YLE > Finland

Saturday, 22 September, 23:07

YLE - 13 jul 18 kl. 14:26

Hur lär man barn simma? Så här svarade ni!Många föräldrar anser att det krävs ekonomiska satsningar för att lära barn simma. Också föräldrarnas engagemang lyftes upp som en viktig sak när Svenska Yle frågade vad som enligt föräldrarna krävs för att göra barn simkunniga. Föräldrarna tyckte också att skolan ordnar för lite undervisning för att barnen skulle lära sig simma. De föräldrar som inte själva kan simma upplevde det som viktigt att lära konsten åt sina egna barn..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Svenska Yle

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hur lärman , barn, simma, här , svaradeni
SR - 07 aug 16 kl. 10:26

Simprojekt lär fler barn simma

På ett år har 200 barn i ekonomiskt utsatta områden i storstäderna fått betydligt bättre förutsättningar att lära sig simma. Svenska Simförbundet driver projektet "Simningens ABC", där vissa barn som tidigare inte vågat bada över huvud taget nu vågar doppa hela huvudet..

Blekinge Läns tidning - 30 apr 18 kl. 21:00

M vill låta barn simma gratis

Nu tar Moderaterna ett aktivt grepp för att motverka fetma hos ortens barn och unga. De ska simma mer. Och det ska de få göra gratis..

DalaDemokraten - 21 jul 16 kl. 09:42

Huttrande simlärare lär 60 barn simma

– Å så har ni armarna raka och tar fina bentag...Sara Jäger lär nybörjarna simma i Prästabadet i Smedjebacken, medan Jonatan Usterud tar hand om de mer simvana och jobbar med olika simtekniker..

Dalarnas tidningar - 21 jul 16 kl. 09:42

Huttrande simlärare lär 60 barn simma

– Å så har ni armarna raka och tar fina bentag...Sara Jäger lär nybörjarna simma i Prästabadet i Smedjebacken, medan Jonatan Usterud tar hand om de mer simvana och jobbar med olika simtekniker..

SVT Debatt - 27 maj 13 kl. 11:38

Pengar får inte avgöra vilka barn som lär sig simma

SIMKUNNIGHET Många barn lär sig, av såväl ekonomiska som kulturella skäl, inte att simma ? trots att den näst vanligaste dödsorsaken bland barn är just drunkningsolyckor. Skolor och kommuner måste ta sitt ansvar ?

Skånskan - 09 jun 16 kl. 14:00

Simskolan startar men bara för barn

SVEDALA Snart startar simskolorna i Svedala kommun men de vänder sig enbart till barn. Unga och vuxna erbjuds ingen simundervisning i kommunal regi vilket nu uppmärksammats med tanke på alla de asylsökande och nyanlända som oftast saknar simkunskaper.En kvinna som har två ensamkommande ungdomar boende hos sig tycker att det hela är anmärkningsvärt.

SVT - 08 jul 14 kl. 20:34

Billigare simskola ger fler barn chansen

Årets sommarsimskolor har dragit igång. 400 simskolor, från Luleå i norr till Borrby strand i söder, ska lära 20.000 barn simma i sommar..

YLE - 28 maj 14 kl. 06:22

Lisa trotsar sin rädsla för vatten - lär sig simma som 72-åring

Hör du till dem som helst håller dig på landbacken och tror att loppet är kört bara för att du inte lärt dig simma som barn? Då kanske du kan finna tröst i 72-åriga Lisa Björknäs historia, som berättar om hur hon övervann en mångårig rädsla för vatten. - Än kan jag inte simma, men jag har lärt mig otroligt mycket.

HBL - 10 jul 14 kl. 04:14

Allt fler finländare kan simma – ändå drunknar folk som förr

Andelen simkunniga i Finland ökar stadigt, men sakta. Sämst är simkunnigheten bland 55-åringar och äldre, av dem kan endast varannan simma 200 meter. Det svala vädret i juni påverkar inte antalet drunkningsolyckor på årsnivå.

Kristianstadsbladet - 08 sep 14 kl. 07:28

Ingen plats för simkunniga barn

Foto: Meek, Tore
Från och med det här läsåret kommer endast icke simkunniga elever i Kristianstad att få simundervisning i skolan. Anledning: Det finns inte plats för alla.
Inför skolstarten har kommunen omorganiserat den obligatoriska simundervisningen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Person dog i polishäkte i Lahtis

En person har dött i polishäktet i centralpolisstationen i Lahtis. Det här berättar polisinrättningen i Tavastland..

YLE - 7 timmar sedan

Grov penningtvätt, internationell brottslighet, två personer gripna - därför gör polisen husrannsakan i Pargas

Just nu pågår en stor polisoperation i Pargas. Polisen har setts till vid Ybbersnäs, Säcklot och Innamo..

YLE - 7 timmar sedan

Teveaktuella Jussivinnaren Linnea Skog satsar på skolan: "Jag vill komma in på ett gymnasium med teaterinriktning"

Borgåskådespelaren Linnea Skogs filmstjärnekarriär fick en flygande start för ett par år sedan. Nu är hon aktuell med kriminalserien Ratamo och tevepremiären av succéfilmen Den lilla sparven..

YLE - 7 timmar sedan

Höststormen Mauri 18 drar över Finland - tusentals hushåll utan el

Stormen Mauri 18 har hittills lämnat tusentals hushåll utan el. Det blåser som värst i västra Finland och vindarna väntas avta till kvällen..

YLE - 7 timmar sedan

Lär dig sköta barn på kurs i Karis

Mannerheims barnskyddsförbund ordnar den första svenskspråkiga barnpassningskursen i Raseborg. Undervisningen startar på måndag..

YLE - 14 timmar sedan

Centralkriminalpolisen genomför husrannsakningar i Åbolands skärgård – granne i Pargas stoppades av poliser med stormgevär

Centralkriminalpolisen genomför som bäst husrannsakningar i Åbolands skärgård. Husrannsakningarna sker i lokaler som tillhör ett företag, och hänför sig till ett misstänkt ekonomiskt brott..

YLE - 11 timmar sedan

Sipilä upprörd över Samlingspartiets agerande vid förtroendeomröstningen om Soini: "Jag är en lugn man, men också jag har en gräns"

Fredagens förtroendeomröstning om utrikesminister Timo Soini skapade sprickor mellan regeringspartierna. Statsminister Juha Sipilä tycker att Samlingspartiet betedde sig osolidariskt..

YLE - 11 timmar sedan

Längs Norra Esplanaden fanns promiskuitetens högborg på 1800-talet - följ med på färden genom prostitutionens historia i Helsingfors

Läs om 1800-talets hoppfulla kvinnor från landsbygden, 1900-talets bordellkvarter i Främre Tölö och hur prostitutionen ser ut i dagsläget i Helsingfors..

YLE - 11 timmar sedan

"Ingen skillnad om det handlar om företag med tjugo, fem eller tre anställda" - servicefackets Selin vägrar acceptera uppluckrat anställningsskydd

Ingen kompromiss duger. Regeringen måste helt enkelt backa från planerna på att göra det lättare att säga upp anställda i små företag. Det säger servicefackets PAM:s ordförande Ann Selin..

YLE - 13 timmar sedan

Hur ska jordbrukarna tackla lönsamhetskrisen? - sju frågor till mjölkbonden Andreas Johansson efter katastrofsommaren

Heisalabonden Andreas Johansson anser att dagens stödpolitik inom jordbruket är problematisk och ohållbar på sikt. Själv tror han ändå på framtiden och har inga planer på att byta bransch, tvärtom..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.