Skånskan > Opinion

Wednesday, 14 November, 14:32

Skånskan - 13 jul 18 kl. 14:00

16-åringen Herman – en välanlitad DJHöör DJ Herman spelar på bröllop, fester, sköter ljud och ljus under handbollsmatcher och har redan fått in bokningar för nästa år. Nu tilldelas han Lions ungdomsstipendium.DJ Herman, eller Herman Axelsson som han egentligen heter, är 16 år och bor med sin familj i centrala Höör. Han gick just ut nionde klass på Sätoftaskolan – men är inte säker på om han ska börja gymnasiet till hösten eller inte.
– Jag vill egentligen inte gå i skolan mer – men samtidigt är det många som tipsat om att plugga ljud och ljus på universitetet, och då behöver jag ju ha gått gymnasiet, säger han.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Herman, DJ, DJ Herman, Lions, Herman Axelsson, Höör, Sätoftaskolan, DJs, Skåne, Axelsson, USB, Bosjökloster, Partille, Grand, Lund

Dela artikeln

219 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 16-åringen, Hermanen , välanlitadDJ

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Fotbollsakademin en vinst för Höör

Höör Att lägga ner fotbollsakademin på Ringsjöskolan var uppe som eventuell besparingsåtgärd hos barn- och utbildningsnämnden – men satsningen har istället visat sig vara en vinstaffär för Höörs kommun.– Den satsningen har varit lyckad, säger Susanne Andersson (M) som är ordförande i barn- och utbildningsnämnden.
Frågan om att eventuellt lägga ner fotbollsakademin på Ringsjöskolan togs upp under nämndens senaste sammanträde som en eventuell besparingsåtgärd – men att lägga ner satsningen skulle i själva verket inte innebära någon besparing, har det visat sig.

Skånskan - 1 timme sedan

Förare stoppade stöld av miljonlast

MALMÖ Den 27-årige tjuven hoppade in i en lastbil och började köra iväg.
Men redan efter tio meter blev han stoppade av den polske chauffören och utslängd ur förarhytten.Lasten var värd flera miljoner kronor och bestod av laddare till elbussar i Malmö.

Skånskan - 2 timmar sedan

Kvinna slogs ner och rånades

Höllviken. En 75-årig kvinna överfölls och rånades på sin bil på Svanjaktsvägen i Höllviken i tisdags kväll.
Enligt polisanmälan ska det ha varit tre maskerade män som överföll kvinnan och tog hennes bilnycklar.

Skånskan - 4 timmar sedan

Gård såld i Tjörnarp

Tjörnarp Försäljningen av fastigheten på Ella 321 i Tjörnarp är nu klar. Nya ägare är Patrik Karlsson, 36, och Stina Holm, 27, och säljare är Ulla Borg och Andreas Platzek. På gården finns ett hus med en boyta på 105 kvadratmeter och en betesmark på 5 hektar.

Skånskan - 4 timmar sedan

Nya samtal med partiledarna och talmannen

Inrikes Talmannen Andreas Norlén kommer att föra nya samtal med partiledarna efter att Moderatledaren Ulf Kristersson röstats ner som statsminister. Vi en pressträff direkt efter omröstningen markerade Norlén att samtliga ledamöter var på plats i riksdagen under onsdagen vilket markerade betydelsen av omröstningen.
– Jag ger självfallet inte upp.

Skånskan - 7 timmar sedan

Brandman skadad under räddningsarbete

Sjöbo En brandmän skadades i samband med en bilbrand under natten till onsdagen.Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till en bilbrand på Rättsgatan klockan 03.56.

Skånskan - 9 timmar sedan

Rivning kan ge Skeppsbron ett helt nytt utseende

MALMÖ Skeppsbron, från Posthusterminalen till gamla svävarterminalen, ska få en helt ny utformning. För att det ska bli möjligt vill fastighets- och gatukontoret riva den sista flygbåtsterminalen som finns kvar.Fastigheten har varit uthyrd de senaste 15 åren.

Skånskan - 17 timmar sedan

Judiska historien lyfts fram

Malmö Efter de senaste månadernas händelser, med attentat mot judiska personer som lever i Malmö/Lund-området, är Jerusalemutställningen mer angelägen än någonsin.
Om detta rådde enighet när den invigdes i Europaporten på tisdagskvällen.– Jag är här för att själv se på utställningen och för att visa att jag tycker att det är viktigt att vi har judiska människor som bor och lever i Lund och Malmö, säger biskop Johan Tyrberg, en av gästerna.

Skånskan - 17 timmar sedan

ESS Campus ska börja byggas i december

lund De kontor, laboratorium och verkstäder som hör till den nya forskningsanläggningen ESS börjar byggas under nästa månad.
ESS Campus, som anläggningen heter, kostar 475 miljoner att uppföra. Skanska ska utföra arbetet.

Skånskan - 20 timmar sedan

PotatoPotato håller teaterlusten levande

En treårsplan för ett teaterhus som inte blev deras – det var starten för Malmöbaserade scenkonstkollektivet PotatoPotato som nu firar tio år.
– Hårt arbete och höga krav på varandra och oss själva, det tror jag är det som gjort att det har gått så bra för oss, säger Linda Forsell, en av de fem kvinnorna i PotatoPotatos konstnärliga ledningsgrupp.PotatoPotato:
Experimentellt och avantgardistiskt scenkonstkollektiv med bas på Rolfsgatan i Sofielund i Malmö.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.