphandlingen.? Det har blivit en miss, säger Tommy Gardell, nämndens ordförande..

Alingsås tidning - 09 jan 14 kl. 18:11

Lyfter frågan om arbetsmiljö i skolan  

ALINGSÅS: Nu lyfts frågan om hur användandet av datorer och mobiltelefoner påverkar studiemiljön på samtliga skolor i Alingsås. Samtidigt sker i olika forum en dialog med elever, föräldrar och lärare om arbetsro i skolan. Det meddelar Alingsås kommun i ett pressmeddelande..

BT - 02 aug 14 kl. 07:57

Lyfter klimatfrågan ? med boklåda

En diskret kampanj för att lyfta klimatfrågan ligger bakom den lilla boklåda som i veckan synts bredvid skulpturen Ute på busstorget. En klimatgrupp som kallar sig Mjuklanda Borås står bakom kampanjen. Personerna i nätverket vill vara anonyma och kommunicerar enbart via sociala medier.

SmålandsPosten - 05 dec 14 kl. 06:11

Bo Bergsjö (FP) lyfter frågan om nyval

Varken Socialdemokraterna, Moderaterna eller Centerpartiet anser att ett nyval är en bra idé.
Men Bo Bergsjö (FP) menar att Almkvist (S) har att välja på det eller att företräda borgerlig politik. Ingemar Almkvist menar att han genom idogt kompromissande och förhandlade med de borgerliga ska kunna styra kommunen.

DalaDemokraten - 20 apr 16 kl. 17:44

Politikerna ställer sig frågande till socialchefens beslut och ställningstagande - lyfter frågan i nämnden

Politikerna i kommunen har fått signaler från flera håll om det som sker i Nås och samtliga poängterar att det i grunden är förvaltningen själv som ska fatta beslutet. Men om de anser att det finns en rad frågetecken så kan frågan lyftas till en politisk nivå, det blir med andra ord en överprövning av Hekkalas beslut..

Dalarnas tidningar - 20 apr 16 kl. 17:44

Politikerna ställer sig frågande till socialchefens beslut och ställningstagande - lyfter frågan i nämnden

Politikerna i kommunen har fått signaler från flera håll om det som sker i Nås och samtliga poängterar att det i grunden är förvaltningen själv som ska fatta beslutet. Men om de anser att det finns en rad frågetecken så kan frågan lyftas till en politisk nivå, det blir med andra ord en överprövning av Hekkalas beslut..

GöteborgsPosten - 11 mar 17 kl. 07:00

Bra att feminister lyfter klassfrågan

Den feminism som hörs mest talar minst om klass. Men med "Duktig flicka"-debatten börjar klassfrågan lyftas också bland feminister, vilket glädjer Sara Abdollahi..

Barometern - 23 maj 17 kl. 08:39

Hon lyfter frågan om klor i simhallen

Nybrobon Eva Höglund driver frågan för att klor ska förbjudas i landets simhallar. Nu har hon fått svar från regeringskansliet..

Regeringen - 07 jun 17 kl. 14:23

Anna Johansson lyfter frågan om lastbilskapningar på ministermöte

På torsdag den 8 juni träffar infrastrukturminister Anna Johansson EU:s transportministrar i Luxemburg för diskutera väg-, sjö och luftfartsfrågor. Kommissionen presenterar under mötet bland annat ett paket med åtta förslag på vägtransportområdet, det så kallade mobilitetspaketet. Under mötet kommer även Anna Johansson att ta upp frågan om skydd mot terroristhandlingar vid vägtransporter och informera rådet om de åtgärder Sverige tagit efter terrordådet den 7 april..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

Biancas starka reaktion efter systrarnas familjeöde

Trots det tragiska familjeödet bjuder syskonen Kunda på glädje.Bianca Ingrosso imponeras av systrarnas acapella-framträdande.– Jag satt och hade gåshud genom hela låten, säger Bianca Ingrosso..

Expressen - 3 timmar sedan

Efter dramatiken i ”På spåret” – de är redan nu årets segare

Humor, nerver, dramatik. Djärva chansningar som gick hem – och misslyckades.Så ska en semifinal i ”På spåret” se ut..

Expressen - 3 timmar sedan

Programledarens kärleks- avslöjande i ”På spåret”

Den andra semifinalen i ”På spåret” blev en riktig rysare.Men det är inte bara finalvittring som får deltagarna att reagera – likaså domaren Fredrik Lindströms kärleksavslöjande.– Var det en liten het affär, frågar Josefin Johansson domaren i SVT-programmet..

Expressen - 4 timmar sedan

Angélique Widengrens kamp mot obotliga sjukdomen

Angélique Widengren, 51, slog igenom stort i Melodifestivalen 1986 tillsammans med Peter och Nanne Grönvall i bandet Sound of Music.Under 1990-talet var Widengren mest omskriven för sitt stormiga förhållande med artistkollegan Don Bennechi men sedan dess har det varit tyst.Nu berättar hon om åren utanför rampljuset – och den obotliga sjukdomen.

Expressen - 4 timmar sedan

Katy Perry och Orlando Blooms lycka – är förlovad

För ett år sedan återförenades Katy Perry och Orlando Bloom efter en kärlekspaus. Nu meddelar paret att de menar allvar, och att de förlovat sig. ”Full blomstring”, skriver Katy Perry på Instagram och visar upp ringen.

Expressen - 5 timmar sedan

Eric Saades oro bakom scenen – hyllningen till Ted Gärdestad

Eric Saade öppnar Melodifestivalen med en hyllning till Ted Gärdestad, som vann tävlingen för 40 år sedan med ”Satellit”.Timmarna innan fredagens genrep känner programledaren stor nervositet inför uppgiften att tolka en av Sveriges mest legendariska sångare.– Jag känner press att göra det riktigt bra för att skänka värdighet åt musiken, säger Eric Saade..

Expressen - 6 timmar sedan

Gynning om sportprofilen – haft kontakt i tre månader

Carolina Gynning berättar om sportprofilen som skickar videoklipp till henne.I podcasten ”Gynning & Berg hittar sig själva” berättar hon om mannens kontakt.– Det är det sjukaste jag varit med om, säger Carolina Gynning i podcasten..

Expressen - 9 timmar sedan

Jon Henrik Fjällgren åker snålskjuts på Avicii

Efter Andreas Johnson har det blivit dags för Jon Henrik Fjällgren att åka snålskjuts på Aviciis musikgeni.Att hela två låtar under en och samma Melodifestival påminner om superhiten ”Without you” är naturligtvis ingen slump, utan en del av ett kalkylerat och aningen desperat spel bakom kulisserna..

Expressen - 10 timmar sedan

”Game of thrones”-stjärnan slår tillbaka efter smink-ilskan

Lena Headey fick kritik efter en film på Instagram – då fick ”Game of thrones”-skådespelerskan nog och slog tillbaka.
”Jag kommer fortsätta att inte ha smink”, skriver Headey på Instagram..

Expressen - 10 timmar sedan

Roma-skådespelarens glädje inför Oscarsgalan

Skådespelaren Jorge Antonio Guerrero var orolig att han skulle missa Oscarsgalan – eftersom han hade nekats visum.Nu har ”Roma”-stjärnan fått ett nytt glädjande besked – och kommer kunna närvara på galan den 24 februari.”Det är med glädje jag kan dela med mig att jag efter alla vändor så har jag mitt amerikanska visum i mina händer”, skriver Guerrero på Instagram..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.