Skånskan > Opinion

Saturday, 22 September, 23:05

Skånskan - 13 jul 18 kl. 14:00

Andersson: Jättepositiv satsning för EslövESLÖV Kommunalrådet Johan Andersson (S) gläder sig över att Kavli väljer att fortsätta satsa i Eslöv.
Kommunen har inlett en process för att släppa till mer mark åt Kavli bakom den nya lagerbyggnaden.– Jag tycker det här är jättepositivt. Vi tycker det är positivt att Kavli satsar här i Eslöv, säger kommunalrådet Johan Andersson (S). Han berättar att man från kommunens håll redan är igång med att ta fram ett optionsavtal, så att Kavli ska kunna utöka med mark bakom den nyinköpta lagerbyggnaden på Södra Vägen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Eslöv, ESLÖV Kommunalrådet Johan Andersson, Kavli, Johan Andersson, Södra Vägen, Andersson, Vasagatan, Kavlis

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Andersson, Jättepositiv, satsningför , Eslöv
Skånskan - 06 maj 16 kl. 20:38

Slaget om Europa inleds i Eslöv

BORDTENNIS I dag smäller det i Eslövshallen. Tidernas största idrottsevenemang i den mellanskånska staden står på schemat.Eslövs AI dukar upp till fest när de tar emot franska stjärnlaget Pontoise i den första av två Champions League-finaler i bordtennis.

Skånskan - 20 mar 16 kl. 14:00

Billigare skötsel av fastigheter i Eslövs kommun

Eslöv ESLÖV
Eslövs kommun ska se om det går att sköta fastighets- och lokalförvaltningen effektivare och därmed billigare.
Kommunstyrelsen har beställt en utredning som ska vara klar i augusti.
Kommundirektör Eva Hallberg leder uppdraget, som aviserades redan vid arbetet med årets budget.

Helsingborgs Dagblad - 29 dec 13 kl. 18:55

Stjärna klar för Eslöv

Han är rankad 29:a i världen och har spelat hem medaljer i OS, VM och EM. Nu ska dansken Michael Maze spela för bordtennisklubben Eslöv, skriver helahalsingland.se.

Kristianstadsbladet - 29 dec 13 kl. 18:51

Stjärna klar för Eslöv


Han är rankad 29:a i världen och har spelat hem medaljer i OS, VM och EM. Nu ska dansken Michael Maze spela för bordtennisklubben Eslöv, skriver helahalsingland.se.

Trelleborgs Allehanda - 29 dec 13 kl. 18:51

Stjärna klar för Eslöv


Han är rankad 29:a i världen och har spelat hem medaljer i OS, VM och EM. Nu ska dansken Michael Maze spela för bordtennisklubben Eslöv, skriver helahalsingland.se.

Skånskan - 27 okt 16 kl. 06:00

Skatten i Eslöv föreslås höjas

Eslöv Den styrande politiska majoriteten i Eslöv föreslår en skattehöjning med 30 öre nästa år.
– Det är nödvändigt för att klara en bra vård och omsorg, klara kvalitetssatsningar i skolan och volymkompensera verksamheterna samtidigt som Eslöv fortsätter att växa, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Andersson (S). Fler punkter i budgeten
Arbetena med stationsområdet i Marieholm fortsätter.

Skånskan - 05 feb 16 kl. 12:00

Stor satsning ska få fler unga i arbete

ESLÖV Eslöv startar två nya så kallade välfärdsprojekt under året. Det stora är en satsning på att minska ungdomsarbetslösheten genom lokal samverkan.Där satsar kommunen 500 000 kronor i år och över en miljon nästa år.

Skånskan - 08 okt 15 kl. 06:00

Ensamkommande får bo i Eslövs polishus

ESLÖV Så fort det bara går ska Eslöv öppna sitt tredje boende för ensamkommande flyktingbarn. Det blir i den del av polishuset vid Föreningstorget där kommunens hemtjänst tidigare huserade.På tisdagen godkände kommunstyrelsen två avtal som möjliggör detta.

Skånskan - 29 sep 16 kl. 06:00

Eslöv knutpunkt igen när Marieholm får tåg

MARIEHOLM När Marieholm 11 december får pågatågstrafik mot Helsingborg och Eslöv blir det ett rejält lyft för orten.
Fastighetspriserna väntas öka med 20 procent, Eslövs kommun förbereder expansion och skolor, dagis, affärer och annan infrastruktur säkras. Men även för klassiska järnvägsstaden Eslöv blir Marieholmsbanan ett lyft och staden blir åter knutpunkt för järnvägstrafik.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Stark halvlek räckte för IFK Malmö

FOTBOLL Toppkrigande IFK Malmö lyfte spelet efter paus och vann till slut med 3-1 (0-0) i Malmöderbyt borta mot Kvarnby IK i division 2 västra.– Ingen av våra bättre matcher, men ändå rättvist. Trots allt skapade vi en del i andra halvlek som motiverade segern, konstaterade tabelltvåans tränare Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson.

Skånskan - 1 timme sedan

Mardrömsminuter fällde Österlen

FOTBOLL 7-0 på två matcher i division 2 östra. Då hopade sig olyckorna för Österlen FF som 1-4-föll borta mot Räppe Goif.
– Vi räckte inte till, suckade tränare Mladen Blagojevic.

Skånskan - 1 timme sedan

Prespa Birlik vände och vann

FOTBOLL KSF Prespa Birlik repade snabbt mod efter 0-6 mot IFK Malmö.
0-1 vändes till 2-1 i sexpoängsmötet med Ullareds IK och nu är division 2-kontraktet nästan i hamn.– Härligt.

Skånskan - 1 timme sedan

Sakirovski frälste Rosengård

FOTBOLL FC Rosengård 1917 skärpte till anfallsspelet i division 2 västra och triumferade efter en stark andra halvlek borta mot Vinbergs IF, 2-1 (0-0).– Skönt, men det blåste extremt mycket och blev en konstig match. I dag fick begreppet med- och motvind verkligen ett ansikte, sa tränare David Roufpanah.

Skånskan - 3 timmar sedan

Lång kö till ölprovning på bryggeriet

MALMÖ Det var lång kö till öltapparna när husbryggeriet i Sibbarp ordnade öppet hus med bland annat visning av mikrobryggeriet som på två år har slagit igenom.– Intresset för mat och dryck som passar ihop bara ökat för varje år. Nu är det också många som vill smaka och lära sig mer om den ädla drycken, säger bryggarmästaren Rolf Nilsson.

Skånskan - 4 timmar sedan

Lyckad premiär hemma för Redhawks

ISHOCKEY Malmö Redhawks hemmapremiär i SHL blev riktigt lyckad. Seger med 4-1 över Färjestad efter en rakt igenom stark och innspirerad insats och säsongens första trepoängare i belöning.– Jag är skitglad och skitnöjd.

Skånskan - 6 timmar sedan

Hemmapremiären går Redhawks väg

Hockey I den 12:e minuten gav Max Görtz sitt Malmö Redhawks ledningen i den första perioden mot Färjestad. Hemmapremiären har efter den första perioden gått Malmö Redhawks väg i den 12:e matchminuten gjorde nämligen Max Görtz 1-0.   Texten uppdateras.

Skånskan - 8 timmar sedan

Vill skjuta på amorteringar

Skurup På måndag ska fullmäktige i Skurup ta ställning till om kommunen kan fortsätta vara borgenär åt andelsföreningen på slottet.
Föreningen har begärt anstånd hos banken rörande amorteringar för ett gammalt lån.2009 lånade Svaneholm slotts andelsförening en miljon kronor av banken.

Skånskan - 8 timmar sedan

Museum kan flytta in i hembygdsgård

STAFFANSTORP Inför kultur- och fritidsnämndens möte i nästa vecka finns ett ordförandeförslag som går ut på att kommunens skolmuseum flyttas från Esarp till hembygdsgården Åstradsgården.– Vi har fått en liten information om att det kanske är på gång, men inget säkert besked. Vi väntar med spänning, säger Jessica Andersson, ordförande i Staffanstorps Hembygdsförening.

Skånskan - 8 timmar sedan

Dammar av planerna på villaområde i park

Hörby Hörby kommun dammar av planerna på att bygga bostäder i parken vid Älvdalen. Detta trots att förslaget stötte på hårt motstånd förra gången det var uppe.
– Vi kan inte ha en massa plättar här och var som skulle kunna användas för bostäder, säger kommunalrådet Susanne Meijer (S).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.