YLE > Finland

Saturday, 16 February, 06:50

YLE - 13 jul 18 kl. 14:26

Hur lär man barn simma? Så här svarade ni!Många föräldrar anser att det krävs ekonomiska satsningar för att lära barn simma. Också föräldrarnas engagemang lyftes upp som en viktig sak när Svenska Yle frågade vad som enligt föräldrarna krävs för att göra barn simkunniga. Föräldrarna tyckte också att skolan ordnar för lite undervisning för att barnen skulle lära sig simma. De föräldrar som inte själva kan simma upplevde det som viktigt att lära konsten åt sina egna barn..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Svenska Yle

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hur lärman , barn, simma, här , svaradeni
SR - 07 aug 16 kl. 10:26

Simprojekt lär fler barn simma

På ett år har 200 barn i ekonomiskt utsatta områden i storstäderna fått betydligt bättre förutsättningar att lära sig simma. Svenska Simförbundet driver projektet "Simningens ABC", där vissa barn som tidigare inte vågat bada över huvud taget nu vågar doppa hela huvudet..

Blekinge Läns tidning - 30 apr 18 kl. 21:00

M vill låta barn simma gratis

Nu tar Moderaterna ett aktivt grepp för att motverka fetma hos ortens barn och unga. De ska simma mer. Och det ska de få göra gratis..

DalaDemokraten - 21 jul 16 kl. 09:42

Huttrande simlärare lär 60 barn simma

– Å så har ni armarna raka och tar fina bentag...Sara Jäger lär nybörjarna simma i Prästabadet i Smedjebacken, medan Jonatan Usterud tar hand om de mer simvana och jobbar med olika simtekniker..

Dalarnas tidningar - 21 jul 16 kl. 09:42

Huttrande simlärare lär 60 barn simma

– Å så har ni armarna raka och tar fina bentag...Sara Jäger lär nybörjarna simma i Prästabadet i Smedjebacken, medan Jonatan Usterud tar hand om de mer simvana och jobbar med olika simtekniker..

SVT Debatt - 27 maj 13 kl. 11:38

Pengar får inte avgöra vilka barn som lär sig simma

SIMKUNNIGHET Många barn lär sig, av såväl ekonomiska som kulturella skäl, inte att simma ? trots att den näst vanligaste dödsorsaken bland barn är just drunkningsolyckor. Skolor och kommuner måste ta sitt ansvar ?

Skånskan - 09 jun 16 kl. 14:00

Simskolan startar men bara för barn

SVEDALA Snart startar simskolorna i Svedala kommun men de vänder sig enbart till barn. Unga och vuxna erbjuds ingen simundervisning i kommunal regi vilket nu uppmärksammats med tanke på alla de asylsökande och nyanlända som oftast saknar simkunskaper.En kvinna som har två ensamkommande ungdomar boende hos sig tycker att det hela är anmärkningsvärt.

SVT - 08 jul 14 kl. 20:34

Billigare simskola ger fler barn chansen

Årets sommarsimskolor har dragit igång. 400 simskolor, från Luleå i norr till Borrby strand i söder, ska lära 20.000 barn simma i sommar..

Skånskan - 1 timme sedan

”Ingen ser barn på samma sätt som förut”

Höör Det som fick henne att bli politiskt intresserad var abortfrågan. Sedan årsskiftet är Margareta Johansson (KD) ordförande i Höörs socialnämnd.
– Vi säger att vi har världens bästa välfärd, men det har vi inte, säger Johansson.

YLE - 28 maj 14 kl. 06:22

Lisa trotsar sin rädsla för vatten - lär sig simma som 72-åring

Hör du till dem som helst håller dig på landbacken och tror att loppet är kört bara för att du inte lärt dig simma som barn? Då kanske du kan finna tröst i 72-åriga Lisa Björknäs historia, som berättar om hur hon övervann en mångårig rädsla för vatten. - Än kan jag inte simma, men jag har lärt mig otroligt mycket.

HBL - 10 jul 14 kl. 04:14

Allt fler finländare kan simma – ändå drunknar folk som förr

Andelen simkunniga i Finland ökar stadigt, men sakta. Sämst är simkunnigheten bland 55-åringar och äldre, av dem kan endast varannan simma 200 meter. Det svala vädret i juni påverkar inte antalet drunkningsolyckor på årsnivå.

Fler nyheter från YLE

YLE - 8 timmar sedan

Tilläggsbudget: Staten behöver 270 miljoner mera lån, extra pengar till migration och brottsförebyggande

Fem miljoner euro till att förebygga sexualbrott, mera resurser för att övervaka äldreomsorgen. Det är några av de utgiftsposter som finansministeriet vill sätta mera pengar på i år..

YLE - 8 timmar sedan

Filmen Hölmö nuori sydän vann prestigefyllt pris i Berlin

Den finska filmen Hölmö nuori sydän tog hem Kristallbjörnen, det vill säga Berlinalens huvudpris för filmer riktade till ungdomar..

YLE - 9 timmar sedan

Mässling skapar rubriker — men Finland har klarat utmaningarna perfekt

Mässling har varit en mycket omtalad sjukdom de senaste månaderna. Flera fall av mässlingssmitta har noterats i Finland, och enligt Världshälsoorganisationen WHO går den globala kampen mot farsoten knackigt - under 2018 ökade sjukdomsfallen i hela världen med cirka 50 procent..

YLE - 11 timmar sedan

Hundar och katter ska registreras — registret tas i bruk år 2022

För att främja hundars hälsa och för att motarbeta valpfabriker ska ett hundregister införas. I ett senare skede ska även kattägare registrera sina djur..

YLE - 13 timmar sedan

EK: Företagarna i Raseborgs ekonomiska region är aktiva men missnöjda

Raseborgs ekonomiska region är en av de minst företagarvänliga i Finland, visar en färsk undersökning. Ordföranden för Västra Nylands handelskammare hoppas att de nya kommundirektörerna kan vända trenden..

YLE - 14 timmar sedan

Utredning: Antalet barn per socialarbetare borde åtminstone halveras

Barnskyddet behöver färre klienter per socialarbetare, mer tid med klienterna och satsningar på teamarbetet, slår en färsk utredning vid Social- och hälsovårdsministeriet fast. Utredningen kom till på socialarbetarnas begäran..

YLE - 15 timmar sedan

Sjöfartsstrejken: Facket beskyller rederierna för försök till lönedumpning

Tusentals anställda på passagerarfartyg, fraktfartyg och isbrytare kan gå i strejk om inte arbetsgivarna och arbetstagarna kommer överens om ett nytt kollektivavtal snart..

YLE - 15 timmar sedan

Se årets gamlas dans vid Ekenäs gymnasium - "Det behöver inte vara prinsessigt om man inte vill"

Maja Lundin och Josefin Sundberg säger att festdagen stärker gemenskapen bland studerandena i gymnasiet. Se bilder och video från dansuppvisningen i artikeln!.

YLE - 17 timmar sedan

Svenska Yle Live: Frasande frackar och släpande långklänningar – se gymnasietvåorna virvla runt på dansgolvet i De gamlas dans

Vi sänder direkt från festligheterna då elever i årskurs två i tio Helsingforsgymnasier firar De gamlas dag..

YLE - 17 timmar sedan

Telias mutåtalade tidigare chefer frikändes på alla punkter - Tero Kivisaari bland de frikända

Telias förra vd Lars Nyberg och två andra Teliachefer som har stått åtalade misstänkta för mutbrott i Uzbekistan frias på alla punkter av Stockholms tingsrätt. Det handlar om Sveriges största muträttegång..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.