YLE > Finland

Sunday, 22 July, 01:11

YLE - 13 jul 18 kl. 14:26

Hur lär man barn simma? Så här svarade ni!Många föräldrar anser att det krävs ekonomiska satsningar för att lära barn simma. Också föräldrarnas engagemang lyftes upp som en viktig sak när Svenska Yle frågade vad som enligt föräldrarna krävs för att göra barn simkunniga. Föräldrarna tyckte också att skolan ordnar för lite undervisning för att barnen skulle lära sig simma. De föräldrar som inte själva kan simma upplevde det som viktigt att lära konsten åt sina egna barn..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Svenska Yle

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hur lärman , barn, simma, här , svaradeni
SR - 07 aug 16 kl. 10:26

Simprojekt lär fler barn simma

På ett år har 200 barn i ekonomiskt utsatta områden i storstäderna fått betydligt bättre förutsättningar att lära sig simma. Svenska Simförbundet driver projektet "Simningens ABC", där vissa barn som tidigare inte vågat bada över huvud taget nu vågar doppa hela huvudet..

Blekinge Läns tidning - 30 apr 18 kl. 21:00

M vill låta barn simma gratis

Nu tar Moderaterna ett aktivt grepp för att motverka fetma hos ortens barn och unga. De ska simma mer. Och det ska de få göra gratis..

DalaDemokraten - 21 jul 16 kl. 09:42

Huttrande simlärare lär 60 barn simma

– Å så har ni armarna raka och tar fina bentag...Sara Jäger lär nybörjarna simma i Prästabadet i Smedjebacken, medan Jonatan Usterud tar hand om de mer simvana och jobbar med olika simtekniker..

Dalarnas tidningar - 21 jul 16 kl. 09:42

Huttrande simlärare lär 60 barn simma

– Å så har ni armarna raka och tar fina bentag...Sara Jäger lär nybörjarna simma i Prästabadet i Smedjebacken, medan Jonatan Usterud tar hand om de mer simvana och jobbar med olika simtekniker..

SVT Debatt - 27 maj 13 kl. 11:38

Pengar får inte avgöra vilka barn som lär sig simma

SIMKUNNIGHET Många barn lär sig, av såväl ekonomiska som kulturella skäl, inte att simma ? trots att den näst vanligaste dödsorsaken bland barn är just drunkningsolyckor. Skolor och kommuner måste ta sitt ansvar ?

Skånskan - 09 jun 16 kl. 14:00

Simskolan startar men bara för barn

SVEDALA Snart startar simskolorna i Svedala kommun men de vänder sig enbart till barn. Unga och vuxna erbjuds ingen simundervisning i kommunal regi vilket nu uppmärksammats med tanke på alla de asylsökande och nyanlända som oftast saknar simkunskaper.En kvinna som har två ensamkommande ungdomar boende hos sig tycker att det hela är anmärkningsvärt.

SVT - 08 jul 14 kl. 20:34

Billigare simskola ger fler barn chansen

Årets sommarsimskolor har dragit igång. 400 simskolor, från Luleå i norr till Borrby strand i söder, ska lära 20.000 barn simma i sommar..

YLE - 28 maj 14 kl. 06:22

Lisa trotsar sin rädsla för vatten - lär sig simma som 72-åring

Hör du till dem som helst håller dig på landbacken och tror att loppet är kört bara för att du inte lärt dig simma som barn? Då kanske du kan finna tröst i 72-åriga Lisa Björknäs historia, som berättar om hur hon övervann en mångårig rädsla för vatten. - Än kan jag inte simma, men jag har lärt mig otroligt mycket.

Kristianstadsbladet - 08 sep 14 kl. 07:28

Ingen plats för simkunniga barn

Foto: Meek, Tore
Från och med det här läsåret kommer endast icke simkunniga elever i Kristianstad att få simundervisning i skolan. Anledning: Det finns inte plats för alla.
Inför skolstarten har kommunen omorganiserat den obligatoriska simundervisningen.

HBL - 10 jul 14 kl. 04:14

Allt fler finländare kan simma – ändå drunknar folk som förr

Andelen simkunniga i Finland ökar stadigt, men sakta. Sämst är simkunnigheten bland 55-åringar och äldre, av dem kan endast varannan simma 200 meter. Det svala vädret i juni påverkar inte antalet drunkningsolyckor på årsnivå.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

En död och flera skadade i krock i Mäntsälä – Lahtisvägen avstängd

En husbil och personbil krockade på Lahtisvägen vid Mäntsälä kring halv tio på lördag kväll. En person dog i krocken..

YLE - 3 timmar sedan

Matpriserna höjs i snabb takt – följande tio produkter har stigit mest

Känns det som att butiksbesöken den senaste tiden har slagit ett större hål i plånboken? Det är nödvändigtvis inte dina vardagsval som ändrat, utan priserna på livsmedlen i Finland har stigit rejält sen i fjol..

YLE - 6 timmar sedan

En person dog, en skadades i gyrokopterkrasch i Kilpisjärvi

En av de två passagerarna i gyrokoptern som störtat i Kilpisjärvi dog, rapporterar nyhetsbyrån STT. Den andra personen ombort skadades lindrigt..

YLE - 6 timmar sedan

Norsk gyrokopter som störtade nära Kilpisjärvi har hittats – två personer ombord

En norsk gyrokopter har störtat nära Kilpisjärvi i Finland, rapporterar norska medier. Enligt norska myndigheterna har olycksplatsen lokaliserats..

YLE - 6 timmar sedan

Norsk gyrokopter som föll ner nära Kilpisjärvi har hittats – två personer ombord

En norsk gyrokopter har fallit ner nära Kilpisjärvi i Finland, rapporterar norska medier. Enligt norska myndigheterna har olycksplatsen lokaliserats..

YLE - 6 timmar sedan

Norska medier: Norsk gyrokopter har fallit ner nära Kilpisjärvi – två personer ombord

En norsk gyrokopter har fallit ner nära Kilpisjärvi i Finland, rapporterar norska medier..

YLE - 11 timmar sedan

Skogsbränder har spridit sig över ryska gränsen vid Raja-Jooseppi i Lappland

Flera stora mark- och skogsbränder härjar i Lappland nära östgränsen. Bränderna på ryska sidan om gränsen har under natten mellan fredag och lördag spridit sig över gränsen till Finland vid Raja-Jooseppi. Också i Salla härjar bränder bara några hundra meter från gränsen..

YLE - Igår: 19:35

Med sökordet "idiot" hittar man nu Trumps ansikte – aktivister manipulerade Googles sökresultat

Amerikanska presidenten Donald Trumps motståndare har börjat manipulera Googles sökfunktioner. Skriver man "idiot" i sökfältet får man som första alternativ en drös bilder på Trump..

YLE - Igår: 17:39

Svartå simskola flyttar till Ingå - i Björnviken plaskar barnen i algfritt vatten

När Bruksstranden i Svartå drabbades av blågröna alger flyttades Folkhälsans simskola i ett nafs till Björnviken i Ingå. Ingen stressar över den längre bilvägen till simskolan och Marsjön inbjuder till varma, algfria simturer..

YLE - Igår: 10:30

Skogsbranden i Pyhäranta äntligen under kontroll - de evakuerade får återvända till sina fastigheter

De drygt 50 personer som evakuerades från den stora skogsbranden i Pyhäranta får nu återvända till sina stugor och hem, meddelar räddningsverket. Lite före klockan 13 på fredagen meddelade räddningsverket att branden är för tillfället under kontroll, men släckningsarbetet pågår fortfarande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.