YLE > Finland

Wednesday, 21 November, 10:37

Liknande nyheter

Taggar: Ingen torghandeloch , inga, vattenbussarfrån , Salutorgetdet här , vet vi nu om trafiken under toppmötet
YLE - 09 jul 17 kl. 14:22

"Om man inte bjuder in folk, får man inga gäster" - Finland ingen favorit bland svenska turister

Sverige är det tredje mest populära resmålet för finländare, medan Finland inte ens finns på svenskarnas topp tio-lista. Vad beror det här på? – Om man inte bjuder in folk, får man inga gäster.

YLE - 02 jul 13 kl. 05:39

Salutorget allt mer turistigt

Salutorget i Helsingfors håller allt mer på att bli ett torg för turister. Det säger både torgförsäljare och besökare. Vita torgstånd, som bland annat säljer souvenirer som t-skjortor och magneter, har blivit en vanlig syn på salutorget.

YLE - 19 aug 17 kl. 09:40

Sorgsen stämning på Salutorget på lördagen - många torgförsäljare stannade hemma

Åbo vaknade till en grå och mulen dag. På Salutorget i Åbo är stämningen dämpad och tryckt efter gårdagens knivdåd, då två personer dog och åtta skadades. Betydligt färre människor rör sig på Salutorget än en vanlig lördagsmorgon och även färre försäljare är på plats.

YLE - 19 aug 17 kl. 22:31

Lördagen i bilder: Blommor, ljus och sorg på Salutorget i Åbo

Flera människor har under dagen lämnat blommor och ljus på Salutorget i Åbo för att hedra offren i fredagens knivdåd. Offren i knivattacken i Åbo hedras i hela Finland med en tyst minut på söndagen 20.8 klockan 10.

YLE - 18 aug 17 kl. 17:47

Ögonvittne: Kompisen ringde när jag stod vid Salutorget - "Ta dig därifrån så snabbt du kan"

20-åriga Lynn Tallroth steg rakt ut på torget då hennes kompis ringde och varnade henne. Hon sökte sedan skydd i studentbyn med sin pojkvän. Lynn Tallroth hade tillbringat flera timmar i köpcentret i Hansakvarteret i Åbo när hon vid 16.

YLE - 22 aug 17 kl. 06:06

Röda Korsets frivilliga fortsätter att erbjuda krishjälp på Salutorget

Finlands Röda Kors fortsätter att ge psykiskt stöd på Salutorget i Åbo i alla fall fram till fredag. Röda Korsets frivilliga har deltagit i krisarbetet sedan fredagens knivattack, där två personer dog och åtta skadades. De frivilliga, som har fått utbildning för att kunna ge mentalt stöd, har jobbat på kriscentralen på ÅUCS, på Salutorget och kristelefonen.

SmålandsPosten - 13 jan 15 kl. 07:30

Det var inga fridsamma aktivister

Politiska demonstrationer hade tidigare inte förorsakat några ordningsproblem i Växjö. Vi var dock medvetna om att NRP:s (nynazisternas) demonstration kunde komma att störas av motståndare. Vi gjorde dock den bedömningen - efter samtal med företrädare för VPK- att deras sympatisörer skulle komma att respektera demonstrationsrätten och mötesfriheten, skriver Bo Lind, före detta polismästare i Växjö.

YLE - 25 aug 17 kl. 15:01

Flash mob ordnades på Salutorget för att hedra offren i knivdådet

I dag, fredag, har det gått en vecka sedan knivdådet i Åbo centrum då två personer dog och åtta skadades. En flash mob med tiotals musiker ordnades på Salutorget klockan 16 för att hedra offren i knivdådet. En flash mob är en tillställning som verkar spontan och som förbipasserande inte vet något om på förhand, men som i själva verket är planerad.

YLE - 25 aug 17 kl. 15:01

Flashmob ordnades på Salutorget för att hedra offren i knivdådet

I dag, fredag, har det gått en vecka sedan knivdådet i Åbo centrum då två personer dog och åtta skadades. En flashmob med tiotals musiker ordnades på Salutorget klockan 16 för att hedra offren i knivdådet. En flashmob är en tillställning som verkar spontan och som förbipasserande inte vet något om på förhand, men som i själva verket är planerad.

YLE - 17 jul 18 kl. 13:01

Några torghandlare på Salutorget i Åbo har redan slutat – "mängden kunder har minskat"

En del torghandlare har redan lagt ner sin verksamhet på grund av de arkeologiska utgrävningarna på Salutorget i Åbo. Utgrävningarna inleddes i april och utgör en del av renoveringen av Salutorget och planerna på att bygga en underjordisk parkering under torget..

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Fyra finländare gripna i Malaysia för att ha spridit kristet material

Polisen i Malaysia har gripit fyra finländare som misstänkta för att ha delat ut religiöst material på allmän plats, rapporterar malaysiska medier..

YLE - 45 minuter sedan

Fyra finländarna gripna i Malaysia för att spridit kristet material

Polisen i Malaysia har gripit fyra finländare som misstänkta för att delat ut religiöst material på allmän plats, rapporterar malaysiska medier..

YLE - 1 timme sedan

Barnens åsikter blir allt viktigare - men olika sätt att fråga ger olika svar

Också barnens röst borde höras i samhället - men att ta reda på vad barn tycker och tänker är ganska knepigt. Nu ska barnombudsmannens byrå utveckla metoder att forska i hur man bäst får en mångsidig och sann bild av barnens åsikter..

YLE - 2 timmar sedan

Alla kroppar är fina och värdefulla oavsett storlek – forskare svarar på frågor om fettaktivism

Vad är fettaktivism och är det kopplat till kroppsbilder? Den frågan fick flest röster i en publikomröstning gjord av Yle Åboland i serien Vad säger vetenskapen?..

YLE - 2 timmar sedan

Finsk tystnad tar död på tyska affärer

Kommer du oförberedd till ett affärsmöte med tyskar så har du förlorat redan innan du satt dig ner, och är du tyst så uppfattar tyskar det som att det finns stora problem..

YLE - 3 timmar sedan

Lokalt live: Se 50 barn tända sina pannlampor i Fiskars - nu ska trafiken i byn bli tryggare

När dagarna blir mörkare ökar behovet av reflexer och pannlampor. Fiskars byförening vill garantera en trygg skolväg för barnen och delar därför ut gratis pannlampor till alla elever i Fiskarin koulu. Följ med livesändningen där eleverna tänder sina pannlampor..

YLE - 3 timmar sedan

Hyresgästerna satt kvar ett år extra i det fuktdrabbade huset, trots att Pargas rekommenderats att utrymma det

Konsultföretaget rekommenderade redan hösten 2017 att Gamla Kommunalstugan skulle utrymmas. Men Pargas stad lät bli att informera hyresgästerna, för man ville vara helt säker innan man tömde huset..

YLE - 4 timmar sedan

Morgonkollen: Prostitution genom "sockerdejting" blir vanligare i Finland, EU avgör om det blir sanktioner mot Italien, fotbollens U17-lag kommer hem utan seger i VM-turneringen

Prostitution genom så kallad sockerdejtning har fått ett allt starkare fotfäste i Finland. I dag klarnar det om EU-kommissionen går vidare med sanktioner mot Italien med anledning av landets statsbudget för nästa år..

YLE - 4 timmar sedan

Yle granskar: "Sockerdejting" blir allt vanligare i Finland – ofta öppen prostitution där en del av flickorna är minderåriga

Sockerdejtning har fått ett allt starkare fotfäste i Finland. Det beskrivs som en typ av förhållande där den ena parten ger den andra pengar eller gåvor. I de flesta fall är det en äldre man som betalar en yngre kvinna för hennes sällskap och tjänster, också sexuella.

YLE - 4 timmar sedan

Karis rockar loss med Raseborgsfestivalen

I sommar arrangeras Raasepori Festivaali, Raseborgsfestivalen, för första gången. Arrangörerna utlovar inhemska och utländska dragplåster..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.