YLE > Finland

Tuesday, 19 February, 03:22

YLE - 13 jul 18 kl. 15:05

Ingen torghandel och inga vattenbussar från Salutorget - det här vet vi nu om trafiken under toppmötetDet blir ingen torghandel på Salutorget på måndag. Toppmötet mellan USA:s president Donald Trump och Rysslands president Vladimir Putin kommer begränsa trafiken i centrala Helsingfors avsevärt..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Salutorget, USA, Donald Trump, Rysslands, Vladimir Putin, Helsingfors

Dela artikeln

38 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen torghandeloch , inga, vattenbussarfrån , Salutorgetdet här , vet vi nu om trafiken under toppmötet
YLE - 09 jul 17 kl. 14:22

"Om man inte bjuder in folk, får man inga gäster" - Finland ingen favorit bland svenska turister

Sverige är det tredje mest populära resmålet för finländare, medan Finland inte ens finns på svenskarnas topp tio-lista. Vad beror det här på? – Om man inte bjuder in folk, får man inga gäster.

YLE - 02 jul 13 kl. 05:39

Salutorget allt mer turistigt

Salutorget i Helsingfors håller allt mer på att bli ett torg för turister. Det säger både torgförsäljare och besökare. Vita torgstånd, som bland annat säljer souvenirer som t-skjortor och magneter, har blivit en vanlig syn på salutorget.

YLE - 19 aug 17 kl. 09:40

Sorgsen stämning på Salutorget på lördagen - många torgförsäljare stannade hemma

Åbo vaknade till en grå och mulen dag. På Salutorget i Åbo är stämningen dämpad och tryckt efter gårdagens knivdåd, då två personer dog och åtta skadades. Betydligt färre människor rör sig på Salutorget än en vanlig lördagsmorgon och även färre försäljare är på plats.

YLE - 19 aug 17 kl. 22:31

Lördagen i bilder: Blommor, ljus och sorg på Salutorget i Åbo

Flera människor har under dagen lämnat blommor och ljus på Salutorget i Åbo för att hedra offren i fredagens knivdåd. Offren i knivattacken i Åbo hedras i hela Finland med en tyst minut på söndagen 20.8 klockan 10.

YLE - 18 aug 17 kl. 17:47

Ögonvittne: Kompisen ringde när jag stod vid Salutorget - "Ta dig därifrån så snabbt du kan"

20-åriga Lynn Tallroth steg rakt ut på torget då hennes kompis ringde och varnade henne. Hon sökte sedan skydd i studentbyn med sin pojkvän. Lynn Tallroth hade tillbringat flera timmar i köpcentret i Hansakvarteret i Åbo när hon vid 16.

YLE - 22 aug 17 kl. 06:06

Röda Korsets frivilliga fortsätter att erbjuda krishjälp på Salutorget

Finlands Röda Kors fortsätter att ge psykiskt stöd på Salutorget i Åbo i alla fall fram till fredag. Röda Korsets frivilliga har deltagit i krisarbetet sedan fredagens knivattack, där två personer dog och åtta skadades. De frivilliga, som har fått utbildning för att kunna ge mentalt stöd, har jobbat på kriscentralen på ÅUCS, på Salutorget och kristelefonen.

SmålandsPosten - 13 jan 15 kl. 07:30

Det var inga fridsamma aktivister

Politiska demonstrationer hade tidigare inte förorsakat några ordningsproblem i Växjö. Vi var dock medvetna om att NRP:s (nynazisternas) demonstration kunde komma att störas av motståndare. Vi gjorde dock den bedömningen - efter samtal med företrädare för VPK- att deras sympatisörer skulle komma att respektera demonstrationsrätten och mötesfriheten, skriver Bo Lind, före detta polismästare i Växjö.

YLE - 25 aug 17 kl. 15:01

Flash mob ordnades på Salutorget för att hedra offren i knivdådet

I dag, fredag, har det gått en vecka sedan knivdådet i Åbo centrum då två personer dog och åtta skadades. En flash mob med tiotals musiker ordnades på Salutorget klockan 16 för att hedra offren i knivdådet. En flash mob är en tillställning som verkar spontan och som förbipasserande inte vet något om på förhand, men som i själva verket är planerad.

YLE - 25 aug 17 kl. 15:01

Flashmob ordnades på Salutorget för att hedra offren i knivdådet

I dag, fredag, har det gått en vecka sedan knivdådet i Åbo centrum då två personer dog och åtta skadades. En flashmob med tiotals musiker ordnades på Salutorget klockan 16 för att hedra offren i knivdådet. En flashmob är en tillställning som verkar spontan och som förbipasserande inte vet något om på förhand, men som i själva verket är planerad.

YLE - 17 jul 18 kl. 13:01

Några torghandlare på Salutorget i Åbo har redan slutat – "mängden kunder har minskat"

En del torghandlare har redan lagt ner sin verksamhet på grund av de arkeologiska utgrävningarna på Salutorget i Åbo. Utgrävningarna inleddes i april och utgör en del av renoveringen av Salutorget och planerna på att bygga en underjordisk parkering under torget..

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Palace i Helsingfors fick tillbaka sin Michelin-stjärna från 1987

Restaurangvärldens kända guide - Michelin-guiden - har gett Palace i Helsingfors en Michelin-stjärna. Stjärnan kommer efter en lång paus ; år 1987 fick Palace Finlands första Michelin-stjärna. Ask, Demo, Grön, Olo och Ora behöll alla sin position från i fjol..

YLE - 8 timmar sedan

Sväva från Helsingfors till Tallinn på 30 minuter - om säkerheten kan tryggas

Nästa år kan det bli möjligt att ta sig från Helsingfors till Tallinn på bara 30 minuter. Företaget Sea Wolf Express nya markeffektfarkoster planeras börja trafikera rutten mellan huvudstäderna under år 2020. Trots att myndigheterna tills vidare gett grönt ljus finns ändå en del orosmoment..

YLE - 9 timmar sedan

Svensk säkerhetsexpert om inspelade vårdsamtal i Sverige: Inte så överraskande

Computer Swedens avslöjande om att miljontals timmar med känsliga samtal till Vårdguiden legat helt öppet ute på internet är inte så överraskande, säger en svensk säkerhetsexpert till SVT..

YLE - 10 timmar sedan

Rapport: Skogen kan inte binda mer koldioxid samtidigt som vi hugger ner mer av den, säger de flesta beräkningsmodellerna

Beräkningarna för hur skogsavverkningen påverkar Finlands kolsänkor varierar kraftigt, enligt en ny rapport från Finlands klimatpanel. Det här hjälper inte beslutsfattarna att fatta hållbara beslut om skogen. Nu är det bråttom att ge politikerna tillgång till mer forskning i frågan..

YLE - 11 timmar sedan

Misstankar om salmonella - Lidl drar tillbaka malet nötkött - och avbryter samarbetet med köttkoncernen

Butikskedjan Lidl drar bort malet kött från sina butiker efter misstankar om salmonella. Köttprodukterna har sålts i alla Lidl-butiker i Finland under veckorna 6 och 7. Köttet är av danskt ursprung..

YLE - 13 timmar sedan

De största grupperna ser ut att backa i EU-valet, högerpopulister framåt

Den socialdemokratiska gruppen i Europaparlamentet ser ut att backa 6 procentenheter i valet i maj, medan den konservativa gruppen verkar minska med 3 procentenheter, visar en prognos som parlamentet publicerat. Euroskeptiker och högerpopulister kan däremot vinna terräng..

YLE - 14 timmar sedan

Fortkörare blev fast i motorvägstunnel i Lojo

Enligt polisens hastighetsmätare körde hen 159 kilometer i timmen genom tunneln där hastighetsbegränsningen är 100 kilometer i timmen..

YLE - 14 timmar sedan

Vården vid Attendo i Alavo kan bli ärende för polisen

Sex klienter dog och tio anställda sade upp sig inom en månad efter att vårdhemmet Pelimanni hade öppnat. Nu har polisen begärts reda ut vad som har hänt..

YLE - 15 timmar sedan

Flyttlådorna packades snabbt upp - Tidningen Östnyland finns nu nära Borgå torg

Målet är att vara närmare läsarna. Från gatuplanet på Lundagatan är det öppen insyn in till redaktionen..

YLE - 15 timmar sedan

Hangöpolitiker efterlyser vegetarisk skolmat en gång i veckan

Barn i Hangöskolor borde serveras vegetarisk mat en gång i veckan anser 19 Hangöpolitiker i en motion till stadsfullmäktige..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.