YLE > Finland

Wednesday, 14 November, 08:15

YLE - 13 jul 18 kl. 14:26

Hur lär man barn simma? Så här svarade ni!Många föräldrar anser att det krävs ekonomiska satsningar för att lära barn simma. Också föräldrarnas engagemang lyftes upp som en viktig sak när Svenska Yle frågade vad som enligt föräldrarna krävs för att göra barn simkunniga. Föräldrarna tyckte också att skolan ordnar för lite undervisning för att barnen skulle lära sig simma. De föräldrar som inte själva kan simma upplevde det som viktigt att lära konsten åt sina egna barn..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Svenska Yle

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hur lärman , barn, simma, här , svaradeni
SR - 07 aug 16 kl. 10:26

Simprojekt lär fler barn simma

På ett år har 200 barn i ekonomiskt utsatta områden i storstäderna fått betydligt bättre förutsättningar att lära sig simma. Svenska Simförbundet driver projektet "Simningens ABC", där vissa barn som tidigare inte vågat bada över huvud taget nu vågar doppa hela huvudet..

Blekinge Läns tidning - 30 apr 18 kl. 21:00

M vill låta barn simma gratis

Nu tar Moderaterna ett aktivt grepp för att motverka fetma hos ortens barn och unga. De ska simma mer. Och det ska de få göra gratis..

DalaDemokraten - 21 jul 16 kl. 09:42

Huttrande simlärare lär 60 barn simma

– Å så har ni armarna raka och tar fina bentag...Sara Jäger lär nybörjarna simma i Prästabadet i Smedjebacken, medan Jonatan Usterud tar hand om de mer simvana och jobbar med olika simtekniker..

Dalarnas tidningar - 21 jul 16 kl. 09:42

Huttrande simlärare lär 60 barn simma

– Å så har ni armarna raka och tar fina bentag...Sara Jäger lär nybörjarna simma i Prästabadet i Smedjebacken, medan Jonatan Usterud tar hand om de mer simvana och jobbar med olika simtekniker..

SVT Debatt - 27 maj 13 kl. 11:38

Pengar får inte avgöra vilka barn som lär sig simma

SIMKUNNIGHET Många barn lär sig, av såväl ekonomiska som kulturella skäl, inte att simma ? trots att den näst vanligaste dödsorsaken bland barn är just drunkningsolyckor. Skolor och kommuner måste ta sitt ansvar ?

Skånskan - 09 jun 16 kl. 14:00

Simskolan startar men bara för barn

SVEDALA Snart startar simskolorna i Svedala kommun men de vänder sig enbart till barn. Unga och vuxna erbjuds ingen simundervisning i kommunal regi vilket nu uppmärksammats med tanke på alla de asylsökande och nyanlända som oftast saknar simkunskaper.En kvinna som har två ensamkommande ungdomar boende hos sig tycker att det hela är anmärkningsvärt.

SVT - 08 jul 14 kl. 20:34

Billigare simskola ger fler barn chansen

Årets sommarsimskolor har dragit igång. 400 simskolor, från Luleå i norr till Borrby strand i söder, ska lära 20.000 barn simma i sommar..

YLE - 28 maj 14 kl. 06:22

Lisa trotsar sin rädsla för vatten - lär sig simma som 72-åring

Hör du till dem som helst håller dig på landbacken och tror att loppet är kört bara för att du inte lärt dig simma som barn? Då kanske du kan finna tröst i 72-åriga Lisa Björknäs historia, som berättar om hur hon övervann en mångårig rädsla för vatten. - Än kan jag inte simma, men jag har lärt mig otroligt mycket.

HBL - 10 jul 14 kl. 04:14

Allt fler finländare kan simma – ändå drunknar folk som förr

Andelen simkunniga i Finland ökar stadigt, men sakta. Sämst är simkunnigheten bland 55-åringar och äldre, av dem kan endast varannan simma 200 meter. Det svala vädret i juni påverkar inte antalet drunkningsolyckor på årsnivå.

Kristianstadsbladet - 08 sep 14 kl. 07:28

Ingen plats för simkunniga barn

Foto: Meek, Tore
Från och med det här läsåret kommer endast icke simkunniga elever i Kristianstad att få simundervisning i skolan. Anledning: Det finns inte plats för alla.
Inför skolstarten har kommunen omorganiserat den obligatoriska simundervisningen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Tekniskt fel stoppade Finnlines fartyg Finnfellow - fick blackout mitt på Erstan

Ropaxfartyget MS Finnfellow fick ett tekniskt fel på Erstan på tisdag kväll strax före midnatt. Enligt sjöbevakningen går det ingen nöd på de 136 passagerarna och 34 besättningsmedlemmarna..

YLE - 1 timme sedan

Inbrott i kafé i Lojo - matutdelningen för mindre bemedlade tvingas ta paus

Awake Cafe i Lojo som brukar dela ut gratis lunch till mindre bemedlade tvingas ta en paus i verksamheten. Orsaken är skadegörelse i samband med ett inbrott..

YLE - 2 timmar sedan

Ansvarig tjänsteman: Vi vet att taxibilister inte vill ta FPA-körningar - de är för dåligt betalda

Flera timmars väntetid är på tok för mycket, säger den ansvariga tjänstemannen på FPA. I april ska det finnas en ny och bättre beställningscentral för FPA-körningar..

YLE - 2 timmar sedan

Morgonkollen: Fartyg fick motorstopp utanför Åbo, färre patienter drabbas av vårdfel, ny lösning för brexit utvärderas i dag

Ett fartyg med 170 personer ombord fick motorstopp utanför Åbo vid midnatt. Antalet patienter som drabbas av vårdfel minskar i Finland, enligt färska data. Både i Storbritannien och inom EU tar man i dag ställning till en ny lösning för brexit..

YLE - 2 timmar sedan

Solveig väntade på taxi i timmar vid Lojo sjukhus: ”Jag vågade inte lämna väntrummet ens för ett toabesök”

Solveig Shields från Ekenäs fick i timmar vänta på FPA-taxi i väntrummet i Lojo sjukhus. Hon vågade inte ens dricka eller gå på toaletten medan hon väntade..

YLE - 2 timmar sedan

ÅA-docent: "IS-återvändare är farliga individer som vi måste ha koll på"

Totalt 650 personer från Norden, varav nästan 100 från Finland, har de senaste åren rest iväg och anslutit sig till IS. Många i Norden inspireras också fortfarande av IS. Åbo Akademi-docenten Magnus Ranstorp anser att samtliga dessa är farliga individer som man måste ha koll på..

YLE - 2 timmar sedan

Domstol förbjuder rökning i cigarrklubb eftersom städare inte ska utsättas för rök – fastän rökning och städning inte sker samtidigt

Cigarrökning är förbjuden i cigarrklubben Kirjaclubs lokaler i Kronohagen i Helsingfors. Det här enligt förvaltningsdomstolen. Klubben samlar personer intresserade av gastronomi, viner och cigarrer.

YLE - 2 timmar sedan

Stefan Strömborg återvänder till Pargas IF: "Jag har ett perfekt jobb"

Fotbollstränaren Stefan Strömborg har återvänt till fostrarklubben Pargas IF. Han tar över både som tränare för Piffens herrlag och träningschef för hela fotbollssektionen..

YLE - 2 timmar sedan

Tekniskt fel stoppade Finnlines fartyg Finnfellow mitt på Erstan

Enligt sjöbevakningen går det ingen nöd på de 136 passagerarna och 34 besättningsmedlemmarna..

YLE - 3 timmar sedan

Kungsportens företagare hälsar konkurrenter välkomna - Puuilo vill etablera sig i Borgå

Företagare i Kungsporten välkomnar nya företag fastän de säljer samma sorts produkter. Här tror man på att ökad konkurrens för med sig ökade kundströmmar som gynnar alla företagare på området..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.